Nálam detto. Küzdöttem, most is küzdök értük, levágtam felére őket,mert a kis férgek belülről támadnak. Most ujra hajtanak. Megpróbálok gyakrabban permetezni, bár nagyon nem szeretem, de jó lenne, ha megmaradnának.
Itt kezdtem rózsás "pályafutásomat", innen merítettem az ötleteket, itt szereztem szinte az összes tudásomat a rózsákról. Az ilyen csodáktól fertőződtem meg, amiket például Pucok Petronella és Cicvarek hozott, de nagy hatással volt rám Ametiszt, Sameria, Rózsaromantika és még sokan mások.
Sziasztok! Hoztam néhány képet az idei évről. Voltak szép pillanatai, de a hőség miatt rövidebb ideig tartott a fővirázás, utána már nem volt annyi virág mint más években. Hogy miért járok erre ritkábban, arra hasonló a válaszom, mint Sameriának. Az fb pedig nem ördögtől való, gyorsabban lehet reagálni, képeket feltenni. Ott is sokat tudunk segíteni egymásnak.
Fel kellene rázni kicsit valahogy ezt a helyet, bár, még nem tudom, hogyan. Egyre gyakoribb sajnos, hogy néhány ember tart életben bizonyos csoportokat, ami egy idő után "unalmassá" tud válni. Az a néhány ember, minden bizonnyal szívesen venné ha mások is bekapcsolódnának, és nem csupán a szokásos vélemény nyilvánítással, hogy "jajj de csodás", "jajj de szép".
Én, személy szerint, nagyon sokat köszönhetek ennek a fórumnak, gyakorlatilag a rózsáim nagy részét. Itt vagyok már egy ideje- igaz, hogy korábban más néven- és mindig jóleső visszagondolni, azokra az időkre, amikor még volt itt "élet". Nem véletlen, hogy most is itt vagyok :-)
Én személy szerint jobban szerettem az indexet, minta FB-ot, amit alapból nem szeretek. Én nem is vagyok fenn, ezért ott más neve alatt "garázdálkodom". Amit Sameria írt az nagyon figyelemreméltó, de minden közösségi hely olyan amilyenné mi tagok tesszük. És valóban ha gyűlölködés vagy rivalizálás van az hiba és látjuk hová vezet(het). Én úgy érzem nem nyaliztam senkinek és sosem vártam az ujjongásokat. Mert tényleg felesleges. Szép, látom én is, nyilván azért teszem fel a képet ,annak meg nincs értelme szerintem sem, ha jaj de szép, gyönyörű stb. ujjongásokból áll a hírfolyam. Amit Cicvarek írsz az valós, és sajnos ez is baj, nevezetesen sokkal többen olvassák, mint akik hozzászólnak. A passzív olvasók gondolkodjanak csak el -szálljanak magukba-, hogy mit is olvasnának, ha mindenki azt tenné amit ők. Mindenki a másikra vár - ez is jellemezte az indexet- nem szívesen osztottak meg akár a régiek, akár az újak sem fotókat, így nehéz tartalommal feltölteni ,s értelmes gondolatébresztő beszélgetések sem voltak már jellemzőek. Ha 2-3 ember "beszélget" itt, akkor az már nem fórum, hanem azt megoldják magánbeszélgetés formájában. De ez csak az én véleményem.
Ez közkincs, szabadon olvasható. És jól követhető, hogy melyik hozzászólás mire válasz. Ez sok cifra fórumon nincs meg, idézni kell, amire válaszolsz. A FB meg számomra beláthatatlan, ahogy apránként töltődik be a múlt, egyszerre még végiggörgetni sem lehet.
Az FB rózsás csoportban gyakran említésre kerül az Index "Rózsák" fóruma. Felbecsülhetetlen értéknek tartjuk ami itt összegyűlt az évek alatt, és sokan jelzik, hogy elolvassák évekre visszamenőleg is az itt fellelhető információkat. Mivel nem igazán találnak már itt senkit, gondolom ezért nem maradnak. Furcsa módon, egy fajta archívummá vált ez a hely, amit bizonyára sokkal többen olvasnak, mint gondolnánk.
Erre jártam, és orozva beleolvastam a témátokba. Sokáig gondolkodtam,hogy helyénvaló-e,ha írok, de rengeteget tanultam itt én is, és úgy gondolom, hogy jogotok van tudni,hogy pl. én miért mentem el. Azt is látom, hogy kissé téves úton jártok, amikor a FB-ot okoljátok mindenért. Pedig szerintem a régiek azért mentek el,mert itt a légkör kezdett nagyon feszült lenni.
Szóval: nem tudom, ki mire, mennyire emlékszik, de kialakult itt egyfajta rivalizálás. Tiszteletre méltó,ha valaki gyűjti a rózsákat, vagy bármit, de, ha azért teszi,hogy azzal másokat bosszanthason,akkor az már nem jó dolog.
Engem pl. zavart a kötelező "jaj de szép" Óh... de gyönyörű!!! Persze, hogy az !! Azért tettem fel. Én megpróbáltam kicsit csökkenteni a nyalizást, de akkor megfagyott a légkör, amikor beléptem. Párszor eljátszottam még ezt, azután vettem a kalapom, és elmentem.
Ez kizárólag az én történetem. Ezzel a rózsával kívánok mindenkinek Örömteli kertészkedést. Sziasztok. :)