Keresés

Részletes keresés

Boarhunter Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1680
Ez azért van, mert Te mazochista vagy... :-)
A száraz bortól iszonyú szomjasan ébredek másnap...
Előzmény: fan_fan (1679)
fan_fan Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1679

Én meg édesszájú vagyok,

 

Ezen meglepődtem, nem gondoltam volna ...

 

Én az extra szárazat kedvelem.

Előzmény: Boarhunter (1677)
szysssz Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1678
Jóvanna! Értek én a szóból. :))
Előzmény: Boarhunter (1672)
Boarhunter Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1677
Én meg édesszájú vagyok, ezért édes fehérborokat tartok itthon, vörösbort akkor iszom, ha kapok valahonnan...
Előzmény: szysssz (1675)
Boarhunter Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1676
Ez egy másik mondás, egyébként nem lóban, hanem kutyában... :-)
Előzmény: tuutuu (1674)
szysssz Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1675

Halászléhez igen, de az még a bográcsban várja sorsa beteljesülését. :)

A mihez mit igyunk naná, hogy nem kényszer, de inyencek sok-sok éves tapasztalatán alapul és állítom, hogy van benne ráció.

Nálaam a száraz fehér borok mindenek felett, én ezzel szoktam sértegetni az etikettet: nem érzem szentségtörésnek, ha legvadabb vadhús mellé pl. száraz szamorodnit iszom.

Előzmény: comad (1671)
tuutuu Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1674

Pontosítok:

" Válogatós faxnak lóban a helye."..:}}

Előzmény: Boarhunter (1672)
Boarhunter Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1673
Nem szoktad beirdalni a kárászt?
Előzmény: joskabacsi (1670)
Boarhunter Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1672
Egy evangélikus vendégházat szoktunk kibérelni a versenyekre, és ott csak csorbabögrék vannak, metszett kristálykelyhek nem nagyon...
Amúgy meg válogatós kódisnak lóf.sz a seggébe :-)))
Előzmény: szysssz (1669)
comad Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1671
Halászléhez tökéletes a vörös. Nem igazán az számít, hogy hal, hanem az elkészítés módja. Meg azután régi ellensége vagyok az ilyen ételhez olyan italt kell inni dolognak. Igya mindenki, amit szeret. Bár én úgy vagyok vele, mint Pelikán elvtárs :-)
Előzmény: szysssz (1669)
joskabacsi Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1670

még mindíg jobb mintha sört inna....

:-)

 

tegnapelőtt nálunk is kárász volt, csak úgy - paprikás lisztben:

 

 

Előzmény: szysssz (1669)
szysssz Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1669

Kristálypoharad nem volt?

Borzasztóan stílustalan műanyag pohárban kínálni a vörösbort - pláne halhoz vöröset!! :))

Előzmény: Boarhunter (1668)
Boarhunter Creative Commons License 2007.11.09 0 0 1668
Egy hete íjászversenyünk volt, a megfáradt pályaépítőknek sütöttem pár kárászt és törpeharcsát, oszt utána főztem egy jó halászlét...
tuutuu Creative Commons License 2007.11.05 0 0 1667

Tuudom, hogy rosszul, de akkor kérek egy precíz leírást...:}}

A Svédország meg bagóért volt, lem leng itt semmi fel...:}}}

Előzmény: Dydand (1665)
TTAMAS Creative Commons License 2007.11.05 0 0 1666

Lehet, én csak a TV-ben láttam, az meg színes, de szerencsére nem szagos. :))

 

Szabadtéri felvétel volt, felhőkben jöttek a legyek.

Előzmény: tuutuu (1663)
Dydand Creative Commons License 2007.11.05 0 0 1665
Sajna rosszul operált a kolléga...., de NAGYON!!!

A sóban sült hal isteni csemege, jaj, de szeretem! Persze kell egy előre tervezés, hogy tényleg olyan legyen, amit az ember szeret. Viszont ha ez megvan, akkor olyan ízélményben van része, mint amúgy ritkán!...
Előzmény: tuutuu (1656)
Dydand Creative Commons License 2007.11.05 0 0 1664
Svédországban... Micsoda fellengzés ;)))))
Előzmény: tuutuu (1663)
tuutuu Creative Commons License 2007.11.05 0 0 1663
Csak hülyéskedtem a kovászossal, de amit mondasz, az tényleg jó, Svédországban ettem...
Előzmény: homerx (1662)
homerx Creative Commons License 2007.11.05 0 0 1662
ha nem is kovaszos hal, de a marinirozott rantott hal igencsak finom!
Előzmény: tuutuu (1655)
tuutuu Creative Commons License 2007.11.05 0 0 1661

No, ez masszív volt, mert tojásfehérjésen csináltam, és jó centis volt a burok...:}}

Elég lett volna 2 mm is, dehát első kísérlet volt ( halból az utolsó is, mert ez végül is nem sütés, de más valamire jó lehet.)

Hogy mire, nem tudom, mert én a csirkét is sütve szeretem, és épp valami csirkés receptből jött az ötlet...

Előzmény: TTAMAS (1659)
tuutuu Creative Commons License 2007.11.05 0 0 1660

Persze, biztosan a gőzök valami pici lyukon kifújtak ( nem látszott...:}}), akkor leengedett, aztán újabb gőz, megnyílt a pici lyuk, le, s.í.t.)

 

Először én is nagyon guvadtan néztem...:}}}

Előzmény: comad (1657)
TTAMAS Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1659
Ha elég masszív a burkolat, akkor benne túlnyomás van, azaz a víz 100 fok felett is lehet. Ha felnyitod, csokken a nyomás és hirtelen gőz képződik, a halad "felforr".
Előzmény: comad (1657)
TTAMAS Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1658

Van olyan. TV-ben láttam, valami hagyományos skandináv recept a savanyított hering. Nem, nem ecetes, hanem erjesztett. Állítólag k. büdös...

Előzmény: tuutuu (1655)
comad Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1657
Jesszus! Tiszta horror! Nyilván a só hatással volt az izmokra, és az elektromos impulzus összerántotta. Vagy mi. Vagy csak a felgyűlt gázok távoztak, mindegy, ilyet még nem hallottam.
Előzmény: tuutuu (1656)
tuutuu Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1656

Na, ha még nem meséltem el, most elmondom, mekkora balfék voltam a múltkor a "sóban sült pisztráng"ommal.

Nem az volt a baj, hogy nem sülhet, hanem az, hogy baromi vastag páncélt szereltem rá.

De a valódi szörnyűség akkor jött, amikor már úgy ítéltem, hogy véget vetek a manővernek, fel akartam törni a sóburkot.

Sikerült is, egy kb. 20Ft-os nagyságú likon. És ekkor az asszonyt fel kellett mosni.

Ugyanis a hal LÉLEGZETT!! Szabályosan, kb. másodpercenként a bőr fel, majd vissza.

Az asszony szerint én élve sütöttem a halat ( tudta, hogy 2 nappal előtte belezve hoztam, de én is picit megriadtam), szóval kaland volt a javából...

Sóban ne süssetek halat, mert az főtt lesz, akkor meg már pisztráng, kékre főzve...

tuutuu Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1655

Kovászos hal?

Na, ki tud olyat?...:}}

Előzmény: beetee (1654)
beetee Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1654
És lehet benne uborkát is kovászolni... ;))
Előzmény: tuutuu (1653)
tuutuu Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1653

Miért, akvárium->hal, halak.

Idehozta a gugli...:}}

Előzmény: Boarhunter (1650)
joskabacsi Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1652

Ez anyám házi ecetes uborkája.

Ezt eszem halhoz, kolbászhoz, rántotthúshoz ..

Előzmény: comad (1648)
joskabacsi Creative Commons License 2007.11.04 0 0 1651

Lehet hogy szép nagy koi-k vannak benne ...

:-)

Előzmény: Boarhunter (1650)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!