Hát lassan azt hiszem kezdünk hozzászokni, hogy ha mi utazunk az a minimum, hogy felmegy az EUR. Itt kezdődik...aztán vagy kitör valami háború, esetleg lőnek,vagy robbantanak, de tüntetés az tutira van, valami nagyobb féle, csődbe megy az utazási iroda... valamelyikünk vagy beteg, és ugy indulunk, vagy ott lesz nagyon. Szóval nem is emlékszem már, mikor volt sima, unalmas utunk. Szóval minden a normális mederben folyik.
Hu, az tényleg rázós most egy kicsit... Amikor Kairóra is gondoltunk, akkor - Malév híján - az Alitália volt a legolcsóbb az őszi szünetre, bár még így is drága. Aztán olvastam, hogy csődbe ment a harmadik legnagyobb angol utazási iroda, és a fogadóirodák az olasz céget adják legkisebb oddszal a következő delikvensnek.:( Azért az elég nagy durranás lenne, ezért szerintem az olasz állam bele fog nyúlni és megmenti.:)
Nem jártunk még Máltán, de sajnos az anyagiak közbeszóltak.:( Az utazásra szánt keret most Tunéziára volt elegendő, Málta marad az "örök második". Évek óta gondolkozunk Máltán, de valahogy mindig máshova megyünk helyette...
Korfut is csak most nyáron láttuk először, akkor is csak a túlpartról, Albániából.:)
Amúgy örülök, hogy végre benézel már a saját topikodba.:P
Gondoltuk, ha már HB nem kéri vissza pár éve a Marokkós könyvét, akkor kihasználnánk ujra... :-) Most van 3 repjegyünk Casablancába, viszont itt lóg a fejünk felett az Alitalia csődje...mert mivel is mennénk mással... kész vagyok.... :-(
Köszi detty! A hátizsákosat én sem úgy gondoltam ám.;-) Málta nem igazán Szíria, Egyiptom vagy éppen Törökország.:-) Csak egy hét lazulás, talán a Hypogeum, az egyik küklopikus templom, Valetta és esetleg Gozo, Popey falu. Semmi komoly...:) Isztambulba van most a Malévnak 9900 HUF-ért jegye, az is izgat egy kicsit.
Mi voltunk. :-) Bár egyáltalán nem hátizsákosan. De jó volt, azért van mit nézni, egy hét kevés volt. (A legfontosabb: igyatok Kinny-t!!(esetleg Kinnie) na ezt nem biztos, hogy jól írtam le, arra már nem emlékszem, de baromi finom üdítő!!)
Őszi szünetben lehet hogy beugrik egy kis Málta (vagy Tunézia vagy Törökország, de ezek nem lényegesek a kérdésem szempontjából...).
Volt közületek valaki Máltán? Van valamilyen személyes tapasztalat? Persze átnézek a Málta topikba is, de innen talán jobban képbe lennék "hátizsákosabb" perspektívából...:-)
Én is ismerem jól :) Arrafelé volt korábban az irodánk. Zoknim nem nagyon kopott, mert elég meleg volt, és a túraszandál is megfelelt. A túragatyám viszont megy nyugdíjba, Nepálban már megvettem az utódját. A blogba is tettem már fel új képeket (még nem vagyok készen vele) és a picasara egy nagyobb fotómennyiséget ( http://www.picasaweb.google.com/nagyerzsi ). De jó lenne most már élőszóban kommentálni az eseményeket. Elég sok olyan történt, amire azt mondtuk, hogy ha a klubban ezt elmeséljük...
Igen Erzsi nyertél egy hangszórót, vagy egy Calypso-zoknit. (Már ha valaki ezekre még emlékszik) Szerintem a mostani utad után egy új zokni nem fog ártani neked:) (olvastam a blogodat:))
Én nem tudom pontosan hány belga söröző van Budapesten, jócsomó. Ez az egyik. (Mellesleg nagyon jól néz ki belül, de én ha jó idő van, kint szeretek ülni)
Innen 2-300 m-re a Fő utca - Apor utca sarkon, majdnem a Clark Ádám térnél is van egy. A Bem rakparton majdnem a Margit hídnál még egy. Aztán a XIII. kerületben, a Pannónia utcában. A József körúton a Kis suszterinas. A fene tudja, de 15-20 biztosan van. Csak én minden évben egyszer itt sörözök, mert ebben voltam Pesten először, és ezt szoktam meg, csak ennyi az oka, hogy odamegyek néha. Meg a panoráma a Lánhídtól a Margit hídig.
Enni is lehet persze. Na nem ócsó, a sör sem, de egyszer egy évben miért ne? Nemigaz? Bár nekem az evés és a sörözés együtt nem megy, vagy ez, vagy az, így aztán csak sör nyer mindíg:)
A Pilsner 500/korsó, a meggyes buzasör 840/korsó, a barna apátsági is 840/korsó, a Leffe 900/korsó a Kvak 1000/korsó. De nagyon megéri!!! Üvegesekben van 500 és 1600 Ft/üveg között, de ki iszik üvegest, ha van csapolt? Nem is értem minek tartják, bár egy Drei Trapisten... Nade az is inkább csapolva jó.
Tudom Detty most felhorkan, beindul a fejében a golyós számológép, hogy hány sörözés egy repjegy:)
Engem a belga sörözőkben (Belgiumban is persze) az hat meg leginkább, hogy mindenfajta sörnek külön-külön pohara van, és elképzelhetetlen, hogy ne abba kapd a sört. Én sokmindenben adok a részletekre, ez nálam így van rendben. Műanyagpohárból,- mustárospohárból nem tudok inni... Akkor inkább üvegből.
Itt csak gyenge választék van egy echte belga sörözőhöz képest, de azért van 12 féle csapolt, és 40 féle üveges sör... Az a hosszú "izé" a Kvak-os pohár:)
Ez már a 3 féle bevezető sör után a második Kvak:) Mellesleg mázlink volt, mert ugye gyalogoltunk, és -gondoltam- sokat nem ihatok, mert haza is kell menni valahogy. No de épp felhívott a barátom, jött hazafelé Balatonról épp Velencénél volt, és mondta "Igyál csak nyugodtan, odamegyek, hazaviszlek":) És úgy is lett:)
Ez meg a harmadik:) A meggyes buzasör pedig -állítom- minden nőnek (is) izlene. Édes, de állati finom! Nem úgy készül, hogy beleöntenek valami meggyes vacakot, együtt erjed a meggyel a sör! Kur Nagyon jó!
Így akkor csak 1 db képet rakok fel.:-) Ez a Kravice-vízesés, amit véletlenül szúrtam ki a LP-ből. Miután Szarajevóban elsétálgattunk a Bascarcica negyedben (ez a régi óváros), azon gondolkodtunk, hogy másnap megnézzünk-e valamit Mosztaron kívül. Akkor találtam rá ere a vízesésre és Blagajra, ahol egy látogatható derviskolostor van. Számunkra az egyik legkellemesebb csalódást BIH jelentette. Szarajevóban is tök kedvesek voltak az emberek. Amikor ott voltunk, aznap volt az EB döntő. Majdnem lemaradtunk az elejéről, mert még kitaláltam, hogy tegyünk egy kis kirándulást a Boszna folyó forrásvidékéhez. Kellemes, parkos környék, csobogó patakokkal, piknikező helyiekkel. Csak azt nem számoltam bele, hogy visszafelé is meg kell tenni ugyanazt a távot.:-)) De a focimeccset meg kell nézni, hátha egyszer nem lesz igaza a nagy Garynek.:-)) Már ment vagy 5 perce a meccs felvezetője, mire visszaértünk. Majdnem az összes kocsma előtt iszonyat tömeg, aztán csak találtunk egy helyet, ahol nem voltak annyian. A helyi palik egymással versengve ugráltak fel, hogy hozzanak még egy asztal két székkel, hogy mi is meg tudjuk nézni.:-) A Sarajevsko pivóval is, az eredménnyel is elégedett voltam, jó nap volt.:-))