Jelenleg a nyugati elemzők azért hisznek Gyurcsányban, mert a pártvonalról is instruált magyarországi kontaktjaiktól ilyen információt kapnak. Ha holnap a koala eldönti, hogy inkább X (Szilit már pedzegetik itt többen is), akkor ugyanazok a kontaktok meg fogják nyugtatni az elemzőket, hogy nincs baj, csak a csomagolás változott. És tényleg...
A megszorításokat mellesleg úgy is be lehet adni, hogy elnézést kérünk a hazudozásért és nem rúgnk bele verbálisan is a "sarokba szorított patkány" lakosságba meg a k... országba, hanem tisztelettel közöljük, hogy sajnos, nincs mit tenni. Meg kell húzni a nadrágszíjat, különben Almunia berág és pápá EU-zsozsó. És a legrászorulóbbakat megpróbáljuk segíteni, ahogy lehet. Szilinek talán elhiszik. Gyurcsánynak már semmit se hisznek el.
A magyar emberek gyomra pedig szépen be fogja venni, hogy bizony, nem lehet nagy álmokat álmodni és teljesítményfüggetlenül, nonstop osztogatni, hiába is próbálják a politikusok ezt elhitetni legalább 8 év óta.
A sok rózsaszín cukorhab után kifejezetten jót fog tenni a feketeleves a gyomrunknak. Ja, cukor egyelőre nincs hozzá. De Szilinek/X-nek talán elhiszik, hogy legalább a zaccot nem kell vele együtt lenyelni...
Amúgy meg a magyar népet nem kell félteni, nem hülye az, csak butítják. 1000 évig eléldegélt a "Segíts magadon, az Isten is megsegít!" elv alapján. Most majd szépen újra rájövünk erre.
Aki meg majd nem tudja a kisnyugdíjából kifűteni a 130 négyzetmétert, az választhat, hogy kisebb lakásra cseréli-e és a különbözet kamatából meg a megtakarításból megkapja még a 16. havit is, albérlőt fogad-e, barátnőjével összeköltözik-e és kiadják a barátnő lakását, vagy szabad akaratából tüdőgyulladást kap. Van választási lehetősége, csak fel kell rá hívni a figyelmét.
Aki pedig tényleg tarthatatlan helyzetbe kerülne, azon valóban segíteni kell. De csak azon!
Első körben el kell kezdeni vizsgálni a segélyezettek tényleges vagyoni helyzetét, mely messze nem ítélhető meg pusztán a nyugdíjszelvény meg a fizetési papír alapján. Aztán szét kell választani az államot és az egyházat végre, az Alkotmánynak megfelelően. Nix egy százalék, a hívek fizessenek. Aztán nix sportklub-életbentartás, kivéve, ha komoly nemzetközi eredményeket elért sportolók kerülnek ki a helyről, mert annak országimázs-javító értéke van, reklám kell. Pláne, miután GyF jól lejáratta az országot külföldön is. Aztán nix megyerendszer meg fővárosi kerületrendszer, hanem van öt régió és öt kerület. És nix közpénzből javadalmazás az 10000 lelkesnél kisebb települések polgijainak és képvasalóinak, meg nix önálló önkormi 3000 lakoson alul. És persze 200-egynéhány fős parlament stb. (301-es: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9123350) Elég a rinyálásból meg a kijárásból, össze kell kaparni a pénzt, gyerekek.
De ha nem végzik el a melót, akkor konyec. Nemcsak nekik, nekünk is...
Feltó azt (is) mondja, hogy hazudtak, mert a nép is egy önáltatásban éli napjait, ehhez voltak kénytelenek a hatalom megtartása (a Fidesz esetében: megszerzése) érdekében hazudni.
Nép ettől borul ki, hallani sem akar arról, hogy ő tudott volna a hazugságokról, azt meg végképp nem hajlandó elismerni, hogy ő kondicionálta erre a politikai elitet, a kedvéért van ez az egész, mert aki őszintén beszélt, az be sem jutott az OGY-be (amiből nem következik, hogy aki nem jutott be, az mind őszintén beszélt).
A reakció erre az, hogy olyan kormányfő kell, aki nem vágja a képünkbe az igazságnak a részét, hogy mi is tudtuk, sőt kívántuk ezeket a hazugságokat.
Akkor én is negyedszer elmondom, hogy nem tényleg nem a Te hibád, hogy nincs (nem látható) más alkalmas jelölt. ;-)
És nem "személy szerint Gyurcsány" kell a nyugati elemzőknek, hanem személy szerint valaki, akinek hisznek. Ők hisznek.
Mert jelenleg ezek a mocsadák nyugati elemzők Gyurcsánynak hisznek, képzeld! És nem azért, mert olyan hülyék, hanem mert engedhetik meg maguknak, hogy ne gondolkodjanak, amit a "magyar emberek" megtehetnek, vagy legalábbis azt hiszik.
És mondok még valamit: nem azért nagy most felzúdulás, mert kiderült, hogy Gyurcsány (illetve az egész politikai elit) hazudott, hanem azért, mert a képünkbe vágta azt (is), hogy ezt mi pontosan tudtuk, sőt, a mi kedvünkért teszik ezt.
Na, ezt, a saját önámítással való szembesítést nem bírja a "magyar emberek" gyomra, ezért kell valaki, aki nem mond ilyet, hogy ebben nekük is felelősségünk van.
Kedves Döncike, tudod, én toleráns ember vagyok, De ha negyedszer is elmagyarázod nekem azt, amit már eleve értettem, akkor egy darabig nem fogok tudni mit kezdeni Veled.
Igen, tudom, nincs más. Pontosabban: momentán nem tűnik lenni. De nem, nem az én hibám, hogy mindkét nagy pártban tökélyre fejlesztették a kontraszelekciót. Igen, a Fideszben is. Egy magára valamit is adó kormánypártban lennie kell legalább 2 olyannak, aki min.e.-nek alkalmas. Gyurcsány szerint náluk több is van. Ha hazudott, akkor nincs. De akkor megint csak hazudott. Sehogy se jön ki ebből jól, mert valamelyik mindenképpen hazugság. Ha van több alkalmas is, akkor nem ő az egyetlen, ha meg ő az egyetlen, akkor nincs több alkalmas.
Ha meg igazat mondott kivételesen, akkor semmi az egész, a koala megszavazza X pofát, Gyurcsánynak meg kreálnak egy min.e.-helyettesi posztot, ha már annyira nagyon kell, és kész. Cső. Ennyi a legolcsóbb ár, amit ezért a "böszmeségért" meg kell fizetni. Mindennek ára van, épeszű politikus megválogatja szavait a nyilvánosság előtt. Szűk körű nyilvánosság meg éppúgy nincsen, mint szakértői kormány. Ezek fikciók.
Maguknak köszönhetik. A szekér megy tovább, a gyeplő majd másvalaki kezében lesz, Gyurcsány ellesz továbbra is valahol a bakon vagy annak közelében.
Azt meg, kérlek, ne akard velem elhitetni, hogy a külföldi elemzők direkt kardjukba dőlnek, ha nem személy szerint Gyurcsány. Marhaság. Nekik az kell, hogy a költségvetést rendbehozza valaki, hogy fizetőképesek maradjunk és belátható időn belül benne legyünk az eurózónában. Ettől lehet megint ajánlani Magyarországot a befektetőknek. Hogy ez a pofa Gyurcsány-e, Bokros-e, vagy akár Horn vagy Gipsz Jakab, az őket nem érdekli. Ez nem személyes ügy, hanem üzlet. Másnap ugyanúgy kezet fognak rázni az utóddal is. Ez az élet rendje. Passz.
Miért, ha Gyurcsány holnap, ne adj' Isten, megfullad egy csirkecsonttól, akkor megáll az élet? Ne röhögtess, cserepes a szám! A temető tele van csupa pótolhatatlan emberrel.
Amúgy meg nem is az elemzőknek kell látniuk a politikai utódot, hanem a kormánykoalának. Ezt vállalta, mikor hatalmat kért. Megkapta. "Rajta, csinálják meg!"
Olyan, hogy "szakértői kormány", csak a mesében van.
A kormány szükségképpen politikai testület és nem "szakértői".
A politikus (a kormány) mögött ott van a négyéventkénti választásban testet öltő poltikai felelősség: ha elkúrom, nem szavaznak rám.
Ezért nem csak azt veszi figyelembe, hogy közjogi lehetőségek határain belül mire van lehetősége, hanem azt is, hogy erről mit fognak gondolni a "magyar emberek".
Egy szakértő (monduk jelen esetben a makrogazdasági szakértő) max. a táblázatkezelő jobb alsó mezőjéig terjed: ha itt lévő "Hiány [%]" elnezésű mezőben lévő szám már nem piros, hanem zöld, akkor számára rendben van.
Nem véletlen, hogy az összes hitelminősítő azt mondja, hogy ha bukik, sőt, ha csak gyengül Gyurcsány, akkor veszélyben a kiigazítás.
És nem azért, mert nincs olyan, aki tudná, hogy mit kellene csinálni, hanem azért, mert ők sem látnak olyat, aki képes is lenne rá.
Rajtad, és még néhány hasonló sötétzöld mantrát hajtogató, önálló, releváns tényeken alapuló és logikus gondolkodásra nemigen kapható "civil aktivistán" kívül mindenki rájött, hogy a "nő forgalom" riogatásotok csak annyit jelent, hogy jobban lehet majd közlekedni.
Először nagy mellénnyel oktatgatsz itt ki mindenkit, aztán most elbújsz az értelmező szórár mögé, hogy nem ér, mert neked tkp. fogalmad sincs semmiről, te csak betűket másolsz itt, de hogy ez mit jelent, azt rajtad nem lehet számon kérni.
Most meg jössz ezzel "szigorúan szakmai alapokon vett módszertan" dumával. Vagyis ott tartunk, hogy gondolkodás nélkül benyeltél valamit, csak mert olyan jól hangzott.
És továbbra is ott tartunk, ahol az elején: sem Te, sem bármelyik "környezetvédő" nem tudja semmivel alátámasztani azt a mantrát, hogy ha megépül az M0, akkor szarabbul lehet közlekedni.
Persze vicceltem, de azért pénzügyminiszternek kellene. Húzónév kell, hogy a pénz maradjon nyugodtan az országban.
De vajon rosszul gondolom én, hogy az MSZP-ben mindenki más felhígítaná a reformokat, egy SZDSZ-es ellen pedig fellázadnának? Szakértői kormányról meg nem lehet szó, mert azt már az Orbán javasolta? A döntés a koalícióé, nem másé!
Olyan miniszterelnök, aki úgy általában miniszterelnöknek alkalmas, persze hogy akad, de erre a konkrét feladatra ki egyéb jó? Most már őt is kicsinálták, tehát ő se, ezt lassan kezelhetjük tényként, de akkor tényleg kicsoda lesz a következő?
Mellesleg kellett neki magára haragítani Szili Katikát? Meg Medgyessyt? Meg Kisspetyát, a Vérnyulat? Meg Szekerest? Komplett gyűjteménye van már olyan pofákból, akik régóta csak azt lesik, mikor, s milyen okkal teríthetik ki a bundáját.
Kedves Döncike, nem áll Neked jól a hülegyerek-maskara. A fejed kilóg belőle...
Ha nincs más min.e.-nek alkalmas ember a politikai elitben, csak ez a kettő, azt csakis maguknak köszönhetik a pártok. Nem kellett volna tökélyre fejleszteni a kontraszelekciót.
Mellesleg attól, hogy nincsenek légikisasszonyok, még elmegy a gép a célállomás repteréig. De másodpilóta kell.
És van is mindenhol, ahol nem a paranoia és a hisztéria a két vezérmotívum. Ez a két figura, csak azért, hogy lecserélhetetlen legyen, gyakorlatilag az értelmes embereket elirtotta a politikának még a közeléből is. Engem akarsz ezért hibáztatni? Nevetséges.
Hadd ne mondjam meg magyarán, mit ér egy olyan vezető kormánypárt, ahol legalább 2 olyan pofa nincs, aki min.elnöknek alkalmas. Ezek előtte általában más miniszteri székekben szoktak bizonyítni. És nem kicsinálják az elődjüket, hanem demokratikus, parlamentáris eljárással felváltják. Érted a különbséget?
Ja, és ha az MSZP-ben mégis csak Gyurcsány az egyetlen alkalmas, akkor e témában is hazudott. Abban a hű, de őszinte beszédben.
Csót:
b
P.S.: Függés ez a net nálam, vagy mi? Helytelen. Régebben a munka volt ilyen. :(
Amit itt leírsz az az idei nyári .útfelújításokkal súlyosbított, aktuális forgalmi helyzet.
Az új útszakasz tervezésénél -mint idéztem- szigorúan szakmai alapokon nyugvó módszertant vesznek alapul. Hagyjuk a logikus gondolkodásról való elménckedésedet. A forgalom meghatározását pedig az értelmező szótárból idéztem .Rajtad kívül mindenki rájött.Feneketlen kútba nincs értelme vizet önteni.Már megbocsáss.
Na jó. Gépjárműforgalom:géperejű,nem sínen közlekedő jármű /mindennemű közlekedési vagy szállítóeszköz/ valamely útvonalon való rendszeres, tömeges helyváltoztatása, ill. ennek mértéke./ezer jármű/óra
Ez mit jelent?
Szentendrei út, hétköznap reggel: adott ponton befelé átvánszorog 15 autó / perc
Szentendrei út, hétköznap reggel: adott ponton kifelé eldönget 70-nel 45 autó / perc
Az általad idézett definíció szerint a Szentednrei úton hétköznap reggel kifelé háromszor akkora a forgalom, mint befelé.
Hűha Dönő ez megint naggyon logikus csapkodás volt.Egy az, hogy én sose állítottam olyan marhaságot, hogy a Szt.-endrei út forgalma akkor nagyobb, amikor haladni lehet rajta,és kisebb akkor, amikor csak vánszorogni lehet a dugóban.
Azt sem én találtam ki, hogy a forgalom mértékegysége az időegység alatt áthaladó
járművek száma.Ellenben figyelmesen áttanulmányoztam az UNITEF83 rt. témában készült előzetes tanulmánytervét, korábban is ebből idéztem.
Most is idézek belőle -csak neked-
"Az ÚT 2-1 "Közutak tervezése"c. szabvány 1.3 pontjának előírásai alapján a tervezési időtávra-2018 évre-forgalmi vizsgálatot készíttettünk a Közlekedés Kft-vel.Az úthálózati modellvizsgálat készítését a fenti szabvány írja elő új nyomvonalon tervezett út esetében, mert a hálózaton jelentkező távlati forgalmak és az új út forgalomelvonzó hatása csak ezzel a módszerrel határozható meg."
Tehát szakemberek által készített szakmai, törvényeken és szabványokon ,valamint módszertanokon alapuló irományból vettem az értesüléseimet,ezért ne velem élceskedj
A tanulmány több száz oldalas, ne kívánd, hogy ide másoljam.
Valóban üdvös lenne ha lenne ilyen kidolgozottságú változat, csakhogy a cselekvés az ismert okok miatt nem tűrt (és ma sem tűr) halasztást, pedig állítólag illik még érdekegyeztetni is.
Túlértékeled magad, mind a "kényszerítést", mind pedig a logikus gondokodásban itt bemutatott készésgedet illetően.
Vagy kidolgoztad már, hogy miért "nagyobb a forgalom" a Szentendrein akkor, amikor haladni lehet, és miért kisebb akkor, amikor csak vánszorogni lehet a dugóban?
Mert ez állítottad, amikor azt mondod, hogy a forgalom mértékegysége az időegység alatt áthaladó járművek száma.
Legyen ez a beugró, aztán beszélgethetünk a "logikus gondolkodásról", meg akár Mari néniről is.
Terelsz, pedig pontosan érted, hogy mit kérek számon.
Homokba dugod a fejed, nem vagy hajlandó tudomást venni arról a körülményről, hogy jelenleg nincs Orbánon és Gyurcsányon kívül olyan jelölt, aki képes a szükséges intézkedéseket végigvinni. (Orbán nem is akarja végigvinni, szerinte nem kell.)
Teleírhatsz megint néhány tucat képernyőt arról, hogy ez szerinted kinek a hibája, és hogy milyen igényes vagy, de a fenti tényen ez nem változtat.
A pilótát (=kormányfő) cseréld ki arra, hogy személyzet (=kormány) és még a hasonlat is ülni fog.
Vagy úgy gondolod, hogy minden repülőgépen két teljes személyzet is van?
Kedves Pucros, a "teljes anyag" címe kb. "Kormányprogram - 2006" kéne, hogy legyen. Rendesen, tisztességesen, bár egyre türelmetlenebbül kivártam a 100 nap végét. Valami zöld könyvet láttam, kívánságlista volt. Te láttál progamot? Olyan igazit, benne ütemterv, részfeladat, felelős neve, határidő stb.?
Ismered a viccet, ugye? "Nem látja? Na látja!"
Nehezen mászom ki a sokkból, amit a nagy SEMMI meglátása okozott, többé már nem "tükör által, homályosan". Azelőtt hittem a szervezetek vezetőkiválasztási kompetenciájában, abban, hogy nemcsak hülye hatalommániások politizálnak hivatásosként. Be kellett látnom, hiába a jóindulatom, hiába győzködöm magam, hogy biztos jót akarnak, csak nem gondolják végig stb. Sajnos, ezek az értelmiség selejtje. Pártfüggetlenül.
És napok óta nem alszom, látva a hazám sorsát ezeknek a kezében. A leváltás nem segít, ugyanaz a színvonal a teljes vonalon. Pártfüggetlenül. Adja az Úr, hogy tévedjek!
És mindenkitől elnézést kérek, de elfáradtam. Magamnak is sok volt belőlem, nemhogy az Olvtársaknak. Részemről pár nap netmegvonás és szabad levegő.
dear bm, szerintem hogy valaki azt mondja, hogy kurva, meg nem szuksegszeruen karomkodott. mint megjegyezted, nem verbalis munkakorom van, de azt azert en is tudom, hogy a kurva az argoban nem egeszen az ereedeti jelentesevel bir. felhivnam a figyelmedet, hogy Vitanyi Ivan (2. resz), akire sok mindent lehet mondani, de nem a tipikus egydiplomas ember is egeszen kemeny, mondhatni durva szavakat hasznal, amikor magyarra fordit valamit. szoval, a beszednek volt alaphangja -ha igy vesszuk. sot, a 16 ev motivumot is o veti fel. a masik, hogy en is kiakadnek, ha en reformokat szeretnek, es kiigazitasrol kezdenek pampogni nekem.
Kedves Pucros, adná az Úr, hogy a Te abszolút jóindulatú értelmezésed helyes legyen!
Engem megvisel, hogy egy kiszámítottan hazug és "kötőszavazó" ember dolgait nem tudom többé maradéktalan jóindulattal figyelni. Pedig azt hittem, szüleim rendesen belémoltották a felebaráti szeretetet. Viszont ettől az embertől csak viszolyogni tudok, sajnálom. (Orbántól is, secko jedno.)