Bevallom, kicsit elvesztem a Facebook dzsungelében, ott gyorsabb és látványosabb a reakció, a sok visszajelzés növeli az ember energiáit! De nekem is hiányoznak a régi szép idők..., de csak a szépek. Sok más is fűződik ehhez az oldalhoz, de a sebek azért idővel begyógyulnak, csak a nyomuk marad meg sokáig. Meg az is problémás, hogy le kell kicsinyíteni minden képet, és ehhez már nem sok türelmem van. Tegnap este is legalább félórát bíbelődtem ezzel a kettővel, kijöttem a gyakorlatból. De ha vagyunk itt még páran a régi csapatból, remélem nekem is jut hely köztetek! :-)
Kedves AI! Most Fehérvárcsurgón hagytam Neked ott egy cseréppel. Megígérte Ildikó, hogy eljuttatja hozzád! Ha elkeveredne, nálam még mindig van egy cseréppel, valahogy eljut hozzád!
Nem, az én kertem nem árnyas, sőt sajnos elég huzatos. Ha jön egy kis szél már borulnak is..Azzal a résszel nincs is gondom ahol a nagy leák vannak,nekem az üvegház okoz gondot atka ügyileg.
Ki kell még tapasztalnom, talán ha egybe lesz most nyitva a teleltetővel még jobban jár bent a levegő.
Nem tudom emlékszel-e mikor nálam jártál..? a két műhely között volt egy félig betonos rész na oda került az üvegház.
Ranyu, emlékszel a Csipkerózsika történetre? Kb. két és fél méter magas, hetek óta ontja a virágokat, és mintha az eső sem ártana neki. Egyszerűen imádom!
Én már tavalyelőtt óta nem láttam atkát, és ennek igazán csak egy oka lehet, hogy kénytelenség okán nagyon alapos le kellett stuccolni a nagy árnyékot adó szilvafánkat, mert törtek le az ágai. A leandereim nagyon élvezik a megváltozott helyzetet. Az én szívem majd megszakadt, de most már repes az atkanélküliség örömétől! Tavaly is és idén is egyszer azért permeteztem Zoommal, azt hittem az csodaszer, de lehet tévedtem, és nem az volt a csoda. Ha jól emlékszem, nálatok is elég árnyas a kert..., és az atkák meg már csak ilyenek... :-(
De jó neked! Én az üvegházban piszkosul kínlódok az atkásodás miatt. Most ott tartok,hogy heti 1x kell ott permetezni, ha kihagyok 3 hetet újra visszatérnek.. de a takácsatkákkal is így vagyok.
Tavaly olvastam egy új szerről a Zoom-ról. A Vertimec az, amit még úgy olvastam, hogy nagyon jó az atkák ellen, de az II. kategóriás. Igaz az 5 ml kiszerelést van olyan gazdabolt, amelyik kiadja. Nyilatkozni nem tudok róla, mert az eddigi években szerencsére csak biztonsági tartalékként tartottam itthon belőle.
2-3 hete figyeltem fel rá. 20 éve vannak leandereim, ilyen korán még sosem jelentek meg, mindig nyár végén, ősszel volt jellemző.
Kétszer permeteztem már 2 hete és múlt héten, Flumite 200-al, de nagyon úgy látszik ez csak megturbózta őket. Mára már az egyik leanderemen szinten nincs is ép levél, úgy, hogy múlt héten még csak kb a negyede volt beteg. Elképesztő sebességgel zabálják. Mivel 1 hete esik az eső, nem is néztem őket, na meg permetezni sem tudtam, mára teljesen padlót fogtam...:(
Szóval Ha nem Flumuite, akkor mivel próbálkozzam, ami másnak bejött? Nissorun, Ortus-t olvastam még neten, esetleg Floramite.
Vagy kb ebben a sorrendben kezdjem el felváltva? Igazából már annyira beteg az egyik, tőig kellene visszavágjam 170 centis dús bokrok, és már minden a 6-on látom jelét :(
Az elmúlt huszonnégy óra letaglózta a leandereimet. Mivel a viharok mindig elkerültek bennünket, és egyébként sem mondták ilyen durvának még korábban, szépen elrendezve hagytam ott a leandereket éjszakára. Azt sajnálom, hogy nem fényképeztem... Ma mikor megláttam az udvart... Minden feküdt, a néhány kivétel, ami nem, meghajlottak az széltől, eső súlyától. Rengeteg virágot levert. Mindet kivettem az edényéből, felállítgattam őket, jó pár tiszta sár. Ahogy látom, kelet felől megint közelít egy zivatarlánc. Azt tudjuk, keletről semmi jó nem jöhet. A gazdasági kertnek kellett, de a gaz is nő... Vannak, akik rosszabbul jártak...
A mai nappal mi a helyzet? Maradt valamid vagy bepakoltál?
Itt már 4-5 napja minden nap van egy-egy kis zápor, nem sok ért mert a kertnek nem locsolnom kellett. De ennyi viszont a leandereknek pont elég ahhoz,hogy lebarnuljanak a virágok.
Ide hajnalban ért a vihar, de ami most van a kertben az borzasztó...
Itt akkora szél és eső volt éjjel,hogy katasztrofális a helyzet. Reggelre szinte az összes cserepes hevert a földön,csak az marad épen melyeket bepakoltam az üvegházba.
Nálunk végre esett éjjel 5 mm-t, szerencsére nem vágta haza a virágzást, bár egy nagy tál levert virágot összeszedtem. Holnapra is csúnyaságot ígér..., sőt már itt van a kertek alatt...
Csoport 2x, magonc, Gyenes piros szélű rózsaszín, Rózsaszín szarvacskás lazac
Virginie, magonc, Pinkszarvacskás AI, Piros 2 magonc, Krémes doki
Báj, Marie Gambetta x, Mrs Roeding, Sárgás doki 2 (micsoda fantáziám van a névadáshoz!;-))
Rivage, Turner's Carnival, Lilla, Pír, Caro
Barcelona, Csömöri varázslatot mindig megritkítja az eső, Sárga torkú 3x (első képen Fahajassal)
Mme Allen, NCSP, Fehér propeller, Magenta (nekem nagyon bejön, csak mindig felborul a tő, ezért ilyen a képen), Vvb