Keresés

Részletes keresés

harpokratesz Creative Commons License 2003.05.05 0 0 1192
"Ha nagyon gyengék a jelszintjeid, akkor biza a video erős jele bezavarhat a képbe...
A videó egyébként erősít a kábel jelén, az is lehet gond, hogy túlvezérli a TV-t."

Asszem,

Köszönöm neked a sok tippet, valszeg ilyesmi lehet a gond vele. Nem a freki beállítással van baj, az biztos, hanem szerintem az általad fent leírtakkal.
A UPC-t kihívhatom, de amilyen hülyék, nem hiszem, hogy meg fogják csinálni (én meg laikus vagyok).

Viszont, azt csináltam most a hétvégén, hogy a tvkábelt nem dugtam bele teljesen a videóba, hanem csak beleillesztettem annyira, hogy ott maradjon, a kép így most tökéletes a videócsatornán, lejátszásnál és felvételnél is. Azt hiszem így kibékülök vele addig, amíg egy szakember meg nem nézi egyszer.

Előzmény: Asszem (1190)
gyoz_tesh Creative Commons License 2003.05.02 0 0 1191
Nekem is kísérleteznem kellett, mire tökéletes lett a kép.
Nálam következő a helyzet: a tévé scart kábelen kapja a jelet a videóból. Viszont a tévén külön is rá kellett hangolni az egyik csatornára(RF), mert csak akkor zavarmentes a lejátszás, ha közben a tv ide van kapcsolva, másként a tv csatorna képe valahogy "átszivárog" a videó csatornára, és tiszta zavaros a kép.
Előzmény: harpokratesz (1183)
Asszem Creative Commons License 2003.05.02 0 0 1190
Még egy lehetőség, hogy szar a kábeljel.
A magyar szabvány szerint min 60, 20 csatorna felett max 77 dBmikroVolt között kell lenni a jelszintnek. A legnagyobb, és legkisebb jel közt 12, de szomszédos csatornák között max 3 dB lehet a különbség. Ha nagyon gyengék a jelszintjeid, akkor biza a video erős jele bezavarhat a képbe.

Egyszer már megszopattam az UPC-t, mert fogtam egy spektrumanalizátort, meg a Magyar Szabványt, és másodszorra úgy hivattam ki a szakértőket. Jól elkerekedett a szájuk, mivel minden szinten bele lehetett kötni a szolgáltatásba. Nyomtattam egy jegyzőkönyvet, majd mondtam, hogy ez nem szolgáltatás, majd akkor fizetem tovább az előfizetést, ha megcsinálták szabvány szerintire.

Csak az a baj, hogy nincs mindenkinek villamosmérnöki diplomája, ezért ott basznak át, ahol tudnak. A 100 db-os papírzsepibe is csak 95 van, meg a hasonlók.

A videó egyébként erősít a kábel jelén, az is lehet gond, hogy túlvezérli a TV-t. Régebbi típusokon, pl épp nekem egy NEC videóban volt lehetőség a videó kimenő RF szintjét állítani. szerintem ez manapság nem divat.

Előzmény: harpokratesz (1183)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.01 0 0 1189
IPC (Intelligent Picture Control)

According to Depending on the recorded tape condition, IPC adjusts picture sharpness for the best view. If the recorded tape condition is good, then the sharpness level is up. Otherwise, the sharpness level is down set to the best optimal level.

-----------------------

IPC (Intelligent Picture Control) Produces optimum picture quality during playback, as VCR automatically adjusts sharpness based on recording quality and tape condition.

http://www.samsung.com/Products/VCR/technicalinfo/tech_i.htm

Előzmény: Solmayor (1184)
CiluHS Creative Commons License 2003.05.01 0 0 1188
Hangrendszer: G (Gondolom a B/G PAL szabványból), a másik a D/K, azt pl. az angolok használják.

AV2: DEC/EXT - ez az 2. SCART csatlakozó a hátulján, abba DEC azaz dekóder vagy EXT, azaz gondolom normál AV-ként is használható. Ha nem használod az AV2-t, akkor tök mindegy vagy EXT legyen. Ha van AV-n működő dekódered, akkor DEC.

Az IPC-t nem tudom, mi lehet.

Előzmény: Solmayor (1184)
moem Creative Commons License 2003.05.01 0 0 1187
sziasztok,
megtaláltam a kis fehér pöcköt a video hátulján, csavarhúzóval tekergettem, és néhány próbálkozás után sikerült upc-mentes sávba vinni a video jelét. mostmár nincs csík, nincs remegés, nincs szellemkép, sem a videoval, sem a tv-vel!
köszönöm még egyszer a tanácsot!
moem
Előzmény: Asszem (1186)
Asszem Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1186
Van még egy tippem , de idő hiányában szerintem csak holnap térek ki rá.
Előzmény: moem (1185)
moem Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1185

sziasztok,

köszönöm mindenkinek a tanácsokat és tapasztalatokat! egy kicsit megnyugodtam, hogy nem csak az én bénaságom miatt van ez a jelenség, és hogy talán van remény valamilyen trükkös megoldásra. legalábbis számomra - egyelőre - trükkösnek tűnik :)

na akkor most rávetem magamat a videora, és kipróbálom, amiket írtatok. az eredményről majd beszámolok.

moem

Előzmény: moem (1171)
Solmayor Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1184
Sziasztok!
Laikus révén lenne néhány kérdésem Beállítás menüvel kapcsolatban:
IPC be vagy ki?
Hangrendszer : K vagy G?
AV2 Beállítás : DEC vagy EXT?
Valaki pár szóban felhomályosítana, hogy mik ezek?
Előre is köszönöm :)

harpokratesz Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1183
Ez nálam rendben van, mivel a CH 38 foglalt volt, ezért a CH 36-ra lett beállítva a videócsatorna. A többi üres frekit is megnéztem, mindegyiken ilyen rossz a kép. Egyébként képtorzulásról szó sincs, csak enyhén remeg és hálós. Nem mondom, hogy nem lehet nézni, csak nem tökéletes.
Tehát nem a frekvencia beállításával van a baj, az stimmel. Sőt, van egy sávon tartásra kijelölt gomb is a távírányítón, azt is használtam, így a kiválasztott frekin stabilan áll a videócsatorna.
Előzmény: blg (1182)
blg Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1182
benne van, a 80. oldalon, idézem:

Ha beállítás után a videolejátszó csatornáján torzult a kép,
változtassa meg a videomagnón az RF kimeneti csatorna
sorszámát.
1) Tartsa lenyomva a [MENU] (7) gombot több mint 5
másodpercig.
Az RF kimeneti csatorna sorszáma
megjelenik a videomagnó kijelzőjén.
A kezdeti beállítás a 38. csatorna.
2) Nyomja meg a [Számjegy] (2) gombokat vagy a
[Programhelyválasztó] (33) gombot.
Változtassa meg az RF kimeneti csatornát.
Olyan csatornaszámot adjon meg, amely 2 vagy 3 értékkel eltér
az eredetileg beállított sorszámtól, Például ha az eredeti
sorszám 38, akkor adjon meg 41-et.
Hangolja át a TV-készüléket a videomagnó új RF kimeneti
csatornájához.
3) A beállítás befejezéséhez nyomja meg az [OK] (24) gombot.
Az automatikus beállítás felfüggesztése annak befejeződése
előtt
Nyomja meg az [EXIT] (27) gomb.

Előzmény: harpokratesz (1181)
harpokratesz Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1181
Jó, mostmár értem. Köszi a segítséget, megpróbálom akkor a menübe beállítani. Jó lenne, ha tényleg csak egy beállításon múlna...
A használati utasításban egyébként nem találtam erről semmit, de azért még egyszer megnézem.
Különben meg Panasonic NV-FJ 632-es videóm.
Előzmény: Asszem (1180)
Asszem Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1180
Attól, hogy Te AV bemenetét használod a TV-nek, még a videomodulátorból ráültet egy RF jelet a kábelre, ami interferál a UPC vmelyik csatijával. Tehát javasolt menüből kikapcsolni, ha pedig nincs rá lehetőség, akkor próbálgatás módszerével kell keresni egy olyan RF csatit, ami nem zavarja a kábelTV-t. Ismétlem, annak ellenére, hogy Te nem RF-en nézed, attól a jel ott van a zsinórba.
Álltalában setup, vagy install, vagy alapbeállítások, vagy RF beállítások menüpontból elérhető. Sok olyan készülék van, amin kikapcsolt állapotban lehet elővenni vmi billentyűkombinációval ezt az állítási lehetőséget. Ha még ezután sem megy, akkor el köll olvasni a használati utasítást.
Előzmény: harpokratesz (1174)
division by zero Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1179
Ez gondolom terület függő az UPC-nél...
Amíg a Satimextől átvett rendszer volt, addig semmi gond volt, aztán mindent átkavartak, na ekkor sehol nem volt szabad csatornahely a környéken, ekkor egy csomó csatorna olyan helyre esett már, hogy se a videón se a TV-n nem jött be, egyedül csak számítógépes tuner kártyával...
Aztán tavaly évelején volt egy újabb átalakítás, ekkor átkerült a csatornák nagy része másik sávba, így a TV meg a videó is tudja fogni mindet, és így már a videónak is van szabad csatornahely.
Az egész idő alatt a TV meg a videó kábelestől egyhelyben állt, kábelhez hozzá se volt nyúlva.
Előzmény: harpokratesz (1177)
harpokratesz Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1178
Ami meg egyébként a zsúfolt csatornákat illeti, az én régi tévémen még a behangolt videocsatornán sem jön be két német adó: az RTL és a SAT1. Már a tévécsatornák beprogramozásánál sem találta őket.
A tévémen meg legalább 8-10 adót nem tudok fogni, amiknek pedig lenniük kellene. Lehet, hogy a régi tévémen nincs elég hely nekik (?), gondolom az újabbaknál ez nem gond.

Előzmény: division by zero (1175)
harpokratesz Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1177
A UPC-nél azért vannak üres sávok, több is, legalább 3-4. A klasszikus videócsatorna helye a CH 38, ami persze foglalt náluk, de előtte és utána van legalább 3-4 csatornahely, amire be lehet állítani a videót és ezen sávon lehet tartani.
Szerintem nem ezzel van a baj, hanem a kábellel, ugyanis én megpróbáltam azt tenni, hogy a tv kábelét nem dugtam be a videóba (ilyenkor rossz a kép), hanem csak hozzáépasszintottam, és láss csodát, a kép akkor tökéletes volt, amint bedugtam már nem.
Előzmény: division by zero (1175)
harpokratesz Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1176
A távírányítón van egy gomb, amivel pontosan be lehet állítani a sávontartást, de sajnos ez sem használ.
Előzmény: harpokratesz (1174)
division by zero Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1175
Nekem is volt ilyen problémám, képtelenség volt a videónak normális helyet találni, úgy telezsúfolta csatornákkal az UPC azt a sávot...
Aztán volt egy nagy bővítés az UPC-nél, amikor lett még pár csatorna, meg át kerültek más sávba a csatornák, azóta jó.
harpokratesz Creative Commons License 2003.04.30 0 0 1174
moem,

Nálam ugyanez a probléma a videóval. Már írtam korábban ide ezzel kapcsolatban a topicba, de nem kaptam rá megfelelő választ, így azóta is így működik a videóm. Nálam is ugyanezek a tünetek (kivéve a szellemképet) és UPC-m van, viszont mintha mostanában magától enyhült volna a tünet (ez azóta van, amióta kölcsönadtam valakinek a videómat és ő is használta, persze nála tökéletes volt a kép. Úgy látszik ez jót tett neki.), kevésbé csíkos és remegő lett a kép, de azért még mindig zavaró. Nálam ez a zavar, csak a videón beállított tévécsatornákon jelentkezik (amikor a tévé kábelét bedugom a videóba) és sajnos a felvételnél is látható. Azt szoktam csinálni, ha lejátszok kazit, hogy csak a videó kábelét dugom a tévébe, és akkor jó a kép a videcsatornán.

Amit Asszem javasol, azt nem értem világosan. Az újabb videókon már nincs olyan csavar hátul, amin a frekvenciát be lehetne pontosan állítani, de a menüben meg nem értem, hogy hogyan lehet ezt beállítani. AV kábelen megy a jel a TV felé, és nem RF-en.

Szerintem A UPC-nek nem érdemes szólni, mert nem hinném, hogy tudnának segíteni, én már beszéltem velük ezügyben és elég értetlenül álltak a probléma előtt.
Inkább videó-és tévészervízt kellene megkérdezni, biztos van valami megoldásuk rá.

Ha megtudsz valamit a megoldással kapcsolatban, légyszi írd meg nekem ide a topicba, én is írok neked, ha találtam rá megoldást.

Asszem Creative Commons License 2003.04.29 0 0 1173
Az a bajság, hogy a videód TV felé kimenő frekije belelóg a UPC valamelyik csatornájába, így konyhanyelven. Ez a freki a videón mindig állítható épp a tiédhez hasonló problémák kivédése miatt. Ez régebben csavarhúzóval egy kis tekerenytyű segítségével volt állítható az antennacsatlakozók környékén. Manapság menüből. A legjobb, ha kikapcsolható, és él is ezzel a felhasználó, és nem RF-en, hanem AV kábelen közlekedteti a jelet a TV felé.
hphphphp Creative Commons License 2003.04.29 0 0 1172
Nem tudom, talan azert, mert nem irjak ra, hogy belul PCM.

De a lenyeg az, hogy mar a Video8 szabvany resze volt (1986-ban) a PCM hang, amikor meg D8 egyaltalan nem volt.

Előzmény: CiluHS (1169)
moem Creative Commons License 2003.04.29 0 0 1171

sziasztok,
új (új)pesti upc-előfizető vagyok. úgy tűnik számomra, hogy az upc kábeltv jele zavarja a videocsatornát, így ha az antennakábelt a videoba dugom, akkor a kép remegő csíkos, vagy szellemképes lesz. hasonlóan élvezhetetlenek a videon beállított tv-csatornák is. tudtok valami tanácsot adni, hogy mitől van ez, és hogy szüntethető meg? vagy vigyem szervízbe? vagy a upc a ludas? (korábban szegeden tökéletesen működött.)
remélem, hogy nem voltam túl érthetetlen és tolakodó a kérdésemmel... előre is köszönöm,
moem

CiluHS Creative Commons License 2003.04.29 0 0 1170
A video sokat volt kikapcsolva, a szervízbe vitel előtt is elég sokáig állt, többször is, pont a meleg miatt. Arra a szervízre utánam még egy jópár emberenek volt hasonló panasza, ráadásul a márkaszervíz jogukat is rég elveszítették, mégis használták. Nyilván nem ok nélkül hagyta őket ott a Philips sem...

Ha megszaladt volna a táp, akkor sem lehet nekem beetetni, hogy pont a capstan megy tönkre, és a nála sokkal érzékenyebb elektronikák meg élnek.

A video még megvan, lehet, hogy egyszer megvizsgáltatom valakivel, aki ezt haveri alapon megteszi, és van hozzá szervízkönyve, aztán kiderül, mi az igazság...
De az is lehet, hogy kirakom a falra :)

Előzmény: Törölt nick (1159)
CiluHS Creative Commons License 2003.04.29 0 0 1169
Akkor miért van az, hogy nem találtam egyetlen PCM hangot használó Video8 de még HI8 kamerát sem? Kizárólag a Digital8 mellé volt odabiggyesztve minden esetben, hogy PCM hang.
Előzmény: hphphphp (1163)
hphphphp Creative Commons License 2003.04.29 0 0 1168
Az, a bolhapiacrol van szo.
Előzmény: harpokratesz (1167)
harpokratesz Creative Commons License 2003.04.29 0 0 1167
már bocs, de mi ez a Pecsa ? Nekem a Petőfi Csarnok, de az koncertetező hely volt régen , vagy már nem az ?
Előzmény: hphphphp (1166)
hphphphp Creative Commons License 2003.04.29 0 0 1166
A Pecsaban nezz korul, ott nagyon sok regi tavszabalyozo van + van ott egy skac aki javitja is oket. + asszem a Radiotechnikaban is van 1-2 ilyen hirdetes.
Előzmény: harpokratesz (1165)
harpokratesz Creative Commons License 2003.04.29 0 0 1165
Univerzális vagy tanítható távszabályozót konkrétan hol lehet venni/beszerezni, mert nekem is kellene a régi (kb. 15 éves) Sony tévémhez. Eredetileg volt neki, de mivel használtam vettem, nem kaptam hozzá.
Előzmény: Törölt nick (1138)
hphphphp Creative Commons License 2003.04.29 0 0 1164
(mert FM-en szabvanyositottak a sztereo hangrogzitest). == (mert FM-en NEM szabvanyositottak a sztereo hangrogzitest).
Előzmény: hphphphp (1163)
hphphphp Creative Commons License 2003.04.29 0 0 1163
"Már elnézést, németül nem igazán tudok, de szerintem ez egy PCM "helyettesítő modell" a Video8-ra, és nem a Video8 szabványa. Már csak azért, mert a video8-as kamerám eddig még digitális kép és hanghibát nem produkált, de analógot már igen, és persze a gyorstekerésekben is egyértelműen látszik. Utánanéztem, a PCM modellt a Digital8 szabvány használja."

Na a lenyeg: a Video 8 hasznal analog _mono_ FM-et es sztereo PCM-et is. Ez mar a kezdetetktol igy volt. A legolcsobb, mono kamerak valoban _csak_ analog FM-et haszanlnak, a _barmilyen_ sztereo modellek viszont PCM-et (mert FM-en szabvanyositottak a sztereo hangrogzitest).

A PCM mar a Video 8 szuletesenel a szabvany resze volt, es mar az akkori, osszes komolyabb asztali Video8 deckben, illetve sztereo kezikameraban hasznaltak.

Előzmény: CiluHS (1154)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!