Alfa155 (jó a nicked): Én kb 1 hónapja vettem a 2800-asomat a Gaianal 103+áfáért. Én ennek az árnak is örültem, mert méshol 125-130+áfa volt.
Azóta már készítettem pár képet, bár még csak most szántam rá magam hogy néhányat fotóminőségben kidolgoztassak. Majd beszámolok az eredményről. Viszont! Nyomtatni már nyomtattam szines nyomtatóval fotopapírra, és az 1600x1200-as felbontásnál normál méret esetén (9x15) nem látszódott különbség a normal és fine tömörítés között. A4-re nagyitva viszont a fine tényleg jobbnak tűnt! Bár lehet hogy ez szubjektív.
Nem Gaia, hanem Hansa de vegulis egykutya.
Ok, a tolto-akku arakrol ne vitazzunk. Bennem csak annyi maradt meg, hogy akku, de toltovel egyutt a 8-10000 mar okes.
Arra, hogy mitol tisztesseges a gep, mondjuk egy pelda az egyik forumtarsunk, aki konnyen lehet, hogy olyan gepet kapott, amit mar hasznaltak elotte.
A garanciaval kapcsolatban alapvetoen igazad van, de az en esetemben, mivel nem munkahoz kell a gep, nem nagyon zavar, ha 2 hetig javitgatjak.
Aztan lehet, hogy 1 het mulva mar suru karomkodasok mellett atkozni fogom magamat a gondolkodasom miatt. ;-)
A jokivansagodat koszonom! :) De tenyleg olyan sok gond van ezekkel a gepekkel, hogy valoszinusitheto, hogy szervizre lesz szuksegem? Altalaban ha veszek valamit, az nem nagyon szokott meghibasodni 3 even belul. (Leszamitva a kigyulladt sarokcsiszolot a Tescobol. De ez egy masik tema.)
Akkut pedig szerintem joval a 10-12000 ar alatt is be lehet szerezni, csak kicsit jobban utana kell jarni.
Mondom: akkuszet és TÖLTŐ! A 4db 1800-as akku 4000Ft, míg egy tisztességes töltő 5-6000 Ft.
Hogyan oldod meg olcsóbban?
A Gaia természeseten tisztességes gépet fog neked szállítani. Minden gép ugyanott készült, mitől lenne ez más?
Amiben a különbséget majd megtapasztalod, az egy esetleges meghibásodás javítása. Mivel nem viheted a Fuji Magyarország szakszervizébe, a Gaia céghez kell visszavinned, ők fogják a garanciát külföldön érvényesíteni. Márpedig, mint azt mindannyian tudjuk, a fénypostát eddig csak a Mézga család köbükije tudta használni, így alapos kis türelemjáték elé nézel.
Persze, ha az egy év garanciaidő alatt nem lesz semmi baja, nyertél. Én ezt kívánom neked. :)
A megrendelt gep elvileg hetfon erkezik. Tapasztalataimrol reszletes beszamolot varhattok. Szerintem az ar, mar meger nemi kockazatvallalast. Persze ez attol fugg, kinek mennyi love lapul a zsebeben. Akkut pedig szerintem joval a 10-12000 ar alatt is be lehet szerezni, csak kicsit jobban utana kell jarni.
Egymas buzeralasa helyett inkabb valaszolhatna valaki a lenti "papir alapu" kerdesemre.
A gond, az, hogy nemsokara nyaralni megyek es tartok tole, hogy lazan megtoltom a 128 megas kartyan 1600*1200 fine-ban, mivel ket 128 megasra nem szeretnek aldozni, vajon elegendo-e a normal felbontas abban az esetben, ha normal meretu fenykepeket szeretnek keszittetni belole.
Mégegyszer mondom: irónia.
Bocs, ha neked nem jött le a szmájlikból, hogy csak vicceltem. Eszemben sincs sértegetni, csak azt hittem nyílvánvaló dolog, hogy a hazai forgalmazók akciós ajánlata nem része egy importör cég beszerzésének. A Fuji 2800-hoz ugyanis alapban nem jár töltő és akkukészlet. Ezt a hazai disztribúció az utóbbi hetekben vezette be, hogy az ajánlatuk versenyképes legyen a Gaia és hasonló importör cégek kínálatával.
Ha figyelembe veszed, hogy egy ilyen akkukkészlet, gyorstöltővel kb. 10-12 ezer forint, valamint a honosított garanciát és magyar nyelvű leírást akkor már nem is olyan rossz ajánlat pl. a ringfotóé.
Ha nem tűnt volna fel, akkor elmondom nem várok el semmit, csak kérdeztem olyan emberkét, aki most készül olyan gépet venni, amilyet én is szeretnék, de sokkal kedvezőbb áron. Ezért kértem meg, hogy ha megvette írja le a tapasztalatait. Egyébként meg annak nevezel, aminek akarsz, baromira nem érdekel. És képzeld el rendszeresen olvasgatom az általad megjelölt topikokat is. Sőt a te hozzászólásaidat is el szoktam olvasni, mert úgy vettem észre, hogy értesz valamicskét a dolgokhoz (digit.gépek). Kb. egy hónapja olvastam egy hozzászólást, amit neked címeztek (azt hiszem a Digitális fényképezés c. topikban) és valaki azt írta, hogy "Remélem kedves Mogorva nem fogod leharapni a fejem, mert kérdezni merek." Hát én is csatlakozom ehhez a hozzászóláshoz! Szia.
Különben meg felőlem azt hiszel, amit akarsz, de ha egy importőr cégtől azokat a szolgáltatásokat várod el 90 ezerért, mint amit egy hivatalos viszonteladó nyújt 125 ezerért, akkor minek nevezzelek, ha nem naívnak?
Mi az, hogy ne légy naív? Pont itt olvastam valamelyik fórumon, hogy az Astóriánál adnak magyar leírást, de az angol nem probléma, ezt meg azért írtam, mert ezt is itt olvastam, hogy talán a Gaia csak német leírást ad. Az ingyen aksi+töltő sem a kis fejecskémből pattant ki, ezt is különböző cégek árlistáján olvastam (fotomarket, mediker,digitcam). Egyébként furikáznom meg van mivel, igaz nem Merci, de ami nekem van azzal is tökéletesen meg vagyok elégedve. Tehát, mégsem én vagyok a naív.
Magyar leírás nincs. Angol (illetve többnyelvű) elvileg van a dobozban. Garancia működik, naná, enélkül nem is lehet eladni semmit. Elvileg.
Persze, ehhez kell némi szerencse is... már, hogy ne legyen szükség garanciális javításra, mert akkor várhatod meg míg a gép megjárja a német szervizt, ami nem 3 nap. Ajándékba töltő-akkut? hehe... :))) Naná, még egy Mercedes S-Klasst is, legyen már mivel furikáznod, ha fényképezni akarsz. :))
Mellesleg a 90e+ÁFA valóban nagyon jó ár. Ennyiért már érdemes lehet megkockáztatni a dolgot.
Igazad van tényleg az övék eddig a legjobb ár, ezeket csak azért kérdezem, mert az angol használati nekem is jó, de a német semmiképp, ajándék aksi+töltő pedig az eddig általam ismert cégeknél van, persze nem ezen az áron.
Amit eddig tudok:
- garancia 1 ev (remelem nem lesz ra szukseg)
- magyar nyelvu leiras nincs (angol es/vagy nemet) ez mondjuk engem nem igazan zavart. Szerintem nem olyan bonyolult a gep, hogy egy kozepfoku nyelvtudassal ne tudnank kisilabizalni, hogy mit is kellene csinalnunk.
- ajandekrol nem volt szo, de oszinten szolva meg lennek lepve, ha barmit is kapnek ajandekba :)
- nincs raktarkeszletuk, a gepeket kulfoldrol hozzak be
Mindezek mellett is a legkorrektebb ajanlat az ovek. Ha beleolvasgatsz mas forumokba, akkor lathatod, hogy volt, akinek negativ tapasztalata volt veluk, de ugyanigy volt pozitiv is.
Mindenképp számolj be légyszi, hogy mik a tapasztalataid, mert én is egy ilyen gépet szeretnék és ez eddig a legkedvezőbb ár. Ilyenekre lennék kiváncsi, hogy van-e magyar nyelvű leírás (vagy legalább angol, mert valaki írta, hogy egy helyen csak német nyelvű volt hozzá), a garancia hogy működik náluk, adnak-e ajándékba aksit+töltőt, stb.? Előre is köszi.
a hansanal 90+faert adjak a 2800zoom-ot...
idaig azt hittem egy beszerzesi forrasbol dolgozik a gaia es a hansa...
remelem az canon a40-es ara is zuhan egy kicsit..
Tegnap megrendeltem a 2800-asomat. Bizom benne, hogy jol dontottem. Az A40 volt a masik jelolt, de ugy dontottem, hogy a 6x optikai zoom sokat a 2800-as oldalara billenti a merleget.
Az lenne a kerdesem, hogy valaki kiprobalta-e mar, hogy egy atlagos nagysagu fenykep eseten van-e lathato kulonbseg a fine es a normal (1600x1200) kep kozt. Magyaran tesztelte-e mar ugy valaki a gepet, hogy a kepekrol "papir formatumu output" is keszult.
Azt mar tisztan latom, hogy rogton be kell szerezni egy 128MB-os SmartMediat, de szerintem 1600*1200 fine modban hamar megtoltom azt is. :(
Ma néztem a Gaia-nál, és 103+Áfa összegért meg is kaphatod! Szerintetek sok gond van a géppel (a gari miatt érdekelne), szóval hogy is van a Gaia-nál a gari dolog?
Mindenkinek üdv
Nem is annyira off a kérdés: milyen helyet javasoltok a tar.hu helyett, ami hasonló szolgáltatást ad, de külföldről is látható (a tar.hu nem!), mert a képeimért az egész világ (de legalább a kinti barátok) verseng?
De mi mást várhat az a ember ebben a topicban ;))))
Én is elbizonytalanodtam, mikor megjelent az a40, de végülis maradtam az első döntésnél. ;)
Nem bántam meg.
Már csináltattam papírképet tesztnek, nekem tetszik ;))) szal elég a 2miller;)
Sziasztok! Most készülök digit.gépet venni. Eddig úgy gondoltam, hogy a Fuji finepix 2800 megfelelne nekem, de most olvastam a Canon PowerShot A 40-ről és most teljesen elbizonytalanodtam. Rengeteg hozzászólást elolvastam, műszaki adatokat, stb, mégsem tudok dönteni. Tudom, hogy van egy ilyen topic, de ott még elég kevés vélemény van, ezért kérlek titeket, hogy segítsetek. Valamint azt szeretném még megtudni, hogy az A40-hez milyen tartozékok vannak, ehhez is van-e szoftver, stb. Mennyit számít a fényérzékenység (Fuji: ISO 100, Canon A40: ISO 50/100/200/400), és elég-e a 2,1 mpixel? Csak hobbifotózásra kellene, de árban max. ennyit tudnék rászánni. Segítségeteket előre is köszi!
Régen jártam felétek, közben az előző nick-em is megszünt, ugyhogy ezért az ismeretlen gép. Bau te egy isten vagy, a képeid miatt megvettem a 2800-at és azóta very happy vagyok. Félelmetes kis gép ebben az árkategóriában. Rájöttem a korlátaira is, de ha ezt figyelembe vesszük minden ok. Olyan szériákat csináltam, Pl. állatkert, hogy még én is büszke vagyok magamra. Majd eccer csinálok lapot és oda felteszem. Ja, rájöttem egy apró kis problémára. A lányomnak volt tornabemutatója, kissé sötét teremben fotóztunk, vakuval próbálkoztam. Hát ennek a gépnek is megvan a maga digit hibája. Hiába vakuzok, ha közben használom a 6 x-os optikai zoomot, szar képek lesznek. Eccerü, mert ami a vaku közelében volt, gyönyörü tiszta, éles lett, tökéletes szinhüséggel, mig ami zoomolás közben távol volt, az gagyi, szöszös, tele piros foltokkal. Hát ez van. Viszont ha kap a kicsi elég fényt, nappal-tavasz-nyár stb, még a nagyon gyors mozgást is tökéletesen elkapja, nincs eltorzuló kontur. Pl. két kutya kergeti egymást!!!
Én tegnap délután 2-kor rendeltem meg náluk a neten, és fél háromkor már hívott a hölgy, hogy mehetek, és átvehetem a Teréz körúti üzletükben a gépet a megadott áron. Tökre meglepődtem hogy milyen gyorsak. A magyar leírás nem probléma, van egy angol nyelvű használati utasításom pdf-ben. A gari viszont aggasztó. Ezek vadi új dobozos gépek?
Ha jól tudom, nincs normális gari, tehát ha bajod van akkor 2-3+ hét mire kijavítják, vagy nem javítják ki + nincs magyar doksi ;(
Ja és én rendeltem tőlük kb 4!!!! hét után szóltak, hogy OK van, én meg addigra megvettem a ring-nél 120+áfáért. 115+áfa lett volna a gaia-nál.
Nem tudom él-e még ez a topic, nekem lenne egy kérdésem.
Én is a Finepix 2800Z mellett döntöttem, és sok helyen megnéztem az árakat. Jelenleg mindenütt 130e +áfa körül van, viszont a Gaia-nál 103eFt+áfa. Ismeri őket valaki? Mitől lehet ennyire olcsó?
Még gépvásárlás előtt vagyok, de mindenképp a 2800Z-re esett a választásom, mert ebben az árkategóriában nem találok jobb tulajdonságokkal rendelkező gépet, én úgy gondolom.
Szóval az lenne még a kérdésem, hogy panorámaképet is lehet vele készíteni? Van benn külön ilyen funkció? Vagy csak számítógépen tudom manipulálni az elkészített képeket panorámává?
Köszi a válaszokat!
Üdv mindenkinek!