MKOSZ ismét megmutatta, hogy mennyire lehet komolyan venni... Itt vagyunk néhány nappal a szezon indulása előtt és a múlt héten nagy büszkén bejelentett Fantasy League-ről semmi infó...
"A regisztráció a jövő hét elején indul – ennek kezdetén a játék menetéről, a pontszámításról és a nyereményekről is beszámolunk."
Komolytalan egy banda, még a közvetítésekről sem kommunikáltak semmit...
Az a baj, hogy a FIBA Europe évről évre új honlapot csinál, ráadásul a Bl korábbi szezonjainak honlapjai már el sem érhetők (a FIBA Europe Cup 23-24 még igen). De én úgy emlékszem, hogy szezon közben láthatók a keretek az adott csapatoknál. Gondolom még nem telt le a játékosnevezési határidő a csoportkörre.
Tegnap nem volt jó az Alba, borzalmas látni, hogy egy új légiósokkal teli, a szlovák bajnokságban éppenhogy négy közé bejutó csapat okosabban és összeszedettebben játszik, mint a nálunk a bajnoki döntőről alig lemaradó és nyilvánvalóan idén is azt megcélzó fehérváriak.
Smith kiválása miatt gyakorlatilag 6 emberes volt a "rotáció", hárman 35+ percet nyomtak. Nichols 50%-kal dobta a tríket, a csapat többi része szórt egy 4/22-t távolról. Nem is tudom, hogy ez a szörnyűbb vagy a 47-31-es lepattanó.
Érdemes megnézni egyébként Smith faultját, ami utáni reklamálásért kapta a (az első negyedbeli sportszerűtlen hiba után kiállítást érő) tekóját:
Aztán ez is nagyon érdekes jelenet volt. Lejön a hazai tripla, Nichols kicsit kényelmes, ki akarja engedni, jön Jackson és rádobja a labdát, ami kifelé pattan. A háttal álló játékvezető már ekkor mutatja, hogy a Prievidza jön (miközben a játékszer még nem ért hozzá se a földhöz, se a reklámtáblához, tehát még megy a játék elvileg). Az első ismétlés közelről mutatja a szituációt, ahol egyértelműen látszik, hogy a pályán kívül lévő Jacksonon megpattan a labda. Nichols mutatja a padnak, hogy kérjenek videót. Ki is kérik. Na most itt jön be az érdekes kérdés. A videózáskor mit néztek a játékvezetők? Ugyanis ha megnézitek, négyszer-ötször visszajátszották a YouTube-közvetítésben, de mindannyiszor távolról, az eredeti kamera helyéről, ahonnan csak az volt egyértelmű, hogy (Jackson háta/oldala után) a reklámtábláról felpattan a labda. Nem látjuk a jelenetet újra közelről, ami perdöntő lett volna - az Alba javára. A jv-k nem változtattak a (rossz) döntésükön, ami az általunk, TV-nézők számára egyszer látott közeli felvétel alapján minimum felveti a gyanút, hogy azt a közelit nem mutatták meg a bíróknak. És ha egyből lehetett közelit mutatni az egyszerű nézőknek, akkor felveti azt a gyanút is, hogy szándékosan nem mutatták meg. Apróság, ráadásul utána nem is találtak be a hazaiak, de ha ez szándékos volt, akkor én jelentős pénzbírsággal sújtanám az ilyet elkövető klubot. Ugye - mint minden csapatnak - az Albának egy lehetősége volt videózni a meccsen, az erre ment el.
No de egy ilyen nagyarányú vereség után pláne figyelni kell a szerencsés vesztes pozíciókat. Abban lehet bízni, hogy a Dijon hazai pályán is megveri a Dinamo Zagrebet, valamint talán abban is, hogy nem kap ki kétszámjegyű különbséggel a Maroussi Koszovóban. A Bilbao és az Anorthosis is nyerhetnek otthon annyival, mint idegenben (8, illetve 7 pont). Ha ezek a teljesen papírforma eredmények megszületnek, akkor az Alba egy 10-12 pontos győzelemmel is továbbjut. Az jó, hogy a 7 párból kettőn a visszavágót már csütörtökön megrendezik, az viszont kifejezetten szerencsétlen, hogy az Alba ahelyett, hogy minél későbbre tette volna a meccsét, a pénteki 5 párharcból az övék zárul legelőbb, tehát nem tudnak kihozni a szlovákokkal egy olyan eredményt, ami mindkettőjüknek biztosan jó. Ez - ha valóban cél a csoportkörbe jutás - kifejezetten amatőr hiba Simonéktól.
Értem, csak azt nem hogy miért a nemzetközi kupákra hegyezed ki. Az ACB egy nagyobb dolog szerintem mint BCL-t játszani. Főleg olyan szinten ahogy az Perry vagy Taylor tolják.
Kis érdekesség a FIBA EC selejtezőjéből: a BC Dnipro színukrán csapattal nyert Romániában az 5 amerikaival (köztük a volt Albás Philmore-ral) felálló Constanta ellen.
Ehhez mondjuk az is kell, hogy legyen több olyan TV társaság, aki szeretné közvetíteni a bajnokságot. Utána mehet(ne) a licit közöttük. Gondolom Görögországban egy picit más nézettséget hoz a kosárlabda mint idehaza és valószínűleg presztízs közvetíteni. Hasonló lehet mint nálunk a foci.
A harmadik negyed végére és a negyedik negyedre belelendült. Asszem, hogy mind a 9 pontja kábé az utolsó 12-15 percben esett. Volt két fontos kosara a végjátékban, meg egy nagy zsugája Tomicnak (az valószínűleg az összefoglalóban is benne lesz), plusz eredményesen kalimpálgatott Beverley arcában. 75-73-nál ő dobta azt a ziccert is, amivel lényegében eldőlt a meccs, pedig eléggé faulthatáron sanyargatta a védő. Igaz, a kihagyott dobás az kihagyott dobás, de egy triplája is éppen csak hogy lejött a hajrában, amivel szintén eldönthette volna a meccset.
Nyilván a meccs egészét nézve nem ő volt a főszereplő katalán oldalról, de a végére azért kijött neki a lépés.
Kenneth Smith - Hapoel Jerusalem (2019-20 Szolnok)
Oszt jóidő.
Mi a helyzet az Euroligával?
Nincs magyarországon pallérozódott légiós.
A BL-t majd idővel összekukázom, hogy mit látni...de a versengés honlapja informativításában meg sem közelíti jelenleg a nem FIBA égisze alatt futó két másikét.
Tényleg, ez fel sem tűnt. Ránéztem a keretre, és gondoltam, ez a Hapoel csak a Jeruzsálem lehet, ha van pénz Beverleyre, Caboclóra, Motleyra és Raglandre is.:)
Görög bajnokság tv deal, évi 2.5 milliard forint, ebből a bajnoké felmilliard.
Greek public broadcaster ERT will broadcast for the next three years all Greek Basketball League matches, with the two sides reaching a deal worth €20 million for the next three seasons.
In Greece, clubs don't negotiate their TV deals individually. They let the Club's Association (ESAKE) manage the television rights for them. ERT offered €20 million for the next 2+1 seasons (2024-2027), awarding the 12 clubs with 6.5 million for each of the first two years and another 7 million for the third year of the agreement.
As far as the way the amount will be distributed, the 2024-2025 champion will receive €1,275,000, while the finalist will receive €1,175,000. ERT will also offer some ranking bonuses, especially to the clubs not based in Athens, and which are included in the above-mentioned amount.
Zelenyászki Balázs, akit a Mindigo-s kosárközvetítések kommentátoraként hallhattunk az elmúlt években, mesél a tapasztalatairól és a sportközvetítések jelenéről és jövőjéről.
Győri Ferenc pedig a párizsi olimpia kosárlabdatornájáról mesél, hiszen élőben látta Steph Curry megőrölését a döntőben.
Ne felejts el feliratkozni a podcastre abban az appban, amelyikben épp hallgatod! Elérhető Spotify-on, Apple Podcasts-en vagy bárhol, ahol podcastet hallgatsz, sőt, most már Youtube-on is!
Lájkolj Facebook-on, kövess Instagram-on! Iratkozz fel a podcast Youtube-csatornájára is!
"Nem tudom, simán lehet, hogy igazából Benkére akart rákérdezni az újságíró, aztán nagyon mellélőtt és kicsit bevitte a zavarosba Kálmánt is. Én erre tippelek."
Tényleg ez lett, javították a cikket.
Sajnálom, hogy ez a hiba elvitte az interjú többi részéről a figyelmet, mert szerintem amúgy nem rossz.