En is valahogy hasonloan csak en most egy masik halozatnal vagyok. :D En is kb 1-2 evre tervezem, utana pedig Alaszka egy rovid idore. De lehet azt rakom elobbre, attol fugg, melyik sikerul elobb.
Igazabol abban remenykedtem hogy itt talalok olyat, aki/akik ott dolgoznak, barmilyen teruleten hogy kapjak bovebb informaciot par dologrol, de kozben kaptam elso kezbol szerencsere. Ettol fuggetlenul barmilyen infot szivesen fogadnek.
Majusban koltozom ki PH-be minimum 1 evre, csak en delre.
:D
En mivel itt a Radisson Blu-ban dolgozom, igy adott, hogy ott kint is egy Radissonhoz tartozo hotelben fogok elhelyezkedni. Ha nem jon ossze, akkor pedig a klasszikus vendeglatasban, nagyon nem gondolom tul a dolgot.
Nemreg talaltam ra erre a forumra, sajnos meg nem volt idom sokat visszaolvasni. A kerdesem gondolom nem tul ritka de azert felteszem. Szeretnek belathato idon belul, kb 1-1,5 ev kikoltozni a Fulop Szigetekre, elsore Cebut es kornyeket neztem ki, amirol erdeklodtem is par filippin baratomnal, ok is ajanlottak es csak jokat mondtak rola, tobbet mint pl Manilarol. Azt szeretnem megtudni, hogy mivel lehet ott foglalkozni/dolgozni kulfoldikent? S milyen teruleten erdemes keresgelni ahol el is lehetne helyezkedni? Jelenleg Angliaban elek, laktam Londonban is de most egy kisebb videki varosban vagyok, viszont szeretnek egy hosszabb-rovidebb idot Azsiaban is eltolteni.
Elore is koszonok minden hozzaszolast, segitseget!
Igen, hatékony, de mi kb. 1500 Ft-ért vettük. Palawanra menet Cebuban bementünk gyógyszertárba malária elleni tablettáért (érdeklodtek, hogy mégis mire, nincs készleten, sosem vettek még tolük ilyet), de onnan a központi egészségügyi hivatalba küldtek, ami egyben betegellátó is. Mondtuk, hogy megyünk a szigetre és szeretnék malária ellen valamit enni. Nagyon csodálkoztak, de összehívtak pár embert, és az egyikük mondta, hogy neki már volt Palawanon a növére, és ö sem szedett semmit, meg egyebként ezt úgy nem szokás náluk. Talán rendelni lehetne gyógyszert, szóval nem úgy van, mint itthon, hogy csak veszel egy Malaronet. Palawanra érve kérdeztük, hogy vannak-e fertözött szunyogok, milyen sürün betegszenek meg. Erre mondták, hogy talán a hegyekben vannak, de ök nem találkoztak még maláriával. Egy idösebb csóka pedig azt mondta, hogy szinte minden évben megkapja, olyan mint nekünk az influenza. Egy hajós kirándulás idegenvezetöje felkészültnek tünt, mondta, hogy gyakorlatilag nincs malária, elmúlt években nem hallott egyetlen esetröl sem, viszont dengues esetröl igen. Na most mindenki döntsön saját belátása szerint, mert a térképek szerint Palawan FOKOZOTTAN veszélyes. Ottlétünk alatt 2 db szunyoggal találkoztunk. Egyik a recepciós homlokán volt, egy másik pedig a recepciós pulton - lehet, hogy a ketto ugyan az volt, mert másik napon láttuk.
Nekünk sem hiányzik majd, viszont a fiam elég kevés dolgot hajlandó megenni, idegen ételektől meg főleg irtózik, ilyenkor muszáj vagyunk a hagyományos ízeket keresni neki :)))
Viszont az európai kenyerek tényleg nem jellemzőek ott. Ott rizst esznek hagyományosan, nincs a péktermékeknek akkora keletje. Nekem nem hiányzott, mert egy hónap alatt sem eszem meg egy kiló kenyeret, de akinek az a napi betevő, annak nehezebb lesz. Ha jól emlékszem, ez a pirítani való szendvicskenyér az többnyire van. Ezt adják a "kontinentális" reggeli mellé... :)
Es hogy nincs rendes kenyer, csak az edes vacak, az kb egesz Azsiara igaz, kiveve a volt francia gyarmatokat. Mashol max a nagyvarosok 1-1 szupermarketjeben vagy a turistakra teljesen raallt helyeken talasz normalis kenyeret, mert a helyiek alapeledele a rizs, a kenyeret meg edes-szivacsos formaban inkabb nyalanksagnak tekintik, gyakran meg is cukrozzak.