Én is gőzök miatt aggódom, gondoltam még nagyon vékony teflon szalagra, de ez vagy sikerül, vagy nem, nehéz belőni. Megfúrni nem merem modellező fúróval, hátha elrázódik benne valami.
Kedves Rollei, kicsit túlzónak tartom az aggályodat, volt azért itt szó Zenitről, Prakticáról....:)) A többi topicban kevésbé van élet, eléggé sürgős a dolog (holnap már használnom kell), lassan jön meg a válasz.
A filmesnél csak a menetes obikat szoktam cserélni, itt más dologról van szó
Bizonyos dolgok összehekkelésében itt van a legnagyobb tapasztalat.
Ezekkel a trutyikkal egyébként is óvatosan kell bánni. A barátom megragasztott egy műanyag objektívsapkát valami Loctite ragasztóval, szépen meg is fogta, aztán reggelre a gőze lenyalta a bevonatát az objektívnek. Egy bridge gép volt, amiben nem olyan könnyű az objektívcsere.
hat ahogy javasoltak akkor csavarrogzito. de az menku draga es nem sok helyen kapni. sztem koromlakk is jo, az a legtobb haztartasban akad, persze azt se kend korbe a meneten mert kesobb soha nem csavarod ki ;)
Van egy Pentax vázam (van filmes és van digi is, de ez most mindegy), én ebbe szeretnék tenni M42-es végű obit (is). Vettem beülős adaptert . Arra keresek megoldást, hogy ha ki szeretném cserélni a M42-es végű telét, az eredeti K-mount objektívre, a menetnél csavarodik le, ami nekem nem jó.
Van úgy, hogy szinte sötétben kellene cserélnem objektívet, itt azért nem szerencsés, hogy kulccsal kell kitekernem az adaptert
Azt szeretném kérdezni, hogy ráragaszthatom-e az M42 objektívre az adaptert?
A digifórumon javasolták, hogy fúrjam össze, de azt azért mégse...(Rázkódás, sérülésveszély stb.)"
Izéé... a távmérősök nem M 42-sek. :-) Legalábbis én még nem láttam ilyet....
Amúgy ezt a témát elég sokszor elragoztuk a Pentaxos topikokban. Ha az ott kapott válaszok nem megfelelőek a számodra, akkor miért gondolod, hogy máshol majd bölcsebb válaszokat kapsz? Ráadásul egy olyan topikban, aminek semmi köze sem az M 42 menethez, sem a Pentaxhoz, sem a K bajonetthez. Természetesen szíved joga bárhol bármit megkérdezni egy nyilvános fórumon. De ennek így egy kicsit olyan íze van, hogy ott csupa hülyeségeket mondanak a népek. Az meg olyan izé... Meg snassz is...
Van egy Pentax vázam (van filmes és van digi is, de ez most mindegy), én ebbe szeretnék tenni M42-es végű obit (is). Vettem beülős adaptert . Arra keresek megoldást, hogy ha ki szeretném cserélni a M42-es végű telét, az eredeti K-mount objektívre, a menetnél csavarodik le, ami nekem nem jó.
Van úgy, hogy szinte sötétben kellene cserélnem objektívet, itt azért nem szerencsés, hogy kulccsal kell kitekernem az adaptert
Azt szeretném kérdezni, hogy ráragaszthatom-e az M42 objektívre az adaptert?
A digifórumon javasolták, hogy fúrjam össze, de azt azért mégse...(Rázkódás, sérülésveszély stb.)
Prototípusok. Ami igazán érdekes, hogy 3-4 olyan 50/4-es objektív van rajtuk amiknek megegyezik a sorozatszáma (mindegyik csupanullás). A zsírpapíros "hátfal" objektív vizsgálatra utal illetve prospektusos fotózáshoz nem kellett hátlap és belső szerkezet. A prospektusokban kész tényként kezelték az 50/4-et és kellett a mintadarab a fotózáshoz.