Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2005.10.05 0 0 122

Hát, már akinek tecc a bu.yi-rózsaszín sali...

:o)

Előzmény: markusjud (71)
joy Creative Commons License 2005.10.05 0 0 121

Konyhaasztalon nem szokás hülyének lenni, eddig én csak 1 kirúdottról tudok.

Eltévedt szegényke a prolidiliből...

:o)

Előzmény: magnum13 (64)
joy Creative Commons License 2005.10.05 0 0 120
Nem biztos, hogy honvágy, lehet, csupán jobbzan ész: a majonéz sokkal nehezebb, mint a kefures-joghurtos, netántán "mezei" aludtejes.
Előzmény: magnum13 (61)
magnum13 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 119
:0))megnyugtatlak,ez nem az,ennek nem barna,hanem homokszine van,de egyebbkent lehet ott is kapni keszen.Amikor eloszor hallottam itt en is azt hittem.
Előzmény: joy (118)
joy Creative Commons License 2005.10.05 0 0 118

Lemarattttt:

:o)

Előzmény: joy (117)
joy Creative Commons License 2005.10.05 0 0 117
Itthun a humusz jóminőségű, tápanyagokban gazdag, lazaszerkezetű termőföld.
Előzmény: magnum13 (43)
magnum13 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 116
szia!Udvozollek itt es remelem gazdagitod a topicot az otleteiddel es receptekkel.
Előzmény: joy (115)
joy Creative Commons License 2005.10.05 0 0 115

Ne kedvetlenedj el, lassan rákapunk majd erre is...

:o)

Előzmény: magnum13 (16)
magnum13 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 114
Neki,de azert nemcsak neki,mert jokora adagot csinaltam,igy viszont tud vinni a munkaba egy kis "hazait".

az uditokkel vigyazni kell,sokszor az ize nem az igazi.Nalunk lehet kapni fagyasztott suritmenyt,amit felhigitva iszunk es eleg finom.
Előzmény: kemese (113)
kemese Creative Commons License 2005.10.05 0 0 113

De, hát neki csináltad nem??

 

Más. Vettem itthon mangót, mert szeretem a mangós üditőket. Fogdostam nézegettem, persze fogalmam sincs milyennek kell lennie. Végül egy számomra érettnek tűnt egyedet tettem a kosárba. Otthon vágtam belőle, de ó borzalom, mosogatószer ize volt. Többet már nem merek venni :(

Előzmény: magnum13 (112)
magnum13 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 112
meg kell jegyeznem,hogy megcsinaltam a francia salatat,igaz a vendegeknek elfelejtettem odaadni,de mivel az unnep 2 napos tegnap es ma kitettem az asztalra,egyedul a parom eszi,de nagyon izlett neki es ez nekem eleg.

Koszonom nektek.
magnum13 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 111
talaltam egy erdekes receptet a valallkozo kedvueknek
indonez gyumolcs salata(edes-eros)
1 pohar barnacukor
3 p viz
2 ek kis fajta erospaprika osszedaralva(en nem tennek bele ennyit)
3 ek citromle
3 narancs husa,hartyanelkul
2 grapefruit husa hartyanelkul
2 mango kockara vagva
ananasz kockara vagva
1 ek bazsalikum
2 ek menta

a cukrot a vizzel sziruppa fozzuk(5 perc).hozzaadjuk az eros parikat es a cit.levet,15-20 percig hulni hagyjuk.A gyumolcsoket uvegtalba tesszuk,raontjuk a szirupot es addig hagyjuk allni,mig a szirup kihul,talalas elott megszorjuk a vagott bazsiilikummal es a mentaval.
2-3 napig elall
magnum13 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 110
itt van megegy:
meleg gyumolcs salata:5 szemelyre
4 alma hamozva es szeletelve
4 narancs hamozva es kockara
4 ek mazsola
cukor izles szerint
1 kk fahej
csipet szegfuszeg
citromle
talba teszuk a gyumolcsoket,ra folpackot,nehany helyen kilukasztjuk es a mikroban 4 percig fozzuk,majd ra a tobbi hozzavalot.

igy irja a recept,viszont en hozzatennem,hogy mikroban nem ajanlatos zoldseget es gyumolcsopt tenni,mert elpusztul az osszes vitamin,en ehelyett javasolnam egy kicsit megfozni a gyumolcsot egy keves cukros vizben.
magnum13 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 109
sziasztok!
itt egy masik:
3 alma kockara vagva
2 banan -"- -"-
1 mandarin
4 szelet ananasz (konzerv)
fel pohar ananasz konzerv le
2 ek mazsola
osszkeverjuk es fogyasztjuk
magnum13 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 108
sziasztok!en is gondoltam,hogy illene gyumolcs salatat is betenni.
Eredetileg igy szol a recept:
sargadinnye salata feherborban
1 sarga dinnye
5 kopaszbarack
4 ek barnacukor
1 kk fahej
fel kk szegfuszeg (orolt)
negyed kk gyomber (reszelt)
2 p szaraz feherbor
a sar. dinnyebol kis labdakat vajunk beletesszuk talba a keletkezo level egyutt,hozzatesszuk a kockaara vagott barackot, a fuszereket osszekeverjuk a borral es raontjuk a gyumolcsre,2 orat hagyjuk allni.
Szerintem szukseg szerint lehet varialni,gyerekek miatt a bort kihagyni es valami gyumolcslevel helyettesiteni,a tapasztalatom,akarmilyen finom a sargadinnye,ebben a leben nem ervenyesul ,igy mas gyumolcsokhoz csinaltam ezt a levet.Viszont sima cukor helyett probaljatok ki a vaniliascukrot,meglatjatok az eredmenyt.
meg keresek!
Előzmény: kemese (104)
kemese Creative Commons License 2005.10.05 0 0 107
Hopp, azt nem irtam, hogy a gyümiket karikára, kockára vágom, de gondolom erre rájött mindenk magától is, hogy nem héjastúl egészben kerülnek a tálba :DDDDDD
Előzmény: kemese (104)
kemese Creative Commons License 2005.10.05 0 0 106
A fiam nem nagyon hajlandó gyümölcsöt enni, ezt viszont zabálja, tehát ahogy beindul a déligyümölcs szezon, szinte minden nap van. Sajna a fahéj meg a lányomnál nem jön be, de kifogom próbálni, miután az ő adagját kiszedtem. 
Előzmény: markusjud (105)
markusjud Creative Commons License 2005.10.05 0 0 105
A citrom jó ötlet, azt még nem tettem ilyenre, viszont a méz mellé még őrölt fahéjat szoktunk rászórni. Barátnőmtől tanultam, mikor a kisfiam nem akart gyümit enni, nála viszont fahéjjal megszórva megette :)
Előzmény: kemese (104)
kemese Creative Commons License 2005.10.04 0 0 104

Na pörgessünk egy kicsit ezen a jó topikon!

 

Gyümölcs saláta még nem volt!

 

A gyerekeim már nagyon várják a téli vitamin bombámat:

Banán, narancs, kivi, alma. A mennyiség tetszés szerint, illetve ami van. Ezt nyakon önteni 1-2 citrom levével és mézzel.

Kicsit áll aztán lehet lapátolni.

magnum13 Creative Commons License 2005.09.30 0 0 103
edeskomeny gyoker salata

a e.k. gyokeret hosszaban felbe,majd szinten a hosszanti iranyban csikokra vagjuk,szeletelunk hozza hagymat,meglocsoljuk olivaval,citr level egy kis sot,borsot ra es egy kicsit a hutobe uzzuk,majd jo etvaggyal fogyasztjuk
magnum13 Creative Commons License 2005.09.30 0 0 102
szia!nagyon koszonom neked is,most az unnepekre megcsinalom.
Előzmény: taknyosvarjú (101)
taknyosvarjú Creative Commons License 2005.09.29 0 0 101
Hi! Francia saláta: szintén mirelitt mix megpárolva, kihűtve + alma és csemege uborka darabolva. Mártás: majonéz, tejföl, kevés porcukor, fehérbors, citromlé összekeverve. A zöldséget és a mártást összekeverni majd lehűteni.
Előzmény: magnum13 (96)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.29 0 0 100
szia!bocs,megsem koszontem a receptet,de annyira keves idom volt.
szia Mindenki!
Gondolom bekukkantotok meg ide,most bemasolok ide egy receptem amit imadok.

Gomba kinai stilusban
250 gr gomba,nagyokra vagva
negyed p viz
4 ek szojaszosz
2 ek mez vagy barnacukor
2 fokhagyma
fel kk reszelt friss gyomber
30 percig fozzuk kis langon.En mar nem fozom fel oraig,mert egyreszt
nagyon sos lesz,masreszt a gomba hamarabb megpuhul,viszont akkor tobb
le megmarad.En ezt kepes vagyok minden nelkul megenni akar az egeszet
is.
Előzmény: markusjud (98)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 99
szia!nem vagy eltajolva,en igy irtam:de most nalunk unnep,unnep utan jon. Hetfo delutan tudod milyen kozel vann nekem?Ujev 2 napos es szep sorban jon utana a tobbi,egesz honapban 10 teljes munkanap,bocsi nagyon eloffoztam.
Szoktam keresni a google-ban,csak most inkabb nem tettem ,mert szeretem a kiprobalt recepteket.
Egyebbkent van valami hasonlo keverek,csak abban eleg sok mas zoldseg van.Jaj mar mennem kell!!!
Koszi a recepteket!
Előzmény: markusjud (97)
markusjud Creative Commons License 2005.09.28 0 0 98

Hát ezt nem értem. A másodikként idemásoltat kidobta az index. Megpróbálom újra:

 

5 dg zellert tisztítsunk meg, és 0,5 centiméteres szeletekre vágva sós vízben, fedõ alatt pároljuk kb. 25 percig, amíg megpuhul. 5 perc múlva adjunk hozzá 5 dg megtisztított sárgarépát, valamint 5 dg fehérrépát hosszában négyfelé hasítva, és együtt pároljuk a vegyes zöldséget készre. Közben ugyancsak sós vízben, de egy másik edényben fõzzünk meg 15 dg kifliburgonyát. A puhára fõtt burgonyát villára szúrva még melegen hámozzuk meg, és hagyjuk kihûlni. Ezután szûrjük le a saját levében kihûlt vegyes zöldséget, majd kevés sós–cukros vízben pároljunk puhára 15 dg friss, kifejtett zöldborsót. Kb. 10 perc után a megfõtt borsót vegyük le a tûzrõl, és szintén hagyjuk a saját levében kihûlni. Vigyázzunk, hogy egyik zöldséget se fõzzük túl puhára, mert akkor kása lesz a salátából. Utána mérjünk ki 5 dg savanyított uborkát, majd hámozzunk meg 10 dg savas ízû nyári almát, és vágjuk ki a magházat. Végül a vegyes zöldséget, a burgonyát, az uborkát és az almát vágjuk kb. 0,5 centiméteres kockákra, adjuk hozzá a lecsepegtetett borsót, és keverjük hozzá egy teljes adag (0,5 kg) tartármártáshoz. Még finomabb és esztétikusabb lesz a franciasaláta, ha a tartármártásba elõzõleg beleteszünk egy kis csokor apróra vágott petrezselyemlevelet is. Hûtõszekrényben másnapig érleljük, és hidegen tálaljuk. Kaszinótojással érvényesül leginkább az íze. Télen jonatánalmát és mirelit vagy konzervborsót is használhatunk hozzá. A konzervborsót már nem szükséges fõzni, csak a levét kell leszûrni.

Sokan az almát sós–cukros vízben fõtt csemegekukoricával helyettesítik. Ebbõl a salátából a sok munka miatt nem érdemes fél adagot készíteni. A hozzávalók mellett feltüntetett mennyiség nettó súly, így a beszerzésnél vegyük tekintetbe a tisztításnál keletkezõ veszteséget. A franciasaláta csemegekukoricával kevert változatához hasonló ízû készítmény a Majonézes mexikói saláta, amely általában zöldborsót, csemegekukoricát, apróra vágott sárgarépát, paradicsompaprikát (pritamint) vagy karfiolt és brokkolit tartalmaz. Mivel ezeknek a zöldségeknek a termesztési ideje nem esik egybe, ezért a hozzávalók az élelmiszerüzletek mirelit részlegén szerezhetõk be. A legegyszerûbben akkor járunk el, ha gyárilag összeállított gyorsfagyasztott mexikói zöldségkeveréket vásárolunk. A szükséges mennyiség fél adag salátához: 30 dg, teljes adaghoz: 60 dg. A sós vízben puhára párolt zöldségeket lehûlés után keverjük a tartármártáshoz, és másnapig érleljük. A zöldségkeveréket fagyottan tegyük a fõzõvízbe, de még finomabb lesz, ha nem fõzzük, hanem gõzben pároljuk.

markusjud Creative Commons License 2005.09.28 0 0 97

Szió!

Recepteket kérem :)

Az ünnep nem jövő héten lesz? Már megint el vagyok tájolva?

 

Franciasaláta-mix fagyasztva nincs Nálatok? Én azt szoktam venni, megmikrózom (párolódik), és bele tartármártásba (nálunk majonéz+kefír vagy majonéz+joghurt, és utánízesítgeted, ha kell, fehérborssal, sóval, citromlével, esetleg mustárral picit). A hivatalos összeállítás asszem zöldborsó-alma-répa, talán qkorica is. Mikor nagyon szentségtörők vagyunk, szoktam lilahagymázni is, de az már nem franciasaláta :)

 

Google: franciasaláta, próbáltad már?

 

Franciasaláta 4-6 személyre A répákat, a krumplit, az almát és az uborkát vágd kis kockákra és keverd össze a zöldborsóval. (Ha a zöldséget frissen főzted, vagy pároltad, akkor a továbbiak előtt hagyd kihűlni.) Sózd, borsozd, ízesítsd citromlével és keverd össze a tartármártással. Kifejezetten jót tesz, ha a salátát tálalás előtt 2-3 órát  jégszekrényben érleled.

30 dkg főtt sárgarépa
10 dkg főtt fehérrépa
20 dkg főtt burgonya
20 dkg főtt zöldborsó
20 dkg alma
20 dkg ecetes uborka
tartármártás
mustár
citromlé
őrölt bors

Harmadik:

Franciasaláta Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg burgonya
15 dkg zeller
1 evõkanál citromlé
20 dkg zöldborsó (konzerv)
20 dkg sárgarépakocka (konzerv)
10 dkg majonéz
2 dl joghurt/kefír
fél kávéskanál porcukor
10 dkg ecetes uborka
kis csokor petrezselyem
20 dkg savanykás alma
néhány salátalevél

Elõkészítés: A burgonyát és a zellert megsikáljuk, meghámozzuk, megközelítõleg azonos nagyságú, apró kockákra vágjuk, és enyhén sós, citromlével ízesített vízben puhára fõzzük. A zöldborsót és a sárgarépát leszûrjük, alaposan lecsepegtetjük, ha szükséges, a sárgarépát apróbb kockákra vágjuk.
Elkészítés: Miközben a zöldségek fõnek, simára keverjük a majonézt a joghurttal, a porcukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, azaz tartármártást készítünk. Az ecetes uborkát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk az uborkát és 1 kávéskanál kivételével a petrezselymet is. A fõtt burgonyát és zellert leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, majd a zöldborsóval és a sárgarépával együtt lazán a mártásba keverjük. A salátaleveleket megmossuk, szárazra törölgetjük, kibélelünk velük egy mélyebb tálat, beleszedjük a franciasalátát, tetejét megszórjuk a félretett petrezselyemmel, és tálalásig hidegen tartjuk. Kaszinó-, azaz töltött tojással, fõtt húsokkal, sonkával kínálhatjuk.

 

Felelősséget csak a saját receptemért vállalok ;-)

Előzmény: magnum13 (96)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 96
szia!tegnap beneztem,de nem volt meg idom belemelyedni,de most nalunk unnep,unnep utan jon,igy remelem tobb idom lesz.

eszembe jutott egy egyszeru mondjuk,hogy salata,itt fiatal kistok van telen-nyaron es imadjuk a fiammal,az utobbi idoben fel centis szeletekre vagom,keves oliva olajban megsutom 2 old-on,utana megsoztam,de mivel panasz volt,hogy nincs ize,ranyomtam fokhagymat es citromlevet,hat tudjatok isteni volt,nalatok cukkini van(itt is van,de ritkan es dragabb)abbol is nagyon jo.
probaltatok mar paradicsomat grillen sutni,az is jo.
irtam ki egy sulymegorzoknek valo konyvbol recepteket,be fogom masolni ha erdekel titeket.
Ja es van meg egy keresem is,a parom szereti a francia salatat,van receptetek ra?
Előzmény: markusjud (94)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 95
szia!en is koszonom neked, ez is jol hangzik, ki fogom probalni,pont ma jottek rokonok M.o-rol es hoztak marha- es tyukhusleves kockat,ez pont idoben jott.
Előzmény: Zitka (93)
markusjud Creative Commons License 2005.09.27 0 0 94

Köszi, kereslek majd, de csak a benti gyors neten.

Nézted már az nlc-n az Izrael topicot? Nagyon "pörgős", összetartó társaság, ahogy láttam. http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?id=82&forumid=2107

 

Zatart találtam itthon is, a Hunyadi téri fűszerboltban. Kinti barátnőm kenyérbe is süti.

 

Babról jut eszembe: van egy nagyon gyors, laktató saláta, talán kebabhoz volt a legfinomabb: vörösbab konzervet tálba tettem, rá karikára vágott lilahagyma, almaecet, méz, összekevertem, kicsit állt, és nyammmmmm :) És nagyon olcsó, és mindig kéznél tud lenni, nem kell friss zöldség hozzá.

Előzmény: magnum13 (84)
Zitka Creative Commons License 2005.09.27 0 0 93

Ha van kedved, egyszer próbáld ki a bécsi krumplisalátát is. :-)

 

Héjában megfőzöl néhány szem krumplit, legjobb a sárgahéjú "lisztes" fajta. Még forrón felkarikázod (persze előtte meghámozod :-) ), és ráöntöd az alábbi keveréket:

kb. 3 dl húsleves (nyugodtan lehet marhahúsleves kockából) + 2 ek. borecet + 3 ek. olívaolaj + kevés só, bors, 1 fej apróra kockázott hagyma. A tálat, amibe a saláta kerül, ki lehet dörzsölni egy gerezd fokhagymával, így nem lesz kifejezetten fokhagymás íze, csak a "háttérben" lehet érezni. Tehát a forró krumplira ráöntöd ezt a meleg leveses keveréket, és ebben hagyod kihűlni. Néhányszor keverhetsz rajta, akkor a főtt krumpliról "leoldódik" egy kicsi, és krémesíti a dresszinget.  Ha már langyos, mehet a hűtőbe, de langyosan is nagyon finom. :-)  Bécsben a wiener schnitzelhez ilyet adnak, imádom! :-)

 

Előzmény: kemese (89)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!