Az Erste Bank megvásárolta a magyarországi Commerzbank Zrt. részvényeit és 2022. december 1. 22:00 és december 4. 24:00 között veszi át ügyfeleit és portfólióját.
Ez jelentős informatikai munkával jár az Erste Bank rendszereiben emiatt változások lesznek szolgáltatásainkban.
Bár a szolgáltatáskiesés apropója örömteli, de tudjuk, hogy ez kellemetlenséggel jár, ezért köszönjük türelmét és megértését.
Tegnap én is láttam, hogy pár dolog késve jelent meg a számlatörténetben. Meg az egyenleg nem jót mutatott.
De ettől működött, időnként eltelt vagy fél óra mire megjelentek a dolgok.
Elsején szoktam én is körbe pingpongoztatni a kötelező utalásokat, illetve volt pár értéknapos utalás beállítva, ami lassan ért át. De hogy ez az Erste miatt, vagy a Giro, vagy a fogadó bank miatt, nem tudom. A nap végére nálam rendben volt minden.
Az Erste múlt éves eredménye 44mrd, amiből csak extraprofitadóként 18.7mrd-ot fizetett az Erste. Szóval valójában elenyészőnek mondható az a költség. Ezért nem kell(ene) hidegben dolgoztatni az embereket. Szerintem ez inkább egy ilyen CSR dolog, hogy nem akarják, hogy rájuk süssék a pazarló, ügyfelek pénzét herdáló jelzőt. Nem egy energiaigényes ágazatról beszélünk, nem üzemelnek kohókat, pizzasütőket, sőt cementet sem gyártanak. Sima irodákról van szó, ráadásul az Erste irodaháza az A-A+++ fogyasztókkal van felszerelve.
8000MWh->70ft-os árammal számolva (régen) 560M, Elmű/MVM által most olyan 130-140ft-on lehet szerződni, tehát úgy lesz kb dupla. Sehogy sem jön ki a 7.5x szorzó, ennyivel csak a gáz drágult, szerintem ez Magyarországon kevesebbet használnak, de nem tudni mennyit. Szerintem az Erste székházban 0%.
Az 50M az honnan van?
Persze, pénzintézetről beszélünk, hozni kell a számokat. És minél nagyobbakat.
Ez butaság. Egyrészt egyáltalán nem elenyésző a fűtés, és ha a betervezett kb. 50M Ft-nak egyszerre csak a 7,5 szeresét fizeted ki, akkor azért megy egy újratervezés.
Van aki tudna nekem segíteni akinek van tapasztalata, akár dolgozóként, akár ügyfélként?
Kicsit furcsa kérdés, de nem elméleti.
Egy barátnőm sokáig egy Erste fiókban dolgozott (már egy-két éve nem), tőle tudom, hogy az Erste 2003 óta minden ügyfélnek 11600006-00000000-XXXXXXXX formájú számlaszámokat csinál.
Bankszámla, betétszámla, mindenféle hitelszámla, stb..., tehát minden esetben.
Így egymás után adja ki.
Akkor is ha a lekötött betét fordulónap után újraindul új számlaszám lesz.
Régen fiókfüggő volt, volt sokféle kezdet, de utána egyforma lett.
Ez mostanra már elfogyott a 99999999-t elérve.
Aki az utóbbi hetekben nyitott számlát vagy fiókban dolgozik és tudja, az meg tudná mondani, hogy azóta az Erste milyen új formát használ?
11600006 és utána pl. 00000001 vagy bármi egyéb és utána pedig az utolsó 8-as csoport megint halad sorban? Kezdődik 00000011-gyel például vagy most már nem emelkedő számsorban?
Vagy pedig a 11600006 helyett is másik kezdetet használ? 116abcde? És akkor utána hogy néz ki?
Új számlát nyitó ügyfél vagy banki dolgozó tudna írni pár szabályos formát? Természetesen nem teljes számlaszámokat!
Lakástakarék kifizetése Békéscsabai fiókba minden papír leadva, kaptam SMS kódot és egy időpontot mikor fognak egyeztetés miatt keresni és azt követően 90 nappal fogják folyósítani az összeget. időpontban nem kerestek ezért én kerestem őket, kaptam egy új időpontot és megint nem kerestek és újból háromszor megismétlődött. Visszamentem a békéscsabai fiókba és kértem az azonnali kifizetést és jeleztem az intézőnek hogy telefonon mit mondtak róluk “szerencsétlen nem hozzáértőnek nevezték” Befizettem a negyvenvalahányezer díjat az utalásnak. Közben panaszt tettem a Számvevőszéknél és ők továbbították a MNB osztályára még az összeget nem utalták a számlámra három hete, de most kaptam egy hiánypótlást hogy nyilatkozzak róla hogy a fiam részére vásárolt lakásba szeretném be törleszteni. Persze ezeket a nyilatkozatokat már egyszer átvették tőlem és kaptam róla igazolást hogy minden rendben van. Most megint húzzák az időt
Valahány éves korom óta nem elég a jó fizetés a privátbankárhoz, hanem fixen benn kéne lennie valahány milliónak. Na, nekem a pénzem állampapírban van, nem a bankban.
Hát ez fura.. mi mindketten 45 felett vagyunk és van privát bankárunk. Hogy milyen, azt inkább hagyjuk, én az enyémet biztosan nem fogom soha többet felhívni, szerencsére az uramé normális.
Ha felveszed a párezer dollárt, az önmagában iszonyat drága lesz, szerintem... én inkább feltölteném wise-ra vagy Revolutra, ott leváltanám egy olyan pillanatban mikor épp jó az árfolyam (figyelést és akár automata váltást is be tudsz állítani a Revoluton - amikor naponta 10-15 Ft-okat szánkózik fel-le, nem mindegy) majd visszautalnám, már ha ragaszkodsz ahhoz, hogy minden az ERSTE-nél legyen.
Most nekem sincs privátbankárom, mert 45 éves kor fölött már nem jár az ersténél, de ha most kellene váltanom, most is írnék nekik, hogy ingyenes a pénzfelvét a csomagomban, és hogy mi lenne a jobb? Felveszek párezer dollárt, elbattyogok (nem pénteken vagy hétvégén) a Correct Change-hez (150 méter a fióktól), ott kérek csókos árfolyamot, majd visszabattyogok és befizetem, vagy van-e bé terv? Szokott lenni.
Igen, bár nálunk a férjemnek van olyan díjcsomagja hogy a treasury mt is jogosult hívni és ők baromi jó áron váltanak. Csak ez milliós tételre működik. Kérdés, mennyi pénzt váltana és megtakarít vagy feléli, kb ez alapján érdemes dönteni szerintem.
Nagyobb összeget az Erste is középárfolyamhoz közel vált, csak a bankároddal kell egyeztetni.
(Nem közvetlen váltják, hanem veszel belőle valami Erste alapot, amit másnap eladsz. Minimális költsége van, és Eurónál 50 fillérrel volt rosszabb, mint a középárfolyam.)