Keresés

Részletes keresés

oldadore Creative Commons License 2009.09.20 0 0 5604

A júliusi visegrádi Spamalot - próbáról

videó található a Youtube-on:

A Kerekasztal Lovagjai 
oldadore Creative Commons License 2009.09.20 0 0 5603

:)) máris tiszteletbeli tagként köszöntjük Őt!

Előzmény: alminar (5601)
oldadore Creative Commons License 2009.09.20 0 0 5602
Nyuszi*, utána néztem és valóban, az abc a színlap sorrendje mindenhol, - amint a szereposztás változásai és a "Mongol elöljáró II." szerep helycseréje után most egyértelműen látható. Egyébként júniusban a közönségszervezésen azt mondták, hogy meglehet, hogy a színlapon feltüntetett sorrend szerint alakul a Spamalot-bemutató szereposztása... hát igaz, itt még akár az is megtörténhet...

Vajon hol az a varázsló, akinek a gömbjében megláthatnánk, hogy a csere-beréink után azt a szereposztást fogjuk nézni végül, amelyet annyira szeretnénk?

Előzmény: Törölt nick (5578)
alminar Creative Commons License 2009.09.20 0 0 5601
Nagymamámat sikeresen rábeszéltem a Farkasok és bárányokra... :)
Jövő héten nézek rá jegyet.

A mai Napkeltének köszönhetően a Spamalotra is belelkesült.. :)
alminar Creative Commons License 2009.09.19 0 0 5600
Értem, akkor az alvást választom. :)
A jeggyel nem tudom, hogy mi legyen, mert délelőtt Gödöllőre szerettem volna menni, és nem biztos, hogy visszaérek, hogy pótjegyre kapjak jegyet, majd még kitalálom hogy mi legyen, az biztos, hogy most nagyon fáradt vagyok... :(
Lehet, hogy jövő héten pihennem kéne szaladgálás helyett.

Szerintem megtaláltam a PM-interjút:
PM interjú
Előzmény: oldadore (5598)
oldadore Creative Commons License 2009.09.19 0 0 5599

Alminar, ez a jegyakcióm sajnos nem sikerült :( 

óriási az érdeklődés, egyre többen keresnek arra az előadásra jegyet... hát, ez azért nem lehet véletlen... :D

Előzmény: alminar (5592)
oldadore Creative Commons License 2009.09.19 0 0 5598

sajnos nem lesz ott a Nap-kelte beszélgetésen SzT.  :(

"Premier előtti bemutató a Nap-keltében a Tó úrnője Polyák Lilla, Arthur király Barát Attila, Sir Robin Szente Vajk, Herbert herceg Serbán Attila, két Sir Galahad Nagy Sándor és Feke Pál, valamint a karmester-zeneszerző Kocsák Tibor és az igazgató rendező Szirtes Tamás részvételével."

Előzmény: alminar (5597)
alminar Creative Commons License 2009.09.19 0 0 5597
Köszi! :)

Jó lenne elcsípni, ha nem hajnalban lesz, akkor talán fel is ébredek rá. :)
Előzmény: oldadore (5595)
alminar Creative Commons License 2009.09.19 0 0 5596
Hát itt vidéken nem kapni....később barátnőm beszkennelheti, mikor lesz ideje.
Előzmény: oldadore (5594)
oldadore Creative Commons License 2009.09.19 0 0 5595

A Spamalotot így :))) ajánlja az 'rtv részletes' műsorújság a szept.21-27-iki száma:

"a hármas szereposztásban pedig olyan népszerű művészek játszanak, mint Szervét Tibor, Balogh Anna."

Az itt látható kép aláírása: "Artúr király rámutat. A főszerepben Szervét Tibor"

A Spamalot próbájáról számos érdekesség olvasható itt vagy itt:

Bárkay Tamás: Artúr király dalban mondja el

Népszabadság Repertoár melléklete, 2009.09.18. p.10-11.

Jó lenne elcsípni ezt a beszélgetést is a most vasárnapi Nap-keltében:

"Újabb nagy attrakció a Madáchban: Spamalot."
oldadore Creative Commons License 2009.09.19 0 0 5594
nincs a neten sajnos :(
Előzmény: alminar (5593)
alminar Creative Commons License 2009.09.18 0 0 5593
Egy kedves barátnőm szólt, hogy a legújabb, szept 17iki Pesti Műsorban van egy egyoldalas interjú SzT-vel.
alminar Creative Commons License 2009.09.17 0 0 5592
Köszi, hogy megpróbálod...ha mégsem, marad a pénztár hétfőn.
Előzmény: oldadore (5591)
oldadore Creative Commons License 2009.09.17 0 0 5591
:)  akkor megszerzem
Előzmény: alminar (5590)
alminar Creative Commons License 2009.09.17 0 0 5590
Ok, remélem még nem kelt el.
Előzmény: oldadore (5589)
oldadore Creative Commons License 2009.09.17 0 0 5589
a két jegy egymás mellé szól a jobb oldali erkély 1. sorában. 4e4
Előzmény: alminar (5588)
alminar Creative Commons License 2009.09.17 0 0 5588
Hát cserélni semmivel nem tudok...kb mennyi az ára?
Egyébként kérném, főleg ha a közeledben lenne, legalább együtt nevetünk. :)
Előzmény: oldadore (5587)
oldadore Creative Commons License 2009.09.17 0 0 5587
a Startlap Spamalot fórumán lázas csere-bere folyik, most kértem 1 jegyet szombatra, és van még 1 ugyanott. kéred?
Előzmény: alminar (5586)
alminar Creative Commons License 2009.09.17 0 0 5586
Ahh értem, gondolom rendes jegy már elfogyott arra, bár ki tudja, hétfőn bemegyek a Madách-pénztárba és megkérdezem.
Bár szombatra a gödöllői vadásznapot terveztem....
Előzmény: oldadore (5576)
alminar Creative Commons License 2009.09.17 0 0 5585
Én is így voltam /vagyok vele.... Oldadore hipergyors, mint mindig. :)

Bár nekem már sztorim is van a cikkel, ugyanis félrenéztem az ébresztőmet, így késve-futva indultam a vonatom után (ami röpke 3,5 óra alatt ért volna haza), a metron láttam valaki kezében pont a cikknél kinyitva (SzT fényképén rögvest fennakadt a szemem)....ki is akadtam, hogy egyszer nincs metroújságom, mikor van benne valami érdekes.
A vonatot lekéstem, így kétszeri átszállással, 4,5 óra úttal tudtam már csak menni, és 2 dolog vigasztalt: az egyik a túrós péksütemény, a másik pedig az, hogy a velem szemben ülő hölgynek volt Metro újságja és kitépte nekem azt az oldalt, ahol "a Szervét van", hogy őt idézzem, mert elkértem tőle előtte, csak hogy a cikket elolvassam....szóval testi és szellemi táplálékom is volt az úton.
Előzmény: ColinCrazy (5583)
oldadore Creative Commons License 2009.09.17 0 0 5584
:) mikor nézed?
Előzmény: ColinCrazy (5583)
ColinCrazy Creative Commons License 2009.09.17 0 0 5583
gondoltam, hírt hozok a cikkről, erre már itt az egész, képestől-szövegestől. :)
Előzmény: oldadore (5580)
oldadore Creative Commons License 2009.09.17 0 0 5580

Kiss András: Szervét Tibor nehezen bírja ki nevetés nélkül Arthur szerepében = Metropol, 2009.09.17.

A Madách Színház szeptember 25-én mutatja be a Monty Python csoport Gyalog galopp és Brian élete című filmjei alapján készült musicalt, a Spamalotot. Az idei színházi szezon egyik legnagyobb durranásának ígérkező darab kapcsán Szervét Tiborral beszélgettünk, aki az egyik szereposztásban Arthur királyt fogja alakítani.

A színésszel a Madáchban beszélgettünk. Ottjártunkkor javában zajlottak a próbák, éppen a hullákat várták a színpadra. Egy ilyen abszurd darab esetében azonban ezen már meg sem lepődtünk…

Metropol: – Amikor először hallottam erről a musicalről, kissé kétkedve fogadtam a hírt. Hogyan lehet egy ilyen sajátos humorú produkciót zenés formában előadni?

Szervét Tibor: – Ez egyszerűen egy szupermusical. Leleményesen lett összeállítva, szinte minden felismerhető a filmből, nagyon jó zenék szólalnak meg benne, a poénok pedig ugyanúgy hangzanak el, mint a filmben. Londonban már láttam a darabot, és bár a sajátos nyelvezet miatt nem mindent értettem belőle, mégis nagyon-nagyon mulatságos volt.

M.:– Milyen Arthur karaktere?

SzT: – Központi alak, sokat van a színpadon, körülötte zajlanak az események, de nem egyértelműen komikus szerep, vagy legalábbis más módon, mint a többiek. Most úgy tűnik, hogy a poénok többségét a lovagok viszik el, Arthur pedig a cselekmény motorja.

M.:– Mennyiben jelentett önnek kihívást egy ilyen zenés darab?

SzT: – Inkább lehetőségnek mondanám. Hiszen ez egy jó alkalom, hogy táncot és éneket tanuljak. Persze volt bennem egy kis félsz. Korábban voltak már énekes szerepeim, de ilyen nagy musicalben még soha nem játszottam. Ráadásul itt mindenki profi, én pedig – már így a nyugdíj felé közelítve is – zöldfülűnek számítok ebben a műfajban.

M.:– Az angol szerzők engedélyezték a darab budapesti non replica (az eredeti rendezéstől eltérő -a szerk.) előadását. Mennyire volt lehetőségük a saját szájízükre formálni a karaktereket?

SzT: – Körülbelül kilencven százalékban ragaszkodtunk az eredeti változathoz, szöveghez. Egyrészt ha minden szereplő azt mondaná, amit adott helyzetben viccesnek talál, szétesne a darab. Másrészt az eredeti verzió elég vicces, jók a poénok. Éppen a poénok miatt azonban ez kevésbé szabad a szöveg szempontjából, mint egy prózai szerep.

M: – Van kedvenc jelenete?

SzT: – A szent kézigránátos rész például. Meg a párbaj a Fekete lovaggal. Ezeket nehezen bírom ki nevetés nélkül. Eddig a próbák során nem is nagyon sikerült.
oldadore Creative Commons License 2009.09.17 0 0 5579
... és igazad lett! a jó dolgok sorrendje nem az abc :D
Előzmény: Törölt nick (5578)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.17 0 0 5578
Azt én is néztem, de mivel mindenki abc sorrendbe van téve, így ebben nem bíztam.
Előzmény: oldadore (5574)
oldadore Creative Commons License 2009.09.17 0 0 5577
ma éjjeli hír:

"Amúgy valszeg' megcserélték a szereposztásokat, mert szombaton jönnek az alkotók megnézni az előadást, így szombatra fogják berakni a Szervét-Polyák-Nagy S triót, "

:D ez nyilvánvaló, mert persze, hogy az a legjobb előadás! :)))))
Előzmény: oldadore (5576)
oldadore Creative Commons License 2009.09.16 0 0 5576

...mégpedig 26-án lesz érdemes!

(ahogy most ezt ki lehet következtetni ezen az oldalon :))

Előzmény: alminar (5575)
alminar Creative Commons License 2009.09.16 0 0 5575
Egy ilyen pótszékes harcba lehet én is beszállok majd.. :D
Előzmény: oldadore (5574)
oldadore Creative Commons License 2009.09.16 0 0 5574
Fotó: Pepita Magazin / Produkció - Madách Színház

A színlapon látható hármas szereposztás sorrendjét vettem alapul, amikor júniusban megvettem a jegyet. Ma sem tudok többet, mert a Madách honlapján még mindig nincs :-P semmiféle utalás a szereposztások váltakozására, és Hírlevél sem jött még. Az biztos, hogy 25-én tudni lehet majd a bemutatókról mindent, és szeptember végén az októberi előadásokról is.

Ha pedig tévedtem volna a napot illetően, akkor meg harcolni fogok egy pótszékért... (előadásnapon 13 órakor, foggal-körömmel ;))
Előzmény: Törölt nick (5573)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.16 0 0 5573
És mire alapozod ezt a tippet?
Előzmény: oldadore (5572)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!