de! :)))) majd lerajzolom. Viszont a gyógyszertárba lehet kapni a körömrágás elleni lakkot. Vettem, kenem, és mindemt amit rág, igy majd az egész lakás be van kenve. Viszont azóta nem látom hogy rágná.
Mona, vigyázz a kezedre! Én kiszenvedtem a 10 napot jobb kézen gipszel, kitartás.
Hamar elszóltam magam a betegségeket illetően. Kislányom végighányta az éjszakát és a végén már inni se mert, mert kicsöpög a szájából. Viszont este már jobb kedvel feküdt le és közölte, hogy benn marad a pocakjában a tea és nem jön ki.
Kár, hogy nincs kép:-( Rajzolni nem tudsz véletlenül?:-))) Erről jut eszembe: mikor Lora született, és már látni lehetett, hogy majdnem kibújik, a férjem bekapcsolta a kamerát. Csakhogy izgalmában elfelejtett valamit megnyomni, így nem készült videó:-( Azóta ezzel húzom. Jó, állóképek vannak, de úgy sajnálom, hogy nincs megörökítve a sírása. Somáé legalább megvan. Nálunk is most kezdődött a körömrágás. Nem tudom, hogy fogom leszoktatni, gyanítom, sehogy. Lora is rágja 2 éves kora óta:-(((
Nem tudom, hogy műteni kell az majd csak 2.-án derül ki.
Na most 2 éves és 13 perces a Norbi :))))) És rágja körmét!!!!!!!!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Pisko, szupik a képek. Beszéltem én is a pécsi rokonokkal, és mondták, hogy baromi nagy a hóóóóó!
Quizas! Sajnálom, de kívánom hogy jövöre sikerüljön a baba!!!
Nálunk már hónapok óta nincs délutáni alvás. Este változó hogy mikor jön a holt pont. Van amikor 6-kor vagy 7-kor vagy 8-kor. Olyankor odaadom neki a tv távirányítót(az igazit) 5 perc és elmulik a holtkór. De igy is 10-11-ig fent van. De reggel, mit reggel 10-11-kor ébred. igy érhető hogy este addig fent is van.
Sziasztok, mi is megjöttünk ma Pécsről, szuper jó volt:-) Nem gondoltam volna, hogy mediterrán vidékre kell mennünk ahhoz, hogy egy jót szánkózhassunk. Iszonyú nagy a hó, a Mecsekben olyan 40 centis. Teszek fel képeket, tényleg nagyon jó volt. Soma nem volt hajlandó ráülni a szánkóra, viszont nagyokat sétált, leült, betemette magát hóval. Lora is fetrengett, no,meg persze húzatta magát. A Szenteste nem indult valami jól. A férjem átvitte a gyerekeket az anyósomékhoz, hogy az angyalkák és a Jézuska nyugodtan tudjon tevékenykedni. Aztán anyósom telefonált, hogy Lorának fáj a füle. Summa summarum vagy 2 órán keresztül sírt szegényke. Az ajándékok aztán valamennyire megvigasztalták, úgyhogy a sírás abbamaradt, de a fülét 3 óránként melegítettem. Innentől kezdve aztán minden rendben ment azt leszámítva, hogy a férjemnek 25-én át kellett menni az irodába, így nem is ért haza ebédre, amire persze az anyósomék voltak hivatalosak. Aztán 26-án lementünk Pécsre, ott már minden OK volt. Sajnos az alvás nálunk is borult amiatt, hogy Somának már sok a délutáni alvás, mert így éjfél előtt nem alszik el (most is ébren van), viszont ha nem alszik délután, nem bírja ki estig. Lora meg rendszeresen 11-kor kel. Nagy trauma lesz neki az első óvodás nap...
Quizas, talán tényleg könnyebb így, hogy nem tudtál a dologról. És ez a forgatókönyv egyszer már valóban bevált. Szóval hajrá:-)
Mona, jobbulást az ujjadnak. Műtét is lesz? Ki lesz addig Norbival?
Piros, Neked azt hiszem, hasmenésmentes új évet kívánok:-)
Ancsúr, nálunk is Lora alszik el könnyebben. Szerencsére ő már nem mászkál éjszaka, Soma viszont rendszeresen nálunk köt ki reggel. Amióta nem szopik, már csak ritkán alszom velük, de neki - úgy látszik - még igénye lenne rá. Szerencsére nem sír, csak megjelenik, és befekszik közénk.
Sziasztok! Igen tényleg beszéltnk! Igazolom. Azóta voltam sebészeten is :( kár volt, mert bizony el van törve, és 2.-án derül ki, hogy az ínszalagok annyira sérülek-e, hogy műteni is kell. Gipsz van. De nem jó, mert nem tudok vele semmit csinálni. Igy leszedtem, és én bekötöttem ugy hogy csak a muató ujjamat nem tudjam mozgatni, a többit igen. Mert ugy gipszeltek hogy a jobb kezemet semmire nem tudtam hsználni. Ja a láz nyomtalanul elmult :o
Én 23.-án szenvedtem "üzemi balesetet", igy irták rá a papiromra. A Norbi ágyát csináltam és olyan jól sikerült hogy a jobb mutató ujjam eltört. Hiába, ilyenem még nem volt, itt volt az ideje. Nem véletlen modom én, hogy utálom ezt az évet. mMost macerás minden, de amit tudok azt megcsinálom, amit nem, az megvár.
A titokzatosságom: Most még nem vagyok túl rajta. Igy még nem tudom kifejteni. De jó uton vagyok. Gyógyulgatok. Ez "csak" lelki baj, de mély. Nem csigázok senkit, főleg magam nem.
Viszont!!!!! holnap van a NAGY NAP! Norbert 11:50-kor 2 éves!!!!!! Akinek az autójára pályázhatok, ha neki nem tettszik akkor lövöm.:)))))
Mindenkinek kitartás, én megúsztam az anyukámat az Ünnepekre. Majd januárban jön. Nálunk szerencsére a gyerekek nem lettek betegek, viszont én és anyósom, meg apósom felváltva hánytunk és hasmenésünk is volt. Pedig nagyon ügyeltünk az étkezésekre és nem is volt nagy zabálás. Ráadásul mire azt hittünk rendben van minden , mindenkin végigsöpört még egyszer. Szóval egy hét alatt kétszer tudtuk le mindhárman.
Képzeljétek, afiamnak még csak hét foga van elől, de már a rágófoga kibújt az ünnepek alatt és a következő is kinnt lóg már. Nagyon szenvedett vele.
Egyébként minden szuper volt. A gyerekeknek legjobban a csacsinézés tetszett. Voltunk csacsilátogatóba és lehetett simogatózni, meg etetni. 2x is el kellett menni.
Holnap hozzák a csomagjainkat, ha minden igaz utánunk és akkor majd teszek fel képeket is.
Mert elvinni el tudta volna, de nem tudta volna visszahozni sűrű programja miatt :-) Innen Szhelyre ment, aztán vissza Gy.-be, Pest nem esik útba, és amúgy is csak a sarokig jutottak volna nélkülem, bár a Mami is ment vele (és az is lehet, hogy elbízom magam, nem vagyok én olyan fontos neki, nyáron legalábbis jól elvolt a fent említett 2 főkedvenccel nélkülem..) :-))))
Hát akkor a koreográfia adott, az első (kellemetlen) lépésen túl vagytok.
Ez már a 2. oltás volt, 4 hét volt a kettő között. Már az első után is folyt az orra, de most jobban. Talán kifelé megyünk belőle. Egyébként a dokink javasolta, én meg azért mentem bele, mert ő soha semmilyet nem szokott javasolni, gondoltam, hogy akkor ez tényleg fontos lehet. Zorkának csak egy kellett.
Hát bevallom Nektek, hogy nálunk ez már lassan hónapok óta megy. Mármint a köztünk alvás. Este (ha az én értékrendem szerint normálisan vagyunk) meseolvasás, Zorka ezt követően elalszik. Zádor kijön, téblábol, aztán egyszer csak visszakísérteti magát. Majd az éj leple alatt Zorka csöndesen bekúszik az ágyunkba. Ezt akkor vesszük észre, mikor Zádor 1-4 között hangos sírásba kezd, aminek az a vége, hogy ő is nálunk landol. Így egyikünk már nem fér el többnyire.
Miért nem engedted el a kedvenc nagynénivel? Ha már ilyen ügyesen összepakolt helyetted:-)
Én is igyekszem így fölfogni. Karsa napra egy évvel a vetélés után született. Ebben most is kiegyeznék, de még mennyire!! De azért nem bízom el magam.
Oltást kapott Zádor? Javasolták? És egy elég volt? Valami olyant olvastam a leírásában (az enyémnek - én megkaptam), hogy valahány éves kortól kettőt kell beadni. De ez csak halvány emlék.
JObbulást neki, ne legyen taknyos sokáig!
Napirend:
Az nálunk is elcsúszott, no meg Karsa most kicsit meg van ijedve, hogy megint nem leszek itt éjjel, és ennek örömére többször fölébredt ellenőrizni, végül mellettem kötött ki (és 9 után kelt!!). Du. is nehezen tudtam magára hagyni, nyitott ajtónál sikerült. Mert most a két bátyja apjával dolgozni ment. Ha ők is itt vannak, ez nem megy. Remélem, csütörtökig rendeződik a helyzet, akkor már indul az ovi.
Én is erősen ebben reménykedem, mert a gyerekeim átálltak a 10h-s fekvésre és 8-9-10h kelésre, ami most ugyan jó(nagyon is!), de suli időben mi lesz velünk?? Halálosan megsértődnek, ha lefektetjük őket a szokásos fél 9h körül, kis pimaszok. Emmus is bulizik, tegnap éjjel köztünk is aludt, annyira nagy nyafi volt, nem bírtam megnyugtatni sehogysem. Persze, 5 nap után elment a fő babaházazós partnere, kedvenc nagynénje, megviselte a játszótárs hiánya :-)) Mikor indult a tesóm, Emma is menni akart vele, pakolta a cuccait, úgymint pelus, popsitörlő :-)))
Nahát, micsoda fejlemények! Én ezt pozitívumnak veszem. Karsa is egy ilyen vetélés után fogant, igaz?
Mi kicsit leszálló ágba kerültünk. Zádor taknyos, szerintem neki nem volt jó ötlet beadni az influenza elleni oltást. Az arca is ramatyul néz ki:-( Emellett teljesen megkeveredett az alvásuk a karácsony miatt. Még mindig újdonságként kezelik a játékokat, játszanak kimerülésig. Kezdték ugyebár 23-án. 4 napig bírta Zádor nappali alvás nélkül, késői elalvással. Az 5. nap du. 4- kor kifeküdt, majd 8- kor felkelt, visszaébresztette Zorkát. Tegnap ülve, kirakóval a kezében csukódott le a szeme. Na, ezt kivédtük, kihúztunk még 3 órát. De most meg hajnalban ébredt, idegesítette az orrfolyás. Nehezen, de visszaaludt. Remélem ma már helyreáll a rend!
Nem fogjátok elhinni, mi történt velem. Ugye 24-én délben beadtam az unalmast, hogy már minden kész, lefekszem, elkezdtem szedni a gyógyszert, kicsit jobban is lettem estére.
Másnap (25) megjött. Illetve én azt hittem. Erre 27-én kora du. zutty, kijön belőlem egy darabban valami. Hoppá, mondom a férjemnek, ugrott a gyerek délutáni tornáztatása meg a te focid, ez biza vetélésnek néz ki. De - addig - négy terhességgel a hátam mögött semmiféle jelet nem észleltem. Se fáradtság, se émelygés, se mellfeszülés vagy érzékenység. Az meg, hogy kicsit hosszabbra nyúlt a ciklus, lehetett (volna) a tüdőszűrés miatti stressztől is.
Megvártuk, míg Karsa is fölkel, eszik, aztán bevonultunk testületileg a SOTE I-re, mivel ugye mindhárom ott született. Jó sokáig várnom kellett, míg végül megvizsgáltak, megnézték, amit bevittem (lepénydarabnak tippelték), csináltak egy tesztet (+ volt), és közölték, hogy UH-on nem néznek meg, mert az nem 100%, mindenképpen küretet javasolnak, szerintük van bent valami. (A 3. terhességnél a Jánosba mentem, ott UH is volt és nem kellett kaparás).
Szóval ma éjjel bent aludtam, megcsinálták, megkaptam az anti-D-t, és a következő menzeszig tabu a szex, utána kontroll, és pár hónap kihagyás (szerintünk max. 2).
Nem vagyok olyan szomorú, mint a múltkor, mert nem tudtam a terhességről. Annak örülök, hogy sikerült teherbe esnem, annak nem, hogy elment és hogy most belémnyúltak, szünetelni kell stb.
Azért remélem, jövőre nemcsak a terhesség eleje, de a vége is sikeres lesz...
Ja, és ennek örömére jön anyukám mégis, mert pár napig pihennem kellene még.
Érdekes és érthetetlen amit írsz. Kicsit emlékeztet anyósomék hozzáállására. Ő sem akkor jön amikor nekünk jó, hanem amikor neki. Hogy 2 nyugdíjasnak mitől nem jó egy időpont, azt nem tudom. Apósom 4 év alatt kétszer bírt eljönni. Eü okokra hivatkozik az utóbbi időben. Furcsa, de arról sem beszél, hogy kíváncsi lenne, milyen lett a házunk. Jöhetnének hosszabb időre is, unokázni. De nem. Ennek egy okát látom. Apósom tévé- függő. Rengeteg, naponta menő műsort néz. Élőben, illetve 2 videó segítségével...És ez fontosabb mindennél.
Nem hittem, de maradéktalanul kijött:-) Pedig jó piros házipaprikával készült.
Zorkával tegnap pingvinekről szóló természetfilmet néztünk. Mondja: ha majd nagy leszek, elutazok oda, építek a kicsi pingvineknek nagy házat, hogy ne fázzanak. És viszek nekik sok halat, hogy anyukájuknak ne kelljen otthagyni őket. Nem is, inkább cápát viszek, hogy mindenkinek jusson. Csak előbb meghalasztom, hogy ne fájjon neki, ha megrágják. Itt pár másodpercig elgondolkodott, hogy lehetne ezt humánusan megoldani. A megoldás: majd megvágom az orrát, de csak egészen picikét.
Öröm volt olvasni a leírást. Lehet, hogy jövőre nálunk is így lesz? Persze csak ha nem munkanap a megelőző (4 repivacsora volt a héten, azaz négy estém egyedül, a három beteg gyerekkel. Nem csoda, ha kidőltem a végére. Már jobb, de folyamatosan melegítenem kell az arcomat).
A szüleimmel egyre nehezebb (ahogy idősödnek, egyre rosszabb. Igyekszem ezt jól megjegyezni magamnak - férjem nagymamája egy tündér volt, anyósommal is jól kijövök). Megsértődtek, hogy nekünk nem jó akkor, amikor ők jönni akartak. A legelső alkalom pedig, hogy ezt kérjük, éppen arra hivatkozva, hogy tavaly is rossz néven vették, hogy a párom végigaludta a napot (és náluk is sokat alszik, lévén akkor mentünk mindig, amikor nekik jó volt - apukám vasutasként ritkán volt szabad a hétvégére -, viszont a férjemnek sokszor akkor esett be valami munka és fáradt volt, nem is beszélve a 3 órányi vezetésről). És most is csak azért kértük, mert nyugdíjasok, talán egyszerűbb nekik pár nappal később jönni. Hát nem. Mert a férjem utálja őket (??), mindig elvonul, mindig feszültek vagyunk, mikor ott vannak (hogyne, a kimondott-kimondatlan elvárások miatt). Mert nekünk csak a pénz fontos, azért dolgozik annyit a párom. Hogyne, hiszen az ember csak úgy válogathat, hogy inkább kétharmadannyit dolgozom kétharmadannyi pénzért... Bár úgy lenne.
Igazság szerint nem tudom megérteni, miért lett volna akkora gond nekik a két ünnep közt jönni. Anyukám már nem jár gyógytornára a karjával, a vérnyomására kapott gyógyszert, a tyúkokat egy nap szegény öcsém is el tudja rendezni (hátára púp, persze, egyáltalán nem örült, hogy falura költöztek, de nincs pénze saját lakásra). Talán a presztízs, hogy nehogy már ők alkalmazkodjanak?
A férjemmel sokat beszéltünk erről. Azt mondja, csalódott a szüleimben, azt hitte, ha ennyire hangoztatják a gyerekszeretetüket (és anyukám tényleg nagyon jól elvan a fiúkkal, ők is imádják), akkor nyugdíjas korukban többet lesznek itt. Van most már külön szoba is erre a szomszéd lakásban, saját fürdő, wc, nem zavartuk volna őket. Az volt a megállapodás, hogy anyu kéthetente 3 napot jön. Jó, eltörte a karját. De már jobban van, mégsem akaródzik, apukám morog, hogy minek jöjjön. Végül az lett az álláspontjuk, hogy ők is megoldották egyedül. Így igaz. De így hosszú távon az unokáikkal való kapcsolat sínyli meg. Mert arra bezzeg háklisak, ha akár heti egy alkalommal van bébiszitter, VELEM EGYÜTT, hogy könnyebben intézzem a háztartást, gyerekeket egyszerre. Meg hogy nekem milyen könnyű, mert kéthetente egyszer van takarítónő, nem kell pelenkát mosnom. Valahol irigységet érzek ebben, de lehet, hogy tévedek.
Most azért tudtam ennyit írni, mert a párom a két nagyot elvitte anyósomhoz a kórházba (holnap engedik haza, infúziókat kap az érszűkülete miatt, mert a szíve is túl gyorsan ver, be kell állítani), a pici meg befészkelt itt mellettem és elaludt a szőnyegpadlón. Remélem, nem lesz megint beteg, már a gyógyszer 4. napján tartunk...).
7 után ébresztettem a gyerekeket, hogy még sötétben lássák a fát. Nem volt nehéz dolgom, csak mondanom kellett egy- két kulcsszót, már pattantak is föl. Irigyeltem a gyerekségüket pár percig. Átragadt rám is, fényképezésről is megfeledkeztünk.
Nem voltak szép ruhában, nem lesz ünnepi ebéd, de mégis más ma minden, olyan jó!!!!! Ilyet kívánok mindannyiótoknak az elkövetkezendő napokra!
Amiért előbbre hoztuk a nagy napot. Du. nálunk nem jó, Zádor mivel nem alszik, nyűgös időnként. Holnap jön apukám, de csak egy napra. A sok újdonság miatt ügyet sem vetettek volna rá.
Nagyon jó (kivétel nélkül) minden játék, jól szórakoznak, szórakozunk.