Megjegyzem, szerda éjjel kezdődtek a minden átmenet nélküli, rögtön 5 perces fájásaim és 3o!!! óra vajúdás után lett császár péntek délután. A nővére is az volt, szerettem volna természetesen, de nem ment...
Csillagos ötös a névfejtegetőnek, már csak a szláv mir, azaz béke hiányzott. Az óceán békés, boldog hercegnője.
A Zoé minket is váratlanul ért, anyukám javasolta, előtte nem is volt listán. Nem indiai, de rövid, modern, könnyen ejthető, szép jelentésű, nem is tudom, hogyan nézhettem el felette eddig...gondolom mert indiai neveket kerestem.
Ja, hat olyanul nem tudok, lehet, hogy ugy is jelent valamit. :)
No, most mar kivancsiva tettel es rakerestem, egyik forras szerint szanszkritul ocean, masik szerint hindiul gyemant, valamint hindu legendak hercegnoje neveben szerepel. Majd cantaloupe talan megmondja, az ovek melyik is. :)
Köszi az érdeklődést, megszületett okt. 14-én a célszemély, aki a Zoe Reyna nevet kapta. És azóta is az élet királynője-ugyanis ezt jelenti a görög-indiai/spanyol név így egyben.
Érdekes, mikor megláttam, már nem is tudtam Nishának vagy bérmi másnak elképzelni, kiköpött Zoé. Nővérkéje Zozettának hívja, szóval becenévre sincs már gond. A név mindenkinek tetszett, após, aki először Zo-nak ejtette, kicsit akadékoskodott, hogy miért nem lett indiai neve, de megbékélt aztán.
2. nevet mindig könnyebb találni...arra volt rengeteg opció, pl. az itt még nem javasolt Shanti, ami békét, nyugalmat jelent szanszkrit nyelven, de az 1. névvel döcögött kiejtésben. Végül a férjem javaslata nyert, egy indiai hangzású, de más eredetű 2. keresztnevet talált,nagyon szépet, s mivel az elsőt végül is én adtam (anyukám javasolta amúgy), lecsaptam rá rögtön.
Mert eredetileg arról volt szó, hogy két név, csak aztán elég hamar úgy tűnt, hogy a könnyebb konszenzus érdekében erről a luxusról a második gyerek esetében már lemondasz.