Keresés

Részletes keresés

Gömbtatu Creative Commons License 2012.07.08 0 0 8220

Sziasztok!

A cakkos levelű filodendronomat kiraktam a kertbe, mert hiába ültettem át, csutakoltam le stb., visszajött a földjére a penész. Most viszont meglepték az átok gyapjastetvek. A kisvirágos növényeim nem érdeklik őket, idén még a leander sem, csak ez a filó. 

Van esetleg a tudomány új állása szerint valami hatékony szer a gyapjas istenverése ellen?

taormina001 Creative Commons License 2012.07.08 0 0 8219

Tradescantia pallida.

Ha esetleg nem vinnék el, radikálisan nyírd meg és a földjét lazítsd föl. Még szép is lehet. Addig pedig jól zárd be az ajtót, nehogy félre figyelmedben mellé tegyenek egy másikat.

Előzmény: Törölt nick (8218)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.06 0 0 8218

Üdv! 

A képen látható szobanövény ingyen elvihető Pécelről, az M0ás mellett lakunk, könnyen megközelíthető helyen. Hatalmas és nehéz, csak kocsival szállítható. Legalább 40 cm átmérőjű a dézsa.

06 20 384 53 29 vagy szellosdy@gmail.com

taormina001 Creative Commons License 2012.06.08 0 0 8217

Szerintem az idén már nem is fogja abbahagyni.

Előzmény: Törölt nick (8203)
anblock_italia Creative Commons License 2012.06.03 0 0 8216

Semmiképpen nem indokolt, nem sajátosság. Nekem is van sok klíviám, már párszor dicsekedtem itt velük, de az idén, holott a legnagyobbnak 5 bugája volt, mégsem dicsekedhettem:-( Na most azt nem tudom, hogy nyáron hol tartod, én az utóbbi években kinn a kertben, korábban s lakásban nem volt gond a leveleivel, viszont sokkal halványabb volt a virága. Ezért aztán tavasszal kiteszem, igaz, a virág színe sokkal szebb, de kinn vagy leégnek a levelek, vagy, úgy néz ki, az idén megfagytak:-( Vissza kellett vágnom, a szívem szakad meg érte!

Ha viszont nem kinn tartod, akkor tartási hiba, és nyílvánvalóan a sok locsolás okozza. Amíg én egy fűtetlen, ablakos helyiségben tartottam télen, és ha kétszer locsoltam, sokat mondok, addig nem volt vele semmi gond, néha egy-egy sárgult, azokat levágtam, majd általában idővel ki kellett törni. Próbáld meg kevesebbet locsolni!:-)

Előzmény: Mártus46 (8207)
Bojlertestű nő Creative Commons License 2012.06.02 0 0 8215

Köszönöm, az ötlet jól hangzik! (Ha nem sikerül záros határidőn belül beszereznem készen, akkor valakit megkérek, hogy kezdjen esőcsatornát vagdosni, egyengetni :) )

Előzmény: tmari28 (8214)
tmari28 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 8214

Az én erkélyládáim alá esőcsatornából készítettünk tálcát, kiegyengettük és a végeit felhajtottuk. Tökéletesen bevált, kb. 3 cm. magas a pereme.

Előzmény: Bojlertestű nő (8213)
Bojlertestű nő Creative Commons License 2012.06.02 0 0 8213

Sziasztok!

Ismét a segítségeteket szeretném kérni!

Tudtok esetleg olyan lelőhelyet, ahol  a megszokott méretű balkonláda tálcánál magasabb peremű alátétet lehet kapni? A ládákhoz tartozó tálcákkal lehetetlen normális mennyiségű vízet adnom a virágoknak, olyan laposak, ráadásul nem szeretném az alattam lakókat áztatni.

A másik kérdésem az lenne, hogy az első három képen levő növény egy napos erkélyen  elviselné-e a nyarat, vagy kínódna?

Érdekelne az is, hogy milyen növényt ajánlanátok falra felfuttatni? (pár négyzetméternyi felületről van szó.)

Előre is köszönöm!

B.

Előzmény: Blinky9 (8032)
Nb-Anna Creative Commons License 2012.06.02 0 0 8212

A Hypoestes phyllostachya fajtáira gondolok.

-----

Szia Taormina!

Hogy elnézted a növényemet, nem gond, nekem van gondom, hogy nem tudok mit ajánlani neked, annyiféle növényed van. Nekem is van ugyan sokféle, de teljesen megértem, ilyenkor már válogatós az ember. Másrészt figyelembe kell vennünk az adottságainkat, mi szeret nálunk, stb...

Előzmény: vorosjo (8210)
taormina001 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 8211

Biztosvagy benne, hogy ez EGY növény? Többfélének látszik, összeültetve.

Az elsö Fittonia, mögötte meg mintha futna valami.

Előzmény: vorosjo (8210)
vorosjo Creative Commons License 2012.06.02 0 0 8210

ez az

Előzmény: vorosjo (8209)
vorosjo Creative Commons License 2012.06.02 0 0 8209

Sziasztok!

Meg tudjátok mondani, hogy a mellékelt képen található növénynek mi a neve? Szobanövény egyáltalán?

Köszi

ZsuR Creative Commons License 2012.05.26 0 0 8208

Parkettat csiszolunk - ki kellett tennem a szobanovenyeket a teraszra.  Ket csodalatos meglepetes ert - a karacsonyi kaktusz (vagy husveti?) hoz uj hajtasokat, es csodalatos egeszseges fenyes minden levele!

A masik az Imadkozo novenyem - viragzik!  Par honappal ezelott haldoklott negy cserepben... tul szaraz volt neki a hely az irodamban - hazahoztam a maradekot.  Ha nem lennek lusta, mar regen a szemetben lennenek - de lusta vagyok, igy halogattam a kidobast - es elkezdtek hajtani!

Mostanra szepen nott a halo abalkaban - indirekt feny - es miota esos evszak van nalunk, no meg a novenyek is kinnt a szabadban, olyan jol erzi magat, hogy viragzik!

Mártus46 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 8207

Sziasztok!

Segítsetek lécci! Van vagy 5 Klíviám, de mindnek csúnya a levele. Fakó, sárga pöttyes, szárad, torz stb. Soknak le kellett vágnom a csúnya végét, de így csonkán se sokkal szebbek. Ez valami jellegzetessége a Klíviának vagy csak én rontok el valamit? Mit kéne máshogy csinálnom? A téli száraz teleltetést nem tudtam betartani, mert locsolási kényszerem van... Mindig attól félek, hogy kiszárad. Pedig állítólag télen havi egyszeri picike öntözés is bőven elég neki. Épp csak, hogy ne haljon szomjan. Nyáron gyakrabban locsolom, néha tápoldatot is kapnak. Amúgy általános virágföld és homok fele-fele arányú keverékében vannak, szép nagy cserépben.

sz.margo Creative Commons License 2012.05.22 0 0 8206

Látod, érdemes volt visszavágni! Szépen ki fog hajtani, ahogy már el is kezdte...

Előzmény: Törölt nick (8202)
rokacska Creative Commons License 2012.05.21 0 0 8205

Hello!

Ismet itt :)

Sargul a flamungoviragom levele... valakinek otlet?

Jah nem emlexem ki ajanlotta tavaly a ruzsvirag kibobasat.... most viragzik :D

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.15 0 0 8204

Kérlek bocsáss meg, hogy eddig nem válaszoltam.

Együgyüségemben Agapanthusnak néztem, de köszönöm, mindkettöböl van, és májvirág is állt a házhoz.

Ennek ellenére köszönöm a kedves fölajánlást!

Előzmény: Nb-Anna (8200)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.15 0 0 8203

Meg ez is, de én sajnos képtelen vagyok hasznavehetö képeket készíteni.

Előzmény: Törölt nick (8202)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.15 0 0 8202

Ez történt.

Előzmény: taormina1 (8193)
sz.margo Creative Commons License 2012.04.22 0 0 8201

Most találtam rá egy jó kis honlapra....hátha nektek is tetszik és több jó dolgot lehet olvasni, látni...

http://www.szepzold.hu/szobanoveny/page/list/2/16/0/0/1

Nb-Anna Creative Commons License 2012.04.21 0 0 8200

Lehet, csak úgy gondolom, az sem jó, ha sok és nagy átmérőjű végési felületen sok nedv folyik ki... olyat is olvastam, hogy öngyujtót (!!) kell a közelébe tartani, hogy gyorsabban beszáradjon...

Clivia: csak azért említettem, mert kértél (8097. hsz, előzmény: 8087). Vagy esetleg más növényre gondoltál?

Egyébként lenne még felajánlható májvirágom és völgycsillagom is (utóbbi még pici, nevelni kell).

Előzmény: taormina1 (8199)
taormina1 Creative Commons License 2012.04.20 0 0 8199

Nem; folyékony gumival ellátja saját magát, mint minden Ficus-féle

Előzmény: Nb-Anna (8198)
Nb-Anna Creative Commons License 2012.04.20 0 0 8198

A fáról: már régóta nincs F. benjamina-m, saját tapasztalatom kevés. De úgy tudom, hogy az erős metszést is bírja, a fás részbe is bele lehet vágni. Legfeljebb későbbi (nyári) műtétet ajánlanak, mert akkor jobban gyógyul a metszési seb. Te kezelted valamivel?

Előzmény: taormina1 (8197)
taormina1 Creative Commons License 2012.04.20 0 0 8197

Az enyém megvan vagy 6-7 éves. Egyszer majdnem megették a gyapjas tetvek. Azelött föltekerve tartottam, -ez különösképpen kedvezett nekik, de most már néhány éve körbefutja a szobát; kíváncsi vagyok mikor ér körbe.

A fáról mi a véleményed?

Előzmény: Nb-Anna (8195)
taormina1 Creative Commons License 2012.04.20 0 0 8196

Talán nézzünk be a Növényvédelembe. úgy tünik itt senki se tart Szobanövényt:-(

Előzmény: murasake (8194)
Nb-Anna Creative Commons License 2012.04.20 0 0 8195

Nálam kb. 3 évesen nyílt először - általában tavasszal kezdi, de nyílik nyáron is. Most is épp virágzik.

A szakkönyvek szerint világos, de közvetlen naptól védett helyen tartsuk - nálam télen-nyáron déli ablakpárkányon áll, és jól érzi magát. Átültetni nem nagyon szoktam... de tavaly nyáron (kényszerűségből) bár aggódva, de erősen visszavágtam - túlélte. Azért pár biztonsági dugványt készítettem - azok is megeredtek.

Előzmény: taormina1 (8193)
murasake Creative Commons License 2012.04.20 0 0 8194

Úgy látszik ketten maradtunk érdeklődők.........

Esetleg egy másik topicot nem tudna valaki ajánlani?

Előzmény: taormina1 (8190)
taormina1 Creative Commons License 2012.04.20 0 0 8193

Már megint rémesen bénázok ezzel a fényképezéssel, de a lényeg talán látszik. Ez a fa kb. egy hónapja még egy kb 3 méteres óriás volt. Most 1 m sincs. Szerintetek túlélheti ezt az operációt? A maradék pár levél változatlanul zöldell, és az ágak végén némi új hajtás is látható, de a vastag törzsböl még sehol se tört ki.

Más: kb. 6-7 éves közönséges Hoyám elöször virágzik! Ha kinyílt majd megkísérlem megörökíteni. nálatok mikor szokott?

taormina1 Creative Commons License 2012.04.20 0 0 8192

Hoya linearis, Tillansdia usneoides

Előzmény: nettomazsola (8191)
nettomazsola Creative Commons License 2012.04.20 0 0 8191

ujabb keres;

magasba, ket ablak köze, lelogos, de nem nagyon terebelyes ( szalagfüggöny ne akadjon bele). sok feny, de mivel ket ablak közt van nem közvetlen. nyaron jo meleg ... telen 20C max.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!