Keresés

Részletes keresés

Sas_Iron Creative Commons License 2012.10.12 0 0 20747

Az álatalam választott elit versenyző váltási algoritmusát a használni kívánt versenypályára...

Előzmény: Coppi kópé (20746)
Coppi kópé Creative Commons License 2012.10.12 0 0 20746

Mit programozol fel?

Előzmény: Sas_Iron (20742)
Taningia Creative Commons License 2012.10.12 0 0 20745

Ühüm! És aztán ezeket a karakterisztikákat szépen nézegeted otthon a 3D-s tévéden. Értem én! ;)

luiapple Creative Commons License 2012.10.12 0 0 20744

:DDD

Előzmény: johnyiron (20743)
johnyiron Creative Commons License 2012.10.12 0 0 20743

Hát ez remek lenne... És lenne egy érzékelő ami folyamatosan apró áramütéssel jelezné az optimális levegővételt. Meg egy nanotriatlonos ruha ami elemezné a vérgázokat és a vérképed és egy tápoldatból rendezné az ügyeket. Meg egy napszemüveg ami a dombok helyett - a stressz elkerüléséért, ami károsan befolyásolná a Balatonmanon elérhető 245.-ik helyezést-nyugtató képeket vetítene. De képes lenne arra is, hogy az arcmimikát apró stimulusokkal változtassa annak függvényében, hogy potenciális ellenfél jön szembe (a 245. helyezésért vívott kiélezett küzdelemben-vicsorgás), vagy egy ellenkező nemű kellemes domborulatokkal megáldott sorstárs- "jófejvagyok" vigyorgás. Az ájfon talán már képes arra is, hogy vibrációs motorját felhasználja a zsibbadt testrészek- különös tekintettel az elnyomottakra (Victor Hugo: Nyomorultak)- frissítésére. Állandó onlány kapcsolata révén be is utalhatna akár az urológushoz is már verseny közben, ha úgy ítéli meg a szoftver, ezzel jelentős időt takarítva meg. De a beépített hőmérő segítségével jelentős lépéseket tehet az esetlegesen túlhevülő- így nem optimális maghőmérséklettel rendelkező- versenyzőért! Műholdas kapcsolattal a felhők mozgását is befolyásolhatná. Én inkább Kiss Gyuszi áttételeit javasolnám letöltésre, mégis csak férfiasabb. Főleg dombon felfelé nagytányéron.... :-D :-D 

Sas_Iron Creative Commons License 2012.10.11 0 0 20742

Szóval ott van az a Dura Ace elektromos váltó. A karakterisztikáját szépen felprogramozom az iPhonomról a Balatonman pályararajzára. De az is lehet, hogy letöltöm Harsányi Zsuzsiét néhány ropiért a netről.

Érzed a lehetőségeket???

Előzmény: csecsaba2 (20738)
cs70 Creative Commons License 2012.10.11 0 0 20741

Kösz! Nem enyém az érdem.

Előzmény: luiapple (20740)
luiapple Creative Commons License 2012.10.11 0 0 20740

Jó a zene! A kenyérsütésnél is. :)

Előzmény: cs70 (20739)
cs70 Creative Commons License 2012.10.11 0 0 20739

Szálka Triatlon

csecsaba2 Creative Commons License 2012.10.11 0 0 20738

félre értesz, tisztelem a tecnikai fejlődést, én is azért dolgozom. (mérnök vagyok).

De az automatizáslás, csökkenti a döntések mennyiségét. (ez, az élet nagy részében megkönnyíti az életet, de amikor képesek vagyunk az élmény befogadására, nem vagyunk fáradtak, van időnk, jó a kedélyállapotunk, akkor csökkenti az élményt.)

egy egész más példa: ma már telejesen inteligens épületfelügyeleti rendszerek vannak, amik nézik  süt-e a nap, hány fok van kint, mikor vagy otthon (pulóverben vagy-e :-) és ennek megfelelően fűtenek. Mégis sokan vannak, akik kimennek időnként fát hasogatni és begyújtanak a kandalóba!

Előzmény: Sas_Iron (20737)
Sas_Iron Creative Commons License 2012.10.10 0 0 20737

Édesapám a mozdonnyal játszott a fa alatt én meg a távirányítós autómmal. És ahogy látom a fejlesztéseket még a kormányzást is automatizálják. De még csak nem is ez a lényeg a vezetésben.

Egyébként meg dolgozott már neked alád az ESP megcsúszási szituációban? Elárulom én nagyon szeretem. Ja nem tudok négy lábbal trükközni...

Ragadtál már be előzésbe, mert nem jól raktad be a sebességváltót??

Láttad már az elektromos Dura Ace-eket???

Tessék tisztelni a technológiai fejlődést, mert sokat ad alád és a figyelmedet így fontosabb dolgok felé is irányíthatod.

Előzmény: csecsaba2 (20735)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.10.10 0 0 20736

Mit gondolsz, hány fok van ott? Ki se érne a slicceden! :-)

Előzmény: pudingman (20732)
csecsaba2 Creative Commons License 2012.10.10 0 0 20735

A jövendőlésed biztos igaz lesz, mert a lustaság viszi előre az embert, de attól még a vezetés élményéhez, ée a cselekvéséhez hozzátartozik a váltás is, különben a mozdonyt vezetni ugyanolyan élvezetes lenne, mint egy raliautót :-)

Előzmény: Sas_Iron (20730)
Coppi kópé Creative Commons License 2012.10.10 0 0 20734

Le akartam nyomni Lalit, a lila ló lelőt, de elfutott és elalét.:)

Hiába beszél neki az amber. Mondtam, ha versenyezni akar várjon meg.

Előzmény: pudingman (20726)
pudingman Creative Commons License 2012.10.10 0 0 20733

Ja, még valami: ha a sószórós megoldás nem szimpatikus neki, akkor vegyen kapszulás sót. Valahol olvastam, hogy már gyártják, de sajnos elfelejtettem, hogy hol. Vagy a sima sótablettákat jól csomagolja be, hogy ne törjenek össze. 

Nekem bevált a sószóró, de elég szar íze van, mikor a szádba szóród:-) Vagy a McDonalds-ban van tasakos só, de annál vigyázni kell, hogy ne érje nedvesség.

Előzmény: Sas_Iron (20731)
pudingman Creative Commons License 2012.10.10 0 0 20732

Ha tudnék angolul, akkor én is szívesen mászkálnék a környéken, de a Kilimandzsáró nem izgatna - ez most nem kritika akart lenni..

Akkor már inkább elmennék megmászni az Elbruszt, vagy a Pamirban a lenincsúcson (7100m) lepisilni a leninszobrot:-)

A Zimmer Ferit nem értem, mert akkor már Ausztriában voltunk, és nem láttam a filmet, csak hallottam róla.

Előzmény: Sas_Iron (20731)
Sas_Iron Creative Commons License 2012.10.10 0 0 20731

Köszi, ezek már használható infók neki.

Egyébként én is szívesen felsétálnék a Kilimandzsáróra és időznék pár hetet Nepálban, ha tehetném. És csak egy kávéház teraszáról nézegetném az Everestet :-DD

Emlékszel a Zimmer Ferire?? Vigyázz nehogy túl hamar tiéd legyen a néger nő, mert akkor már felesleges bárhova is másznod többet. Ha minden megvolt...

Előzmény: pudingman (20729)
Sas_Iron Creative Commons License 2012.10.10 0 0 20730

Bocsi, de a vezetés nem a kuplungnyomogatástól vezetés. Azt egy majom is meg tudná csinálni. Pár év múlva meg a kéziváltó csak valami ismeretlen őskövöület lesz, mint a kurbli a kocsi elején... :-D

>4*25km nincs több kihívás, mint a siófóki őszi bontott maratonban...

Persze csak mert magadból indulsz ki, van aki ott teljesíti élete első félmaratonját és van aki győz az esti honnan szerezzünk sürgősen egy melltartót versenyen!

Előzmény: csecsaba2 (20727)
pudingman Creative Commons License 2012.10.10 0 0 20729

Laci,

úgy tudom, hogy a kiindulási pont: Khsar Ghilane, igazi homokos sivatag, tehát a barátod vigyen magával kamáslit.

A New Balance-nak van egy modellja, ami kimondottan sivatagi futásra lett csinálva. A cipö szélére rá lehet tenni egy speciális kamáslit, tépözárral. 

Douz-t nem ismerem, de Matmata környékén voltam. Ha arra futnak, akkor készüljön fel, hogy homokot nem lát, csak köveket. 

Márciusban az idöjárás egész kellemes, nincs forróság. Én, február végén jártam arra, még 1999-ben, és ha jól emlékszem, olyan 22-24fok volt.

Előzmény: Sas_Iron (20719)
pudingman Creative Commons License 2012.10.10 0 0 20728

Legyünk igazságossak, azért nem olyan könnyü ez a futás, mert nem 4x25km-t futnak, hanem 23+23+42+23km-t.

.

Én csak azt mondom, hogy ezért nem adnék ki 2ezer eurót, mert 3ezer körül, már nagyon jó és veszélyesebb dolgokat is lehet csinálni. 

Én Luxorban 400 euróból voltam egy hetet (december eleje mindig olcsó), futottam 146km-t. Igaz, egyedül voltam, nincs érem, nincs oklevél, egyszerüen csak élveztem.

Söt, Hurghadában, decemberben a 4*-os Grand Hotelban, csak 300euróba kerül a félpanzió, 360-ba az All inclusive ellátás. A sivatag a hoteltöl 2km-re kezdödik, ÉS NAGYON SZUPER!:-))

Előzmény: csecsaba2 (20727)
csecsaba2 Creative Commons License 2012.10.10 0 0 20727

A hsz-edhez kapcsolódik, de Puding úr késöbbi hozzászolása kiegészítve. (nem akarok beleszólni a nagyok dolgába, de az utolsó mondat kiváltotta.

"Olyan az egész mint egy automata váltós verda - csak élvezed a vezetést!" ott nem a vezetést élvezed, hanem a kormányzást! A vezetés ennél sokkal több.

Tehát, azt nem lehet mondani, megcsinált egy-két dolgot, csak azt, h befizetett 1-2 IBUSZ útra.

Én ne vagyok ultrás, de 4 * 25 km-ben nincs több kihívás, mint a siófóki őszi bontott maratonban -  (még meleg ruhát sem kell vinned :-) 

Előzmény: Sas_Iron (20723)
pudingman Creative Commons License 2012.10.10 0 0 20726

Miért voltál ilyen mérges?

Rájöttem: nem izlik a banán:-)

Előzmény: Coppi kópé (20722)
pudingman Creative Commons License 2012.10.09 0 0 20725

Bocs, de mi kihívás van a  Kilimandzsáróban, meg a H. alaptáborban? Oda tényleg csak pénz kell. Miért nem ment feljebb, hamár az alaptáborig elment? A közelben van pár 8ezres, és sok 7ezres hegy. 

Én megörülnék (hosszú ö-vel, de nekem nincs:-)), hogy repültem 12órát, felmegyek a dombra, az alaptáborba, és mikor kezdödne az igazi "móka", akkor hazamegyek.

Azt látom, hogy a pénz nem számít, mert csak egy nagyon gazdagnak van annyi esze, hogy egy 4napos, 100km-es futásért fizet 2ezer eurót:-)

Ezek szerintem, a tipikus önfényezések... Lehet mesélni róla, de kb. annyi veszély van benne, mintha otthon megmászott volna egy 5fokos létrát:-)

Előzmény: Sas_Iron (20723)
pudingman Creative Commons License 2012.10.09 0 0 20724

Látod, milyen jól jártál, hogy nem voltam ott!:-)

Előzmény: Coppi kópé (20722)
Sas_Iron Creative Commons License 2012.10.09 0 0 20723

Pénz nem dominál, sokkal inkább a kihívás. Volt már a Kilimandzsárón, Himalája alaptáborban, Andokban meg egyszer hátha visszajön még velem a Mont Blancra...

Én mentem volna a Norsemanre, de nem engednének a csúcsra felfutni limit miatt. Emiatt passzoltam. Jó lesz nekem jövőre is a Balaton szupermaraton+Pelso+Balatonman+Atád párosítás. Könnyű pálya, hazai környezet és elismerések zápora. Olyan az egész mint egy automata váltós verda - csak élvezed a vezetést!

Előzmény: pudingman (20720)
Coppi kópé Creative Commons License 2012.10.09 0 0 20722

A Spár maraton mért nem jó? Na persze ha lehet választani akkor inkább hurkahadak.:)

Képzeld nem volt kivel beszélgessek így egy óra 19 percet javítottam a márátoni szilárdcsúcsomon.

Semmi bemelegítés egyből futottunk.:)

Előzmény: pudingman (20721)
pudingman Creative Commons License 2012.10.08 0 0 20721

Egy kicsivel többe kerül a legendás Marathon des Sables, Dél-Marrokóban. Igaz, az nem 109, hanem 250km.

Előzmény: pudingman (20720)
pudingman Creative Commons License 2012.10.08 0 0 20720

Ha jól látom, akkor ez jövö márciusban lesz, és 4nap alatt futnak 109km-t. Ezért fizet kb. 2ezer eurót?!

Magyar még nincs a nevezési listán. 

Miért nem indul inkább november végén a Fáraó-futáson Gizeh-ben: 100km, 13óra alatt. A nevezés csak 120euróba kerül.

1hét Kairó, repülö + hotel reggelivel, kb. 600euróba kerül. 

Előzmény: Sas_Iron (20719)
Sas_Iron Creative Commons License 2012.10.08 0 0 20719

Ide készül: Edizone 2012

http://www.100kmdelsahara.com/gara.php?y=2012

Előzmény: pudingman (20718)
pudingman Creative Commons License 2012.10.08 0 0 20718

Hol, melyik ország Szaharájában fog futni, mert 9millió négyzetkilométer:-)

Futottam, Luxorban, Hurghadában, és Sharm El Sheikhben. 

A Szaharának csak 20%-a homokos, a többi része, köves, sziklás, vagy olyan "sóderos" féle. 

Nekem legjobban a hurghadai rész tetszett, mert ott homokos volt, és tudtál futni síkon, de voltak jó kis "dombok" is, ha akartad. 

Nyugat-Thébában (Luxor másik oldalán) nagyon nehéz futni, mert szinte semmi sík sincsen, és rengeteg kö van. Itt nem kell sok vizet vinni magaddal, mert a sok turista miatt (Királyok-völgye) lehet venni az utcai árusoknál, vagy befutsz Qurnába és a faluban veszel.

Sharm El Sheikhben is hasonló a helyzet, mint Luxorban, annyi különbséggel, hogy nem tudsz vizet venni. Ha az üdülö helyen vagy, akkor a közelben nincs normális sivatag. Taxival kell kimenni, és megbeszélni vele, hogy mikor jöjjön érted. Ha több órát futsz, akkor érdemes palackban vizet vinni, valahol eldugni. 

Tavaly voltam Marakeshben, de azt megszívtam, mert a közelben nincs sivatag. 

Ahogy visszaemlékszem, Asszuánban is nagyon jól futható sivatag van( csak egyszer voltam, de akkoriban még nem futószemmel néztem:-). Ha a derekam helyreállna, és megint jó kondim lenne, akkor elmennék oda 2hétre futni. Csak egy baja van: kb. kétszer annyiba kerül, mint Hurghada.

A meleget bírni kell, de gondolom, ezt tudja ö is:-) Március végén, és október elején 62fokot is mértem a napon. Decemberben már egész türhetö az idöjárás, kb. csak 24-28fok van árnyékban, napon is csak 40-44.

Nekem volt egy 2literes Camelbak-em, abban izó volt, és egy derékkulacs, abban víz. Ha 30-34km között futottam, akkor csak 2banánt vittem magammal, és futás után ettem sok tésztát, jól megsózva. Ha 38km fölött futottam, akkor volt még nálam keksz is, és só, de nem tablettában, mert úgyis elmállik, hanem a hotelböl vittem magammal a sószórót.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!