Ne essünk túlzásokba
Európai elkötelezettsége nem jelent egyben elfordulást Amerikától. Mint fogalmaz, „el kell ismerni Amerika súlyát és szerepét, (…) de ne essünk túlzásokba a rendkívüli intézkedésekkel és jogkorlátozásokkal. Én például addig nem megyek – tudósként sem mentem – az Egyesült Államokba, amíg ujjlenyomatot kell adnom.”
http://index.hu/politika/belfold/solyom0805t/
Amennyiben megszavaztad a NATO-tagságot,illetve olyan politikai erőre szavaztál,amelynek programjába benne volt,akkor igenis megbíztad az amerikai hadsereget,hogy védelmezze a jogaidat.
De ha te magad nem is szavaztál így, Magyarország nagy többséggel megtette.
Ha mutatsz egy olyan hadsereget, ahol Ph.D-je van az őrmestereknek, akkor megértőbb leszek.
Csak legalább az alapműveletek mennének. Minimum egy 8 általános szint. És a legnagyobb tök nem az őrmester volt, hanem magasabb rangú. Neki magyarázgattam az összeadást és a kivonást, és szerintem nem én mondtam rosszul, mert ott volt még egy munkatársam és egy tolmács is, aki csak a fejét fogta.
Utána még kettesben maradtam az amcsi ürgével és beszélgettünk, hogy merre járt a nagyvilágban, honnan helyezték át, stb. Az egyetlen pozitiv dolog volt, amit el tudok mondani az az, hogy nagyon kedves, segítőkész és közvetlen volt. (A többi munkatársa is, és a következő cégemnél is akikkel beszéltem.) De ahogy a világot és az embereket látta, az kb. egy 6 éves szellemi szintjén volt, amikor a világot felosztjuk a gonoszokra, a sötét boszorkányokra, és a szent ártatlanokra, akik az igazságért küzdenek. Minden fekete, vagy fehér. Az arabok mind buták, akik nem értik, hogy milyen jó lenne Big Mac-et enni és Coca Colát inni miniszoknyában és baseballsapkában. Mintha nem a való világban, hanem egy mesefilmben élt volna. És hiába utazta körbe a világot, nem sok kultúra ragadt rá.
Mindenki el tudja olvasni, hogy mekkora baromságokat írtál. Ez a baj, hogy nem tudod eltüntetni a bűnjeleket. Tudományos fokozatoKAT szereztél ? Rögtön hármat ? :))) Manapság mindenki Amerikában doktorál, gyakorlatilag a fél polforum :))) Ezzel ne próbálj villogni, te kis marha.
Egyebkent ott mintha az tortent volna, hogy te Partsemlegesen megcafoltad azt amit a Wikipedia a temarol allitott. Aztan vegul belekotottel a forditasomba (ami lehet, hogy nem volt pontos--konkretan egy felreertes volt benne a Laplace operator es a gorbulet viszonyaval kapcsolatban--de en a tudomanyos fokozataimat tenyleg kulfoldon szereztem) mivel az megiscsak ciki, hogy te allitasz valamit es a Wikipedia mast allit... N t.
Ha mutatsz egy olyan hadsereget, ahol Ph.D-je van az őrmestereknek, akkor megértőbb leszek. Tanítottam amerikai kadétokat sőt egyszer javítottam tisztek komplex függvénytan dolgozatát. Utóbbiak bárkit lenyomtak volna a BME-n. De egy detroit-külsői közlegény, általában nem nagyon okos. Hú de meglepő és milyen releváns. :))
Elnök úr egyébként mindennek mondható csak antiamerikainak nem. Volt szerencsém hallgatni ahogy a Marbury kontra Madisonról beszélt. Tudja kiknek köszönheti a karrierjét :)) És bizony ő idézett amerikai legfelső bírát magyar alkotmánybírósági döntésben, angolul.
Figyelj böfike, te valami elképesztően ciki módon hazudoztál és hamisítottál, wikipediából próbáltál nagyfiú lenni, csak pechedre elég pocsékul fogalmazott a szerző :)) A polforum történetében úgy nem csúszott senki a taknyán mint te. Ezekután én veled ugyan nem fogok vitatkozni semmiről. Entrópia ügyben pláne nem.
Azt is elhiszem. Nagyon rossz véleménnyel vagyok a katonákról úgy általában. (Na nem a kényszerből besorozattakra gondoltam, azoknak tecceik-nem teccik menniük kellett anno)
Az amerikaiakról is rossz a véleményem. Egyszer kb. két hétig könyörögtem, hogy faxoljanak át egy iratot. Azért nem jött át, mert az ürge nem tudott külföldre faxolni, napokig próbálgatta. Ámuldoztak, amikor e-mailen kértünk valami dokumentumot. Jéééé, tényleg van nálunk internet? (Persze, csak a sátorba van bekötve, a számítógép mellett meg a kecske heverészik).
Ha meg valaki amerikai és katona is egyszerre......
Dehogynem hallottál! Most már másodszor, mert én is nem megyek!
Az olajiparba hívtak, texas államba.
Hülyének simán nevezhetsz, de több okom volt a nemre!
1. az ujjnyom vétel (anyádról és a bűnözőkről vegyél)!
2. Majd ha engem is haza adnak bíróságosdira az ott elkövetett köztörvényes büncselekmény miatt (Tudod mit kapott a Kaposváron lövöldöző usa állampolgár kolompárlala otthon?)
3. kulturálisan sokkal közelebb vannak hozzánk (hozzád is!) az allahozó Török, mint a nagyon keresztény amerikai.
4. Van még néhány, de nem akarom tele írni a topicot :-)))
Sólyomról meg! Nem szeretem, de mint Köztársasági Elnöktől elvárom az ilyen jellegű protokoláris viselkedést.
Az én elnököm legyen már más, mint bárki a "from rest of wordl..."
Szolíccsák má' Mr. President-nek, ne legyen má' Johny (Leslie) boy...
Szíved joga,és alkotmányos jogod, hogy ez legyen a véleményed és ki is álhass érte. Azok a bűncselekményeket is elkövető amerikai katonák éppen ezt a jogodat is védelmezik.
Mondjuk en nem kertem oket, hogy barmimet vedelmezzek. Kulonosen nem buncselekmenyek aran.
Segítsünk Sólyom elnök úrnak! Állítsunk neki össze egy listát, hogy hova, miért nem utazik! A végén még kiderül, hogy ki sem fogja tenni a lábát az országból:
USA: ujjlenyomat
Kína: az emberi jogok
Szerbia: magyarverések
stb.
Lehet folytatni.
Mellesleg a megválasztása körüli disznóságokra bezzeg- egy kis ejnye-bejnyétől eltekintve - mintha kevésbé lett volna kényes.
Bár lehet, hogy mégis véletlenek a bombázások: korábbi munkám során kellett találkoznom néhány amerikai katonával, mert volt egy elintézendő ügyünk Taszáron. Akikkel beszéltem, buták voltak, mint a tök. Csodálkozom, hogy tudják, hogy a fegyver melyik oldalára kell állni. Mindenesetre arról is meggyőződhettem, hogy az összeadás és a kivonás sem az erősségük.
Azt igyekeztem írni, hogy: gyilkosságokkal, bűnökkel vagyunk összefonódva, mindkét oldalon. De létezik két "harcoló fél",és mi az egyikben vagyunk (mint ország),abban, amelyikben az USA is. Földrajzi különbség. Civilizációs és történelmi különbség.
Jo. En azon a velemenyen vagyok, hogy nekunk semlegesnek kellett volna lenni. Tovabba azon, hogy Europanak jot tenne ha az USA-tol minel hamarabb fuggetlenitene magat.
Túl sok a "véletlen" bombázás és lövöldözés. Ha meg tényleg az (bár én nem hiszem el), akkor az amerikai hírszerzés egy nagy nulla, és menjenek inkább krumplit kapálni.
Nem kisebb,nem nagyobb p ilyent nem írtam és nem gondoltam.
Azt igyekeztem írni, hogy: gyilkosságokkal, bűnökkel vagyunk összefonódva, mindkét oldalon. De létezik két "harcoló fél",és mi az egyikben vagyunk (mint ország),abban, amelyikben az USA is. Földrajzi különbség. Civilizációs és történelmi különbség.
Esetleg javítja a helyzetet,hogy a mi oldalunkon elkövetett ilyen bűnök általában nem szándékosak,véletlenek. Az áldozatok számára nem javítja.