Nálunk eddig volt komposzttal kevert szerves a nyusziktól, de ez most megszűnik. Ültetéskor bolti marhatrágya lesz s ahol szükséges egy kis lombtrágya. A vasazást próbáltam már, de nálunk a Wuxal hatásosabb és több mindenre tudom használni.
Még nálunk is meleg van, nem jött aug. 20.-a után az a komolyabb lehűlés és csapadékos idő mint általában szokott. Viszont a meleg ellenére mégis érzik az őszi hangulat.
Ma én is rendezgetem a kertet, kitakarítom azt aminek már a komposztálón a helye.
Azt hiszem nincs mas hely... es elobb utobb ez is arnyekos lesz. AMig megtortenik - probalom majd arnyekolni valamivel...ami a paradicsomot illeti, az ozek.. szeretik...
Nem lenne egyszerűbb keresni nekik egy olyan helyet a kertben, ahol kevesebb a nap? Olyanod sok van, ezt a napos helyet meg ki lehetne használni fényigényesebb növényekkel. Mondjuk ültetsz ide paradicsomot, azt is szeretni fogja az unoka.
A nagyok közé beültetném a piciket. Ők is megkapnák a kellően előkészített ültető gödröt. Javasolnám, hogy ültetés után helyezz rájuk levágott aljú, zárókupak nélküli petpalackot, hogy párásabb közegben jobban megfoganhassanak. A tűző nap ellen papírral árnyékold a petpalackot.
A madzagnak... a Willamettenek kellett... akkor fogom kivenni ha a Heritage megall a laban... nagyon szeretnek olyan bokrokat amiknek nem kell tamasz...
A málna telepítésével kapcsolatosan találtam egy jó leírást. Beteszem, mert néhány tő polkát szeretnék kipróbálni s nekem sem árt frissíteni a málnával kapcsolatos ismereteimet.
Kiszedtem a Willemette malnat... annak ellenere, hogy nem hiszem, hogy betegseg volt amitol a levelek szaradtak, egyszeruen csak a forrosag lehetett az oka.
Heritage jon helyette... remelem nem fog olyan magasra noni mint az elodje, es azt is, hogy az agak erosebbek lesznek...
Én 3. éve kaptam Sándor111-től a Suganát. Még nincs változás, ugyanolyan finom, vagyis annyi van, hogy mikor nagy tömegben érik, kisebbek a szemek de még ezek is szépek. Kicsi helyet tudok neki adni, mindig 15-18 szálat hagyok meg, de egymagamnak elég is. Még a fagyasztóba is kerül pár dobozzal. De a gurulós málnát még csak szeretném kipróbálni, mert bár édes a Sugana, nincs az az intenzív málna íze, ami idéződik a gyerekkoromból. Sok fajtám volt már, most is van egyszer termő is, de egyik sem olyan.