Úgysem rajtam múlik, tehát csak a véleményemet mondhatom: Szűcs Lajost komoly jellemhibái miatt nem látnám szívesen a kapunkban (szerencsére nem is esélyes, hogy meg tudnánk fizetni őt), Vlaszáknak pedig az Újpest után nem volna nagy motiváció nálunk védeni, ezért szerintem még annyit se tudna kihozni magából, amit eddig Újpesten csinált.
Milinte viszont, a helyi kötődése miatt (tőlünk indult a pályafutása) még kellően motivált lehet, és ő emberileg is szimpatikus.
Milintét tudnám támogatni, bár pár éve (amikor még rendszeresen védett Fehérváron) jobb bolt lett volna. De még most is bejöhet, mert Szűcs Laci szerintem nem jelent hosszú távú megoldást, Strubliccsal pedig nagy kockázatot vállalnánk fel.
Na mindegy, legalább négy pontot hozzunk már össze az utolsó három fordulóban (DVTK, Vasas és REAC ellen ez nem tűnik lehetetlennek), hogy egy ponttal minimum sikerüljön meghaladni a tavalyi teljesítményt, és akkor alapvetően elégedett leszek ezzel a szezonnal!
Milyen jó idő volt a meccs alatt, most pedig csak szakad.
Na, de nézzük a mérkőzést. Az elején kicsit megilletődtek a Rákóczi játékosok, majd a gól után felvették a ritmust. Az indításokba azonban rendre hiba csúszot, és így nem tudtunk nagy helyzeteket kialakítani. A második félidő elején mindenki azt hitte, jön a második lila gól, de ilyen a foci, egyenlített a Kaposvár. Majd jött az a bosszantó 11-es. Utána megint egyenlíthettet volna Rákóczi, de egyszerűen túl lett kombinálva a kapu előtt minden. Jobb volt az Újpest, el kell ismerni. Ha nincs Balajcza Szabi jó formája, több góllal is nyerhettek volna. A 11-es tényleg elég véleményes volt, de pár lest tévesen fújt be ellenük Szabó. A fiúknak jogosan járt a taps a végén, mert mindent megpróbáltak, egyszerűen ennyire tellett. Azért ne feledjük, jövőre ismét nb1-es lesz a Rákóczi, és továbbra is járhatunk Kaposváron első osztályú mérkőzésekre.
Rajczi Peti továbbra is egy nagyon jó fej srác, hozzánk rúgta ki az ajándék labdát. Kapta is a többségtől a tapsot rendesen.
Szvsz a hangulat nagyon jó volt, ennyien még soha nem voltak a vendégszektorban, de kaposvári oldalon sem lehetett panasz a nézőszámra. Ahol egyébként sok helyi lila drukker is ült. Pár éve, mikor a Fradi 11-esekkel kiverte a Rákóczit a kupából, azt hittem, itt a többség fradista. Nos, szerintem ez mára megfordult, egyre több lila sálas, mezes embert látok a városban, és már kötött Újpest sálat is kapni.
Sajnos, a kék-fehér továbbra sem dominál, de azért vannak pozitív változások. :-)
Az interjú során már moderálta magát Prukner, de közben azért mondott egyet s mást Szabó Zsolt ténykedéséről. A tizenegyesnél például azt mondta: "nevetséges". Ugyanakkor Mészöly Géza beszólását illene némi eltiltással büntetni.
Azt egy szóval sem mondom, hogy nem érdemelte meg az Újpest a győzelmet - ám a győzelemhez győztes gól is kell, azt meg a bírónak köszönhetik. A labda kifelé tartott, az újpesti játékos pedig nem birtokolta. Miért bántotta volna a védő? Az igaz, hogy az Újpest kárára is "tévedett" a bíró - mondjuk háromszor. A Rákóczi kárára meg úgy hússzor.
nem volt itt semmi gáz, két lest fújtak be az Újpestnek, igaz, egy érdekes tizenegyest is. plusz az (azt hiszem) utolsó les egy kiállítástól és egy tizenegestől mentett meg minket, szóval fene se tudja...
érdekes volt a jv ténykedése, annyi szent, de nem (csak) az ő számlájára írnám a vereséget.
az, hogy az ikszre jók lettünk volna, (szerintem) erős túlzás, nem véletlenül lett Balajcza a meccs legjobbja. olyan gólt meg, amit szereztünk, utoljára a finn-magyaron láttam...
nem baj, megvan a bentmaradás, majd jövőre minden más lesz:)
ps a tizenegyes miatt igazából nem is neheztelek a bíróra, egy pillanat alatt kellett döntenie, és első benyomás alapján én is befújtam volna. videobíró meg csak az amerikai futballban van, ugye...
VICCES volt ez egesz meccs akarmit csinalhatatok volna itt csak a dozsa nyerehetett!!!ilyet csak Magyarorszagon lehet csinalni hogy egy edzö beszol a bironak!!!nem tudom miert akarjak meg nyeretni a lilakal a bajnoksagot!!mindesetre tenyleg jol nyomtatok
Gratulálok a Rákóczinak igen szimpatikus magukból mindent kifocizó társaság benyomását tették mindenkire, aki látta a mai meccset. Az Újpestnél meg lassan kilóg a lóláb eddig is sejtehető volt az ami a mai meccsen bebizonyosodott ország-világ előtt.
Még tart a Rákóczi-Újpest, de azt már most meg kell állapítani, hogy Szabó Zsolt "játékvezető" nem való az NBI-be, ha pedig szándékosan csinálta, egy lefizetett mocskos csaló.
A Vasas pápai vereségével bennmaradtunk az NB I-ben!
Gratulálok mindenkinek!
Most már szépen kell lejátszani a hátralévő meccseinket! Nyugodtan, felszabadultan. Hátha sikerül a legjobb helyezést elérnünk!
Hajrá Rákóczi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most így hirtelen csak a Fehérvár elleni kupavisszavágó jut eszembe, ahol az első kapott gólunkat egyértelműen a rovására írnám, de az egész meccsen egy rakás szerencsétlenséghez hasonlított, pedig akkor nem volt vizes a pálya. De igazad van, viszonylag kevés meccset láttam a szezonban!
Viszont néztem tegnap a Vasas-Honvéd kupameccset, és igen jókat szórakoztam (bár inkább sírnom kellett volna) egykori csatárfenoménunk, Waltner Robi alakításain. Mivel a téli szünetben a topikban felmerült Waltner esetleges visszahozatala, ezúton közlöm, hogy aki esetleg ismét felvetné ezt a lehetőséget, azt a továbbiakban nem tudom komolyan venni...
Nem tudom, hányszor láttad játszani Kóczi-mezben, de Laci Petrók mellett a legjobb védőnk volt a tavasszal. Az MTK ellen hibázott, de ez a talaj nem neki való volt.
Lehet, hohy tényleg nem voltunk egyértelműen jobbak, de legalább a vezető gól után többet támadtunk és jobban érvényesült az akaratunk, mint a meccs többi részében.
Minden szép sorozat véget ér egyszer. Nekünk nem biztos, hogy az MTK-t kell megverni...
Az én véleményem szerint, nem tudtunk alkalmazkodni, ehhez a talajhoz(túl jó a pályánk - nem úgy mint pár éve), különösebb játék nem is alakul(hatot)t ki, így egyéni hibák, képességekbeli különbségek döntöttek.
Hááát, hogy egyértelműen jobbak lettünk volan akár egy percig is? Kétlem.
Az MTK sokkal jobban alkalmazkodott a talajhoz, szerencsével szereztünk vezetést, kellett hozzá Rodenbücher luftja. Nálunk Kova, Balajcza és Lóri volt dicsérhető, Zsolnai, Kriston és Alves pedig elképesztően gyenge volt.
Az első gólig volt némi szerencsénk, de utána egyételműen jobbak voltunk az MTK-nál, majd buta egyéni hiba után(Kozmér a tizenhatoson belül odapasszol Cvitkovicsnak, aki köszönte szépen és berúgta) magunkat vertük meg és a kicsit padlón levő MTK pedig feltámadt, szétfutottak minket és teljesen megérdemelten nyertek. Nagyon rosszul alkalmazkodtunk a pályához és megint sokat adogattunk hátul.
Ez a mai eredmény nem egy nagy öröm, de az áprilisban az öt meccsen elért 12 pontért így is minden elismerés kijár a fiúknak! Most nem szabad összeomlani, Győrben higgadt játékkal szerintem egy pont minimum megszerezhető!
Hát, sajnos rövidzárlat volt az első félidő végén, így a szünetben 2-1-es vesztésre állunk. Pedig az előttünk állók közül a Sopron és a Győr sem áll nyerésre, viszont a mögöttünk lévők közül a Tatabánya nyert, és a Diósgyőr is győzelemre áll.
Nem kéne elcsúfítani ezt a remek áprilist, remélem, legalább egyenlítenünk sikerül!
Pruknerrel két évet hosszabbítottunk! Most, amikor ezt a jó sorozatot futjuk, nem érzem ildomosnak, hogy kritikai megjegyzéseket tegyek, így csak annyit jegyzek meg, hogy remélem, taktikusabban fog cserélni a következő évek mérkőzéseinek vége felé... Amúgy sok sikert kívánok neki és a csapatnak!