Köszönöm, közben rájöttem, hogy csak a főbbeket szúrtam el:-). Sok tejet adtam neki, és kitettem a hideg, világos ablakpárkányra :-). Azóta már jobban együtt mozgunk, és szépen nőttek is, egész pontosan többen lettek, és már simán megcsinálják a nagyobb befőttesüvegnyi kefírt is 1 nap alatt, de a hűtőig sosem jut el, mert amikor leszűröm, gyorsan meg is iszom:-). És beköltöztettem őket a sötét konyhaszekrénybe:-). Még növesztgetem őket, hogy egyszerre annyit gyártsanak, amennyi családi szinten is elég, és jusson tartalékosba a fagyasztóba is, ha esetleg újra kinyírnám őket:-). A házitejet sokkal jobban szeretik, mint a "műanyagot". ÉS az egyszerűség kedvéért úgy teszem a tejbe, hogy egy régi teáskanna műanyag szűrőbetétjébe költöztetem őket. Így nem kell szűrögetni 60 edénybe, csak simán kiemelem, lezuhanyoznak, aztán mehetnek a dógukra' :-)
Pár évvel ezelőtt volt ilyen gombám, nagyon sokat segített a bőrprolémáimon is. Szeretnék most megint csinálni ilyen kefírt otthon, de az akkori gombáim már nincsenek meg. Ha valakinek lenne feleslegesen, nagyon megköszönném, ha valahogy eljuttatná nekem. Pesti vagyok, emilcímem: cs3pp@citromail.hu. Előre is köszönöm, Anita
Olvastam a kaukázusi kefír jótékony hatásairól, ezért ha valakinek van felesleges kaukázusi kefírgombája, kérem adományozzon számomra. Nagyon szépen köszönöm! :))
Semmit nem baltáztál el, egyáltalán nem baj, ha a savó elválik a sűrűjétől. Szűrés előtt célszerű homogenizálni kicsit, utána az üvegben összerázni, majd behűteni. Kiváló konzisztenciája lesz.
Az viszont biztos, hogy a teáskanálnyi gomba kevés fél liter tejhez: talán másfél decihez passzol. (Persze a hőfok sem mindegy.)
Sziasztok! Tegnap újra kaptam gombát (mert évekkel ezelőtt kinyírtam szegényeket). Lehet, hogy egy kicsit sok tejbe öntöttem, de olyat láttam ma, amit az előző bagázsnál nem. Fél l pasztőrözött házi tejbe tettem őket. Mondjuk 1 teáskanálnyit. Mára 2 réteggé vált a cucc. Az alján lett marha sok savó, a tetején meg szinte túrószerű, sűrű izé. Ha összekeverem, akkor se nagyon akar elkeveredni. Persze nem marad külön a savó, de az eredmény egy nagyon híg, jóízű, valami. Ránézésre olyan, mintha a savót túróval kevertem volna. Egyébként enyhén szénsavas, kefír ízű. Van ötletetek mit baltáztam el?
Szia kedves valakiA ! Kaptam tejalapú gombát, nagy ,,gombabányára"bukkantam véletlenül (véletlenek nincsenek),a lakásomtól 1 percre van egy közért,itt az eladó hölgynek olyan sok gombája szokott lenni,hogy eldobálja. A kristálygombám olyan szapora,hogy már idegeneknek is kínálom,mert nincs szívem kidobni,ebben a közértben is ajánlottam,így derült ki,hogy ennek a hölgynek is van mindkét fajta. NAGYON SZÉPEN MEGKÖSZÖNÖM NEKED,hogy adtál volna!!!!!!! Azonban így megoldódott.Még egyszer KÖSZÖNÖM !!!!! Egy ismerősöm kertségben lakik,a napokban adtam neki kb. másfél kilónyi kristálygombát,mondtam,adjon a szomszédainak,valamint a munkatársainak.Azt is mondtam neki,ha már nem tudja kinek adni,néhány kilót adjon be a menekülttáborba.(az ott van tőle nem messze). Minden jót,mindenkinek!
Kedves xDiver! Nekem szükségem lenne kaukázusi kefírgombára egy nagyon kedves ismerősömnek, aki vidéki, és nem tud feljönni érte pestre, megbízott, szerezzek neki. Úgyhogy nagyon szívesen értemennék a 3. kerületbe, ha még áll az ajánlat.emailcímemre tudsz írni, ha úgy neked jó!
Szia kedves valakiA ! Ígéretet kaptam nagyon közeli helyről (1 percre van tőlem).hogy kapok gombát.Pár nap alatt kiderűl,hogy ígéret volt,vagy tevőleges.Mindenképpen vissza fogok válaszolni neked.Minden jót kívánok és köszönöm a kedvességedet.
Szia Vicus! Fantasztikusan jó,egészséges kristálygombákat kaptam tőled!Azóta már én is adtam belőle másoknak,mert roppantul szapora. Szóval ezúton is köszönöm!
Aki debreceni, Debrecen közeli,vagy netán vállalná a postázást és van tejalapú egészséges gombája felesleges,kérem szépen,küldjön nekem egy adagot,a postaköltséget fizetem.Győrből kaptam volna postán,ez a kefirgomba.hu-n kresztül intéződött volna,óriási távolságból jött volna és 1800-2000 Ft.-os postaköltségért.Amit a nagy távolság miatt nem mertem vállalni.Ráadásul tejben érkezett volna!
Kristálygombát ingyen ajánlok !!!!! Minden jót,mindenkinek!
Sziasztok! Kefírgombám van felesleg és japán kristálygombám még annál is több. Bp. III. kerület vagy XII. kerület személyes átvéttel adok annak, aki csak kér. D.
Ugyan így vagyok én is ezzel, többe kerül elmenni a postára mint a feladás. Hadseregnek való gombám van lefagyasztva, és mellette kiló szám dobálom ki. Aki vállalja hogy eljön érte az több adagot is kap . Soha senkitől nem kértem érte semmit.
( az első adagomat én is postán kaptam , döglötten)
Nagyon rossz tapasztalataim vannak a postával (elveszett, késve, sérülten érkezett küldemények oda és vissza, sorállás stb.), ráadásul béna is vagyok a csomagolgatáshoz, időm sincs... Se a lakó-, se a munkahelyem közelében nincs posta, amelyik meg elérhető lenne, ott nem lehet parkolni.
Úgyhogy minden érintettől elnézést kérek, ezt továbbra sem vállalom, de a személyes átadásnál rugalmas vagyok.
Vizes paprizsebkendőbe, vagy bármilyen kis darab vizes anyagdarabban, folpakkal átvonva, kisalakú párnázott borítékban, levélnek feladva, kb. 300 Ft-ból kijön:)))
Én ugyan nem tudok a postázással foglalkozni, de szívesen adok át egy kezdőadagot ingyen ismét, személyes átvétellel. (Átvehető: Pestlőrinc, Dél-Pest, Népliget metróállomás, József nádor tér – időponttól függően.)