Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.19 0 0 5256

Sziasztok! Érdeklődöm, hogy rossz idő esetére tudtok-e valami jó, gyerekekkel is vállalható programot ajánlani a szigeten? 

logisztika Creative Commons License 2016.06.18 0 0 5255

5 főnek Fiat Panda, nem semmi. Csomagotok nem lesz? Meg hegyi utakon, van egy pár, mi lesz? Ketten kiszállnak tolni? Mondjuk 50 euróval többért egy normális autó nem fér bele?

párizs Creative Commons License 2016.06.17 0 0 5254

Köszönöm szépen az információkat! Nagyon izgat a dolog, remélem lesz merszünk a bérléshez.....! 

Előzmény: szofi762 (5243)
lansom Creative Commons License 2016.06.17 0 0 5253

Köszönöm a felvilágosítást Livcsi és Abdul.

Mi július 1-16-ig nyaralunk a szigeten, de az első héten még északon Isola Rossa-án, majd csak 9.-től leszünk Costa Reiben. A leírtak alapján, lehet, hogy Santa Maria Navarrese-én bérelnénk mi is motorcsónakot. Csak annyi lenne még a kérdésem Livcsihez, hogy ott szintén a kikötőben lehet bérelni a csónakot, és hogy kérnek-e vízi jártasságit? Valamint, hogy meddig mentetek cala fuili, cala luna? És az üzemanyag elég volt? előre is köszi.

Livcsi30 Creative Commons License 2016.06.16 0 0 5252

Szia!

Orosei öböllel kapcsolatban îrok. Mi tavaly oktòberben voltunk, Muraveraban laktunk (Costa Rei mellett) egy hetet. Onnan mentünk fel az öbölhöz. Mi nem mentünk àt a hegyen, hosszûnak tartottam az ùtat 3 gyerekkel. Santa Maria Navarreseben béreltünk csònakot, ide lazàn 1 òra alatt elértünk. Nem foglaltunk elöre, de mint mondtam oktôber volt, szòval nem sokan voltak a szigeten. Ha visszaolvasol oktòberben leìrtam a két hetes élményeinket, ez is benne volt. Erröl az oldalrôl kb 1 òra volt mîg elértük az öblöt. Viszont itt még ismerkedtünk a hajôval, nem mentünk tûl gyorsan, benéztünk barlangokba stb. Odafelé nagyon sima ùt volt, vissszafelé elkaptak a hullàmok, az gàzos volt, tûléltük, hatalmas élmény volt. Mi anno 10-kor indultunk és 5-re kellett visszadni a motorcsônakot. 100 euro volt egy napra, plussz 40 eurô körül fizettünk benzinre.

Ha van még kérdés szîvesen segìtek.

Előzmény: lansom (5250)
abdul2 Creative Commons License 2016.06.16 0 0 5251

Szia, Cala Gonone-ban csak egy helyen tudsz, a városi központi kis kikötőben. Ott van a nagy parkoló is (fizetős!). Legalább 10 kis bódé van, ahol foglalkoznak csónak kölcsönzéssel. Fél napra is ki lehet venni, a lényeg, hogy délután fél6-6 körül vissza kell vinni a hajókat.

Mikor utaznátok, melyik hónapban? Mert ha nem augusztus, akkor simán lesz hajó, ha betoppantok akkor is. Felkészültek a helyiek, ebből élnek.

Árak: egész napra kb. 150EUR a hajó plusz üzemanyag (20-30EUR). Fél napra 80-100EUR körül adják oda. De vannak szervezett kishajós és nagyobb hajós társaságok, ott általában 30EUR körül van per fő a program, ők menetrend alapján kötnek ki az egyes öblöknél itt lehet fel/le szállni. Illetve vannak még privát yacht-ok vezetővel is (ez kb. 100EUR/fő) meg a nagyobb hajóknál ebédes sütögetős programmal is. Ezeket google kereső kidobja, csak náluk javaslom az előre foglalást.

Costa Rei-ből 3 órával számoljatok, ha belefér vagy az oda vagy a vissza úton a 125-ös úton menjetek a hegyen keresztül Cala Gonone és Baunei között. (40-50km, de ne tévesszen meg, másfél órás út lesz ez a szakasz, plusz fotózás)

Előzmény: lansom (5250)
lansom Creative Commons License 2016.06.15 0 0 5250

Sziasztok,

Az iránt érdeklődnék, hogy cala gononeban hol érdemes motorcsónakot bérelni és hogy mennyibe kerül? Valamint mi nagycsaládosan nyaralunk lent costa reiben, ezért egy jó három órás út cala gonone, ha oda megyünk simán tudunk bérelni egy motorcsónakot, vagy érdemes interneten, vagy telefonon foglalni, ha igen, akkor van e valami elérhetőségetek? Előre is köszönöm a segítséget.

szofi762 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 5249

Szívesen! ;)

Előzmény: Gabo85 (5247)
abdul2 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 5248

Még Santa Teresa di Gallura-val egészíteném ki. A városi strand gyönyörű, homokos. Nem óváros jellegű a központja de hangulatos es sok az etterem. Ráadásul innen gyalog át is tudtok kompozni Korzikara (Bonifaccio) es akkor megvan a hangulatos óvárosi séta is;).

Szallast mindenképpen a központban keressetek, Rena Bianca strandhoz közel.

Előzmény: tunde84 (5245)
Gabo85 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 5247

Köszönöm szépen a segítségeket! :)

szofi762 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 5246

Kifejezetten kedves óvárosa Algheronak és Castelsardonak van, Catelsardo viszont a tengerpartja miatt kiesik, ott nincs fehér homok... Alghero mellett, hát, ha nem is fehér de azért igazán szép, ráadásul viszonylag közel van Stintino. 

A legszebb partok persze a másik oldalon vannak mondjuk Palau és San Teodoro között bárhol. San Teodoro központját nem nevezném óvárosnak de sok az étterem, pizzéria, fagyizó még kézműves piac is van esténként (legalábbis 1 hete szombaton volt!) A közelben számtalan gyönyörű strand.

Ha nem ragaszkodsz közvetlen a parthoz akkor San Pantaleo Porto Cervo és Golfo Pevero közelében. J, persze rendkívül hangulatos maga  Porto Cervo is  ha az ár nem számít ;)

Egy tuti szállástippem van Porto Rotondotól 4km-re, ilyen pazar helyen még sosem aludtunk, igaza az ára miatt most is csak 2 éjszakát szántunk rá... (100 euro/2 fő/éj reggelivel): Hotel S'Astore http://www.hotelsastore.com/

Eszméletlen környezet, a berendezés, a stílusa, minden apró részlete egyedi és ámulatbaejtő + a legjobb minőségű reggeli egész Olaszországban. Igaz még januárban rácsaptam egy akciós árra, nem tudom szezonban mennyi lehet. 

Ha alacsonyabb a büdzsé akkor San Teodoroban a Hotel Bonsaiban 59 eurért aludtunk.... Messze nem az aza élmény de ár érék arányban nagyon rendben volt!

Előzmény: tunde84 (5245)
tunde84 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 5245

Sziasztok, júliusban mennénk Szardíniára és egyelőre most foglalnánk. A város tekintetében óvárosi jellegű, éttermekkel teli, azonban szép stranddal (fehér homok, türkiz tenger) rendelkező helyet szeretnénk. Valakinek valami ajánlása? Előre is köszönöm

szofi762 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 5244

Lefotóztam a prosi hátulját amit térképként kaptunk. Bár lehet túlságosan lekicsinyítettem....

szofi762 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 5243

Szia! Látom időközben az előttem szóló már nagyon pontosan megválaszolta a kérdéseidet! Nálunk is pont így zajlott minden ahogy Abdul leírta. 

Nem volt kaució, jogsit sem kértek, csak személyit amiről kiírta a nevet, születési dátumot, lakcímet.

Hát eltévedni tényleg csak akkor tudnál ha a nyílt víz felé vennéd az irányt.... ;)

Egyébként annyi hasonló motorcsónakos lesz körülöttetek hogy bármi történne mindig lesz valaki a közelben és igen van telefonszám is, nekünk azt mondták gond esetén 10-15 perc és ott vannak. 

Van egy rajzolt "térkép" rajta az öblök és hogy melyik milyen távolságra van a  kikötőtől, fel fogod ismerni, a Cala Lunat a barlangokról, a végén a Cala Goloritzét a a szikláról, a Cala Mariolut meg a tömegről... (ezt azért arról is fel lehet ismerni hogy középen van egy nagy stég ahol a kirándulóhajók kikötnek. Ha Cala Gononéból jössz a akkor a jobb oldalán bója van, csak a parttól kb. 70-80m-re tudsz lehorgonyozni (igen horgony van a motorcsónakban!). Innen ki kell úszni, de nem egy nagy táv, szemüveg pipa mindenképp legyen nálatok!A bal oldalon 2 bójasor között  a partig be lehet menni és ott kikötni, de szerintem a jobb oldala szebb! Ja és ez az a part aminek az igazi szépségét akkor látod meg csak igazán mikor már kint vagy a parton!

A benzin képtelenség hogy kifogyjon, mi 21 eurot fogyasztottunk (tele a tankod, ezt meg is mutatja mielőtt indultok és mikor visszajössz beáll (nem neked kell,van segéderő a kikötőben) a kúthoz és amennyi belemegy azt ott fizeted külön. Nekünk 21 euro ment bele ( a kikötőben 1,62-ért számolják a kikötői kúton a benzit, Cala Gononeban, 1,52 volt)

Minél gyorsabban nyomod neki annál többet fogyaszt. Lehet egészen lassan menni is, sőt Cala Luna előtt a barlangoknál érdemes egész közel menni és szép lassan végigpöfögni. Sokan be is mennek a barlangok alá, én kicsit tartottam hogy sziklát fogunk, de ahol láttam hogy előttünk más is bement gond nélkül oda mi is bementünk. És még egyszer: Érdemes már reggel 9kor ott lenni a kikötőben mert utána egyre többen fognak nyüzsögni a  tengeren....

Még egy tipp: Ha a nagyobb hajók vagy akár egy másik csónakos úgy dönget hogy nagy hullámokat kavarna akkor mindig fordítsd rá az orrát szembe a hullámmal, így sokkal könnyebb vezetni a hullámokon...

Előzmény: párizs (5238)
párizs Creative Commons License 2016.06.12 0 0 5242

Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ, így már sokkal könnyebb a döntés!

Előzmény: abdul2 (5240)
SardegnaDream Creative Commons License 2016.06.11 0 0 5241

Üdvözlet Mindenkinek! 

Ha valakit esetleg érdekelne last minute ajánlat,  nekünk lenne 2 is, meghozza Golfo Aranci mesés partjainál!

Az egyik a fotón látható, a masik pedig hasonló kritériumok mellett, csak tengerparttól 300 méterre található apartmanok, 465 euro/ hét. 

Ha valamelyik ajánlat elnyerte a tetszesüket, küldjék a Last Minute szót whatsappon, vagy viberen a hirdetésben megadott telefonszámra, vagy facebookra a www.facebook.com/szardiniaialom oldalra. 

Szardínia csak Önökre vár! Utazzanak velünk! 😉🌺

abdul2 Creative Commons License 2016.06.10 0 0 5240

Szia, nekem az Orosei öböli bérlés kapcsán van tapasztalatom:

- Tengeri jogsi nélkül 40LE-s motorcsónakot adnak ki, egyszerű vezetni és mindent elmutogatnak

- Sima autos jogsival lehet bérelni (de lehet még az sem kell hozzá)

- Amire figyelni kell az a motor/propeller kiemelés (part közelben - ez elektromos) és a horgonyzás (manuális)

- Kellően gyors, hogy bejárd az öblöt (kb. 20-30km hosszú!), egyik végéről (Cala Gonone) a másikig max. egy óra alatt eljutsz

- A gázkar a te kezedben van;), a max. sebessége sem félelmetes egyáltalán

- Eltévedni nem fogsz tudni, hacsak nem egyenesen a nyílt tenger felé veszed az irány, ellenkezőleg, mint a partszakasz

- Térkép alapján megtalálhatóak az öblök könnyen, de szemre is, mert vagy öböl van vagy durva 200-300méteres hegy (öböl nélkül)

- A 40LE-s motorcsónakból nem fog kifogyni a benzin, bőven van tartalék hogy az öböl egyik végéből a másikik elmenjetek oda-vissza és pluszba még hajókázás kicsit az öbölben

- Mi az utóbbi években már nagyobb hajót szoktunk bérelni (150LEs), mert van tengeri jogsis a csapatban. Idén volt a legmagasabb az üzemanyag költségünk (kb. 80EUR), de itt már nagyon nézett a bérlős srác, hogy mit csináltunk??... :) A kicsi hajóknál bőven kijön 20-30EUR-ból a tankolás.

- Ha bármilyen probléma adódna, akkor van egy telefonszám, amit hívni kell és segítenek (tehát telefon legyen nálatok)

- Mentőmellényt adnak, evező nem rémlik

- Amire figyelj, hogy egyetlen öbölnél van csak minimális infrastruktúra (azaz büfé/bár/kaja/WC), a többinél semmi, tényleg semmi!

- Mi vagy szendvicseket vagy pizzát szoktunk vinni, plusz italra is gondoljatok (hűtőtáskát adnak a hajóbérléshez ha kértek)

- Nagyon sok a német turista a szigeten, így felkészültek a németre (jobban, mint az angolra)

Előzmény: párizs (5238)
Schaan Creative Commons License 2016.06.09 0 0 5239

A hajókirándulás miatt írj Adrinak a Sardinia Emotions-bol. Nekünk is ök szervezték a hajóutat a Maddalena szigetekre, és tényleg szuper volt. Egy régi tipusú vitorláshajó volt, rajtunk kívül kb. 8-10-en voltak. Többször megálltunk fürdeni is, és a kaja is szuper volt. Az árra már nem emlékszem, bizonyára több volt 30 €-nál, de össze sem hasonlítható a 100-200 föt szállító nagy túrista hajókkal...

Előzmény: Gabo85 (5230)
párizs Creative Commons License 2016.06.09 0 0 5238

Köszönjük az infókat! 

Lenne néhány kérdésünk, bocsi, ha "butaságok", de mi még soha nem béreltünk motorcsónakot, így nekünk minden új, ami ezzel kapcsolatos.

A bérléshez minket is érdekel, hogy egy sima autóra érvényes jogsival ki lehet bérelni egy motorcsónakot? Kell-e valamilyen ismertetőt ott elolvasni és aláírni? Tartanak egy bemutatót a működtetéséről? Mennyire gyorsak ezek? Gondolom a lóerőtől függ, de biztos lehet lassan is közlekedni vele?  Meddig lehet eltávolodni a parttól, el lehet "tévedni" a tengeren, hol lehet tankolni, mit csinálj, ha leáll a motor? Evezők vannak? Térkép alapján megtalálhatók az öblök? Mentőmellény, mentőöv?

Mi nem beszélünk angolul, olaszul, csak németül, nem lesz gond?

Előzmény: szofi762 (5235)
FEKIBOY Creative Commons License 2016.06.09 0 0 5237

Valakinek esetleg van kölcsönbe vagy eladó magyar nyelvű útikalauz szardíniáról? Köszönöm!

FEKIBOY Creative Commons License 2016.06.09 0 0 5236

Szia! Milyen papírokat kértek a bérléshez? Kaució? Köszönöm!

Előzmény: szofi762 (5235)
szofi762 Creative Commons License 2016.06.08 0 1 5235

Ha átkompoztok a Maddalenára és átmentek autóval Caprera szigetére akkor javaslom felkeresni ezt az öblöt: Cala Coticcio. Gyönyörű és azok a  sziklaképződmények...

Csak gyalogosan vagy hajóval megközelíthető, viszont a hajó nem kötheti ki közvetlenül a parton, bójasor akadályozza, saját motorcsónakkal sem köthetsz ki , csak be tudsz úszni. Mondjuk jó kis túra lehet a leírás alapján de ha már ott vagytok... ;)

Orosei öböl: Tegnap jöttünk haza, tegnapelőtt saját motorcsónakot béreltünk Cala Gonone-ban, leírhatatlan a különbség a befizetett hajóutakhoz képeset! Azt megértem ha valaki anyagi okok miatt választja a befizetett utat (az most 35 euro/fő) de félni nem kell tőle, nagyon egyszerű kezelni! Ez 80 euro volt egy napra (reggel 1/2 9-től már mehetsz, du. 6 körül kell visszaérni) + mi 21 eurot tankoltunk bele, de végigmentünk a parton a Cala Goloritze partig. Nem az a kicsi motorcsónak, nagyobb, rendes ülőhelyek, négyen is kényelmesen elfértek rajta, van árnyékoló is, ami szintén hasznos. Rengeteg fantasztikus part van arra, és mindig találsz olyan részt ahol alig vannak.

Mi negyed 10-kor indultunk, érdemes először kikötni a  Cala Mariolunál mert 11 után már érkeznek a  túrista hajók és tömeg lesz, de addig nagyon nyugis. Előtte végig a part mentén haladtunk így közvetlen közelről csodálhattuk a barlangokat (be is tudsz menni alatta!) majd a még kihalt a Cala Luna partszakaszt. Reggel gyönyörűen megsüti a  nap ezt a részt, délután már egész mások a fényviszonyok. Mariolu után irány a Cala Goloritze, itt kikötni nem lehet de a táj csodás, itt és a Cala Gabbiani között egy (talán decemberi) sziklaomlás következtében kialakult egy új partszakasz, eszméletlen a  víz színe, itt kikötöttünk, majd a Gabbianin is, visszafelé láttuk a tömeget a Mariolu öbölnél (minden hajó ide megy + a Cala Lunára...) még 2 helyen kikötöttünk, a Cala Luna-n is,de az 4 óra körül már nagyon árnyékos. A Cala Fuili autóval is megközelíthető de ott sem voltak sokan és búvárkodás szempontjából itt és a Mariolun volt a legtöbb hal. Leírhatatlan élmény, legalábbis nekünk az volt! És hidd el még ha ketten is mentek akkor is megéri a 30 euro különbséget! 

Előzmény: párizs (5234)
párizs Creative Commons License 2016.06.06 0 0 5234

Azt gondolom mi átkompozunk saját autóval a La Maddalena-szigetre, olvastam, hogy van egy 20 km-es panoráma út, ahonnan szép a kilátás, és az öblök is megközelíthetők. A Caprera-szigetre meg átmegyünk a hídon.

Az Orosei-öbölnél találunk más társaságokat, akiknél majd befizetünk egy-két kirándulásra vagy ha merészek leszünk, bérelünk magunknak motorcsónakot.

Mi augusztus 28. vasárnap este megyünk Livornoból és szeptember 15.-én jövünk vissza a szárazföldre, addig sok beszámolót szeretnék olvasni!

Emeséről meg nem biztos, hogy magamban tartom a véleményem!

Előzmény: Gabo85 (5230)
szofi762 Creative Commons License 2016.06.06 0 0 5233

Van 2 öböl ahol közvetlen a parton tesz ki, 2 útvonal is van,  a honlapon meg tudod nézni pontoan.  + 1 helyen meg a hajóról lehet beugrállni.

Üzemanyag 1,45-1,50 között.

Előzmény: Gabo85 (5231)
szofi762 Creative Commons License 2016.06.06 0 0 5232

Lopás esetén 1200 euro. A többi meg a kár mértékétől függ ugye...

Előzmény: geodo1 (5229)
Gabo85 Creative Commons License 2016.06.06 0 0 5231

Köszönöm.

Melyik szigetek között megy? Partnál áll meg vagy kb 50-100 méterrel előtte és ki kell úszni? 

Júni végén megyek Családdal és reménykedtem ,hogy még nem lesznek sokan de akkor tévedtem :)

Milyen árban van kint az üzemanyag?

Előzmény: szofi762 (5228)
Gabo85 Creative Commons License 2016.06.06 0 0 5230

Petrei Emese nekem írt vissza igaz 2* írtam aztán május 20.-án válaszolt de azóta nem pedig írtam még 1,2 emailt.

A szardinia-szallas.hu honlapján lévő hajókirándulás felöl érdeklődtem én is és ezt a választ kaptam:

Eur 45 / fo / felnott egesz napos ebeddel, strandolassal, Santa Teresa di Gallura kikotobol indulva.

Palaubol indulva vannak olcsobb rovidebb vagy ebed nelkuli utvonalak is.

Előzmény: párizs (5226)
geodo1 Creative Commons License 2016.06.05 0 0 5229

és az önrész az mennyi lenne? (persze ne legyen! :) ) mert szerintem (vagy számomra) ez a lényeges kérdés, nem a zárolás mértéke. azt majd feloldják. :)

Előzmény: szofi762 (5227)
szofi762 Creative Commons License 2016.06.05 0 0 5228

Elena tours az egyik legolcsóbb, honlapról letöltött kuponnal egy egész napos kirándulás 3 megállóval 30 euro/ fő. De kb. másik 100 túristával kirándulsz... A másik opció 8-12 fős vitorlás hajók, 70-80 euró / fő... 

Mi most vagyunk itt, de már most meglepően sokan voltak.... végül egy snorkeling túrára fizettünk be Caprera szigete körül de inkább nem ajánlom, nem annyira jött be....

Előzmény: Gabo85 (5218)
szofi762 Creative Commons License 2016.06.05 0 0 5227

Autóbérlés friss info: kedden vettük fel az autót a Hertztől Alghero reptéren, 3 héttel előtte foglaltam 106 euro 1 hétre fiat 500-as extra biztosítás nélkül, 200 euro depositot fogkaltak a kártyán, debit cardot elfogadták. Extra bizti helyszínen nagyon drága lett volna, napi 35 euro...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!