Keresés

Részletes keresés

Gsx-rr Creative Commons License 2018.03.31 0 0 7896

Nem kimondottan Dominika ,de mivel a ilyen szolgáltatásunk is van már a Dominikai fakultatív programok szervezésén kívül ,ezért gondolom sok utazó embernek jól jöhet egy ingyen reptéri transzfer.

https://www.facebook.com/dominikamindenkinek/photos/a.142961926375524.1073741827.142887586382958/156364135035303/?type=3&theater

onevidentindomrep Creative Commons License 2018.03.27 0 0 7895

Szia,

mi magyar nyelvu kirandulasokat szervezunk a Dominikai Koztarsagba.Balna szezonnak mar vege. Barmi kerdesed lenne keress minket batran itt vagy a Facebook- on: Dominika Mindenkinek vagy a hello@onevident.com-on

Előzmény: Bozda (7879)
onevidentindomrep Creative Commons License 2018.03.27 0 0 7894

Szia,

repulos ut rizikos: ha esik/eso lesz nem szallhat fel a gep

buszos /hajos ut:meglepo de nagyon jok az orszaguti utak, is ut kozben  lehet latni, hogy hogyan elnek a helyiek.

Idoben mindket ut ugyan annyi. Kerdes esten keress batran!

Előzmény: zsanett1231 (7893)
zsanett1231 Creative Commons License 2018.03.26 0 0 7893

Sziasztok!

Samanai kirándulással kapcsolatban lenne kérdésem.

Nem tudjuk eldönteni, hogy a hajós, buszos vagy repülős utat válasszuk. Kinek mi a tapasztalata, megéri a repülős utat választani?

endrun Creative Commons License 2018.03.26 0 0 7892

Sziasztok

Ocean Blue &Sand hotel-ről van-e valakinek tapasztalata ? ( Punta Cana/Playa Arena Gorda )

Előre is köszi

Szemi 68 Creative Commons License 2018.03.23 0 0 7891

Szemi 68 Creative Commons License 2018.03.23 0 0 7890

Sziasztok!

Mi hoztunk haza az itt említett kis zöld papírból ami valóban apró betűkkel készült.Aki kéri elküldöm valamilyen formában.Jól jöhet annak aki idehaza kitölti és ott csak át kell másolni.

Előzmény: Naala (7889)
Naala Creative Commons License 2018.03.21 0 0 7889

Nekünk a kicsi nyomtatványt is odaadták a gépen, a nagyból egyet családonként, a kicsiből személyenként egyet. Hazafelé, pedig a pultnál kaptunk egy másikat és azt is ki kellett tölteni mindenkinek. 

Előzmény: Spanyolnátha (7887)
eeeszter Creative Commons License 2018.03.20 0 0 7888

Az Airfrance és tavaly a Condor járaton is kiosztották mindkét nyomtatványt, visszafelé valóban a reptéren kell kitölteni. 

Nálunk ami meglepetés volt, hogy hazafelé kérték a reptéren a turista kártyát (mi odaadtuk befelé jövet a személyzetnek), végül a netes vásárlás visszaigazolásával sikerült leszerelni őket.

Előzmény: Spanyolnátha (7887)
Spanyolnátha Creative Commons License 2018.03.20 0 0 7887

Sziasztok!

Ma jutott eszembe, talán hasznos lehet a mostanában utazóknak, utazás előtt állóknak.

A repülőgépen osztogatott segítségként a személyzet egy formanyomtatványt, amiből (a repülőgép személyzete, és mint utóbb kiderült sok utas szerint is) egy db kellett kitölteni egy családnak, családra a  Dominikai Köztársaságba való belépéshez. Na, leszálltunk a gépről, töltögette mindenki, mint a bolond, egyszer csak megjelent egy nagyhangú, ifjú, helybéli  egyenruhás hölgy a tömegben, és kiabálva szétosztott mindenkinek(!) egy, az előző formanyomtatványnál sokkal kisebb méretű, számomra pl. olvashatatlan betűmérettel szedett formanyomtatványt, amit minden (gyermeknek is) belépni szándékozó személynek ki kellett töltenie, aláírnia (név, ország, útlevélszám, hotel neve meg hasonlóak).

Ugyanezt a nyomtatványt a kiutazáskor is ki kellett tölteni mindenkinek. Amint a kavalkádból láttam, ez egy viszonylag új dolog lehetett, mert volt zsivaj, zűrzavar rendesen.:)

A szóban forgó formanyomtatvány NEM a Turista Kártya volt, azt már itthon megvettem online, be is dobta az egyik fazon a szemetesbe :)), amikor odaadtam neki a reptéren.

A lényeg, hogy toll és szemüveg (akinek kell) legyen mindenkinél,és keressétek ezt a kis, kb. 10cmX20cm-es formanyomtatványt a repülőtéren,leszállás után, felszállás előtt. Sokan azt hitték, úgysem kell, nem veszik ezt komolyan, de aztán mégis. :)

nitricircus Creative Commons License 2018.03.19 0 0 7886

voltam a Los Haitises túrán. összességében nem volt rossz, de még egyszer nem mennék vissza

Előzmény: Bozda (7883)
Bozda Creative Commons License 2018.03.19 0 0 7885

OK., kösz.

Előzmény: Naala (7884)
Naala Creative Commons License 2018.03.19 0 0 7884

Szia Bodza!

Keresd meg a beszámolómat, mi voltunk a Jeep szafarin, nekünk nagyon tetszett. 

Előzmény: Bozda (7883)
Bozda Creative Commons License 2018.03.19 0 0 7883

Nem, nem a létszám a különbség a VIP és a normál között, ez kiderült a leírásból. Viszont sikerült Gustavoval felvenni a kapcsolatot. Azt írta, hogy a VIP túra során több parton is megállunk kiszállni, fürdeni. Egy rejtély megoldva :)

Samana kapcsán viszont a bálnalest kétségesnek mondta, ill. nem azt a túrát ajánlja, amelyikben a Los Haitises park is van, hanem helyette a jeep túrát, mert "az alatt többet látni". A parkba viszont eredetileg szerettünk volna elmenni. Ezért kérdem, hogy

1. Volt-e valaki a Los Haitises nemzeti parkban már közületek? Akár a Samanai kirándulás során? Érdemes megnézni, vagy nem akkora szám?

2. Jeep safariról vélemények? Ha jól láttam az nem is északra, hanem délre visz. Tetszett?

Kösz, előre is.

Előzmény: zsergel (7881)
Naala Creative Commons License 2018.03.14 0 0 7882

Szia! Mi Gustavo csapatával voltunk Saona szigeten, ezt még itthonról foglaltam. Nekünk két ajánlatot küldött erre a programra: katamaránnal, vagy speedboat-tal. A katamarán azt hiszem egy rövidebb program, a speedboat-os pedig egy Saona sziget körút. Az egyik barátnőm tavaly novemberben volt katamaránnal, és nagyon rosszul volt a hajón, így mi a speedboat-ot választottuk.

11-en voltunk összesen, ebből 3 gyerek. Reggel jöttek értük a szállodába, kisbusszal mentünk Bayahibe kikötőbe, onnan indult a speedboat. Útközben kitettük a szakácsnőt, hogy mire visszajövünk kész legyen az ebéd. Elmentük egy gyönyörű partszakaszra, ott tudtunk fürödni. Átmentünk a kajás részre, akkor már kész volt az ebéd. Ebéd után megnéztük a falut, és a bazársort, a gyerekek itt is fürödtek. Utána elmentünk a mangrove erdőbe, és útközben a Nature medencéhez megálltunk sznorkelezni ( ez nem lett volna a program része, de mivel többen szerettük volna, így erre is volt lehetőség), utána elmentünk  a natur medencéhez tengeri csillagokat nézni. Végül felszálltunk mind egy nagy hajóra, és azzal mentünk vissza a kikötőbe, a sppedboat-unkat húztuk magunk mögött. A hajón nagyon jó volt a hangulat, karibi zene szólt, sokan táncoltak. Nekünk tetszett nagyon.    

zsergel Creative Commons License 2018.03.13 0 0 7881

Szia, bár én a 'kisgrófos' saona programon voltam... de althos chavont is megnéztük egy másik alkalommal. Szerintem nagyon hangulatos szép hely, én nem hagynám ki. A vízi élővilág viszont nem túl szép, ami miatt érdemes lenne snorkellezni hosszú ideig. Gustávóval nem voltunk programon, de talán a vip és a normál között a létszám a különbség?

Melcsi1202 Creative Commons License 2018.03.11 0 0 7880

Szia!Megkérdezhetem hanyadikán mentek? :)

Előzmény: farmiseiko1 (7677)
Bozda Creative Commons License 2018.03.11 0 0 7879

Sziasztok!

Már sok segítséget találtam itt, a két hét múlva kezdődő nyaralásunkhoz még egy pár tapasztalt "dominikást" szeretnék megkérdezni.

Láttuk, hogy alapvetően két magyar nyelvű idegenvezetés van (a gyerek és a párom miatt nekünk ez fontos), s a kettő közül nekünk a NEM "Lagzi-Lajcsis-kisgrófós" az amelyik inkább preferált. :)

Írtátok, hogy Saona és Samana a két leginkább ajánlott kirándulás. Gustavo oldalán azt láttuk, hogy több típus is indul ezekre e helyekre.

Saona kapcsán mi  különbség a normál és a VIP kirándulás között? A leírásból ez nem derül ki. És melyiket érdemes választani? Azt amelyikbe délután is fürdés (snorkelezés) van, vagy azt amelyikben a Altos de Chavon megtekintése? Először az utóbbin gondolkoztunk, de félünk attól, hogy az csak egy kirakat műemlék turista bódékkal és vásárlással, mint igazi látnivaló.

Samana kapcsán szintén több opció van. Alapvetően a bálnales lenne jó, de azt írja, azok jellemzően csak télen vannak. Szóval aki volt már így március végén, április elején, az mit tapasztalt? Érdemes bálnalesre menni ilyenkor, vagy teljesen felesleges, s ne vegyük el az időt a nemzeti parktól?

Előre is köszönöm.

Naala Creative Commons License 2018.03.09 0 0 7878

Örülök neki! Nagyon kellemes pihenést kívánok nektek. 

Előzmény: barackfavir?g (7877)
barackfavir?g Creative Commons License 2018.03.08 0 0 7877

Köszönöm a beszámolót Naala! 

Ahogy Spanyolnátha tanácsolta, Fb-n megkerestem Danit, a transzferünket sikerült is megbeszélni. A kirándulásokat pedig a helyszínen egyeztetjük vele:) 

Előzmény: Naala (7875)
Naala Creative Commons License 2018.03.08 0 0 7876

Szia! Ahogy Spanyolnátha is írta, én sem ajánlom a robogó bérlést. Amikor a Jeep túrán a férjem vezette az egyik kocsit, megtapasztaltuk, hogy mennyire  kaotikus a közlekedés. Sok út nagyon rossz minőségű, előznek jobbról, balról, és a táblák csak tájékoztató jelleggel vannak.  

Előzmény: DJSt (7873)
Naala Creative Commons License 2018.03.08 0 0 7875

Szia! Én a seemore.do honlapon és a fb-on a Dominikai Köztársaság Fakultatív programok oldalon írtam nekik, és 1 órán belül válaszoltak. Kértem ajánlatot, leírtam mit szeretnénk, és még aznap elküldte a lehetőségeket és a transzfer ajánlatot. Amikor kiválasztottuk a programot, Gustavo elküldte  a proformát, paypal-en kifizettük és minden rendben volt.  

Nagyon jól éreztük magunkat a programokon, Saona szigeten és Jeep túrán voltunk velük. Dani és Eszter is nagyon kedvesek, segítőkészek. Annyira jó volt a Saona szigeti csapat, hogy ott beszéltük meg, a Jeep túrára is együtt megyünk. Mivel az egyik család szerdán már utazott haza, így Dani szabadnapján vitt el bennünket hétfőn. Tartalmas program volt nagyon tudom ajánlani. 

Még egy gondolat. Amikor jöttünk haza, a szállodánk egyik portása elküldte a transzfer sofőrünket, hogy itt nincs ilyen vendég. Amikor nem érkezett meg időben, felhívtam Gustavot, aki 20 percen belül ott volt értük taxival. (az, a mentalitást, hogy a sofőr miért nem hívta fel Gustavot, hogy elküldték, hanem simán elment, a két hét alatt úgy megszoktuk, hogy ott, akkor fel sem tűnt :-)

Előzmény: barackfavir?g (7871)
Spanyolnátha Creative Commons License 2018.03.07 0 0 7874

Ahogyan én ott láttam a közlekedést, nagyon nem ajánlom a robogózást. Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de nekem ez jutott eszembe a robogóbérlésről, sorry.

Előzmény: DJSt (7873)
DJSt Creative Commons License 2018.03.07 0 0 7873

Sziasztok! 

Motor / robogó bérlés hogyan működik? Kell hozza nemzetkozi jogsi?
Vagy csak pénz? :D vagy EU jogis mutatas?

kb milyen áron lehet berelni 2 főt szallito robogot? vagy két egyszemélyest.

köszi szepen minden segitseget.

DJSt

barackfavir?g Creative Commons License 2018.03.07 0 0 7872

Szia!

Köszönöm az ötletet, megpróbálom őt elérni.

Előzmény: Spanyolnátha (7869)
barackfavir?g Creative Commons License 2018.03.07 0 0 7871

Szia! Már próbáltam. Mindenképp velük szeretnénk programozni.

Előzmény: angel55 (7868)
zsergel Creative Commons License 2018.03.06 0 0 7870

Szia, szerintem nagyon ki lenne centizve az idő, hogy bemenjetek egy órácskára a városba. A brüsszeli reptér elég nagy is. Közvetlen átszállásos lesz, mert ha nem akkor az azért idő a bőröndökkel is.  Mi is Tuifly utaztunk saját szervezésben. 

Transzfert Sanyiéknál foglaltuk. 40 dollár volt a vége oda-vissza 2 főre, mert érkezéskor nem privát volt, hanem 15 percet vártunk még egy másik járatra is, de ha akartuk volna az is lehetett volna privát, de nem siettünk sehova..

Előzmény: szlillu (7857)
Spanyolnátha Creative Commons License 2018.03.06 0 0 7869

Szia! A Gustavo-s vonal sem működött nekem. A FB-on megtalálod Dan Kuchta-t, ő az egyik idegenvezetője a seemore-nak. Jelöld be őt, ő válaszol, kommunikál, segít.

Előzmény: barackfavir?g (7866)
angel55 Creative Commons License 2018.03.06 0 0 7868

Jelöld be facebook-on Gustavo Heiner, és onnantól kezdve messengeren lehet vele kommunikálni! Mi velük voltunk sok programon, jó áron, teljesen korrekt a szolgáltatás, amit nyújtanak, mi meg voltunk velük teljesen elégedve!

Előzmény: barackfavir?g (7866)
szlillu Creative Commons License 2018.03.05 0 0 7867

Kedves mindenki!

Találtam facebookon egy Dominika Mindenkinek oldalt, ahol szimpatikus videok vannak fent.

Valaki volt már velük fakultatív programon vagy transzfer ügyében igénybe vette már  őket?

Előre is köszönöm! 😊

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!