Nem seggfej a főszereplő, csak egyre mélyebbre süllyed.
Amikor a sátán azt mondja, hogy őt nem érdekli a főszereplő lelke, neki az nem kell, akkor természetesen hazudik, mert ahogy telnek az évek "hősünk" lelke szép lassan teljesen az ördögé lesz...
********SPOILER VÉGE********
Én az utolsó kisregényt még nem olvastam, de az első három közül nekem ez ütött a legnagyobbat, azzal, hogy mennyire gonosz a történet.
végeztem a könyvvel. az utolsó történet teszett a legjobban, az első elképesztően vacak, a hosszabításos történetnél meg dühös lettem, annyira seggfejnek tartottam a főszereplőt.
én szeretem a hosszú könyveit, bele tudom élni magam a környezetbe, közel érzem magamhoz a szereplőket. de amikor túl vagyunk ezek leírásán és a sztori nyúlik a végtelenbe az már sok. a 11/22/63-ban is dög unalom volt az a rengeteg megfigyelés, plusz engem a csajjal való kavarás se hatott meg de ez már az én romantikátlan lelkem miatt van :) új könyvei közül a Duma Key ami nagyon tetszett, minden megvolt amit szeretek az "újnemhorrorkingben"
na, tegnap megvettem az új könyvet, nyomatom is rendesen. az első történet után elég dühös lettem, jó trágya, olyan, mintha nem is ő írta volna, semmi egyedi, kinges nincs benne, az ötlet sem eredeti, a patkányokat is elhasználta már 758 írásában.
a dagadt sofőr 3/4-énél tartok, na az már tetszik.
Atmoszféra-teremtéshez kell. Ebben King nagyon erős. A 11/22/63 pedig az egyik legjobb regénye, amit valaha olvastam. (Igaz, még csak a pedellus apjánál járok.)
Én is letettem, most pihen....pedig régen kerestem. Most mintha tényleg karakterre kapna fizetést érte. valóban vontatott. 30 oldaon keresztül ismerkedni egy kisvárossal??! Há minek? Ez pont ugyanolyan hülyeség mint a kennedysben Dallas térképszerű leírása....
Újra elővettem a Fekete ház-at. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem nagyon idegesít a jelen idejű narrálás. Átrepülünk a város felett, átsuhanunk a kulcslyukon, látjuk az alvó fiút, stb. Nagyon nehezen olvasom.
Túl vagyok három sztorin, már csak a Jó házasság van hátra, abba is belekezdtem már.
Nagyon tetszik mindegyik, az zavar csak, hogy nemsokára végzek a könyvvel. Szombat délután kezdtem, de akkor csak 40 oldalig jutottam. Vasárnap és tegnap volt időm olvasni, és ma már be is fejezem. Mikor is jön ki új King? :)
Igen, elkezdtem én is. Eddig az 1922-t és a Hosszabbítás jutányos áron-t olvastam el, teljesen más hangulatú mindkettő, de egyformán jók. A "hosszabbítás" még napokig velem maradt, irtózatosan kemény történet. Eddig úgy tűnik, a kötet címe teljesen helytálló, itt bizony nincs megváltás, ezek kőkemény elbeszélések.
A Tóparti Kísértetekig bezárólag King minden megjelent regényét megszereztem és elolvastam, de már sem az, sem a Rémület a Sivatagban sem tetszett igazán, ezért felhagytam a regényei megvásárlásával és elolvasásával, és a kritikák alapján a 11/23/61-en kívül bizony tényleg nem jó a helyzet.
A 2000-es években megjelent novellásköteteit (Minden Haláli, Napnyugta Után) még megvettem és elolvastam, de sajnos azok egy-két jól sikerült történeten kívül a korábbi novellás és kisregényes kötetei nyomába sem értek.
Ezért nem vártam sokat a Full Darktól, de kisegényes kötet révén azért adtam neki egy esélyt, és milyen jól tettem!
Igaz nem olvastam a 2000-es években megjelent regényeit, de szerintem SK 20éve nem írt ennyire jó elbeszéléseket, és mondom ezt úgy, hogy "A dagadt sofőr" és sokak által a kötet legjobbjának tartott "Egy jó házasság" még hátravan!
Szóval mindenkinek ajánlom a "visszatérést", és egyébként a Doctor Sleepről is csupa jókat hallani!
Nekem még nincs meg a könyv, majd az új Dark Tower-rel együtt akarom megvenni.
Most én is még a 11/22/63-at olvasom, nagyon tetszik, főleg Sadie és George kapcsolata az ami megfogott benne és az az érzékenység, ahogy King ábrázolja ezt. Az első kötet vége felé járok.
Elolvastam a második sztorit is, A dagadt sofőrt. Mivel nem spoilerezek, csak annyit mondok, hogy ez is nagyon tetszett, itt viszont nem éreztem meg előre mi lesz a legvége, míg az 1922-nél igen.(bár ott sem teljes mértékben, csak a lényeget):)
Arról tudtok valamit, hogy az újonnan kiadásra kerülő Setét Torony 1 a 2003-as átdolgozott kiadás fordítása lesz, vagy csak sima utánnyomás új borítóval?
No elolvastam az első sztorit , az 1922-t. Szerintem nagyon jó volt:) kíváncsi leszek a ti véleményetekre is. Ma persze folytatom a második kisregénnyel.
hát, mostmár mindegy, mert megrendeltem magamnak, meg anyósomnak karácsonyra egyet. és tegnap elkezdtem olvasni.
lényegében annyit írtam a könyvről hogy az első sztori 50 oldala alapján nekem nagyon tetszik. :) úgy elrepült 2 óra olvasással, hogy észre se vettem....