Keresés

Részletes keresés

Babco Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2412
Ha láttam volna, gumikesztűvel is benyúltam volna érte. Csak pont eltűnt a hajlatban. Könyékig meg már nem akartam utánamászni. Egy vacak fakanállal próbáltam bejjebb kotorászni, de eredménytelenül. (Fakanál ment a kukába!)
Előzmény: AliceCsodaországban (2411)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2411
Teaszűrővel kellett volna, amit utána kidobtok... ej tényleg nem vagytok tik még tapasztalt anyák... :-)
Előzmény: Babco (2394)
Babco Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2410

A Blaha Lujza téren. A Keleti felé vezető úton kell menni (Rákóczi út), a jobb oldalon (nem amelyiken a Smatch van), még az első keresztutca előtt van. Rengeteg gyöngyöt, flittert, flittercsíkot, hastáncruhára érmét, már kész karkötőket, nyakláncolat lehet kapni, de füzeteket is a gyöngyfűzéshez+ minden ami a házi készítéshez kell - pl. kapcsok, gumik. Vannak felfűzhető figurák, pl. rózsaszín picimaci, felfűzhető kis fa kockák betűkkel. Lányos anyukáknak, tinilányoknak maga a mennyország. Van másik boltjuk is a Király utcában, de ott kérni kell, itt meg lehet bámészkodni, nézelődni.

Előzmény: okuláré (2404)
viktorya Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2409

Elég volt a pontom az állami finanszírozáshoz, de mindenképpen ingyen lenne a gyes miatt. Viszont a hátulütője a dolognak, hogy Sopronban van a suli. Az ősz folyamán 4 x 3 nap. Mindig csütörtökön 2 kor kezdődik az előadás és szombat délutánig tart. Tehát kb. havi 1-2 hétvége. Viszont minden tárgyhoz, amiből majd vizsgázni kell komplett kidolgozott tételsort kaptam :))) Meg a fülest az összes tanár minden rigolyájáról :))) Már csak túl kell élnem a pindúr jövőhét utáni műtétjét, és utánna belevetem magam a tanulásba. Október közepén grafológusi szakasszisztensi vizsgát teszek. Ha belegondolok, az érettségi után a hátam közepére nem kívántam a tanulást, most meg képes vagyok több sulit is egyszerre végezni.  És valahol örülök is neki, hogy előbb gyerekem lett, mert úgy gondolom tanulni bármikor lehet, de szülni csak bizonyos ideig. És a nagyfiam nagyon örül neki, hogy egyszerre leszünk iskolások  :))

Ja, és ide nem olyan hatalmas a túljelentkezés. A régi töri érettségi 4-esemmel simán bejutottam ( gondolom ez csak idén volt így, de hát mindig is a zavarosban lehetett a legjobban halászni )

Előzmény: okuláré (2408)
okuláré Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2408

Ez klassz, de szerintem nem könnyű szak egyáltalán. Nekem is kellene valami poszt. grad. képzés gyes alatt, nem tudom mi, de valami ilyesmi.Idén háromezren jelentkeztek a Bárczy gyógyped. pszichopedagógia szakára, 300 helyre. A barátnőmet nem vették fel, nehéz volt bekerülni.

Neked térítésmentes, ugye? És melyik városba kell előadásokra járnod?

Előzmény: viktorya (2407)
viktorya Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2407
ááááá dehogy. Nem is volt célom. Csak szociálpedagógus szakra a NyugatMo-i Egyetem Benedek E. Főiskolai kar. Egy ismerősöm tavaly kezdte, és annyi jót mondott róla, hogy kedvet kaptam. No meg Anyu egy alapítványnál dolgozik, ami működtet mindenféle iskolákat, amik többek között kezelés alatt álló drogos fiatalokat tanít ( ez egy gimi ) és van még egy csomó dys-es gyerek is. Ott biztos lesz helyem majd ha elvégzem. Mert a jelenlegi munkahelyemre gyes után nem akarok visszamenni. Meg ha minden igaz bő egy év múlva meg lesz a grafológus szakvizsgám. A kettővel csak tudok kezdeni valamit. Aztán majd meglátom a folytatást. 2011-ig gyesen leszek, addig akár másik fősuli is belefér. 
Előzmény: okuláré (2405)
okuláré Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2406
Alice, persze hogy nincs elrontva semmi... manapság ezer évig lehet tanulni, mindenféle átjárhatóságokkal, csak győzze a család finanszírozni.
Előzmény: AliceCsodaországban (2382)
okuláré Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2405
Viktorya, valami jó húzós-nehéz szakra vettek fel?
Előzmény: viktorya (2386)
okuláré Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2404

Most látom, hogy a tartalék már másnak is ezsébe jutott, hiába, ez a nap is alaposan lefárasztott.

Hol van pontosan ez az üzlet? Érdemes bemenni?

Előzmény: okuláré (2403)
okuláré Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2403

Ha kapsz picimacit, és nem kerül sokba, vegyél belőle tartalékokat is.

Ami a tanszereket illeti: feltétlenül írjátok bele legalább a gyerkőc nevének a kezdőbetűjét, vagy az ovis jelét, mert a legtöbb kisdiák nem ismeri meg a cuccait. Ha a délutános tanító odafigyel, akkor hazamenés előtt felszedik a pad alól, meg a padokból a cuccokat.Rengeteg gazdétlan ceruza, vonalzó, miegymás szokott összegyűlni, guberáljatok időről-időre, menteni a menthetőt.

Előzmény: Babco (2402)
Babco Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2402

Most ment megint wc-re, pisilés előtt bánatosan bámult bele, kérdezte, hogy: anya, biztos, hogy elment a picimaci? Nem tudod kivenni?

Babco Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2401

Naná, legalább ötöt! De lehetett kapni ha jól emlékszem teknősbéka figurát is, meg minden félét. Biztos, hogy pont a rózsaszín maci lesz hiánycikk, de akkor én ott lövöm magam főbe az üzlet közepén!

Azt nem értem, hogy miért nem volt jó a gyereknek a nyakába akasztva. Direkt azért vettem, mert ez felfűzhetős. Nem, úgy nem kell. Csak az a jó, ha az izzadt praclijában szorongatja, hetente ezerszer visít, hogy:anyaaaaaaaaa, hol van a picimacíííííím? Bevallom őszintén, először megkönnyebbültem, amikor a gyerek közölte, hogy beleesett a wc-be. Csak akkor sajnáltam meg, amikor láttam a legörbült száját, szomorú pofiját.

Előzmény: hodográf (2400)
hodográf Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2400
Szerintem vegyél tartalékot is....
Előzmény: Babco (2399)
Babco Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2399
Megbeszéltük, hogy hétfőig bírja ki. Remélem még kapható az üzletben, ha nem......akkor marad a zártosztály. Kiszámoltam, hogy a picimaci árához (60-80Ft?)még hozzájön 4 vonaljegy (4x170 Ft).
Előzmény: bokor (2396)
Babco Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2398
Én a turkálóban még nem találtam igazán jó cuccot, lehet, hogy rossz helyre járok. A Bababörzét én is szeretem, a barátnőmmel úgy szoktunk hazajönni, mint a málhás szamarak. Sokat örököltünk is, jó minőségű, márkás gyerekruhákat.
Előzmény: hodográf (2397)
hodográf Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2397
Az én tízévesemnek is rengeteg turkálós cucca van, meg örökölt is. Eddig semmi baja vele, sôt, fiú létére szereti a turkálást.
Előzmény: bokor (2395)
bokor Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2396
Khm... Hétvégén, legalábbis szombat délutántól biztos zárva van, szóval figyelem a híreket :-)))
Előzmény: Babco (2394)
bokor Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2395

Én a lassan 10 évest (jóég...) még mindig zömében turkálóból öltöztetem, és még nem reklamált egyszer sem, sőt :-)))

Előzmény: Caperucita Roja (2388)
Babco Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2394

Mély fájdalommal tudatom Mindenkivel, hogy tragikus baleset folytán eltávozott körünkből lányom kedvenc játéka, népszerű nevén "Picimaci" (pár forintos kis szar, de állandóan a kezében szorongatta). Miután életét nem lehetett megmenteni sem a wc-pumpával, sem fakanállal, kénytelenek voltunk lehúzni a pisivel és egy darabka wc papírral együtt. A tragédiára való tekintettel nemzeti gyásznapot hírdetek.

Továbbá szeretném megkérdezni, hogy tudja-e valaki a nyitvatartását a Blaha Lujza téri Gyöngyháznak. Ha hétvégén zárva van, akkor senki se csodálkozzon, ha az esti hírekben ez lesz: "Hisztérikus anya tört be egy üzletbe. A kasszát nem törte fel, de az elmebetegnek látszó, zaklatott idegállapotú nő kétségbeesetten hajtogatta: picimacipicimaci, hol tartjátok a pici macikat? A nőt a zárt osztályra szállították." 

Amennyiben valaki tudja a választ arra a kérdésre, hogy vajon egy pisilés idejére miért nem lehet letenni egy játékot, az írja meg nekem, mert nagyon kíváncsi vagyok rá.

nettomazsola Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2393
engem 2 evesen vittek eloszor "balett"ra = muveszi torna, es 9 eves koromig csinaltam (gyuloltem). aztan mentem uszni.
szerintem MINDEN gyereknek kene 1-2-3 evet usznia.
sajna a fiaimat nem birtam ravenni, pedig muszaj lett volna. (most huszonevesen mar ok is tudjak)
"az en idomban" 6 eves kortol lehetett uszni, manapsag az ujszulotteket is viszik es milyen igazuk van!
szerintem barmilyen sportot barmikor lehet csinalni, HA a gyereknek kedve van hozza. ha nem megy akkor ugyis elmegy majd a kedve tole.
csak emberseges, normalis edzot talaljatok!
Előzmény: Caperucita Roja (2389)
hodográf Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2392
Az én fiam kb 3és fél évesen kezdett úszni, és 6 évesen ment utána cselgáncsozni, szerintem nagyon jó alapozás volt az úszás. Az már csak hab a tortán, hogy jó volt az oktató, tehát megszerette a vizet.
Előzmény: Caperucita Roja (2391)
Caperucita Roja Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2391
Köszi a választ, akkor szeptembertől elvinném úszásra (úgyis tervezgettem már), jövő ősztől meg megpróbáljuk a művészi tornát.
Előzmény: hodográf (2390)
hodográf Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2390
A normális mozgáskoordináció 5 éves kor után alakul ki, szerintem 6 évesen már lehet valami gyerektornát kezdeni nyugodtan. Érdemes előtte egy évet úszni vinni, mert attól rendezettebb és harmonikusabb lesz a mozgása, és ezáltal hamarabb lesz a tornán is sikerélménye.
Előzmény: Caperucita Roja (2389)
Caperucita Roja Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2389
Akkor kérdezek én is: kislányt milyen életkortól lehet beíratni jazzbalettre vagy művészi tornára? Öt évesen nem túl korai? Balettozni szeretne, de szerintem az túl kemény és az elején még nem is élvezné.
Caperucita Roja Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2388
Ja, és nemcsak iskolakezdésre kell újra felruházni a gyereket, hanem még év közben is néhányszor. Az augusztusban megvett ruhadarabok két hónappal később a bokánál lengedeznek. Turiba én is szoktam járni, meg a bababörzére, azért 7-8 éves korig még egész jó cuccokat lehet ott kapni. Kicsi korban még nem reklamálnak, hogy honnan van a ruha.
Caperucita Roja Creative Commons License 2005.08.13 0 0 2387

Iskolai cuccok: na ezekkel én is megjártam. Vettem a lányomnak színesceruzákat, nem is a legolcsóbb sz.rt. Ha hegyezem, folyton kitörik a hegye. Vettem másik hegyezőt, próbálta más is hátha én vagyok a béna, de volt, hogy az egyik ceruzát majdnem a feléig le kellett hegyeznem, hogy megmaradjon a hegye. Szerintem a ceruzabél össze van törve belül a ceruzákban.

Vízfestéket is vettem a nagynak, hogy megtanítsam festeni. Magyarázom, hogy kell, de a papíron csak vizes maszatok voltak. Azt hittem, ügyetlenke még, de én sem tudtam festeni, még akkor sem, ha kevés víz volt az ecseten, és hoszú percekig maszatoltam a vizfestéket. A kék gombfesték papíron alig látható halvány világoskék.

Ruha: anyukám szokott varrni, elkezdett egy ruhát a nagyobbnak, de mire elkészült (pedig nem is tartott sokáig, a kicsire adhatom rá.

Előzmény: viktorya (2386)
viktorya Creative Commons License 2005.08.12 0 0 2386

Nekem nem a csemetém, hanem én felvételiztem, és szép - nem szép örültem, hogy a régi érettségi most valamivel többet ért, mint a mostani középszintű. Így a töri jegyem alapján felvettek.

A nagyobbik gyerekem most megy elsőbe. Ma vettük meg az összes iskolai cuccot. Brrrr. Annyi bóvli xart árulnak, hogy úgy kellett vadászni a minőséget. Sok kínai dömping-áru... Nem is értem, hogy mi miért nem tudunk pl ceruzát gyártani, meg vízfestéket, meg zsírkrétát. Egy rakás színescerka meg még szállítás közben eltörhetett, és képesek voltak úgy kirakni a polcra :(

És ugyan még csak hat és fél éves a csemetém, de annyit eszik, hogy komolyan elkezdtem aggódni, mi lesz később. Mindennek ellenére olyan gebe, hogy szégelltem kimenni vele a strandra. És a nyár elején vett nadrágok mind bokalengetőek lettek. Mehetek turizni. Anyukám mindig morog, ha ruhát veszek nekik, hogy annyi göncük van, aztán kapásból egy nagy szatyornyit kiszortírozok, mert már nem jó.

És még nagyon az elején vagyunk ennek a gyereknevelősdinek :)))

Előzmény: okuláré (2377)
Babco Creative Commons License 2005.08.12 0 0 2385

jesszum pepi,a kicsi most gyomoszolte a macskat a hutobe:))

:-DDDD Az se rossz.

Az én lányaim este összeölelkezve, egy ágyban aludtak el, lefekvéskor csak úgy simogatták, csókolgatták egymást, fogták egymás kezét! A nagy mondogatta, hogy milyen jó barátnők.

A bájos, idilli képhez az is hozzátartozik, hogy délután kétszer verekedtek össze úgy, hogy alig bírtam szétválasztani őket. Két marakodó pitbull közé ugrani is veszélytelenebb lett volna. Ahogy elnéztem a verekedést, egyik sem érdemelte ki a Fair Play díjat. Még a mérkőzés lefújása után is járt a kezük, mint a cséphadaró. Egy profi öklöző is megírígyelhette volna azokat a pofonokat!

Előzmény: Gabiiiiii (2369)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.08.12 0 0 2384
(Bár azt el kell ismerni, hogy minden sikertelen felvételi után volt nagy családi gyász napokig.)
Előzmény: AliceCsodaországban (2382)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.12 0 0 2383

nekem se nagyon van 10 literesnel kisebb labosom:))

Eppen most ment el a lanyom baratnoje,aki elpanaszolta,mit muvel vele a baratja.Nekem oszintenszolva kimondottan hizeleg,hogy feljonnek es elmondjak

Nekem leginkabb az ember baratai szoktak elpanaszolni,hogy nincs ezen a vilagon egy normalis no:)))

Előzmény: nettomazsola (2381)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!