Lenne egy kérdésem. Éppen egy quarz M van a kezemben, ami fantasztikus kis gépezet, nagyon szépen viszi a próbafilmet. A szakirodalom alapján ez félautomata vezérlésű, de csak 16-os sebességen. Minden más sebesség esetén az objektív fényrekeszét (blendét) külön kell beállítani a sebességhez tartozó expozíciós időnek és a film érzékenységének megfelelően.
Tekintettel arra, hogy a szelénes fénymérő nem működik, ezért 16-os sebességnél manuálisan szeretném beállítani.
Mit gondoltok beveszi, vagy egy rossz értéket állapít meg, mert rossz a fénymérő? Vagyis ha manuálisan vacakolom akkor azzal felülírom az "automatikát"? Ebben az esetben ugyanis hagyom a 16-os sebsséget és mást választok.
Más téma: vaterán most sok jobb minőségű kamera jelent meg, elég alacsony áron, esetleg érdemes körbenéznetek, a gyűjteményt gyarapítandó!
Én meg éppen egy canon 814-essel gyarapodtam, ez a 24-es sebessséget is tudja. Van 814-esem de az fekete színű és egy kicsivel kevesebbet tud, sokra tartom ezt a típust, szerintem nagyon jó kamera!
Azon gondolkodom, honnan lehetne a legolcsóbban filmet szerezni, most újra kedvem támadt forgatni egy kicsit.
Van valakinek ötlete? Esetleg társulhatnánk stb. és úgy alacsonyabb árat tudunk elérni!
Az emil címed megtudhatnám, mert Rózsa Peti barátom szeretne Veled beszélni, csak ide valamiért nem tudott regisztrálni... a későbbiekben is szerencsés lenne emilbe, ne itt foglaljuk a helyet.
Az a bibi, hogy a fomapan tudomásom szerint nem gyárt kazettás filmet. Jelenleg a kodak az egyetlen elérhető variáció vagy a saját kazettázású filmek, de az már egy másik történet....
Értem köszi. A másik hogy remélem hogy Soósnál lehet ilyet kapni (és lehetőleg fordítós legyen!) ugyanis a webshopban nem derül ki egyértelműen és személyesen még úccse jártam ott. Annyit már tudok hogy egy kazetta 15 méteres és lehetőleg 40 vagy 160 ASA-s mert a gépem csak ezeket tudja. Remélem hogy Soósnál a Fomapan teljesíti ezen elvárásaimat, mert nekem az szúrt szemet egyedül hogy a Fomapan veszettül olcsó a Kodakokhoz képest.(majdhogynem negyed áron). Azzal meg tisztában vagyok hogy a Fomapanok csak ff filmek.
Azt hiszem kazettás a géped, így egyszerűbben használhatod, nem kell vacakolni a fűzéssel. Csak beteszed, beállítod és mehet. Utána előhívás (+ digitalizálás) majd jöhet a vetítés.
Háttő igen, addig oké hogy fordítóssal meg negatívval fekefehéren vagy szinesben....csak hogy milyenre gondolsz pontosan? Szalagtípusra gondolok. Amúgy tök jó az oldal amit küldtél van rajta nagyon sok okosság.
Igazából egy Eumig 880 PMA-m van és ahhoz nézegettem filmeket Soósnál. Tehát ebbe csak super 8-as film való? Gondolom egy dupla S8 ami valójában 16 mm az már nemhinném hogy belefér....
Igen, dupla super 8. Ami azt jelenti, hogy egy s 16 mm-es szalagot fűzül be, leforgatod, majd megcseréled és a másik végére is forgatsz. Utána előhívod, hívatod és kettévágod, majd összeilleszted és ezt bármely super 8-as vetítővel vetítheted.
Soóséknál kapható foma ds8-as ff napfényorsós film, elég jó áron. Azzal filmezhetsz.
Tudomásom szerint ketten is foglalkoznak előhívással, egyikük itt is elérhető, másikukhoz tudok telefonszámot adni. Sokan pedig maguk hívják.
Sziasztok! Másfél hete sikerült egy super 8-as kamerát szereznem, még most ismerkedek a technikával. Nagyjából tudom mi a normal 8, super 8....de mi a DS8? Talán dupla super 8? Mindenhol kerestem rá választ de sehol sem találtam. Soósék meg nem válaszolnak.
Sziasztok. Felkinaltak nekem egy hagyatékból egy LeiCina filmfelvevőt, és próbálnám belőni az árat. Mennyit erdemes adni erte? Elore is koszi (szo van meg egy Polaroid SX70rol is)
Ez egy torzító optika, amit széles vásznú filmek vetítéséhez használtak. Tipikusan Meoclub-16, és fite vetítőgépekhez. Az értéke... szerintem nem nagy. Egy-kétezer forint. Sok volt belőle. Ettől még persze elképzelhető, hogy valaki, akinek sürgősen kell, vagy tájékozatlan, drágábban is megveszi... a wittner kinotechniknél 198 euro darabja, de én még senkiről sem hallottam Mo-n, aki ennyiért vett volna ilyet. :)
Sziasztok! Egy ismerősömnek van egy valószínűleg vetítőgéphez használt rectimascop nevű kályhacsőszerű izé is 80/2X (NDK gyártmány). Tudja valaki pontosan mi lehet ez? Ér ez ma valamit?
Van egy dupla szuper 8-as filmfelvevőm, kb 40-éves. Szürke szinű a pontos tipusát most nem tudom, de majd megnézem. Szóval kérik tőlem ezt, hogy adjam el, de sajnos az árával nem vagyok tisztában.
Azt tudom, hogy elég ritka ez a fajta, de nem tudom mennyit érhet.