Keresés

Részletes keresés

Fantasia17 Creative Commons License 2019.07.21 0 0 11950

Nagyon köszönöm NGGB!!

Szinte látom magam előtt, milyen szép utunk lesz! :)

A mi tapasztalatunk is az, hogy jobban járunk az önálló kirándulásokkal. Ezt tettük Madeirán, Tenerifén, de Barcelonát és Marseillest is így . Viszont itt a keleti térségben még nem játam, s így nagyon jól jönnek a tanácsaid!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!

Én ahogy egy útról hazajövök, kezdem tervezni a következőt, szeretem a hajózást.

Most még egy érdekesség lesz, beengedik-e a hajót Velencébe, ahonnan indul...

Még egyszer köszönöm, és szép napokat!

Üdv.:

Előzmény: NGGB (11935)
SCHF Creative Commons License 2019.07.21 0 0 11949
Szia!

Köszi! Nagyon várom az,NCL Epic hajó utat, már csak 28 nap!
Múlt.héten.megjött már a hajójegyem is, több mint egy.hónappal korábban, mint az indulásunk. A cirkuszos előadásra is megvan.már a jegyem. Utazási irodám végül mindent elintézett. Előre ki kellett fizetni, de kedvezményt kaptunk rá, mivel uppgradet választottuk, ugyhogy van.italcsomagunk és éttermi.kedvezményünk.
Beszámolok majd a tapasztalatokról. 15. hajóutam lesz és a 6. hajó társaság, akiket kipróbálok.
Előzmény: Utas2 (11946)
dzsinike87 Creative Commons License 2019.07.21 0 0 11948

Nem tudja véletlenül valaki, hogy lehet utólag italcsomagot venni MSC Cruise foglaláshoz?

Peace

dzsinike87 Creative Commons License 2019.07.21 0 0 11947

:D 

Előzmény: Janos32 (11945)
Utas2 Creative Commons License 2019.07.15 0 0 11946

And just relax...

NCL is to have fun... nekem eddig mindig bejött.

Előzmény: SCHF (11924)
Janos32 Creative Commons License 2019.07.13 0 0 11945

Na meg olyan arfolyamon fogjak atszamolni, hogy vegigsirod a hazautat, hogy miert nem adtad oda inkabb a hitelkartyad, amivel kozeparfolyamon szamoljak el es nem kell utolso este 2 orat sorbanallni, hogy elszamolj a szamladdal. 

Előzmény: dzsinike87 (11943)
Janos32 Creative Commons License 2019.07.13 0 0 11944

Lehet, csak dollarban lesz az elszamolas es ha marad azt is dollarban adjak vissza. 

Előzmény: dzsinike87 (11943)
dzsinike87 Creative Commons License 2019.07.12 0 0 11943

Aki volt már MSC hajón Amcsiból, az nem tudja véletlenül, hogy a depositot a hajón euró cashben is le lehet rakni vagy csak dollárban?

sorozatos Creative Commons License 2019.07.12 0 0 11942

a második vonatra fértünk fel. A látvány csodálatos!

Előzmény: Mall1114 (11931)
gizus170 Creative Commons License 2019.07.11 0 1 11941

Bocsánat, közben megtaláltam amit írtál róla! 

Előzmény: NGGB (11927)
gizus170 Creative Commons License 2019.07.11 0 0 11940

Bari-val kapcsolatos információk érdekelnének. Mit csináltatok? Autóbérlésen és Alberobello-n gondolkodunk. 

Köszönöm előre is.

'szti Creative Commons License 2019.07.11 0 0 11939

Oia nem sziget, hanem egy városka Théra szigetén, ti a fővárosban Firában maradtatok (ne keressen senki Oia nevű szigetet Santorinin)

Előzmény: NGGB (11935)
gg31 Creative Commons License 2019.07.11 0 0 11938

nézem, köszi

Előzmény: NGGB (11936)
gg31 Creative Commons License 2019.07.11 0 0 11937

Köszönöm , angol beszél kicsi , kidobni való pénz semmi, mindenre nyitott, szóval kérhetek egy-két iroda címet :-)

Előzmény: maritimer (11934)
NGGB Creative Commons License 2019.07.11 0 0 11936

Szia gg31, mi a Chemol Travel-nél fizettünk be. Mivel első hajó utunk volt, biztonságosabbnak éreztem egy magyar irodánál foglalni. Nagyon segítőkészek voltak. Kb 100 levélváltásunk volt az alatt a fél év alatt, amíg szerveztem az utat. Mindig, mindenre válaszoltak, segítettek. Mi Velencéből indultunk és 8 napos volt az út. Nem bántam meg, hogy náluk foglaltam.

Előzmény: gg31 (11933)
NGGB Creative Commons License 2019.07.11 0 0 11935

Szia Fantasia17, 

szóval a kirándulásaink: 

1. Kotor: ott közvetlenül a városi kikötőnél köt ki a hajó, ahonnan lesétálva máris a város kapujában találod magad. Mi ott csak sétálgattunk, mivel tavaly már megjártuk Montenegrót. Viszont aki nem volt még, annak érdemes elmenni pl. a Kék barlanghoz egy kis hajós kirándulásra. Ezek bejárják a kotori öblöt, pl. elvisznek Perastba is, illetve megállnak 3-4 helyen, amiket érdemes megnézni. Ahogy a hajóról lejöttök, ott állnak a helyi vállalkozók, akiknél olcsóbban be tudtok fizetni, mint a hajón. Maga a város kb 1-1,5 óra alatt bejárható. Mi most másodszor sem mentünk fel a várfalra, ahonnan csodálatos lehet a kilátás, mert az oda vezető út nem túl biztonságos (csúszós kövek, tele macskaürülékkel, stb). 

2. Mykonos: a hajó kb 1,5 km-re áll meg a várostól. Mi shuttle hajóval mentünk be, de kb 30 perc sétával is be lehet jutni. Utólag azt gondolom, hogy lett volna időnk sétálni is, mert maga a város kb olyan és akkora, mint Szentendre. 2-3 órányi sétával bejárható az egész. Nekem nagyon tetszett, mert csodaszép, igazi görög városka. (Itt sem érdemes befizetni a hajón kirándulásra, önállóan mindent meg tudtok nézni)

3. Santorini: a hajó nem tud kikötni a szigeten (Théra), úgyhogy ide csak kishajóval lehet kimenni. Amikor kiköt a hajó, eldöntheted, hogy Oia-ra szeretnél átmenni (ez Santorini legszebb, legtöbbet fényképezett szigete) vagy maradsz Thérán. Ha Oia-t választod, akkor a kikötőben azonnal át tudsz ülni egy másik kirándulóhajóra, amivel átvisznek, ott van néhány órád nézelődni, majd visszahoznak Thérára, ahol szintén marad még kb 2 órád. Mi maradtunk Thérán és önállóan bejártuk a sziget látnivalóit. Fel siklóval mentünk, lefelé lépcsőn. A gyerekeknek hatalmas élmény volt a 600 (szamárürülékes) lépcsőn lejönni. Néha az életünkért küzdöttünk, de rengeteget nevettünk. Csodás kilátás volt a lépcsőkről lefelé jövet. Szóval ide sem érdemes befizetni a hajón, mert utastársak mesélték, hogy a hajón kb duplája lett volna az Oia-s kirándulás, mint a helyieknél.

4. Korfu: (a legszebb sziget) itt a kikötőből kifelé jövet elhatároztuk, hogy befizetünk egy kirándulásra, hogy minél többet lássunk a szigetből. Lehetett választani hop-on buszt, ami kb 50-60 Eur lett volna négyünknek, vagy autót bérelni (itthon még ez volt a tervünk), de végül egy helyi taxissal mentünk el. Ahogy kilépsz a kikötői tranzitból, lecsapnak rád a taxisok. Végül 150 Eur volt a 4 órás szigettúra, de nem bántuk meg, mert a taxis tényleg mindenhova elvitt minket. A hop-on busznál nem találtunk olyan utat, ami minden látnivalót tartalmazott volna. Mi így mindent láttunk, amit látnunk kellett. Sőt, a taxis megállt olyan eldugott helyeken is, ahol csodás képeket tudtunk készíteni. És elvitt minket egy helyi oliva termelőhöz, ahol finom kóstolót is kaptunk :) Soha életemben nem ettem olyan finom olajbogyót sehol :)

5. Bari: a hajó egy elég távoli ponton köt ki a városban, ami szerintem gyalog kb 1 órányira lehet a centrumtól. Így itt shuttle busszal mentünk be a központba. A busz a városnéző kisvonatnál tesz le, így a legtöbben (mi is), felszálltunk rá. Ez nem egy hagyományos városnéző kisvonatozás volt, utólag meg is bántuk. Kapsz egy idegenvezetőt, mi az angolhoz csatlakoztunk és kb 1 perc vonatozás után leszáll az egész csoport és az idegenvezető végig kalauzol a főbb látnivalókon. Mi előre megkérdeztük, hogy mennyi idő a túra. Mivel 1,5 órát mondott a hölgy, belevágtunk. Na ez 3 óra lett végül, aminek az utolsó egy órájában azon idegeskedtünk, hogy időben visszaérünk-e a hajóra. Szerintem itt is nyugodtan sétálva meg lehet mindent nézni. Ha az ember felkészül a látnivalókból, akkor ehhez nem kell idegenvezető.

Összességében szerintünk nem érdemes sehol befizetni a hajón kirándulásokra, mert nagyon túl vannak árazva. Mindenhol lehet menni a helyiekkel, töredék áron. 

Előzmény: Fantasia17 (11932)
maritimer Creative Commons License 2019.07.11 0 0 11934

Ha sok kidobni való pénzed van, de nem beszélsz angolul és csak a készpénzt ismered, akkor bármelyik magyar iroda megteszi. 
Egyébként keress egy online amerikai vagy kanadai irodát. "egy nagyon pici" külömbség van abban, hogy hogyan értelmezik az "ügyfélszolgálat" jelentését, na meg árakban sem elhanyagolható a kartellező itthoni irodákhoz képest. 

Előzmény: gg31 (11933)
gg31 Creative Commons License 2019.07.10 0 0 11933

Sziasztok,

Életem első hajós utazására készülök. Szeptember-októberben, most kezdem elnézelődni, elvesztem az infókban... Tudtok tippet adni, melyik utazási irodánál keresgessek? Olaszországi indulással  6-7 nap lenne a cél. 

Minden segítséget köszönök:

Gabi

Fantasia17 Creative Commons License 2019.07.10 0 0 11932

Szia!

Írnál a kirándulásokról? Önállóan mentetek, vagy csoporttal? Melyiket ajánlanád előre befizetni, s hová tudunk magunk is eljutni?

Köszi!

Mall1114 Creative Commons License 2019.07.10 0 0 11931

Köszönöm szépen az ötletet.

1,4 km-t ír a szobor és a tér közötti távolságra. Oda-vissza nézelődve, majd esetleg a tengerpartra lenézve tökéletesen belefér az időnkbe. :)

Esetleg arra vonatkozóan van információd, hogy október végén mennyire van tumultus a dottónál Marseilles-ben? Sok helyen olvastam, hogy ez egy jó program, de a tömeg miatt sajnos el kellett engedniük.

Köszönöm.

Előzmény: sorozatos (11930)
sorozatos Creative Commons License 2019.07.10 0 0 11930

Barcelonában helyi járat visz be a Colombus szoborig. Innen gyalog végig csodás utcai forgatagban, jobbra-balra kitérőkkel/ jobbra : gótikus negyed, balra a piac, amilyet itthon nem láttok!/ A Cataluna térig és vissza el tudjátok tölteni az időt, vagy:

-vagy a kikötőből indul a libegő, a város felett végig, a Monjuih hegyre megy fel, és onnan gyalog vissza a Colombuszig.

Előzmény: Mall1114 (11929)
Mall1114 Creative Commons License 2019.07.06 0 0 11929

Sziasztok!

Október végén megyünk a Costával egy kis körútra. A program szerint Barcelonában 13-19 h között lesz a hajó. Ez sajnos nem sok idő. Segítsetek légyszi, hogy szerintetek ennyi idő alatt mit érdemes és mivel megnézni. 2 gyermekkel megyünk (9 és 12 évesek).

Köszönök minden segítséget.

dzsinike87 Creative Commons License 2019.07.04 0 0 11928

Ok. Köszi :)

NGGB Creative Commons License 2019.07.04 0 0 11927

MSC Operán (szerencsére még azelőtt, hogy letarolta volna Velencét), Velencéből indultunk májusban. Velence - Kotor - Mykonos - Santorini - Korfu - Bari - Velence útvonalon. 

Előzmény: dzsinike87 (11925)
Utas2 Creative Commons License 2019.07.03 0 0 11926

Nincs mit.

Az NCL emberre írj rá, visszahív, és megcsinálja az éttermi foglalásokat. Meg segít a regisztrációd hozzárendelésében a foglalásodhoz. Valszeg az utazási iroda lehet a dologban.

És sohasem bajlódom készpénzes kaucióval, nálam mindig korrektül működött a hitelkártyás opció, és sohasem fogtak le pénzt annál, mint amennyi és ameddig kellett. Én AMEX-et használok.

A repülési infók nem fontosak. Ez egy szabvány-kérdés az NCL becsekkolásakor, és azok miatt kérdezik, akik transzfert kérnek a reptérről/reptérre.

Mi taxival mentünk, szabott árszabás van, 39 euro, per taxi.

Előzmény: SCHF (11924)
dzsinike87 Creative Commons License 2019.07.03 0 0 11925

Melyik MSC-n voltatok és honnan indultatok? 

Előzmény: NGGB (11920)
SCHF Creative Commons License 2019.07.03 0 0 11924

Köszi!

Sikerült betudtam végül lépni a saját foglalásomba, csak az nem sikerül, hogy hozzárendeljem a fiókomhoz az utamat.

De írtam a norwegian-nak és válaszoltak is, egy Aubourg Claude nevű emberke, felajánlotta a segítségét, megadta a telefonszámát, úgyhogy most már nem leszek olyan elveszett.

De az utazási irodám is végre segített. A foglalási számom megvolt már rég, csak nem akart működni, de biztosan én voltam a béna.

Lényeg, hogy minden redben van, be is tudtam tegnap már csekkolni, csak itt találtam egy kis hibát, mert a Laudamotion légitársaság nincs bent a legördülő listájukban, ezért nem tudtam hozzáadni a repülési infókat, de szerintem annyira nem is fontos, mert mi előbb repülünk egy nappal és csak késő este indulunk vissza, úgyhogy a hajóutat nem befolyásolja a  repülőjáratunk.

Kérdezte a becsekkolásnál, hogy milyen módon akarok fizetni a hajón? Én a kp-t állítottam be, de valami nagyon irreális összeget akar letétbe helyeztetni.

Royalnál és a Carnivalnál is elég volt egy minimális összeget pár száz eurót befizetni a hajón induláskor.

Ennél a társaságnál hogy működik ez?

Én a kártyámat nem szeretném megadni, ha egy mód van rá.

Köszi!

Előzmény: Utas2 (11923)
Utas2 Creative Commons License 2019.07.02 0 0 11923

Nem tudom, melyik utazási iroda, de lehet, hogy addig nem mondják meg a foglalási számot, amíg nincs kifizetve az út....

A foglalási szám + név kombóval be lehet lépni az NCL oldalán, vagy pedig miután regisztrálsz, hozzá lehet rendelni a foglalást az accountod-hoz - nálam mindig sikerült.

sztem az utazási iroda a megoldás a kérdèsedhez. Ha nem boldogulsz, meg tudom adni az NCL ügynökének a számát, nekem mindig szuper gyorsan és korrekt módon intézett mindent, az éttermi foglalásokat is előre.

Előzmény: SCHF (11922)
SCHF Creative Commons License 2019.07.02 -1 0 11922

Kedves Utas2!

Nagyon köszönöm a segítséget.

Most nagyon elbizonytalanodtam, mert nem tudok belépni az NCL foglalási rendszerébe, hogy megnézzem a foglalásom részleteit, mert nem találja az utazásomat.

Egyenlőre az utazási irodám sem segítőkész, úgyhogy nem vagyok egyáltalán nyugodt.

Ezeket amiket írtál, a honlapon tudom foglalni, igaz?

Tehát léteznie kellene nekem egy foglalásomnak, de ez nem létezik, legalábbis én nem látom.

Még csak előleget fizettem be az útra, de akkor is látnom kéne, nem?

Én eddig mindegyik hajóutamnál láttam, de itt nagyon furcsa, hogy be sem engedett addig regisztrálni, amíg azt nem írtam be, hogy még nincs foglalásom. Ha azt írtam, hogy van, akkor nem engedett.

Tudnál adni egy elérhetőséget, ahol megtudnálak keresni privátban?

Köszi szépen!

Előzmény: Utas2 (11916)
moonwalkr Creative Commons License 2019.07.02 -1 0 11921

Mi az RCCL-nal voltunk eddig többször, de ott soha nem kértek depositot (helyette borravalót, nem is keveset, napi terheléssel, amiről előre meghirdetve szó sem esett...)

Viszont a bankok 15 nap után oldják fel a zárolást a kártyádon, ez a szabály. Előbb is megteszik, ha a szállás/hajó előbb ad nekik visszajelzést, de még akkor sem szoktak, amikor neked a szemedbe megígéri a szálloda recepciósa, hogy azonnal küldi a banknak a feloldást:) Kedves...

Előzmény: NGGB (11920)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!