Alaprecept, 10 dkg mák (én pohárral mérem, és amennyi a mák, annyival kevesebb lisztet tettem bele), belereszeltem egy almát, ettől finom omlós lett a tészta, és tortadiszitő habkinyomóval töltöttem a közepébe a lekvárt, de lefolyt az aljára, ezért célszerű kapszliban sütni. Aki szereti a mákot, próbálja ki, nagyon finom!
Na majd kipróbálom kalpag nélkül. Tojásfehérje habos sütit egyszer már én is ettem: "először és utoljára". :) Dehát van aki szereti. Mini képviselőfánk tejszínhabtöltelékkel - isteni. (A zenélős autóstól vettem egyszer, csak nagyon drága.)
azt hiszem, pont azon a linken (konyha-trükkök, kosárka keresőszó) volt egy sajtkrémes kosárka. A meggyeset nem sütöttem azóta, szóval nem tudom, kalap nélkül hogy festene, de emlékszem, hogy maga a keményítős trutyi sütés közben felengedett, ellágyult, szóval sztem nem lesz belőle cipőtalp. A fedetlen kosárkákat én mindig fehérjehabbal láttam, hogy csinálják, na, az nálunk nem gyerebe, más ötletem egyelőre nincs.
Épp most volt meggyes süti, és valamikor azokat a mini képviselőfánkokat is elő szeretném állítani, szóval nem tom, mikor kerül sor ilyesmire legközelebb, de ha előbb, mint nálatok, ígérem, beszámolok, hogy milyen tető nélkül.
Ez a meggyes kosárka tényleg jó. :) Mondjuk kalap nélkül jobban el tudom képzelni. Sütötted már teljesen kalap nélkül? Nem szárad ki a meggyes töltelék nagyon olyankor? Sós, sajtos változatra nincs valami jó ötleted? :)
nem, dehogy! biztos mások is vannak, akiknek még nem jutott eszükbe, szerintem jó, hogy megosztottad velünk. (az a linzerkosárkám egyébként marhára finom lett, de a töltelék volt a fő játékos.)
Muffintepsi újabb felhasználási lehetősége : kosárka sütése.
Akit érdekel : www.tvpaprika.hu - Receptek - Mit eszünk ma? - Ribizlis kosárka.
Talán ilyenről itt még nem esett szó.
Miért jobb a muffinforma a klasszikus kis kosárka formáktól? Gondolom, hogy egyszerűbb dolgozni a tepsivel és könnyebb kimosni, mint a kosárkaformákat, amelyek széle általában hullámos, és igy több suvickolást igényelnek. Meg aztán akinek nincs kosárka-formája, az is süthet ilyen süteményt. A receptet tegnap láttam a TV-ben, biztosan még megismétlik.
Na ez most tényleg véletlen volt, mert be akartam írni a receptet, bocs!
Azt azért ideírom, hogy én keserűcsokival csináltam, és tényleg jó keserű lett, de úgysem rossz:O))
Choc-a-Mocha Muffins
6 normál muffin lesz belőle
75 g sótlan vaj 75 g tejcsoki darabolva 75 g cukor 2 tojás enyhén felverve 75 g liszt 1 tk sütőpor
A mázhoz:
125 g tejcsoki darabolva 50 ml zsíros tejszín 1 tk instant kávépor / Nescafé
A vajat a csokival megolvasztjuk és a cukorhoz keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet. Jól elkeverjük és a 6 lyukat félig töltjük.
A csokit /2 kockát félreteszünk/ a tejszínnel összeolvasztjuk és hozzákeverjük a kávéport: Fél teáskanálnyit teszünk a lyukakban lévő tésztára, majd a maradék tésztával befedjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készresütjük. Megkenjük a maradék mázzal és a maradék csoki reszelékével díszítjük.
Latsia: - pirítottam egy kis mogyorót és mandulát és azzal is megszórtam a kontraszt kedvéért
24 db-hoz az alaptészta, plusz 20 dkg étcsoki feldarabolva, plusz muffinonként 4 szem mogyoró feldarabolva (nem túl picire, h legyen mit rágni), megpörkölve.
igen, láttam a tollal írt megjegyzéseket :-) nekem a karamelles is nagyon szimpi, de a kávésat tuti tesztelem a közeljövőben.
Szerintem csak az a két említett recept hiányzik a beszkenneltből. A többit meg nem te rontottad el, hanem a fordító/szerkesztő, nyugodtan felül lehetett volna bírálni dolgokat, csak kis utánanézésbe került volna. Pl. az elején valahol van egy hatalmas nagy tipp, hogy a szódabikarbónát boltban lehet kapni... Ezt egy intelligens ford/szerk lecseréli vmi magyarokra adaptált tippre, és nem tartja meg a dobozos sütiporokon felnőtt amerikai "háziasszonyoknak" szánt tanácsot.
Ennyire nem ellenőriztem a könyvet, de simán lehet, hogy én b-tam el. Az arányokat figyelni kell, időnként elég pongyola a leírás. Állat jó a mokkás, a fekete-erdő, a kukoricapelyhes és a mandarinos.
tettünk bele apróra vágott sonkát, kolbászt, csemege szalámit, vöröshagymát, fokhagymát, konzerv babot, és jó sok sajtot! Aztán pedig minden egyes darab után próbáltam magam meggyőzni hogy nem kellene már többet megennem :-)))
O-b, megnéztem a szkennelvényt, azért fordíthatták meg szerkeszthették volna gondosabban is ezt a könyvecskét. Láttad, milyen lapos muffinokat fotóztak bele? A 24. o. után rögtön a 28. jön (itt két recept, cseresznyés-túrós és marcipános-lekváros hiányzik), a 47. hiányzik (ez kép lehet), az 56. o. kétszer szerepel.
A freemailen NEM a Stahl-féle gyűjtemény van, de vannak benne Stahl-muffinok. Stahl tényleg csak muffint tud sütni, de azért nincs neki több, mint 210 fajta..... nézz csak bele, egy csomó amerikai recept (csészés) meg nlc-s fórumdarab, meg az indexről is talán, csak szépen, nyomtatható állapotra hozva.