Keresés

Részletes keresés

vlina80 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 1304

Na de nem ötvenes évek és nem Németország. Hanem 2000-es és Magyaro. Ez pl egy alapvető különbség. De erről a témáról tényleg szeretek beszélgetni.

Szóval vannak, akik azt mondják (egyébként van benne igazság), hogy minimum 50 évnek kell elmúlnia egy adott időponttól, hogy azt tárgyilagosan meg tudjuk ítélni. Én ezzel részben egyetértek, de mégis azt hiszem, hogy a tudás egyre kevesebb , és a viták egyre csupaszabbak, és egyre szélsőségesebbek. Szerintem az idő nem árnyal, ellenben torzít. Így tehát úgy hiszem, hogy nekem nem feladatom belehelyezkedni az ál- igazságokba, de kötelességem sok véleményt megismerni, és aztán tovább lépni. Engem pl 56-nál jobban érdekel, hogy mi mostan a magyar? És, hogy egyáltalán szükség van-e ezen gondolkodni. (De persze érdekel 56 is, meg 48 meg 19 meg 20, meg minden...)

Ha valaha nyugi lesz ebben a pici országban. szerintem azért lesz, mert megtalálunk egy legkisebb közös többszöröst.... vagy egy feladatot, egy definíciót.

Tehát nem az a kérdés számomra, hogy mik nem vogymuk, hanem, hogy mik igen. Ez most igen igen érdekel.

Előzmény: Or Kán (1288)
confab Creative Commons License 2008.04.02 0 0 1301
Kösz, ez korrekt volt! (Nem jellemző úgy általában, hogy ezt valaki így elismerje.)
Előzmény: Törölt nick (1300)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.02 0 0 1300
Igaz! Félreolvastam.
Előzmény: confab (1299)
confab Creative Commons License 2008.04.02 0 0 1299
"S ott, abban a háromnegyed órában megismerünk egy embert (Cserhalmit) – persze, kicsit a riportert is – akit (Cserhalmit) aztán lehet szeretni vagy utálni, mert elég radikális elvei vannak..." Vagyis ez a megjegyzés is Cserhalmira vonatkozott, (ti. a megelőző és ezután kövtekező gondolatok is Cserhalmival foglalkoznak), mint ahogy magában az egész cikkben nemigen van külön értékelés Alindáról; ami van, az inkább ténymegállapítás - legalábbis szerintem.
D.Fazekas Zsolt Creative Commons License 2008.04.02 0 0 1297
Tegnap esti adás nagyon jó volt. Túl álmos voltam amikor odakapcsoltam, de mégis végig néztem. :)
Bosco Creative Commons License 2008.04.02 0 0 1296
:)))
Előzmény: spurs84 (1294)
pikdáma Creative Commons License 2008.04.02 0 0 1295

Nem olyan rossz ez a rácsodálkozó, tágra nyílt szemekkel az interjú alanyon csüngő riporteri felfogás. 

Nagyon sok ember hasonlóan szemléli a  nagyokat mondó, vagy éppen a szerénységét fitogtató   fontos ember szereplőt, miközben elmereng nagyságán és a saját kicsinységén.

Nem azért írom, hogy megsértődj, inkább hogy megismerj egy véleményt, hátha van benne valami.

Előzmény: vlina80 (1283)
spurs84 Creative Commons License 2008.04.01 0 0 1294
az új nickedből ítélve áttértél az olasz vonalra,oblomov:))
Előzmény: Törölt nick (1292)
ame Creative Commons License 2008.04.01 0 0 1293
Rossz belegondolni, hogy a te itteni szereped a személyiséged része. Részvétem. A környezetednek. Amúgy voltál már szerelmes Alindába? :)
Előzmény: Törölt nick (1292)
Or Kán Creative Commons License 2008.04.01 0 0 1288

"Nem kell beleragadni a múltba, tovább lehet lépni, és nekünk fiataloknak ezt kell szorgalmaznunk."

Na most képzeljük el egy pillanatra, hogy ezt a mondatot egy bizonyos Alinda Veiser nevezetű ifjú titán mondja az ötvenes években, Nyugat-Németországban...

Előzmény: Törölt nick (1279)
D.Fazekas Zsolt Creative Commons License 2008.04.01 0 0 1286
Az ilyen véleményekkel és az ezeket jegyző emberekkel nem szabad foglalkozni.

Biztos irigy.
Előzmény: vlina80 (1284)
confab Creative Commons License 2008.04.01 0 0 1285
Erre azt is lehet mondani, hogy Te elfogult vagy önmagaddal, de szerencsére a kívülállók közül is sokan egészen másként látjuk, mint akire reagáltál.
Előzmény: vlina80 (1283)
vlina80 Creative Commons License 2008.04.01 0 0 1284

Erre meg csak annyit, hogy ha cinikusnak szántad, ez gyenge.

Mert ezen a képen éppen semmi nem látszik. Valójában az sem, hog yén vagyok-e. Egyébként igen. egy jelmezben. Szóval ebbe belekötni mondjuk olyan, mint megkérdezni a színésznőtől, aki egy boszorkát játszik, hogy ő tényleg olyan-e....

Lehet, csak nincs értelmMe.

Másfeől az ilyen megjegyzéseket tartom tök ízléstelennek, és tipikusan olyannak, amit az emberek álnév mögül megengednek maguknak.

Előzmény: Törölt nick (1267)
vlina80 Creative Commons License 2008.04.01 0 0 1283

Hát, ízlések és pofonok.

Ez az, amin nem érdemes vitatkozni. Én nyilván nem így látom.

Előzmény: pikdáma (1281)
vlina80 Creative Commons License 2008.04.01 0 0 1282

Na, ez lehet egy érdekes vita kezdete.

Erről én máshogyan gondolkodom. Azaz, hogy nagyon mókás lenne, ha pl. az én generációnak kellene kibeszélni a rendszerváltás előtti dolgokat.... úgy gondolom, ezt elmulasztottuk kicsit, vagy várni kell még, amíg felnő egy generáció, és akkor el lehet kezdeni újra értelmezni. De addig sem kell beleragadni.

Én idealista vagyok, és a jövőben hiszek. Azon pl. sokat gondolkodom, hogy nekem mi ebben a feladatom. És próbálom azt csinálni.

Előzmény: Törölt nick (1279)
pikdáma Creative Commons License 2008.03.31 0 0 1281

"Egy okos nő használja ki az adottságait!"

Lehet, de ezt úgy teszi, hogy butácskának mutatja magát.

Az Alinda-show lényege, hogy ő -- bár informálódott a partnerről, vagy akár arról amit az képvisel -- valójában nem tud a dologról semmit.

Érdeklődő kis butuska,  kérdései olyanok, mint amikor a kis gyerek érdeklődik az idősebbektől az élet különböző rejtelmeiről és közben amolyan kisokosnak mutatva magát nagyokat bólogat.

Előzmény: Törölt nick (1274)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.31 0 0 1280
A kérdéseket egyenesen maga a Fan Club állította össze?
spurs84 Creative Commons License 2008.03.31 0 0 1278
sok a meló a könyvtárban?:))
Előzmény: Törölt nick (1276)
Bosco Creative Commons License 2008.03.31 0 0 1277
Mondom, h ne. :)
Előzmény: Törölt nick (1276)
Bosco Creative Commons License 2008.03.31 0 0 1275
Ne erőlködj, oblomov :)
Jack The Lad Creative Commons License 2008.03.31 0 0 1273

Jogos és aktuális a kérdés...

Előzmény: Deborka (1272)
Deborka Creative Commons License 2008.03.31 0 0 1272
Bayer Zsolt is "leszáll a témáról"?
Előzmény: vlina80 (1260)
confab Creative Commons License 2008.03.30 0 0 1270
Hogy ne terjesszek téves információkat, utánanéztem: Mérő László 2006 november 20.-án, 23,55-től szerepelt a Zárórában. (Én tavaly alatt januárra, vagy februárra gondoltam…, csak az idő rohan túl gyorsan.) A kultúrházban szóba jött szereplését illetően csak annyit, arra lettem figyelmes, hogy Mérő az ilyen műsorokban teljesen szokatlan módon a műsorvezető finom (vagy csak általam annak vélt?) sugalmazásaival szemben következetesen ellentmondott és kiállt a véleménye mellett. Az ilyen típusú műsorokban időnként már visszatetsző módon, talán viszonossági alapon is megy egymás dicsérgetése, engem elsősorban az ragadott meg, hogy Mérő pont ennek az ellenkezőjét csinálta. Ha ismertem volna a filmrendezőt és munkáit, akiről folyt a szó, feltehetően én is másként reagáltam volna, de hát nem ismertem és nem is ismerem. Mentésegemre azt tudom felhozni, hogy feltehetően nem voltam ezzel egyedül a műsor nézése közben sem. Amúgy Mérővel szerintem ugyanaz a baj, mint általában a hasonló kaliberű, ritka egyénekkel, mégpedig nagyon egyszerűen kifejezve: túl sok van ahhoz a fejében, hogy (le)feküdjön akár a médiának. Nagy kár, hogy nem kap több lehetőséget, még így is / vagy éppen azért, mert képes irritálni, de remélhetőleg a legkülönfélébb redundanciák után a médiák egy határon túl rájönnek, (ennek mintha lennének jelei, és erre éppen Alinda is példát mutat időnként), hogy jobban koncentráljanak a minőségre és akkor Mérőből és a hozzá hasonlítható egyéniségekből is többet kaphatunk, amire szerintem nagy szükség lenne. Mint mondtam, szerintem azzal együtt vagy még így is, hogy időnként irritálnak, mert arrogánsnak, vagy nagyképűnek hatnak.
Előzmény: tyler-durden (1265)
spurs84 Creative Commons License 2008.03.30 0 0 1269
hát igen,a testalkatra való utalgatás az ő reszortja volt:))
Előzmény: Bosco (1268)
Bosco Creative Commons License 2008.03.30 0 0 1268
3 hsz-es fikanick :) vagy szólítsalak oblomovnak? :)
Előzmény: Törölt nick (1267)
spurs84 Creative Commons License 2008.03.30 0 0 1266
ezért van ott a te helyed is,ahelyett hogy itt offolnál
Előzmény: Or Kán (1254)
tyler-durden Creative Commons License 2008.03.30 0 0 1265
egy véleményt kultúrált formában is meg lehet fogalmazni és intelligensnek látszó módon is mások tudomására lehet hozni, anélkül, hogy a pocsék, ócskaság stb. szavakat használnánk. Mérőtől többet vártam. arrogáns volt és pökhendi
Előzmény: confab (1264)
confab Creative Commons License 2008.03.30 0 0 1264
Elnézést a közbeszólásért, de Mérő tavaly már szerepelt a Zárórában, (sajnos, nem emlékszem pontosabban, mikor). Szerintem Mérő nagyon különleges egyéniség, akinek egészen egyéni látásmódja van, de ahhoz, hogy ez kijöjjön, a kérdezőnek nagyon felkészültnek kell(ene) lennie belőle. (A közelmúltbeli kúlturházas produkciójában, amire valószínűleg utalsz, azt hiszem „csak” az volt a szokatlan, hogy ellentétben azzal ami ilyenkor általában szokás, nem dicsérte agyon a témául választott rendezőt és a filmjeit, hanem nagyon direkt elmondta a saját véleményét.)

Előzmény: tyler-durden (1263)
tyler-durden Creative Commons License 2008.03.30 0 0 1263
szia! Szeretem, ahogy az interjúalanyaidhoz viszonyulsz. nagyon tetszett az a svéd-magyar agykutatóval folytatott beszélgetés (már nem emlékszem rá név szerint, de asszem Pannonhalmán végzett..). Azért kíváncsi lennék, hogy a múltkori kultúrházas produkciója után Mérő Lászlóból Te mit tudnál kihozni...úgy érzem kicsit önmaga korlátjává vált az a pali, hiába a zsenialitása...vagy csak egy szimpla matematikus?? érdemes egyáltalán meghívni?
D.Fazekas Zsolt Creative Commons License 2008.03.30 0 0 1262
Örülök Neki nagyon, de azt hittem valami főműsoridőt kapsz az m1-en :( És olyan nagy promociót sem kapott eddig. Minden esetre én biztosan nézni fogom érdekesnek tűnik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!