Keresés

Részletes keresés

macmester Creative Commons License 2005.11.24 0 0 11792

A kép Körtvélyesi László mesteré, én csak ráretusáltam a lokátort

kb.30 m magasnak és 20 m átmárőjünek (TV torony alapján)

majd csinálok jobbat az othoni képeimből...

macmester Creative Commons License 2005.11.24 0 0 11791

"Ha  a NATO a 70 méterrel magasabb torony"

nem lesz magasabb, marad a régi méret... nem tévétornyot építenek

a NATO lenyelte, már...

Előzmény: Vgyuri (11787)
BENTA Creative Commons License 2005.11.24 0 0 11790
Köszönöm, hogy foglalkoztál vele.
Előzmény: macmester (11788)
BENTA Creative Commons License 2005.11.24 0 0 11789
Na most mondd! Mennyi lélegeztető gépet kell elvonni. Már ha tényleg drágább lesz. Már ha tényleg nem finanszírozza a NATO. Már ha egyáltalán a kiinduló pontod helytálló lenne kedves pártatlan szemlélő. ( Esetleg idézzek neked a pártatlan hozzászólásaidból?)
Előzmény: Vgyuri (11787)
macmester Creative Commons License 2005.11.24 0 0 11788

Aki nem pécsi és nem járt ott... a Tubes a TV torony felől gyalogúton közelíthető meg a hegy szélén egy kb 15 m magas kilátóval...

Mellette kb 50-100 méterre egy 20 m széles línea az erdőbe a vezetékeknek...

A bázis kb 10-30 máterre a kilátótól, a kerités mellett a sétaútak (a képzett örkutyák már nem is hörögnek a zúristákra, csak a kutyáikra) a katonai terület ocska drottal szögesdrottal elzárt kb 200x200 méteres, körbejárható, belátható, és kihallatszik az egyetlen új épületből valami zümmögés, a terület kb 300x300 méteres körzetbe terhelt a turistaforgalom miatt, távolabb nagyjábol természetközeli...

Az út a bázisra másik irányból vezet, a Komló-Orfú-Pécs útrol (Lapis felől) ((a városon kívűlről))

Ez a helyszin....

Pécs egy völgyben fekszik nagy része radarárnyékba...

Előzmény: BENTA (11759)
Vgyuri Creative Commons License 2005.11.24 0 0 11787

Egy hozzászólás erejéig visszatérek. Most a zengővédők győzelmi ünnepet ülhetnek.  Sikerült megvédeni a Zengőhegy reliefjét egy szemrontó szemölcstől. (A többi veszélyforrás ugyanis, beleértve a szerncsétlen bánáti bazsarózsa veszélyezteteését is, időközben a pártatlan szemlélők szemében megbukott.) Ha  a NATO a 70 méterrel magasabb torony költségét nem fogja vállalni, és emiatt pár száz milliót a magyar költségvetésből kell majd elvonni, azért fájjon azoknak a feje, akiknek a valós fejlesztési, szociális és egyéb költségeit emiatt kell megnyirbálni.

macmester Creative Commons License 2005.11.24 0 0 11786
A ragadozómadár ott is túrázik...
Előzmény: hotorpe (11708)
BENTA Creative Commons License 2005.11.24 0 0 11785
Na tessék! Még egy informatikus. Egyébként egyetértek. De attól még Alfredoot is kedvelhetem!!!
Előzmény: intercooler (11780)
BENTA Creative Commons License 2005.11.24 0 0 11784
Hát akkor mélyedj el kicsit a többiben is.
Előzmény: én12 (11778)
BENTA Creative Commons License 2005.11.24 0 0 11783

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Juhász Ferenc honvédelmi miniszter és Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter társaságában szerdán felkereste Sólyom László államfőt, hogy a déli határszakaszra tervezett lokátorról tájékoztassák. Az egyórásra húzódott megbeszélésen az államfő támogatta, hogy az ország déli védelmét ellátó radar a Tubes hegyen épüljön fel, mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő.

Marad a védettségi szint?

A Zengőre tervezett radar (Térkép: lazarus.elte.hu)

A NATO-vállalásoknak megfelelően Magyarország déli légterének ellenőrzéséhez lokátorállomás megépítésére van szükség. A radar helyét korábban a Zengő hegység tájvédelmi körzetében jelölték ki, de a hatalmas civil tiltakozás lemosta a kormányzati szándékot. Néhány hónapja maga az államfő is a természetvédőkhöz csatlakozott, és együtt mászták meg a hegyet. Gyurcsány szerdán kijelentette, az emberek hétköznapjait, és a természeti környezetet biztosító alkotmányos jogok nem sérülhetnek.

Arról, hogy hogy a korábban Zengőt védők mit szólnak az új helyszínhez, Schiffer Andrást, a Védegylet egyik vezetőjét kérdeztük. A jogász azt mondta, hogy amennyiben a katonai beruházáshoz a Tubes jelenlegi védettségi szintjéből nem vesz vissza a kormány, úgy a helyszín számukra is elfogadható. Információink szerint a kijelölt hegy csupán helyi védettség alatt áll, de a tervezett lokátornak helyet adó rész nem áll természetvédelem alatt. Egyes helyeken a Tubest hóvirágos jelzővel illetik.

Nem is tudnak róla

A Tubesen korábban is működött katonai bázis. A hegyhez legközelebb eső település, Orfű polgármestere az Indexnek elmondta, hogy tőlük a kilátóról látszik ugyan a hegy, ennek ellenére eddig senki nem tájékoztatta őket a tervezett beruházásról. A közeli Kővágószőllősön is meglepetést keltett a tervezett radarállomás. Sándor Tibor polgármester már azt sem értette, hogy a Zengő miért nem jó helyszín, a Tubesen tervezett lokátor sem zavarja.

Az államfővel folytatott megbeszélés után a honvédelmi miniszter felsorolta a jelenlegi védelmi rendszer tökéletlenségeit, például, hogy nagyon drága (évente 5 milliárd forint a fenntartása), sok embert foglalkoztat (több mint ötezren dolgoznak a radarállomásokon), és több helyszínen is területet foglal (131 radar látja el a jelenlegi védelmet). A Zengőre tervezett radarral kalkulálva viszont a védelem csupán 750 millió forintot tenne ki.

Gyurcsány szerint a Zengőről - még az Orbán-kormány alatt - hozott döntés rossz volt. Bejelentette, most kezdődnek a civil és szakmai egyeztetések. Juhász Ferenc hozzátette, hogy a hatástanulmány néhány hónapon belül elkészül, ezután másfél évet vehet igénybe a radar megépítése. Arra, hogy eddig miért nem foglalkoztak a Tubessel, mint lehetséges helyszínnel, azt mondta, hogy volt ott egy más funkciójú katonai objektum, és az új fejlesztések eredményeképpen mára kiderült, hogy egyesíthető a két funkció. Arra, hogy az új helyszínre, miképpen fog reagálni a NATO, amely csak a zengői beruházásra mondott igent, Juhász optimista választ adott, szerinte meggyőzhető a szervezet. A beruházás költségét viszont még nem tudják.

Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter szerint olyan döntést hozott a kormány, amely haditechnikai és környezetvédelmi szempontból is elfogadható. A tárca vezetője az államfőnél tett látogatás után tájékoztatta a zöld szervezeteket a döntésről. Persányi szerint ők nem, de az előző kormány környezetvédelmi hatósághai erőszakot tettek a természeten. Persányi példaként említette a zengői bazsarózsák áttelepítésének sikertelen ötletét, szembeállítva ezzel azt, hogy a Tubes hegyen a katonai területen csak környezetvédelmi szemponból értéktelen bokrok találhatók.

Index most!

intercooler Creative Commons License 2005.11.24 0 0 11782
Zengő helyett Tubes Az új helyszínen épülhet a NATO-radar Népszabadság • Lencsés Károly • 2005. november 24.

Nem a Zengőn, hanem a Nagy-Tubes-hegyen épül a NATO-radar - ezt a miniszterelnök közölte tegnap Sólyom László államfővel. A Zengőre tervezett lokátor építését a civil szervezetek másfél éve akadályozták meg, és másfél év múlva már a most kiválasztott helyen állhat a radar.

http://www.nol.hu/cikk/385146/

Urak és hölgyek!

Elköszönök a topiktól! Mindenkitől elnétzész kérek, ha netán megbántottam volna.

üdv:intercooler.

intercooler Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11781

BENTA

Ja és az egész elejéről kimaradt:

set rowcount 1

üdv.intercooler

Előzmény: intercooler (11780)
intercooler Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11780

BENTA

a helyes (bár szintaktikailag lehet hiás) SQL:

declare @jopasi as varchar(50)

Set @jopasi= (select nickname from lokátor_a_zengö-hegyre where nickname like 'intercooler%')

Előzmény: BENTA (11777)
intercooler Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11779

Alf

Csak nem azt akarod mondani, hogy a "kulturális főváros" cím le volt paklizva!

Ez alkotmányellenes lenne!

üdvintercooler

Előzmény: alfredoo (11740)
én12 Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11778

Zengőnél: ronda, elcsúfítja a látványt; sugároz Mecseknádasdra és Zengővárkonyra; háború esetén célpont; a radar működése tönkreteszi a védett növényeket a körzetében; káros körzetében az élővilágra; tönkreteszi a turizmust, mert az idegenek félnek a radartól.

Hirtelen ezek jutnak eszembe a többezer hsz-ból. Ezek Pécs, illetve a Tubes esetében éppúgy fennállnak.

Előzmény: BENTA (11774)
BENTA Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11777

Nos, most visszavonulok. Egy jó kis SQL szerver csere után édes a pihenés. Kíváncsi vagyok, mi szakad a nyakamba reggel.

Jó éjszakát!!!

Előzmény: intercooler (11776)
intercooler Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11776

BENTA

Arriva, arriva, hej!!!

Előzmény: BENTA (11775)
BENTA Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11775
Hívhatlak ezentúl Gevarának?
Előzmény: intercooler (11773)
BENTA Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11774
Felsorolnál néhányat a jelentős részből?
Előzmény: én12 (11771)
intercooler Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11773

BENTA

Na neeee !!

Alf forradalmár lenne??

Előzmény: BENTA (11772)
BENTA Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11772

Megint egy lecke, és ilyen késő este. Egy kifinomult lélek finom és érzékeny rezdülései, szemben egy forradalmár nyers, ám őszinte szívével.

Micsoda dilemma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: intercooler (11770)
én12 Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11771

A Zengő kapcsán egy hiszterizált mozgalom alakult ki. Az indokokat blöffökkel sokszorozták, soha, senki által nem bizonyított adatokkal.

A hsz-ek jórészét átolvastam (ráment pár órám), de konkrétumokakal nem nagyon találkoztam. Annál több túlzással, szakmaiatlansággal.

Az új helyen a "gondok" jelentős része jelentkezik, csak ezek a Zengőről exportálódtak.

Előzmény: BENTA (11764)
intercooler Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11770

BENTA

Kedves, hogy szólsz. De tudom mit vállaltam!! És tartom !!

Karom ereje hegyeket győz (ment). Mit nekem, zordon kárpitosnak!!

üdví: intercooler

Előzmény: BENTA (11769)
BENTA Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11769
Nagyon kedves, de ne tegyél elhamarkodott ígéretet! Tudod milyen nehéz egy ló? Hát még kettő!!!:))
Előzmény: intercooler (11767)
BENTA Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11768
Van már topic 'Mentsük meg a Tubest' címmel.
intercooler Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11767

BENTA

Figyelj!!

Alf érzeleg.

Ha akatrod, akkor lovakat tartok neked! Fakókat!!

Előzmény: BENTA (11765)
BENTA Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11766
Nem, kedves forradalmárom. Alf összefoglalót kapott.
Előzmény: intercooler (11762)
BENTA Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11765

Hát ez olyan költői volt, hogy tényleg kezdek hasadozni. ( De honnan vettek hollót?)

Igazad van. Meg kell védeni a Tubest! Biztosan lesznek majd vállalkozók.

Előzmény: alfredoo (11761)
BENTA Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11764

Szerintem bárhol építik meg ronda. A látványtervben egy lendületes tartószerkezeten álló gömbnek néz ki. Viszont, ha a fák és a torony valós méreteit tekintjük, egy böhöm monstrum, aminek a térdéig sem érnek a legdélcegebb fák. Ha olyan lesz életben, mint a másik hegyi radar, akkor igen ronda szerkezet lesz.

De nem ez volt az indoka a tiltakozásnak, hanem az, hogy természetvédelmi területre akarták tenni, egy komoly út és egyéb infrastruktúrális fejlesztés, és terület lezárás keretében. Persze könnyebb hülyének, és rosszindulatúnak  nézni a zöldeket, mint elfogadni a helyzetet. Még a végén addig agyaltok, amíg kiderül, hogy direkte Péccsel akartunk kiszúrni. Innen már csak egy lépés, hogy a célpont Toller úr volt. Végül is egész jó kis összeesküvés elméletet rittyentettem itt hirtelenjében. Ha van időtök csiszolgassátok. Lemondok a jogdíjról.

Előzmény: én12 (11760)
intercooler Creative Commons License 2005.11.23 0 0 11763

Én (Te)

Kevered a Zengővédőt a zőlddel! Nem jó !!

Pécs meg nagyáros. Biztosan tudja, hogy mit akar!

üdv:intercdooler.

Előzmény: én12 (11760)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!