Keresés

Részletes keresés

T.Bernadette Creative Commons License 2010.10.19 0 0 1242
Köszönöm, közben rájöttem, hogy csak a főbbeket szúrtam el:-). Sok tejet adtam neki, és kitettem a hideg, világos ablakpárkányra :-). Azóta már jobban együtt mozgunk, és szépen nőttek is, egész pontosan többen lettek, és már simán megcsinálják a nagyobb befőttesüvegnyi kefírt is 1 nap alatt, de a hűtőig sosem jut el, mert amikor leszűröm, gyorsan meg is iszom:-). És beköltöztettem őket a sötét konyhaszekrénybe:-). Még növesztgetem őket, hogy egyszerre annyit gyártsanak, amennyi családi szinten is elég, és jusson tartalékosba a fagyasztóba is, ha esetleg újra kinyírnám őket:-).
A házitejet sokkal jobban szeretik, mint a "műanyagot". ÉS az egyszerűség kedvéért úgy teszem a tejbe, hogy egy régi teáskanna műanyag szűrőbetétjébe költöztetem őket. Így nem kell szűrögetni 60 edénybe, csak simán kiemelem, lezuhanyoznak, aztán mehetnek a dógukra' :-)
Előzmény: Tornagh Atya (1233)
Tornagh Atya Creative Commons License 2010.10.17 0 0 1241
Írtam neked pár napja, megvan az anyag. Ha szükséged van még rá, szíveskedj jelezni.
Előzmény: Hamster Garden (1230)
fincsike19 Creative Commons License 2010.10.16 0 0 1240
Sziasztok!
Diónyinál is nagyobbra nőnek a gombáim és nagyon finom kefirt csinál.
Minden jót mindenkinek!
cseppanita Creative Commons License 2010.10.16 0 0 1239

Sziasztok!

Pár évvel ezelőtt volt ilyen gombám, nagyon sokat segített a bőrprolémáimon is. Szeretnék most megint csinálni ilyen kefírt otthon, de az akkori gombáim már nincsenek meg. Ha valakinek lenne feleslegesen, nagyon megköszönném, ha valahogy eljuttatná nekem. Pesti  vagyok, emilcímem: cs3pp@citromail.hu. Előre is köszönöm, Anita

bettulando1 Creative Commons License 2010.10.15 0 0 1238
Sziasztok!

Olvastam a kaukázusi kefír jótékony hatásairól, ezért ha valakinek van felesleges kaukázusi kefírgombája, kérem adományozzon számomra.
Nagyon szépen köszönöm! :))

Bernadett
J.a.n.e.s.z. Creative Commons License 2010.10.14 0 0 1237
Olvass vissza, ezt már veséztük. Bocsi, de ne írjuk már le 5X uazt!
Előzmény: Hamster Garden (1236)
Hamster Garden Creative Commons License 2010.10.12 0 0 1236
Meg tudná nekem mondani valaki, mi a különbség a tibeti és a kaukázusi kefírgomba között?
Tornagh Atya Creative Commons License 2010.10.10 0 0 1235
Persze.

Jövő hét végén szerintem már érdemben tudok jelentkezni.

Előzmény: Hamster Garden (1234)
Hamster Garden Creative Commons License 2010.10.10 0 0 1234
Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen.
Megtennéd, hogy írsz az email címemre, ha termelődött felesleged? (publikus)
Előre is köszönöm.
Előzmény: Tornagh Atya (1232)
Tornagh Atya Creative Commons License 2010.10.09 0 0 1233
Semmit nem baltáztál el, egyáltalán nem baj, ha a savó elválik a sűrűjétől. Szűrés előtt célszerű homogenizálni kicsit, utána az üvegben összerázni, majd behűteni. Kiváló konzisztenciája lesz.

Az viszont biztos, hogy a teáskanálnyi gomba kevés fél liter tejhez: talán másfél decihez passzol. (Persze a hőfok sem mindegy.)
Előzmény: T.Bernadette (1231)
Tornagh Atya Creative Commons License 2010.10.09 0 0 1232
Állok rendelkezésedre.
Előzmény: Hamster Garden (1230)
T.Bernadette Creative Commons License 2010.10.08 0 0 1231
Sziasztok!
Tegnap újra kaptam gombát (mert évekkel ezelőtt kinyírtam szegényeket). Lehet, hogy egy kicsit sok tejbe öntöttem, de olyat láttam ma, amit az előző bagázsnál nem. Fél l pasztőrözött házi tejbe tettem őket. Mondjuk 1 teáskanálnyit. Mára 2 réteggé vált a cucc. Az alján lett marha sok savó, a tetején meg szinte túrószerű, sűrű izé. Ha összekeverem, akkor se nagyon akar elkeveredni. Persze nem marad külön a savó, de az eredmény egy nagyon híg, jóízű, valami. Ránézésre olyan, mintha a savót túróval kevertem volna. Egyébként enyhén szénsavas, kefír ízű. Van ötletetek mit baltáztam el?
Hamster Garden Creative Commons License 2010.10.05 0 0 1230
Szia!

Köszönöm szépen, úgy néz ki élni fogok a lehetőséggel, budapesti vagyok.
Előzmény: Tornagh Atya (1228)
fincsike19 Creative Commons License 2010.10.05 0 0 1229
Tudok mindkettőt adni,debreceni átadással.
Tornagh Atya Creative Commons License 2010.10.04 0 0 1228
Szia, két-három hetente keletkezik feleslegem.

Ha addig nem kapsz jobb ajánlatot, a lentebb vázolt paraméterekkel szívesen adok.
Előzmény: Hamster Garden (1227)
Hamster Garden Creative Commons License 2010.10.04 0 0 1227
Sziasztok!

Tudna adományozni nekem valaki kaukázusi kefírgombát?
Nagyon szeretnék én is itthon készíteni.
Előre is köszönöm.
fincsike19 Creative Commons License 2010.10.03 0 0 1226
Szia kedves valakiA !
Kaptam tejalapú gombát, nagy ,,gombabányára"bukkantam véletlenül (véletlenek nincsenek),a lakásomtól 1 percre van egy közért,itt az eladó hölgynek olyan sok gombája szokott lenni,hogy eldobálja. A kristálygombám olyan szapora,hogy már idegeneknek is kínálom,mert nincs szívem kidobni,ebben a közértben is ajánlottam,így derült ki,hogy ennek a hölgynek is van mindkét fajta. NAGYON SZÉPEN MEGKÖSZÖNÖM NEKED,hogy adtál volna!!!!!!! Azonban így megoldódott.Még egyszer KÖSZÖNÖM !!!!!
Egy ismerősöm kertségben lakik,a napokban adtam neki kb. másfél kilónyi kristálygombát,mondtam,adjon a szomszédainak,valamint a munkatársainak.Azt is mondtam neki,ha már nem tudja kinek adni,néhány kilót adjon be a menekülttáborba.(az ott van tőle nem messze). Minden jót,mindenkinek!
Előzmény: valakiA (1222)
bocimama Creative Commons License 2010.09.30 0 0 1225
Kedves xDiver! Nekem szükségem lenne kaukázusi kefírgombára egy nagyon kedves ismerősömnek, aki vidéki, és nem tud feljönni érte pestre, megbízott, szerezzek neki. Úgyhogy nagyon szívesen értemennék a 3. kerületbe, ha még áll az ajánlat.emailcímemre tudsz írni, ha úgy neked jó!
Előzmény: xDiVeR (1219)
fincsike19 Creative Commons License 2010.09.30 0 0 1224
Szia kedves valakiA !
Ígéretet kaptam nagyon közeli helyről (1 percre van tőlem).hogy kapok gombát.Pár nap alatt kiderűl,hogy ígéret volt,vagy tevőleges.Mindenképpen vissza fogok válaszolni neked.Minden jót kívánok és köszönöm a kedvességedet.
Előzmény: valakiA (1222)
ultranics Creative Commons License 2010.09.29 0 0 1223
Sziasztok! Kaukázusi kefirgombát adok egy sportszeletért :) a XXI.kerületben.
Az adatlapi email-re írjatok. Minden jót!
valakiA Creative Commons License 2010.09.28 0 0 1222
Szia!
Én tudok küldeni kaukázusi kefirgombát,ha még érdekel?
Előzmény: fincsike19 (1220)
Vicus_35 Creative Commons License 2010.09.28 0 0 1221
Nagyon szívesen, egészségedre váljon:)))
Előzmény: fincsike19 (1220)
fincsike19 Creative Commons License 2010.09.28 0 0 1220
Szia Vicus!
Fantasztikusan jó,egészséges kristálygombákat kaptam tőled!Azóta már én is adtam belőle másoknak,mert roppantul szapora. Szóval ezúton is köszönöm!

Aki debreceni, Debrecen közeli,vagy netán vállalná a postázást és van tejalapú egészséges gombája felesleges,kérem szépen,küldjön nekem egy adagot,a postaköltséget fizetem.Győrből kaptam volna postán,ez a kefirgomba.hu-n kresztül intéződött volna,óriási távolságból jött volna és 1800-2000 Ft.-os postaköltségért.Amit a nagy távolság miatt nem mertem vállalni.Ráadásul tejben érkezett volna!

Kristálygombát ingyen ajánlok !!!!! Minden jót,mindenkinek!
Előzmény: Vicus_35 (1218)
xDiVeR Creative Commons License 2010.09.27 0 0 1219
Sziasztok!
Kefírgombám van felesleg és japán kristálygombám még annál is több.
Bp. III. kerület vagy XII. kerület személyes átvéttel adok annak, aki csak kér.
D.
Vicus_35 Creative Commons License 2010.09.23 0 0 1218
Hol vagy helyileg?? Olyan ismerős a neved:)) Kézimunka fórum????

Lehet, hogy a posta nem a legjobb megoldás, de nem is ez a lényeg, hanem felháborító ha valaki pénzért adja:((((
Előzmény: exiefo (1217)
exiefo Creative Commons License 2010.09.23 0 0 1217
Ugyan így vagyok én is ezzel, többe kerül elmenni a postára mint a feladás.
Hadseregnek való gombám van lefagyasztva, és mellette kiló szám dobálom ki.
Aki vállalja hogy eljön érte az több adagot is kap .
Soha senkitől nem kértem érte semmit.

( az első adagomat én is postán kaptam , döglötten)
Előzmény: Tornagh Atya (1216)
Tornagh Atya Creative Commons License 2010.09.23 0 0 1216
Nagyon rossz tapasztalataim vannak a postával (elveszett, késve, sérülten érkezett küldemények oda és vissza, sorállás stb.), ráadásul béna is vagyok a csomagolgatáshoz, időm sincs... Se a lakó-, se a munkahelyem közelében nincs posta, amelyik meg elérhető lenne, ott nem lehet parkolni.

Úgyhogy minden érintettől elnézést kérek, ezt továbbra sem vállalom, de a személyes átadásnál rugalmas vagyok.
Előzmény: Vicus_35 (1215)
Vicus_35 Creative Commons License 2010.09.23 0 0 1215
Vizes paprizsebkendőbe, vagy bármilyen kis darab vizes anyagdarabban, folpakkal átvonva, kisalakú párnázott borítékban, levélnek feladva, kb. 300 Ft-ból kijön:)))
Előzmény: Vicus_35 (1213)
Tornagh Atya Creative Commons License 2010.09.23 0 0 1214
Én ugyan nem tudok a postázással foglalkozni, de szívesen adok át egy kezdőadagot ingyen ismét, személyes átvétellel. (Átvehető: Pestlőrinc, Dél-Pest, Népliget metróállomás, József nádor tér – időponttól függően.)

A publikus mélemen lehet jelentkezni.
Vicus_35 Creative Commons License 2010.09.23 0 0 1213
Én is szoktam postázni gombát, de még a postaköltséget sem számolom fel, nem hogy még a magától szaporodó anyagi vonzat nélkül lévő gombáé!!!!
Előzmény: Törölt nick (1212)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!