A héten egyszer ettem anyum főztjéből: babfőzelék fasirttal, fel is írta nekem mennyi bab, liszt van a főziben és mennyi zsemle a fasírtban. Nagyon megugrott tőle a cukrom, de hogy a liszt vagy a zsemle volt-e a ludas, azt már nem tudom.
Jövő héten kipróbálom így is, de most hétfőig nagyon baszari vagyok! :D
Lehet úgy is, hogy kiveszel egy kicsit a zöldségből, összeturmixolod, és azzal sűrítesz. De én simán behabartam tönkölyliszttel, és beleszámoltam a szénhidrátba. 5 deka tönkölyliszt kb. 25 g szénhidrát, és elég egy fazék főzelékhez. Egy tényérra jut belőle néhány gramm. Persze minden attól függ, neked hogyan hat a cukrodra, ha lisztet használsz.
Shiro: szurkolok, hogy MINDEN rendben menjen!!! Tényleg nem vészesen magas az éhgyomri, akár egy kisebb gyulladás is okozhat ilyet (vagy akár a fogad!!!!)! Egyébként meg ha tabletta kell az nem gáz, én is szedem a metet és abszolut semmibe nem kavar be... (és egész életemben szedni fogom... csak a májamra kell majd vigyáznom... de terhesen/szoptatás alatt nem mertem máriatövismagolajat szedni)
Ja igen, gyógyteák is léteznek, lehet, hogy neked még az is elég lenne!!!
Szurkolok, hogy csak valami banális dolog okozza!!!
(fú emlékszem, hogy Lilla megszületése után hogy pánikoltam amikor 8-9-eket mértem kaja után... fú... aztán csak jobb lett a helyzet de az elején keményen paráztam... csak hát ugye vannak olyan helyzetek amik teljesen be tudnak kavarni...)
Én is végignéztem egy ilyetv a családban: 23-26-os cukorral azt hangoztatta, hogy semmi értelme élni, ha nem ehet azt, amit akar (de ő még a gyógyszereit sem szedte be). Először a lába ment rá. Aztán belehalt.
Éloin, ezt a a fajta hozzáálást én is ismerem. Az emberi butaság határtalan!
Pynky, jó tanulást! :)
Pogii, kipróbálom akkor a barnarizst. Egyszer már ettem és ízlett!
Oké, oké, nincs ejnye-bejnye! :DDD
Mai éhgyomri 4,3, reggeli utáni 6,6! Ilyen még sohasem volt, eddig örültem ha areggeli után 8 alatt volt. Lányok, az életemet mentettétek itt meg! :)))
Lányok, mennyit irtatok :)) Nekem meg annyi dolgom van (vizsgaidőszak, egyhetes konferencia szervezése), hogy be sem tudtam nézni...
dorottya: szerintem se ejnyebejnyézz, mert az 5,6 az normál érték:) Inkább merjél örülni:)))
Shiro: 3 éves volt a lányom, amikor egy vérvételen 10,2 lett az éhgyomri vércukrom (megjegyzem, én erőltettem a háziorvosnál, hogy valami nincs rendben, csináljunk egy labort). Utána elég kemény diétára fogtak (120 g CH), és gyógyszert szedtem. Úgyhogy ne aggódj rögtön :) Akkor kb. 20-25 kg felesleg volt rajtam.
Ja igen mégvalami: apósom is diabéteszes, tablettát szed de nem diétázik semmiféle formában. Egészen egyszerűen nem hajlandó, nem akar róla tudomást venni. És neki a vércukorcsökkentő mellett ennyi (kb: 7,8-9 között) az éhgyomri eredménye.
És még ez sem érdekli-struccpolitikát folytat.
De gyanítom, hogy ha mondjuk a látása rámenne a diabéteszre SEM diétázna.
Emlékszem mennyit segítettél itt nekem (nekünk) amíg babát vártunk és diétáztunk.
Egyébként nálam is így van, hogy most hamarabb elcsábulok az étkezés terén, míg várandósan ez nem volt jellemző (hiába ha csak én számítok, akkor kevesebb az akaraterőm nekem is).
Ne ejnye-bejnyézz! Ha egy kicsit beáll a cukrod, ilyen pici "őrömfalatkákat" mindig iktass be magadnak! Mert megérdemled. (Csak persze nem szabad túlzásokba esni.)
Épp ma olvastam egy topicot az nlc-n, hogy pár hónappal szülés után visszatért a cukorbaj. Jól elültette a bogarat a fülemben, a hétvégén mérek én is... :S