Az utóbbi egy hónapban tesztelek. Minden reggel fogyasztok fehérjeturmixot (most épp Whey Pro, bár ez drága), illetve edzések után is egyet. Úgy veszem észre, használ, legalábbis szálkásabb vagyok, és most nem csak arra gondolok, hogy a nyár eleve fogyaszt, hanem amúgy is. Marha jó.
Egyéb: csaj téma. Korábban említettem, hogy van egy kis Amazonom. Nos, a minap megjegyezte, hogy nagyon tetszik neki az alakom. Ilyet még senki nem mondott nekem. Mondanom sem kell, mekkora motivációt jelent ez. Elég csak rágondolni gyakorlat közben, nálam kb. 10%-ot jelent pluszban. És most ne röhögjetek ki, ez így van. Girl power!:)
Engem valahogy ezért kezd hidegen hagyni az Olimpia.
Persze a magyar versenyzők sikereiért szorítok és amit tudok, megnézek a tv-ben, viszont amióta az amcsik megbuktak a dopping-teszten és mégsem tiltották el őket valahogy elment tőle a kedvem.
Anno mi is kaptunk ilyet a csapatnal (nb1 utanpotlas az egyik legismertebb elvonalbeli csapat).
Amikor rakerdeztunk, azt mondtak C-vitamin...
Viszont szerintem 20-23 eves kor elott nem kene "anyagozni". Bar persze ha elsportrol beszelunk, akkor ezt nehez tartani, mert pl. az uszoknal 16-20-ig a legjobb kor.
Szomoru, de ez van az elsport nem letezik e nelkul.
/Legjobb pelda erre a hosszutavfutok, vagy a kerekparosok esete.
Erokategoriaban meg a sulyemeles, ott is szinte allandoan a fel garda kibukik a doppingszuresen.
Azert az Olimpian derul ezekre leginkabb feny, mert a doppingtesztek igen koltsegesek, egyes helyeken eppen ezert egyaltalan nem is alkalmazzak oket, ezzel szemben az olimpian viszont rendesen elvegzik ezeket.
1-2 ember mar annyira tele van cuccal, hogy felesleges uritenie 1-2 honappal a verseny elott mert meg ugy is kimutathato lenne. Azonkivul, pont akkor kene elkezdeni "anyagozni", hiszen elvegre a versenyre kene csucson porogni. Persze ha vki mar elore az adott versenyre keszult celtudatosan, akar 1 evre elore, akkor ez megoldhato.
En mindossze csak azt nem szeretem, ahogy ez a mediaban be van allitva. Ha vkirol kiderul, vagy vmikor szoba jon a dopping, az atlagember vmi sotet, gonosz dologra gondol, amit csak etikatlan alakok hasznalnak. Majdnem egy kalap ala veszi oket a "szabadidos drogosokkal" (heroin, kokain es tarsaik).
Ezzel szemben az igazsag igencsak mas...
/pl. az egyik legbosszantobb, ha vki latta Ronnie Coleman - The Unbeleivable dokumentumfilmet (6x Mr. Olympiarol van szo), akkor azt hihetne, ha o is sokat edz, meg jol kajal, meg ugy mentalizalja magat stb. akkor belole is lehet egy olyan, de legalabb hasonlo alak.
"Amugy azt elarulom, hogy elsport nem letezik ezek nelkul, legfokepp az egyeni sportok, mint pl. atletika, meg az erosportok nem leteznek. Ott kizart dolog, hogy vki aki az elvonalba tartozik ne hasznaljon/hasznalt volna vmilyen szert. Ez 101%."
Sajnos ez igaz.
Beszélünk ilyen, meg olyan világcsúcsokról, de az igazság az, hogy ezeket az eredményeket képtelenség máshogy elérni.
A szomorú, hogy olyan fiatalokat is nyomnak a szerekkel, akik pár év múlva egyszerűen kiesnek a rostán.
Ismerek egy 14 éves öttusázó kiscsajt. Egyszer eljött hozzám, hogy nézzem meg mit kapott edzésen, mert azt mondták neki, hogy szedje be, de nem árulták el mi az.
Csak annyit mondtak, mikor rákérdezett, hogy "vitamin".
Természetesen szteroid volt.
14 évesen.
Állítólag a barátnői már korábban is kaptak belőle.
Ahogy mondod: aki csinálni akarja, az tegye azt. Ez mindenkinek a magán ügye.
Bevallom, pár effedrin+koffein kúrán magam is túl vagyok, 2 hét és jön a következő.
Előtte érdeklődtem profiktól, mit - hogyan - mennyit és nem lett semmi gond.
Nagyon fontos, hogy megfelelő információt szerezzünk az általunk szedett cuccokról, még a táplálékkiegészítőkről is.
Sajnos, a legtöbb kezdő, aki elkezd kokszolni ezt figyelmen kívül hagyja és ebből vannak a "balesetek". Persze, a profikkal is előfordul, de szvsz ők más kategória.
Igen en is ismerek egy sracot, aki csoporttarsam volt a foiskolan, es kevesebb mint egy ev alatt 67KG-rol 108KG-ra !!!!! ment fel. na ez amit nem szabad csinalni. Raadasulk szvsz mindenkinek kell edzenie masfel-ket evet (de legjobb harmat) meg mielott egyaltalan elgondolkodik a koxolas otleten.
van egy cikk a tesztoszteron.hu-n, a cime vmi olyasmi, hogy "eleg erett vagy-e a koxolashoz?" Nagyon tudom ajanlani mindenkinek, messzemenoleg egyetertek a cikk irojaval.
/a srac azota korhazat korhazrol latogat... (emberileg pedig nem egy tusko, egszeruen csak butan csinalta, es most issza meg a levet, de az sajna eleg kemenyen...)
Igen, elsosorban en is ebben latom a problemat, hogy a dolog illegalis volta miatt, mindenkinek innen-onnan kell beszereznie az informaciokat, es foleg kezdok reven neha hajlamosak hallgatni, 1-2 "nagyhangu" egyenre. Most nem antireklamot csinalok a topicnak, de ezert nem tartom jo dolognak a forumokrol beszerezni az infokat. En meg mielott barmilyen komolyabb dologba belevagok eloszor jopar helyen korbenezek, megkerdezek embereket(szakertoket is=nagyon nagy darab "gyurosok"+orvosok), merlegelek stb.
Raadasul a kezdoknel fenn all a veszely, hogy latnak vkit aki vmivel nagyobb naluk es hallgatnak ra. Emlexem en is amikor meg a foci mellett elkezdtem es nagyon vekony voltam, akkor is felneztem 1-2 emberre, akiket azota mar "lehagytam". Es mindezt meg cucc nelkul. Akkor dontottem el, hogy csinalni fogom, amikor kozel 20 kilot fejlodtem masfel ev alatt , es elkezdtem gondolkodni a versenyzesen. Igy allok most az elso kura elott, igaz nekem ez qrva draga lesz, de az egeszsegem erdekeben hajlando vagyok penzt kiadni.
Ja es semmi nem helyettesiti a megfelelo EDZESt, az ETKEZESt es a PIHENESt. Ezert nottem meg viszonylag nagyon naturalba, masok szentul meg voltak gyozodve rola, hogy en koxolok.
innen mar egyenes johetne az a tema, hogy ne a kulvilag erdekeljen (vagyis en egyes gyakorlatokat kisebb sullyal csinalok mint pl. nalam kisebb egyeneknel, azert mert azzal erem el a jobb eredmenyeket celjaimhoz), szoval mindig a szabalyos vegrehajtasra kell figyelni, stb.... ez nagyon hosszu es mar egy masik tema.
Egyebkent tudom ajanlani Daniel Gray: X-Files 2003 konyvet mindenkinek, akit erdekel a tema (kox). Csak azert, hogy ne a teljes sotetsegbe ugorjunk fejest.
Városunkban ismerek két embert is, aki májcsere előtt áll vagy májgondokkal küszködik. Egyikük harmincegynéhány éves, baromi jól nézett ki, arányosan, viszonylag kevés munkával érte el mindezt. A másik fickó tőlem fiatalabb, huszonpár éves, most lóg minden tagja, izmai, bőre. Szép kis jövőkép.
Na igen,, abban 100%-ig egyetertek benned, hogy vkinek akinek nem szukseges felesleges koxolnia. Azonban itt vegeredmenyben sajat magat vagja haza, szoval ha vki csinalni akarja az csinalja.
Viszont ott van az is, ha pl. a testepitesrol beszelunk, hogy amig vki testepito ertelemben vett profi lesz, kenytelen magaba szurni minden letezo ilyen cuccot, tudok mutatni 1-2 embert, aki meg mindig nem ertek el a profi kategoriat, es nem eppen "vekonyak".
Tehat en ugy fogalmazok, hogy aki nem versenyzik, annak nem eppen szukseges koxolnia. Persze ott vannak pl. a biztonsagi orok, nekik ez a munkajukhoz tartozik.
Osszessegeben en csak azt talalom szomorunak, amikor vki meg szinte el sem kezdett edzeni de mar szed vmit (marmint cuccot). De mint emlitettem, itt a sajat maguk egeszsegevel jatszanak...