Keresés

Részletes keresés

Csak egy ELDÉ Creative Commons License 2008.07.23 0 0 6383
Hohóó, no offense :) Azért volt ott egy ":D" is a mondandóm végén, abszolút nem akartam senkit sem megakadályozni egy szombat hajnali őrjöngésben, egész nyugodtan, remélem valamennyire szigetel a nyílászáró, hameg nem - így jártam...
És aláírom, hogy biztos többet fizettél mint én, bár ez nemtudom hogy jön ide... :S
Ne vegyünk minden post-ot személyes támadásnak ;) Amúgyis komálom a gyerekeket, szal nopara.

Písz:

ELDÉ
Előzmény: Dreadnought (6382)
Dreadnought Creative Commons License 2008.07.23 0 0 6382
Mint leendő gyerekes szülő, nem hiszem, hogy ha szombat vagy vasárnap délelőtt éppen játszótérre szeretnénk menni a gyerekkel nem hinném, hogy ennek akadálya lehetne (már bocsi, de mi is fizetjük a közös költséget, valószínűleg, még többet is mint te, ha csak nem valami 50+ nmes lakást alakítottak ki)  és mivel egy társasház leszünk majd valamikor, így nem látom jogalapját, annak, hogy ne vihetném le bármikor a gyerkőcöt. (Nyilván nem szombat hajnali 5-kor amikor minden normális ember még alszik, de 9-kor már nem hinném, hogy gond lehetne belőle)
Előzmény: Csak egy ELDÉ (6379)
H.T.M. Creative Commons License 2008.07.23 0 0 6381

kedves CP-lakók, akiknél a kivitelező az ÉPKER kft volt - ha jól tudom C-D-E épületek lakói!!!

most beszéltem Podlovics Rolanddal, aki arról tájékoztatott, h a centrál park hungary által a garanciális munkálatokra visszatartott összeg (142 M FT !!!) - állítólag ennyivel tartoznak az ÉPKER kft-nak -  a centrál park hungary kft jóvoltából eltűnt. így a nyíregyházi cég nem tudja elvégezni a garanciális munkálatokat. a telefonba beolvasott egy a cp hungary jogi képviselője által írt levele, amiben a cp-sek -mostani vezetőjük Bazsó Levente - mindenféle kompromisszumos megoldástól elzárkóznak: "a személyes megbeszéléseknek nem látják hasznát" és a jogi felelősségrevonást is hárítja a mostani vezetés, mivel ez még az "ő idejük előtt történt".

összefoglalva: nagy sz@rban vagyunk!!! ha körülöttünk mindenki csődöt jelent, akkor ki fogja elvégezni a javításokat.

minden ötlet, észrevétel érdekel!!!

pestam Creative Commons License 2008.07.23 0 0 6380
a játszótér és a többi épület sztem megint egy külön jó kis történet lesz...
állítólag már a sarki romhalmaz lakói is hajlanak a költözésre... meglátjuk, épül-e vmi egyáltalán 1-2 éven belül, mer én semmin sem lepődök már meg!
Előzmény: Csak egy ELDÉ (6379)
Csak egy ELDÉ Creative Commons License 2008.07.23 0 0 6379
Igen, tegnap voltam, valóban nem kapkodják el... Eredetileg két héttel ezelőtt lettem volna, de akkor "megbetegedett" a hölgy, aki mutatta volna - egyéb meg nem erősített információk szerint szabadságon volt :) - így sikerült ezt a mostani időpontot megejteni. Bár nagyjából egy hónapja is én kerestem őket, hogy "mileszmár", mert konyhagépeket megvettük ott állt a bútorosnál, szabadságot is kell kérnem költözésre (ami jó lenne nyáron), arról nem is beszélve hogy aug. 22-ig van albérletem, utána nemtudom mit csinálok...
Szóval a tapasztalatok. Én is hátulról mentem be, és mivel munkából jöttem el, nem is nagyon néztem meg mi van elől, remélem valamelyest javult a helyzet (bár a megálló még mindig ugyanott van :) ).
Az egész hely egyébként eléggé kihaltnak tűnt. Volt nagyjából 2 munkás akit láttam össz-vissz, úgyhogy valószínűleg tényleg az engedélyekre várhatnak, mert nem úgy tűnt mintha még sok dolog lenne. Maga a lakás nem volt vészes, amit legutóbb kértem kijavították, és most amit mondtam azt azonnal írták és szóltak is a festőnek stb. hogy jöjjön javítani. Ami nálam most hiba volt az a teraszkijárat (földszinti lakásom lesz), mert az olyan hullámos volt, hogy arra vártam mikor hallom meg az óceán morajlásának hangját... Emellett csak apróságokat találtam, például villanykapcsolók rosszul voltak bekötve, falban "rejtélyes" lyuk, stb... Alapvetően nem volt különösebb gondom, egész meg is lepődtem - azt azért hozzá kell tenni hogy nem vagyok egy nagy építészzseni, úgyhogy lehet hogy más sírva rohant volna ki ;).
A lakást egyébként átvettem, mivelhogy nem volt olyan hiba, ami akadályozta volna a lakhatást.
A hölgynél rákérdeztem az átadásra is, de nem tudott semmit, mondta hogy telefonálgassak minronhoz, hátha ők tudnak nekem segíteni ebben. Egyébként a Groupius most ha jól tudom több ház átadását is intézi egyszerre, a csaj is rohant utánam át a másikhoz, lehet ezért nem haladnak annyira (jó hát egy kis pozitív hozzáállás kell a dologhoz).
Egyébként a nemrég említett játszótér az pont a lakásom előtt van, úgyhogy szeretnék megkérni minden gyermekest, hogy a szombat-vasárnap délelőttöt hanyagoljuk az egymás helyszínen való meggyilkolása szempontjából :D
Ami szerintem hülyén néz ki, az a leendő(?) épületnek a helye, ami ugyebár egy barominagy lyuk, és eléggé csökkenti az értékét annak, hogy a teraszom a kertre néz...

Nagyjából ennyi, sry a hosszú post-ért.
hoseman Creative Commons License 2008.07.23 0 0 6378
"közösen bejárni az árkádot és környékét..." nna....hátha lesz végre valami pozitív vetülete a dolognak...
Előzmény: pestam (6375)
hoseman Creative Commons License 2008.07.23 0 0 6377
ELDÉ! Még csak tegnap voltál műszaki átadáson??...háát....nem sietik el:((..én már másfél hónapja voltam...(ezek szerint még most sincs kész az a fuck'n ház..)
Szerintem azzal a papírral egyelőre nincs dolgod...ha majd birtokba veszed a lakásod,akkor kell ellenőrizni hogy az esetleges hibákat javították-e...szerintem.(valaki javítson ki ha tévedek..)
ELDÉ! amennyiben felmérted a helyzetet úgy globál,..leírnád tapasztalataidat pár szóban?..
Előzmény: Csak egy ELDÉ (6376)
Csak egy ELDÉ Creative Commons License 2008.07.23 0 0 6376
Tegnap voltam műszaki átvételen. Nem volt olyan szörnyű a helyzet, persze messze volt a jótól is :)
A kérdésem az lenne, hogy aki volt már, annak utána oda kellett szólnia Minronnak, Groupiusnak, vagy akárkinek, esetleg el kellett faxolnia a papírt amit kapott?
Mert a hölgy nem igazán tudta pontosan hogy van-e még valami teendő ezzel...
pestam Creative Commons License 2008.07.23 0 0 6375
egyik "kollega" látta a CP-seket és a Faraone-sokat közösen bejárni az árkádot és környékét...

csaba32: mikorra mondták a megálló elbontását?
Előzmény: gabesz_12 (6373)
Dreadnought Creative Commons License 2008.07.23 0 0 6374
:-( nem vettem észre, hogy nem a teljes szöveget küldte be az oldal :-( szóval a Faraone elvileg akkor fog majd az F2-vel is foglalkozni, ha már átadják és addig, amíg meg nem alakul a társasház. Ezután ha leváltjuk esetleg, akkor addig amíg a váltás lezajlik, vagy ha nem , akkor addig amíg jól végzik a munkájukat :-)
Előzmény: Dreadnought (6372)
gabesz_12 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6373
Üdv! Egyértelmű, hogy az átadásig a tulajdonos viseli kárveszélyt, és terheli az állag megóvásának kötelezettsége. Ki is a tulajdonos? Szerintem még a Minron. A saját költségükön kell rendbe tenniük, ennyi... A társasház megalakulásával viszont már mi jövünk, és nagyon remélem, hogy örökre megoldjuk a problémát.

Viszont én is arra kérnék minden leendő F2-es lakót, hogy hamar emelje fel a telefont, mert saját érdekünkben sajnos most nagy szükség van rá. De lehet "zaklatni" az értékesítőt is (hisz ők is fogják átadni). Szerintem az eladatlan lakások iránt érdeklődő "boldog tudatlanokat" még mindíg hátulról viszik az épületbe, ahonnan nem tűnik fel semmi. Persze nem az övék a felelősség, de nem árt, ha ők is zaklatják a Minron-t.
Előzmény: t0m1 (6371)
Dreadnought Creative Commons License 2008.07.21 0 0 6372
Elvileg a Faraone pályázat útján a társasház megalakulásáig kapott szerződést az üzemeltetésre az ép
Előzmény: szucsati (6369)
t0m1 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 6371
márpedig ez olyan dolog, hogy az átadásig nekik kell biztosítaniuk, hogy a közös helységek megfelelő állapotban legyenek. Ugyanaz a kategória, mintha az egyik közös helység ablakát betörnék... szerintem azt sem lehet átvenni. nem beszélve, ha ez egy lakás ablakával történne. aztán magyaráznának (hogy engem például gyíkká változtatott, de már elmúlt:-) magyarul senkit nem érdekel, hogy egyszer már megcsinálták, csak valakik megrongálták... az átadásig legyen normális állapotban.
Előzmény: pestam (6370)
pestam Creative Commons License 2008.07.21 0 0 6370
hát ezek már eléggé jogi kérdések, de a falon lévő szar az eléggé közegészségügyi kérdés, a Reálba megy majd az ÁNTSZ, lehet oda is kéne küldeni őket, és a Gropiust kötelezni a takarításra...

ez a közös képviselő dolog elég érdekes, ők vmi kijelölt emberek, és ha megalakulunk, akkor lehet váltani...
Előzmény: szucsati (6369)
szucsati Creative Commons License 2008.07.21 0 0 6369
Nálunk (E) úgy volt, hogy csak lakhatást gátló tényező miatt nem lehet átvenni a lakást. Nálam még a tőlük rendelt hűtőszekrény hiánya sem fért bele (pedig a nélkül 1 hónapig ottlakni...)
(Ha nincs társasház, akkor kivel is kötött szerződést az F1 közös képviselője? - csak találgatok, nem értek hozzá...)
Előzmény: t0m1 (6367)
t0m1 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 6368
még nagyon reggel van... remélem azért érthető voltam:)
Előzmény: t0m1 (6367)
t0m1 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 6367
csak érdeklődöm... hátha van köztünk ügyvéd is esetleg olyasvalaki, aki járatos ebben a témában... hogy olyasmit lehet-e csinálni, hogy valaki nem veszi át a lakását, mondván, hogy a közös terület nincs megfelelő állapotban?
Előzmény: szucsati (6364)
hoseman Creative Commons License 2008.07.20 0 0 6366
F2-es Sorstársak! ..ha lehetséges mindenki emelje fel a telefont,mert különben csúnyán beszopunk..
pestam Creative Commons License 2008.07.20 0 0 6365
a társasház még nem alakult meg...
Előzmény: szucsati (6364)
szucsati Creative Commons License 2008.07.20 0 0 6364
Nem vagyok jogász, de ha az F1 és F2 egy társasház és F1-nek van közös képviselője... De ha ez nem járható, akkor: a közös képviselő fogja átvenni a beruházótól a közös területeket, az árkád meg a ti közös területetek...
Előzmény: pestam (6363)
pestam Creative Commons License 2008.07.20 0 0 6363
egy átadatlan, még használatbavételivel sem rendelkező háznak sztem nincs közös képviselője... a Gropius ajtaján kell kopogtatni, mondjuk egy fejszével...:))) amíg nem adják át, mindenért ők a felelősek! és ők is takarítsák fel, és ne a mi pénzünkből!!
Előzmény: gabesz_12 (6362)
gabesz_12 Creative Commons License 2008.07.20 0 0 6362
Üdv!

A mostani levélben valóban szerepel a 2 hónapos további csúszás, DE:
1. A bizonyos levél tartalma teljesen megegyezik az előzővel, csupán annyi különbséggel, hogy ebben az szerepel, hogy a használatbavételi engedélyt a hatóság előre láthatóan júliusban kiadja. Az előző levélben ez a dátum még május volt :). Olvasatomban csak ennyi a különbség. Egyébként én még 2007. decemberi átadásal vettem a lakást, úgyhogy nagyon sok pénzükbe fog ez csúszás kerülni... ahogy eddig nekem is. Szerződés szerint csak egyszer hosszabíthatnak 3 hónappal.
2. Levél kézhezvételekor káromkodás, majd telefon, ami után megtudtam, hogy a tartalmát sokan félreértelmezzük :))), és "nem kell vele foglalkozni" :), továbbá augusztus elejével bíztattak birtokba adás tárgyában. Ehhez no comment.
3. Szintén megtudtam, hogy a ház "romló" állapotával tisztában vannak, de a beruházó nem tud mit kezdeni a helyzettel :))), és ha bajunk van (és most enyhén fogalmaztam), akkor a közös képviselőnél kell panaszt tenni... Mi van?????? Így akarják nekünk átadni??????? Egyáltalán ki a közös képviselője a lakatlan háznak?????? Ha esteleg ez utóbbit valaki tudja, akkor elárulhatná, mert rövid időn belül felkeresném...
Előzmény: zsoci2 (6345)
pestam Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6361
egyikben sem :)) a gropius által építettek egyikében...
Előzmény: H.T.M. (6360)
H.T.M. Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6360

Ti melyik épületben laktok? C v. D v. E?

Előzmény: robiskaga (6359)
robiskaga Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6359

Sziasztok!

Garanciával kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy anno megszereztem a két fő "adjunktus" mobilszámát (gropius főművezetők). Aztán elkezdtem a telefonálgatást. Nagyon nem örült az egyik barom mikor vasárnap este 10-kor hívtam, és láss csodát hétfőn reggel 9.00-kor a megbeszélt időpontra ott volt a brigád. A beköltözésünket követő 1 hónapban kijavították az összes hibát, a klíma előkészítést pedig visszafizettettem velük, mert az is egy fos munka volt. Hívjátok őket éjjel-nappal, ez a taktika bejön, és über bunkónak kell lenni velük a telefonban. illetve addig ne vegyétek át a lakást. Nekünk a hetedik nekifutásra sikerült.

U.i.: Az összes gerilla akcióban benne vagyok én is. (árkád megálló, stb...)

Üdv.

Robi

Előzmény: H.T.M. (6328)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6358
én már úgy vettem, hogy 2008 április az átadás [akik előbb vették azoknak még 2007 november volt] aztán mi is kaptunk levelet, hogy élnek a 2 hónapos csúszási jogukkal, majd amikor ez is lejárt június végén, akkor írtak egy újabb levelet, hogy sajnos ezúttal is el kell halasztaniuk az átadást, mert még a használatbavételire várnak, amit várhatóan júliusban adnak ki, ez az utolsó info tőlük
Előzmény: t0m1 (6356)
t0m1 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6357
szerintem nem kell problémázni a levél miatt. ha jól értesültem, akkor a levelet június 15-i keltezéssel látták el. Valamint 2 hónap csúszásról informálták a címzetteket. A minron kolegái is hasonlókat mondtak tegnap.
Előzmény: csaba32 (6355)
t0m1 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6356
nálatok mi az utolsó hivatalos infó? miért csúszik még az átadás? mikor költözhettek?
Előzmény: Törölt nick (6354)
csaba32 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6355

Sziasztok!

Szerintem a Minron ahogy haladt az építkezés több befejezési határidőre kötött szerződést.

Vagyis van aki május 31. van aki június 30 és van aki július 31-re kötött szerződést, és szerintem most küldték meg a 2 hónapos csúszásról a levelet a júliusiaknak, és biztos ami biztos mindenkinek megküldték (vagy véletlen).

Csak erre tudok gondolni. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy augusztusban ne adnák birtokba az egészet, szerintem már Ők is meg szeretnének szabadulni tőle.

Ahogy visszaolvastam 2-2,5 hónapot minden épületnél kellet várni a használatbavételire, semmi nem indokol itt sem több időt.

Csaba

Előzmény: pestam (6353)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6354
sziasztok,
az angyalkert projekt 2. üteme (csata u.) - szintén Minron/Gropius kollaboráns - is folyamatosan csúszik, eredetileg 2007 november (!) volt az átadási határidő és még mindig nem költöztünk be mi sem...kiváncsi leszek, ki költözik előbb a central vagy az angyalkert...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!