Garfieldhoz kedden betettetük az "új" leányzót, aki mára teljesen átrendezte a terkót, és csinált egy kupacot a jobb oldalon az egyik fali bemélyedés elé, ahova a hímet nem engedi be, bőszen elzavarja onnan. :-o
Egy kis kikapcsolódás;) http://www.youtube.com/watch?v=Otcj0rLZpYc&mode=related&search= http://www.youtube.com/watch?v=ftYXgOtiHPQ http://www.youtube.com/watch?v=J9jTJx7hetc&mode=related&search=
A hungarocelt az üvegre szilikon ragasztóval felragaszthatod, vagy folyékony szöggel(nagyon erős ragasztó), vagy purhabba is ágyazhatod, az is jól megtartja.
Én ezt a hármas kombinációt használtam, mikor mennyi türelmem volt kivárni a száradási időt.
Köszi a választ! Weboldaladon néztem technikákat, csak azért kivi vok mindenkinek a véleményére! Szerintem holnap kezdem a nagy munkálatot..egy 100x90-es üvegfalon..De az üvegfalra mi ragasztja fel pl.: a hungarocelt? A csemperagasztó?
Eladó egy 61x27,5x33 méretű hátterezett, elöl tolóajtós, felül dróthállós szellőzővel ellátott terrárium. Alján egy repedés, melyet szilóval megragasztottunk biztosítva, hogy ne nyíljon szét, ezenkívül az aljára van ragasztva egy talajfűtő matrac(exoterrás), mely szintén tartja a terkó alját, eddig semmi gond nemvolt vele, használható terkó! 5500Ft. Átvétel Kiskunfélegyházán, de Kecskemétig is eltudom vinni.
Van eladó bújóka és akváriumok is..ha érdekel vkit írjon itt vagy mailben:)
Nekünk amikor mikrohullámú netünk volt v mi a szösz, az volt olyan, hogy Bp.-n bejelentették h esik akkor már el is romlott a modem..
Utolsó vedlés nagyjából nála is rendben lezajlott..nemkellett belesegítenem, csak a fején maradt egy foltban bőr, de később levedlette, viszont nemette meg az összeset.
Széklet ügyben nálam is ez a helyzet, hol ilyen hol olyan, de amikor szilárd akkoris televan ilyen élénksrága nemtommivel..A sárgát meg most éheztetem, nem bizergálom kefírrel sem, hátha éhes lesz és eszik tücsit..ma estére megy a bünti terkóba, de nagyondurva..lép 2-őt és becsukja a szemét s úgymarad..egész nap meg éjel is csak csukott szemmel van. Én ilyet még nem láttam..A Szami amúgy vadászgat nálam is..csak a srága nem.
Jucust én is kiveszem a terkóból, megse moccan..Szami is tűri a dolgokat csak azt a féregtelenítőt utálja nagyon+ő egész nap a rejtekhelyén van, csak este jön elő.
A nemét nemtom, nálam Szaminak hatalmas feje van meg a viselekdése is igen hím féle meg az egész állat viszonylag nagy, de már rakott le 2tojást..így tuti nősti, de ránézésre sz'tem mindenki aztmondaná rá h tuti hím. Jah, és ő még fakóbb mint amelyik nálad van..alíg van vmi szine, elég furcsa.
Igényeik ugyan azok, de énsem akarom a végletekig együtt tartani őket. Úgytűnik holnap meglesz a nagyobb terkó a leóknak, jövőhéten behátterezzük és utána a leók mennek a nagyba a pictus meg megkapja az egyik kisebb terkót.
Én Kiskunfélegyházi vagyok így Bp. igen messze van: De a nyáron szerintem megyek arrafelé, akkor ha addig a közelben nemtalálok, megnézem amit írtál és köszi!!
A fűtőszálon felmásztak? az igen:) Nagyon izgágák, bár nálam igen elnyomják a leók..
Jaja, errefelé is nagy ritkaság, az itteni kereskedésben is mostvoltak először, de gondolom tesók így nemlenne jó ha ott vennék neki kislányt. Amúgy nekem tetszik a mintájuk:) Szép kis gekkók ők is.
El ám, mert a modemünk a 2 héttel ezelőtti viharban kipurcant és a cserét csak tegnapra tudtam realizálni.
A féreghajtót én is 3x adtam eddig, de ő már szépen vedlett, és most a színe is élénk. Sokat eszik, de nem hízik, szóval még baj van. A széklete nagyon változó, van amikor már nem bűzlik és az állaga is normális aztán 3 nap múlva újra hasmenés. És rengeteg gennyes váladék is ürült belőle a múlt héten. :-( Velünk nagyon barátságos egyáltalán nem fél ,és nagyon jó vadász is, ugrálva rohan a tücsik után. Viszont a neme nála is kétséges számomra, mert viselkedése alapján hímre tippelnék, de én már tippelni se merek. Kivárom a gyógyulása végét és majd jövőre kitaláljuk milyen nemű is igazán.
Nekem volt ilyen Pictus gekkóim, ők voltak, akik megszöktek:(
Szerintem nem valók a leók mellé, márcsak méreti különbségből sem..
Én amikor a hímhez nőstényt kerestem, akkor az Árpád-hídnál (a József Attila szinház mellett) lévő hüllős boltban találtam. Próbáld meg ott. És nagyon vigyázz rájuk, mert nagyon ügyesek:( - nekem a fütőszál zsinórján másztak fel és tüntek el:(
Ahhoz képest, hogy állítólag könnyen tartható és nagyon szapora, nagyon kevés helyen láttam csak...
Már épp írni akartam, hogy mizu nálatok! Nagyon eltüntetek!
Gondold el az én sárga gekkóm a Jucus azóta sem evett egy falatot sem, csak a kefír, semmi több:( A másik eszik rendesen, de még mindig csúnyán vedlik és hiába eszik, nem vastagodik a farka, szóval gondolom a bélparaziták még működnek benne. Eddig 3x kezeltem a szerrel amit vettem tőletek, szerinted meddig kell még adni nekik? Kövi vedlésig?
Nah, lépek, mert odaég a szalcsi..tojásos nokedlit csinálok salival;) meg gyümileves:)
Hát..a kicsi tücsik miatt lehet nemlesz akkor ilyen állatkám, mivel nekem minimum közepeseket kell venni az összes többi gekkónak.
Egyébként kb 1hete anyu tök váratlanul egy Paroedura pictus-al állított haza!:) Ha esetleg ilyen fajból lenne valakinek nősténye, akkor olcsón megvásárolnám, mert a leókkal van összetéve és egyedül látszik, hogy nemtúljó neki.
azt hiszem, van ujabb ket tojasunk a fovarosban. meg nem kutattam at a tojatot, de szegeny leanyzo az osszes homokot mar odaturta, meg karcsubb is lett par milimeterrel:)
szoval ha valoban van tojas, vallalja valaki a keltetest?
igazából ezt így elmondani nem tudom hogy melyiket eszi meg és melyiket nem, de van egy méret ami felett már félnek a tücsitől. Szerintem inkább egyen több kicsit mint 1 nagyot és akkor minden rendben lesz. Amugy én se tudok viaszmolyt venni csak mikor legutóbb Pesten jártam vettem egy nagyobb mennyiséget mert a hűtőben eláll, és abból etetgettem. Aztán úgy alakult hogy nem voltam itt a koliban egy mandulaműtét miatt, a szobatársam pedig fél a tücsiktől ezért viaszmollyal etette és ezért hízott el. De azóta ismét versenysúlyban van :P
Hát, nálunk ilyen baj nemlenne, mert a környéken nemlehet kapni viaszmoly hernyót!:( Ahol kérdeztem, ott aztmondták, hogy most senki sem tud beszerezni..
Kisebbfajta közepes tücsköt megtudnak enni? Mert nekem mindig közepesek vannak és néha akad köztük kisebb is.
kisebb méretű tücsök, lisztkukac (de csak ritkán eszik meg) meg viaszmoly lárvája de azzal meg óvatosan, 1-2 hetente max 1et mert nagyon meghíznak tőle. Nekem Rezsőkét most kellett fogyókúrára fogni meg kb 2 héttel ezelőtt megevett egy hét alatt 3at és nagyon dagadt lett tőle :P
Szia! a fakérget semmiképp sem ajánlom mert berohad, én 4/5-öd rész tőzeget használok 1/5-öd rész homokkal keverve. Nálam a nagyobbik egy helyre ürít, a kisebbik még nem tanulta meg a rendet. CSAK a levelekről isznak, amióta megvan minden nap bent van a vizes tál, és párásításon kívül nem sok hasznát veszem, nem isznak belőle. naponta 3-4x spriccelek nekik... szeretik a mézet meg a bébipapit, ebbe vitamint is tudsz keverni csak kb 2 nap alatt megpenészedik ha nem eszik meg (márpedig nem fogják, nagyon keveset nyalnak belőle...) amint a képeket is látható, van bent egy farönk is, nekem azt nagyon szeretik szerintem rakj be nekik (de boltból vegyél ne az erdőből szedd mert könnyen összeszedhetsz vmi parazitát) Sajnos magyar szakirodalom semmi sincs róla, viszont esetleg ezt az oldalt nézd meg : lygodactylus.de.ki most hirtelen ennyi jutott eszembe
A kochik 20-30centisre nőlnek meg, ugye? Terrárium méretre meg 40x50x70es méretet találtam még anno:)
Nekem még tetszenek a kövi gekkók: Kék bambusz-nappali gekkó, Aranyporos nappali gekkó, Szemfoltos nappali gekkó, Díszes nappali gekkó, nameg a Malachit sövényleguán. De egyiket sem tudom, hogy hol lehetne beszerezni: Sárgafejűt meg most találtam a környéken.
Nekem 1 hete vannak meg, úgyhogy ebben Kamikazww abszolút haladóbb.
Egyetlen angol oldalt találtam, ahol írnak róluk részletesen, a légyeg:
7-8 centisek kifejlődve, terkó min. 45 liter 1 párnak. Nappal 25-28 fok, este 3-4-gyel kevesebb. Pára 60-70%, a terkót járja át a levegő. Locsolni elég nekik, UV nagyon fontos. Érdekessége a fajnak, hogy a nőstény képes visszatartani magában a hímivarsejteket, így egy párzásból több termékeny "fészekaljat" is képes rakni.
Én azért vettem meg őket, mert nálam most kochi-boom van és felkészültem terkókkal és infrastruktúrával rendesen. Így megkapták az egyik üres terkót, ami teljesen megfelel nekik, lévén kifejletten akkorák, mint a kochik 2 hetesen :-D
Napi 2x locsolok nekik, elégnek tűnik, de ha teszel be vizestálat, max odaszoknak és még párásítasz is vele. Az ürítést még nem figyeltem meg, nálam kókuszrost-alapú tőzeges talaj van - nem rohad, benedvesítve jól párologtat, könnyű cserélni. De ahány terkó, annyi féle talaj.
Közben visszaolvastam, így pár kérdésemre kaptam választ!:) Csak az ürítésre és a talajra nem. A pára érdekében napi hányszor spriccelsz be neki vizet? Ő is iszik vizes tálból v csak a levelekről nyalogatja?
8 centinél nemis nől nagyobbra?:) Az szupi:) Én hétvégén veszek egy nagyobb terkót a gekkóknak, így marad egy 61x28x33-as és egy 50x38x28-as terkóm. A 2. mondjuk felül tolóajtós és nincs rajta szellőző, így nyitva szoktam hagyni..szóval az nemhiszem hogy alkalmas lenne a célra.. az első terkó meg mondjuk hátterezett, de lehet tenni bele ágakat meg jelenleg is van benne egy cserép Aloe..:)
Pára mennyi kell nekik? Ők is egyhelyre ürítenek? Ennek takarítása hogymegy? Aljzatnak meg gondolom fakéreg kell, igaz? Hőmérsékletet úgyolvastam a boltban h 28-30°C kell nekik is. Bocsi a rengeteg kérdésért, csak gondoltam előbb informálódok, majd aztán cselekszek..Leírást meg nemtaláltam róluk:(