Te is Tmiklósi vagy?
Nagy szükség lett volna rád is Ballán a hétvégén...
A gát átvágás nem fog megtörténni és ez annak is köszönhető, hogy jó néhányan ott dolgoztak és dolgoznak az elmúlt néhány napban, de még sok munkára van szükség javaslom amint otthon leszel menny a ballai gátra, ott még sok munka vár.
Amit mondasz, az totál igaz! Vonattal is bementem Szolnokra Miklós felől, és Szajoltól csak 10-zel ment a vonat, mert attól félnek, hogy elmossa a töltést a víz. A hidakat már megterhelték vasúti kocsikba rakott kövekkel, a szolnoki Zagyva híd 20 cm-errel lehet a víz fölött...A belső szolnoki Tisza hidat már pénteken lezérték, és csak a teherautók, és a menetrendszerinti buszok mehetnek át. Az új körgyürü Szolnokra bevezető szakaszán átfolyik a víz, mert már alámosta a gátat. (ott, ahol a cukorgyár van)
Amúgy a vasúti töltés mellett Szajolnál mindkét oldalon áll kb 1.5 m magasan a víz, és simán 500, vagy akár 600 hektáron is. Meg sem látszik a vízálláson :(((
Jobb lenne nekem is, hogyha nem pofáznék, hanem mennék lapátolni.
Ja: azt tudjátok, hogy elméletileg 3600 Ft jár 12 óra munkáért? (asszem')
En is mennek asni! Mikor mentek pontosan, es mennyi ideig maradtok? Ha az ember mondjuk eccaka is asna, akkor hol tud aludni? vagy ez sincs megoldva? Irjatok e-mailt pliz, mert nemtom mikor tudok ide jonni. Csacsa
Látom azért itt (t.i. a NETEN) is vannak olyanok, akik a szívükön viselik az árvíztémát.
Mondhatom személyesen isérintve vagyok/vagyunk, hiszen Törökszentmiklóson lakom, és ha Óballánál átvágják a gátat (tervben van) akkor mi is úszni fogunk. Az öcsém Szolnokra jár iskolába, már a múlt héten is, és most is csak a gáton dolgoztak, nem is kellett iskolába menni. A hétvégén voltam kinn Óballán, elég szörnyü a helyzet, de remélem semmi komoly nem lesz. Holnap megyek haza, és csütörtökön, és pénteken ha még lesz rá szükség, kimegyünk valahová gátat építeni. Nagykörübe is menni kellene, mert ott van a gyümölcsösünk, és köztudottan nem tesz jót a cseresznye/meggyfának a víz :((((( olvastam, hogy volt kinn közületek valaki Körüben, hát hálás köszönet. Azt mondják, a volt általános iskola mellett (meg ahol a komp van) a legizzasztóbb a dolog.
Mi kocsival mennénk. Több kocsit próbálunk szervezni, egyelőre folyik az egyeztetés. Lehet, hogy lesz, aki vonattal megy, lehet, hogy beférsz (befértek) valamelyik kocsiba.
Hallot vki olyan akcióról, hogy a MÁV vagy a Volán járatokat "megszponzorálja" a mi drága jó kormányunk, annak érdekében, hogy aki menni akar, az ne fizesse ki benzinre, busz-vonatjegyre (return of course) a gatyáját? Mert én nem. Sajnos. Pedig jó lenne. Azt már meg sem merem említeni, hogy meg lehetne szervezni itt Pesten egy akciót, esetleg a HM bérelne szerelvényt azoknak, akik mennének segíteni. Esetleg lehetn mozgósítani a "segélyen tengődő munkanélküli vállalkozókat".
Az nagyon klassz, hogy a kormánytagok helikopterrel demonstratíve megjelennek a gáton, majd repülnek is vissza. De ha Te segíteni akarsz, akkor vehetsz jegyet, benzint az adózott jövedelmedből, mert az adódat más repicélokra kell fordítani (pl audikra 16 milláért, vagy postabankocskákra 150 mrd forintért, amiből 250 napig lehetne védekezni, napi 600 millával számolva)
A franc egye meg a pofátlan k.... anyjukat!
Ettől függetlenül vszínúleg én is megyek lapátolni. De engedtessék meg nekem a morgás, mert lehet a hírekben siránkozni segítségért, de nem ártana tenni is azért, hogy azok is mehessenek, akiknek amúgy minden forint számít.
A kitelepítéseket nagyon sajnálom, mert sokan, főleg az öregek nem akarják elhagyni az otthonukat. Pedig a vízszint már most is a települések fölött van méterekkel. Vagyis ha kiönt, akkor az nem egy kis vízcsobogás lesz.
Mellesleg már Szolnok evakuálási terve is kész. Ejtőernyősök szerint már így is úgy néz ki a város, mint egy sziget a tenger közepén.
Kíváncsi leszek mikor eszmélnek rá az emberek, hogy ez kivételesen nem az a hír, amit csak azért mutatnak a tv-k, mert szenzációt akarnak kelteni.
Vagyis az ügy tök komoly, és jó lenne, ha minél többen segítenének. Mert még mindig könnyebb védekezni az ár ellen, mint az esetleges károkat helyreállítani.
Szerintem ez csak pletyka. Ha ti akartok menni, akkor csak menjetek, nagyon örülnek majd nektek. Egyébként a zsákolásnál főleg nők dolgoztak, és gyerekek, a gátakon, és a pakolásnál pedig férfiak.
Szerintem ez csak pletyka. Ha ti akartok menni, akkor csak menjetek, nagyon örülnek majd nektek. Egyébként a zsákolásnál főleg nők dolgoztak, és gyerekek, a gátakon, és a pakolásnál pedig férfiak.
Úgy látszik a te álmod az hogy víz álljon Debrecentől Kecskemétig, hála Istenek sok tisztességes ember van aki nem így gondolja és segíteni próbál az ország minden részéből. A humorodra Nagykörű vidám lakossága vevő lenne és ennek ereményeképp elfoglalhatnád méltó helyed két homokzsák között a töltéssen. És gyűjthetnél test közeli tapasztalatokat az évezred árvízéről.
3 újabb falut telepítettek ki az a baj hogy azon a környéken még igazi gát sincs csupán egy nyári gát védte a falvakat.
Budapestről közvetlen busz H-P 12.45-kor indul, Szo-V pedig 16.15-kor. Menetidő kb. 3-3,5 óra. Szolnokról szombaton 7.10-kor, 16.30-kor, 18.30-kor, 20.30-kor vasútállomásról indul busz, a többi a buszpályaudvarról indul 9.50, 12.20, 14.30 indulással.