Keresés

Részletes keresés

wieder Creative Commons License 2010.08.12 0 0 2494
Szia!
Amennyiben fagymentes helyen tárolod, biztos nem fog visszafagyni. A hagyományos zöld levelűek amúgy is szívósabbak. Egyébként a növények télállóságának növelésére ősszel káliumot szoktak adagolni - kálciumról Én még nem hallottam - .
Én a selyemakácokhoz egyáltalán nem , csak a kiültetett kenderpálmáimhoz és az örökzöld magnoliához szoktam adagolni.
Előzmény: Deathstar82 (2493)
Deathstar82 Creative Commons License 2010.08.12 0 0 2493

Kedves fórumozok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek.  A hobbiasztalosság mellett :) hobbiból még kertészkedek is jobban mondva csak próbálgatok kisebb-nagyobb sikerrel. De a kis siker is hatalmas boldogságot okoz. Főként díszfákkal probálkozom ezért is kérem most a Ti segítségeteket. Selyemakáccal is foglalkozom igaz sosem jut elég időm rá.

Tavasszal szapládákba szoktam ültetni a magokat amelyeket a kikelés után általában műanyag konténerbe ültetek. Erre tavaly nem volt lehetőségem, ezért gyorsan az árnyékoló fólia alá kiültettem a szabadföldbe 20*20 cm-es kötésekbe gondolva majd lesz belőlük valami.  Télen jól visszafagytak de kihajtott mind így az elfagyott részeket visszametszettem. A problémám a következő ebben az évben úgyanugy hagytam őket. Errefől az egyik annyira megindult hogy elérte a 170 cm-es magasságot és most már a többi is annyira jól érzi magát hogy kezdenek felfejlődni hozzá, ha  képen nem is látszik de csak azért mert elvannak dőlve a hétvégén akarom kikarozni őket. A problémám, ha így hagyom őket biztos hogy visszafagynak. Úgy olvastam hogyha jövőre akarnám értékesíteni őket akkor most ősszel kéne felszednem őket. Ha így járok el és fagymentes helyen tárolom őket számíthatok rá hogy nem fagynak vissza vagy onnan növekednek ahol összel megálnak. Illetve nincs valami érés gyorsító amivel a fásosodást elősegíthetném. Illetve még azt tudom hogy a fagyás ellen Ca szőlőnél lehet a fagyás ellen védekezni itt is lehet.

A lényeg hogy jövő tavasszal szeretném ha ép és egészségesek lennének minimális visszafagyással. Előre is köszönöm a segítségedet.

wieder Creative Commons License 2010.08.08 0 0 2492
Most olvastam vissza, hogy egy hónappal ezelőtt már írtam a bi58-as esetről.
Ez a hártánya a parkinson kórnak, az előnye viszont, hogy minden nap új arcokkal találkozom.
Előzmény: wieder (2490)
kulcsluk Creative Commons License 2010.08.07 0 0 2491
Kedves Taormina!:)
Pontosan az az,igy név alapján meg is találtam a NETen. Köszönöm szépen!:)
Érdekes virág,mert tavaly elött halvány rozsaszinü virágrol szedtem magokat,a mult évben ugyanolyan szinü virágai voltak. Idénre a kipattogott magokbol 5-6 szinü pompázik. A fehértöl a sötét liláig.
Előzmény: taormina1 (2489)
wieder Creative Commons License 2010.08.07 0 0 2490
Sziasztok!
2008 nyarán julibrissin-től vásárolt csoki selyemakácom. 2009 tavaszán lett kiültetve, első évben csak vegetált - az igazsághoz hozzátartozik, hogy bi58-al leperzseltem a lombozatot -, de az idei évben kb 70-80 cm-t nőtt, ezzel már megvagyok elégedve, mivel tudom, hogy érzékenyebb a hagyományosnál, de sokkal különlegesebb is.
taormina1 Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2489
Kerti nebáncsvirág. Impatiens asszem balsamina
Előzmény: kulcsluk (2477)
kulcsluk Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2488
Kivan ültetve,tavaly május ota. Délig süti a nap,és nincs szélvédett helyen. Nem gondoltam,hogy viz hiánya lenne,igaz,hogy nem is locsoltam minden nap. Örülnék,ha csak ennyi baja lenne,mostantol rendszeresen locsolom. A szomszédbol tudok szerezni marha trágyát,de jövö tavaszig már nem bolygatnám. Köszönöm a gyors választ!!!:)))
Előzmény: Lora1213 (2487)
Lora1213 Creative Commons License 2010.08.05 0 0 2487
Az én kicsi akácomon is leszáradtak az alsó levelek, de tudom hogy azért, mert cserépben van még, így egyenletlen a víz és tápanyag ellátása. A Tiéd ki van ültetve?
Előzmény: kulcsluk (2485)
Lora1213 Creative Commons License 2010.08.05 0 0 2486
Szia! Ha nincs rajta se tetü, se bolha, akkor csak a locsolásra figyelj, nem kell minden nap locsolni, de vedd figyelembe hogy még nagyon kicsi a gyökérlabdája.
Előzmény: andis1 (2481)
kulcsluk Creative Commons License 2010.08.05 0 0 2485
Nem rég itt örvendeztem,hogy az én selyemakác fácskámnak kutya baja. Ezzel szemben,néhány napja észrevettem,hogy a levei hullanak lefelé a levélszárrol. Közben jönnek az uj hajtások a tetején. Nem látok rajta semmilyen élösködöt. Segitsééééég!!! S.O.S.!!!
andis1 Creative Commons License 2010.08.03 0 0 2484
Nem kifejezetten....annyi árnyéka volt,amit a többi ugyan ekkora fa adott neki!
Előzmény: indigo girl (2483)
indigo girl Creative Commons License 2010.08.03 0 0 2483
Ahol vetted, ott árnyékban tartották?
A beültetés és az új hely is egy sokk a növényeknek. Sok víz talán segíthet neki...
Előzmény: andis1 (2481)
indigo girl Creative Commons License 2010.08.03 0 0 2482
Sziasztok! Érdemes most káliumot adni a selyemakácnak, hogy jól beérjenek a vesszői télire? Egyéb ötletek? Köszönöm előre is!
andis1 Creative Commons License 2010.08.02 0 0 2481
Sziasztok!
Tanácsot ill. segitséget szeretnék kérni!!
Kb. 1 hete vettünk egy 150-170 cm selyemakácot!!! Azóta folyamatosan sárgulnak a levelei...de ennek ellenére hozza az uj hajtásokat!! Ez mennyire normális??
Ő volna a tettes!! :-)
kiskrampi Creative Commons License 2010.07.27 0 0 2480
Köszönöm szépen, akkor reménykedem, hogy jövőre megembereli magát. Bár nem tudom, igazából jó helyen van-e. Észak–észak-keleti oldalra ültettem, délután kap napot. Gondolkodtam azon, hogy talán át kellene ültetni naposabb helyre. Ott viszont kevésbé lenne védett helyen, most a ház a nagyobb erejű viharos szelektől óvja valamelyest. Mi az ideális/optimális hely a számára?
mohl72 Creative Commons License 2010.07.27 0 0 2479
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni bordó levelű selyemakácot szeretnék venni de ahol láttam elég drága volt ha valaki tud olcsón eladót engem érdekelne az sem baj ha még kicsi.Előre is köszönöm a segítségeteket
mohl72@freemail.hu

Manócska01 Creative Commons License 2010.07.26 0 0 2478

Nálam nem igy volt, tudom hogy gyakorlatilag folyamatos a virágzás, de tavaly is korán hozott pár bimbót az kinyilt, és idén is, bár idén jóval többet mint tavaly, az kinyilt leszáradt, és azóta semmi virág.

Viszont tavaly is nem tudom pontosan mikor - de közel az ősszhöz, ujra virágozni kezdett, ebben bizom idén is.

Itt is irtam, ha van kedved keresd vissza. 8-))

Előzmény: formasu (2472)
kulcsluk Creative Commons License 2010.07.25 0 0 2477
kulcsluk Creative Commons License 2010.07.25 0 0 2476
Tudom,hogy nem a selyemakác kategoriába tartozik,de Töletek kérnék segitséget. Milyen virág láthato a képen? Gyerekkoromban jokat szorakoztam a magtokjával,ha megnyomtam,szétpukkant és bepöndörödött.:)
kulcsluk Creative Commons License 2010.07.24 0 0 2475
selyemakácomselyemakácom
kulcsluk Creative Commons License 2010.07.24 0 0 2474
Na,majd ha belejövök a kép feltöltésébe,meg is mutatom,nem csak a szám jár.:)))
kulcsluk Creative Commons License 2010.07.24 0 0 2473
Ez az egy éves selyemakác fácskám.:)
Idén jo 70 centit nött,most kb.1 méteres,és szorgalmasan hozza az uj levelecskéit.
Van vele bármi teendöm?
Az also levelek maradjanak még?
formasu Creative Commons License 2010.07.23 0 0 2472
Nem értem, vagy félreértem, mi az, hogy: Most figyelem mert tavaly is kétszer virágzott, talán másodszorra szebbek lesznek?

Ez a fa május - júniusban elkezd virágozni, és EGYFOLYTÁBAN! tele van virággal szeptember- októberig! Persze közben szépen szemetel is!
Előzmény: Manócska01 (2471)
Manócska01 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 2471

na most aztán én megintcsak irigykedem - de nem is kicsit 8-)))))

nagyon semmik voltak a virágok, pedig szépen elintult - volt sok bimbó, se  a virág? - elkeseritő 8-((

Most figyelem mert tavaly is kétszer virágzott, talán másodszorra szebbek lesznek.

Előzmény: kisidi (2469)
manhunt1 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 2470

Hello

Ha valakit érdekel,október-től felszedéssel vannak fáim eladóak 150-200 cm-esek,sok már virágzik,3-4 évesek,1000 ft-ért.az e-mail cimem:szaboa@kabel2.hu

tel.:20-532-95-54  ez a szám aug 1-ig él,utána másik lessz de az e-mail-en elérni.

kisidi Creative Commons License 2010.07.21 0 0 2469
Nekem szerencsére nincs gond a virágzással.
hewa Creative Commons License 2010.07.21 0 0 2468
Az én kb. 2 méteres nagyjából 5 éves fám sem virágzik. Tavalyelőtt már volt rajta egypár virág, tavaly pedig bőven. Idén mégcsak bimbó sincsen. Ha ez másnál is így van, akkor remélem tényleg az időjárásnak tudható. Egyébként a fa nálam egészséges, nem sárgul, nem tetves.
Manócska01 Creative Commons License 2010.07.21 0 0 2467

Az idei virágzás nálam is nagyon gyatra sokkal többet vártam ettől a kis fától, Fiatal még tavaly hozott először pár virágot, de idén csak sárgulnak a levelek, potyognak le, és alig van virág ami meg van, nagyon kis satnya.

Én betudom az egészet a szőrnyü jeges, fagyos tavasznak, elfagyott minden kis zsenge levél meg ág, szeretném tudni hogy csak azok potyognak le, és jövőre normálisabb időjárás lesz, és a kis fám is megembereli magát.

Előzmény: kiskrampi (2466)
kiskrampi Creative Commons License 2010.07.20 0 0 2466
Sziasztok! Van valakinek tippje, miért nem virágzik a helyes kis selyemakác fácskám? Amúgy csinoska, már közel két méter magas, a koronája formás. A mostani helyén két éve éldegél (tavaly sem virágzott, akkor betudtam az átültetésnek). Nagyon szeretném, ha összeszedné magát, a nagymamám kertjéből hoztam át, akinek ez volt az utolsó kertészeti bravúrja - magról nevelgette a fácskát nekem, 96 évesen.
kisidi Creative Commons License 2010.07.19 0 0 2465
Eddiig megúsztuk. mondom eddig
Előzmény: Lora1213 (2460)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!