World of Warcraft rajongók fóruma. Mesélj, kérdezz bátran, minden elfér ami Azeroth világával kapcsolatos. DE Tört szerverekről ne itt keress infót! Itt mindenki az eredetivel játszik és nem fog segíteni!
Volt ilyen limit? Tudtommal bármennyiszer lehet transzferelni csak van rajta valamennyi cooldown még, talán 1-2 hét vagy 1 hónap, nem tudom, addig nem transzferelhetsz újra. Eredetileg vagy fél év volt és enyhítették, ennyi biztos.
Arathor? Cool, ott játszik most a hugom, mert sok a magyar. Nekem még csak két kiskarim van ott, nem akartam még átvinni a nagyokat, mert megvártam, hogy beválik-e neki, nem akarom különben átvinni, ha meggondolná magát és visszajön a régi karaktereihez. Jó lenne egy szerveren maradni vele. Még mindig úgy van, hogy csak 1-szer vihet át valaki egy bizonyos karaktert másik szerverre?
A Wrath of the Lich King amikor kijött, akkor már volt 2 db 80-as karim, néhány viszonylag magas szintű altom. De főleg a 80-asokkal mentem instázni. Hát olyan pár hónapig játszhattam még, azóta nem. De ez tök jó, hogy akkor bevezették ezt a cross-server izét :) Eddig csak a BG-k voltak úgy. Nahát, lehet, hogy megint lesz kedvem játszani :) Hehe, és RP-s szerveren hogy vették ezt, hogy nem is dumálhatnak egymással, sőt, lehet, h insta után nem is látják egymást többet? Gondolom ninjából is emiatt sokkal több van, mert büntetlenül megtehetik, hogy mindent needelnek, nem lesznek hírhedtek egy bizonyos szerveren.
Hasonló a helyzet nálam is. Nagyon ritka hogy annyira béna a tank vagy a healer hogy nem bírja végigvinni az instát. A régi heroicokba nem is nagyon kell healer egy jobban felszerelt tank mellé, főleg ha az pala. A DPS annyira nem szokott leaggrózni dolgokat, de ez mondjuk nem csoda, mert a negyede 1K alatt van, a fele 2K alatt, a maradék meg úgyahogy tudja mit csinál. Ha nem fejezzük be az instát, nálam is főként az az oka, hogy kilépek a további szenvedést elkerülendő.
Mivel 90%-ban tank vagy healerként megyek, így a fentiekkel még ritkábban adódik gondom :) Csak a sok buta szar DPSt tudnám felejteni...
Ez egyébként Arathor és kicsit se vagyok elégedett az LFD rendszer által felhozott emberekkel.
Raidekben még rosszabb, csak illusztrációként említem meg, hogy amikor Razorscale volt a heti raid, mindkét karival kb ugyanazt a szopáshalmazt éltem végig: - elindították a hard modet, úgyhogy végig kellett pucolnunk mind a 4 tornyot Leviathan előtt. A második raidben direkt mondam is, hogy milyen retardok vannak, az előző Ulduar pugban elindították a hardot. Naná, hogy ennek ellenére ott is elindították hardban. - FL 1-2 darab wipe. A második raidben egy olyan arc kocsijából ágyúztam, aki FL-t úgy akarta kiteolni hogy közben végig a boss modelljében állt. Nyilvánvalóan kurvára meghaltunk. - Razoron tankok nem tauntolnak át, ezért beszarok mire kihealelem. A boss lemegy néha megbaszni a dpst, pedig a legjobbak se nagyon érik el a 4K-t, de a jellemzőbb a 2K és azalatti... 90 perces program leverni azt a nyomorék Razort itt...
Ja és ha disc healerként megyek raidbe, általában a healjeim 50-70%-át adó absorbokat NEM számítva többet vagy kb annyit healelek mint a másik 2 healer együtt. Kivételek vannak, de sajnos ritkán.
Azt már meg se említem, hogy van a játékban vagy 5 replenisht adó spec, 10es raidekben általában mégsincs soha replenishem, mert a szervező ennyire figyelmesen rakja össze a raidet.
Hasonló a helyzet nálam is. Nagyon ritka hogy annyira béna a tank vagy a healer hogy nem bírja végigvinni az instát. A régi heroicokba nem is nagyon kell healer egy jobban felszerelt tank mellé, főleg ha az pala. A DPS annyira nem szokott leaggrózni dolgokat, de ez mondjuk nem csoda, mert a negyede 1K alatt van, a fele 2K alatt, a maradék meg úgyahogy tudja mit csinál. Ha nem fejezzük be az instát, nálam is főként az az oka, hogy kilépek a további szenvedést elkerülendő.
Mivel 90%ban tank vagy healerként megyek, így a fentiekkel még ritkábban adódik gondom :) Csak a sok buta szar DPSt tudnám felejteni...
Ez egyébként Arathor és kicsit se vagyok elégedett az LFD rendszer által felhozott emberekkel.
nekem (most mar) 4db 80assal azt mondanam hogy 10bol 1 insta ami nem megy vegig vmilyen okbol
pedig nalam nagyon alacsony az "ingerkuszob", leven a 4bol 3 tank v. healer, ugyhogy ha barmi olyat latok ami nem tetszik, szivfajdalom nelkul logolok egy masik karit, egyedul a rugo az ahol probalom vegigvinni hogy ne kelljen megint 10 percet varni
szerencsere eros guildben vagyok, ugyhogy pug raidekhez nem tudok hozzaszolni
Az insták az utolo nagyobb patch óta cross-server serveződnek, a cuccok meg nem-tudom-milyen-régóta lootolás után is átadhatóak maradnak. Amugy nem hiszem a hogy a noobkodás szerverfüggő lenne. Amit leírtál, szerintem számtalanszor előfordult mással is, velem is, a BS-n.
Melyik szerver a legkevésbé noob? Úgy értem, hogy amikor a Bronze dragonflight-en próbáltam instázni vagy raidelni, szinte egyszer sem sikerült végigvinni (80-as szintűt), mert vagy állandóan vájpoltunk, mert a dps-ek nem bírták kivárni, amíg a tanké lesz az aggró, túl korán túl nagyokat sebeztek, aztán meg a tankokat és a healereket hibáztatták. Meg túl sok volt a túl fiatal és anyuci elzavarta őket a géptől a raid közepén (vacsizni, teázni, leckét írni stb.) és laza 20 percekig eltűntek, vagy végleg leléptek, majd a többi is lelépett megunva a várakozást. És persze szinte sosem dps húzott el, aki pótolható lett volna, hanem vagy tank, vagy healer. Tényleg komolyan mondom, hogy ezek miatt az utolsó 3 évben 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor sikerült végigvinni. Az pedig szinte mindig előfordult, hogy amikor pl. healerként mentem és csodával határos módon sikerült lenyomnunk egy bosst, egy noob mágus vagy warlock beneedelt előlem valami healer cuccot. Aztán persze "jaj bocs" és mivel soulbound lett, még ha akarta volna se tudta volna átadni. Szóval elfogyott a türelmem és kínomban inkább pvp-ztem.
Jah, alap, hogy minden altomnak kiváltom a BoA cuccokat, annyi a triumphom, hogy már a fülemen folyik ki. Eddig még nem healeltem vele, lévén lvl 14, gondolom olyan Stockade környékén belekóstolok a healbe:-))
Mind über, ha tudod őket kezelni. És egyik sem az ha nem értesz hozzá. Papnak jó holy is disc is, máshogy működnek, más skilleket használsz, de minden megoldható velük.
Én egy papot kezdtem el húzni, pont healelés miatt, ki akarom próbálni milyen a másik oldalon állni. Nyugtassatok meg, hogy az is über heal szempontból, nem csak a drood. Lvl12 még csak, szóval még kezdhetek druidot is:-))
samlim rendesen elhagyta az 1000 haste hatart, kezd vicces lenni ahogy lassan geppuska sebesseggel tolja a chain healeket, foleg ha melleteszem a troll racialt amikor szorul a hurok:D
emellett a "celegyenesebe" fordult a resto druidom, most 77es, csak instaban novesztem 70 ota, meg kell mondjam sokkolo milyen konnyu druiddal healelni
az, hogy tudsz mozgas kozben castolni akkora elony hogy csak na
Sziasztok! Szoktalak titeket olvasgatni, gondoltam mostmár hozzászólok. Arathor horda oldalon játszom az Artum Infernitiben shadowpriestként.
Kis ICC summary ahogy én látom:
Első 4 boss: hagyjuk, haladjunk :) (Lady Deathwhisper-t 10esben megcsináltuk öcsire. Na az azért vicces :P)
Festergut: tank jókor nyomjon cd-t, healer ne aludjon be, de elég könnyű.
Rotface: az említett lagprobléma miatt sosem lehet tudni hogy elsőre lecsapod-e vagy ottragadsz wipeolgatni. Healerként azért nem könnyű, azt el kell ismerni (egyszer offspeccel discesként kellett healelnem tizesben)
Putricide: nagyjából a P2-P3 váltáson múlik minden. Ha marad trutyi kint, nagyon meg kell nyomni. Alapjaiban nem túl nehéz fight, de hamar kiderül ha valaki nem érti a taktikot :) A héten tizesben második pullra lement. Ma remélem meghal 25ösben is végre.
Blood Prince Council: jó kis intenzív csata, a ranged tanknak bírnia kell rendesen. Két healerrel mentünk rá (szegények), így "gyorsan" le lehet őket darálni.
Blood Queen Lana'thel: 2 healerrel próbáltuk, de az azért nem ment igazán. 3 healerrel jó volt, másodikra lement. Valami oknál fogva mindig engem harapott először, ami nagyon jó, mert VE visszaheallel 2k-s HPSt lehet produkálni, ami nem kis segítség, tekintettel a folyamatos sebzésre. Aztán én haraptam a retpalánkat, aki szintés sokat passzívhealel a stormmal. A csata kb. a második felszállás kezelésén múlik. Divine Hymnek, Sacrificeok, Fear Wardok ügyes használatával kezelhető. 25ösben biztos nagyon nehéz lesz, még nem mentünk rá.
Összességében ICC nagyon jól sikerült, de szintew biztosra veszem hogy hamarabb meg fogjuk unni, mint anno Ulduart. Ne legyen igazam.
Tényleg agysebész lehet ha be se próbált lépni, a cancel semmit nem csinál csak leállítja az automatikus levonást, szal ameddig be van fizetve addig mindenképp használható. Utána ismételt befizetéssel folytatható.
Sziasztok! Agysebész haverom cancellezte accountját, ami Február 3-ig még jó. Bírta is egy hétig a hülye, most jönne vissza:-) Bukta az accountot ilyenkor vagy, ha befizet rá, akkor ismét életre kel, vagy mit kell tennie?
Rotface kis zöldségei olykor lagzanak. Van olyan is hogy kimész, kijön belőled, ácsorogsz, elindulsz vissza, úgy néz ki, mintha menne utánad aztán két lépés után eltünik és beleolvad a nagyba, amelyik már egyébként a környéken sincs akkorra.
Egyébként mi is megjártuk azzal, hogy Rotface-el kezdtük elsőre nagyon nehezen ment le, Festergut sokkal könnyebben. Aztán vagy silentfix volt Festerguton, vagy csak mi voltunk tegnap nagyon bénák, de Rotface elsőre, Festergut meg 4-5-re méltóztatott meghalni. A Blood Princek megvoltak tán ötödikre, mire mindenki rájött miből kell kiállni, mi elé kell állni és mikor, mit kell gyorsan meglőni stb. Nem mertük nagyon felküldeni a Kinetic Bombokat, nem akartunk tryt veszteni a másik kettőn, szóval az elején párszor leestek :-)
10-esben a héten még nem voltunk, így csak az első két szárny tiszta 2 csapatnak.
25-ösben Putricide és Blood Queen van, de még egy tryt se fogyasztottunk a héten. Majd vasárnap kiderül mi lesz. A Blood Princek mókás kis fight nagyon tetszett, persze nem dobták a chestemet, de hát mit várjon az ember három vámpírtól.
10esben Rotface es Festergut kill van nekem, Rotface dobott is egy csizmat:D
Roti amugy frankon bugos, 3ik kiserletre fekudt meg mult heten, de a 2iknal mindannyian lattuk ahogy NEM egyesultek a kis oozek, 3 db csak ott tenfergett egymas hegyen-hatan, szal egyelore szerencse is kell ahhoz a killhez
25osben csak az elso 4, valamilyen rejtelyes okbol nalunk a GM Rotface-t eroltette mult heten, aki nem lett meg, sztem Festergut konnyebben meglehetett volna
tegnap este "menetbol" lecsavartuk az elso 4et, utana elmentunk megnezni a hercegeket, 2-3 pull volt, ez elegge komolytalansagba fulladt miutan a ranged dps-eink keptelenek voltak ellenallni a nucleusok csabitasanak..:P
most a heten azert szamitok Festergut es még legalabb egy masik killre 25osben,
10es csak szombaton lesz egyetlen este, remelem bele fog ferni legalabb 1, esetleg 2 uj boss kill a "meglevo" 6 melle
reputation 8/21k revered ugy hogy nem csinaltam rep runt egyet sem
nekem szemely szerint tovabbra nagyon bejon ICC, szep is, kihivas is, el lett talalva rendesen