Keresés

Részletes keresés

Aszpirin Creative Commons License 2001.02.08 0 0 461
Talán ettől eladhatóbb, vagy mi...
Előzmény: ZedIzDead (460)
ZedIzDead Creative Commons License 2001.02.08 0 0 460
Ettől a feketehumoros izétől én is ki vagyok bukva teljesen, valamelyik KV-topikban, talán éppen itt már szóvá is tettem...mi a fenének kell ezt az eleve nagyon béna mondatot minden könyvére ráírni, függetlenül attól, hogy az adott könyv egyáltalán tartalmaz-e bármiféle fekete humort...és azt meg ugye mindnyájan tudjuk, hogy ha van is benne, nem elsősorban azért érdemes olvasni.

[ZedIzDead]

Előzmény: nebamun (459)
nebamun Creative Commons License 2001.02.08 0 0 459
Nemtudom volt-e róla szó, de tegnap rekognizáltam, hogy ismért kiadták a Mr. Rosewater-t.
A szokásos Vonnegut kinézet, ahogy Hókusz-pókusz óta mindegyik kinéz (vagy már a Kékszakáll is ilyen volt?) Kemény borító, amiből két olvasás után kiesnek a lapok, a szokásos betűkkel a szerző neve, valami rajzocska, és az engem különösen felbosszantó "A legfeketébb fekete humor (The Guardian)".
Az első kiadások nekem sokkal szimpatikusabbak voltak, bár a 'Második édenkert' mindent überel (vagy 'unterel' ha lenne ilyen szó)
Azért ennél szerintem többet érdemelne.
cukorbogar Creative Commons License 2001.01.31 0 0 458
Igen, örülnék neki, köszi
Előzmény: ZedIzDead (455)
ZedIzDead Creative Commons License 2001.01.30 0 0 457
Det vúd bí grét.
Nem vagyok törzstag sehol, és roppant lusta vagyok, de így fantasztikus lenne. Köszi.

[ZedIzDead]

Előzmény: lubos (456)
lubos Creative Commons License 2001.01.30 0 0 456
Kölcsönadnám én, de mostanság elég gyakran maradok le a könyveimrol...
...egyébként nem vagy törzsvevo vmelyik antikváriumnál? Nekem ált. 2-3 napon belül teljesítik a leglehetetlenebbnek tuno könyválmaimat is. Ha így jó, akkor esetleg segítek beszerezni neked a Kékszakállt. Ha megvan, jelentkezem és besétálhatsz érte.

Üdv:

lubos

Előzmény: ZedIzDead (455)
ZedIzDead Creative Commons License 2001.01.29 0 0 455
A Titán szirénjeit rendszeresen szoktam látni az antikváriumokban (Bp.), a Kékszakállból még sose láttam egyetlen darabot se :-(

Ha legközelebb látom valahol, kiabáljak?

[ZedIzDead]

Előzmény: cukorbogar (454)
cukorbogar Creative Commons License 2001.01.29 0 0 454
Az enyémet eltüntette valaki, akinek kölcsönadtam, ez is hozzájárult, hogy nagyon nem szívesen adok kölcsön. Én éppen a Titán szirénjeivel vagyok ilyen hiány-szituációban, sajnos...Gondolom, ezzel nem sokat segítettem...:(
Előzmény: ZedIzDead (452)
nebamun Creative Commons License 2001.01.29 0 0 453
Szóval az Időomlás...
Röviden annyit tudnék róla mondani, hogy az elolvasása után beláttam/megértettem/elhittem, hogy Vonnegut nem fog több könyvet írni, és talán ez neki és nekünk (!) is jobb így.

A Titán szirénjeről egy hazai történet. Egyszer egy dunántúli községben lakó ismerősöm polcán láttam 3 db Titán szirénjei kötetet. Kérdeztem, hogy ugyan miért? Mert mikor egyszer gyerekkorában születésnapja volt, akkor ez volt a legmenőbb könyv a helyi bótban (bocs, de én is falun nőttem fel, úgyhogy semmi sértődés, népies-urbánus ellentét), színes borító, Galaktika fantasztikus könyvek, erre vágyik minden helybeli srác, mikor a 'Timur és csapata' a kötelező olvasmány, a TV-ben meg max. a Prix kapitány megy.
Így három helyről is ezt kapta.
Hogy mekkora tévedés volt!

Előzmény: bookworm (447)
ZedIzDead Creative Commons License 2001.01.29 0 0 452
Én a Macskabölcsőt és az Időomlást szeretem a legjobban. Viszont a Kékszakállt még mindig nem tudtam megszerezni, se elolvasni...most már nagyon kíváncsi vagyok rá.

[ZedIzDead]

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.28 0 0 451
Idézgessél nyugodtan. Egyszer valaki írt egy hozzászólást, hogy mi lenne ha idézgetnénk
Előzmény: onobody (449)
Aszpirin Creative Commons License 2001.01.28 0 0 450
Mi az, hogy nem emlegetjük?! Nézd meg a 229-es hozzászólást! Nem is olyan rég volt...
Előzmény: onobody (449)
onobody Creative Commons License 2001.01.28 0 0 449
Igen !
A második édenkert nekem lapjaira esett szét.

Nem emlegetitek a Titán szirénjeit , pedig az
is igen jó .
Ugy olvastam ,hogy maga a mester szerint is
ez a legjobb könyve.
Szinte minden mondatát idézni lehetne.

Üdv Onobody

Előzmény: nebamun (444)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.28 0 0 448
ha neked az előző idézet és a saját tapasztalatod nem elég ...
Előzmény: bookworm (447)
bookworm Creative Commons License 2001.01.28 0 0 447
Mit tudtok nekem mondani az "Időomlás"-ról? Ma akadt a kezembe.. kicsit megijedtem tőle, de most kezd tetszeni. Szóval, valamivel tudtok szolgálni?

bookworm

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.27 0 0 446
"Azok, akik kedvelnek bizonyos festményeket - folytattam - vagy nyomatokat, vagy akármint, szinte mindig szeretnének valamit a művészről is tudni. A helyzet is inkább társadalmi, semmint tudományos. Minden műalkotás egy párbeszéd egyik fele két emberi lény között, és sokat számít, ha tudjuk ki beszél hozzánk. Úgy hírlik-e, hogy komoly, hogy vallásos, hogy szenved, hogy érzéki, hogy lázad, hogy őszinte, hogy viccel?
Úgyszólván nincs általános tiszteletnek örvendő festmény, amelynek az alkotójáról a tudomásunk zéró. Még azoknak az életéről is van némi dunsztunk, akik a franciaországi Lascaux alatti barlangrajzokat készítették.
Merem állítani, hogy semmiféle kép nem kelthet komoly figyelmet, ha a szemlélő gondolataiban nem kapcsolódik egy bizonyos fajta emberi lényhez. Ha nem vagy hajlandó képeidért learatni a dicsőséget, és elmondani miért reméled, hogy mások vizsgálatra méltónak találják őket, akkor vége a meccsnek.
A képek az emberi mivoltuk és nem a kép mivoltuk miatt híresek."
"Aztán ott van a mesterségbeli tudás - folytattam. - Az igazi képrajongók szívesen kapcsolódnak be a játékba, hogy úgy mondjam apróramegvizsgálják a felületet, hogy megállapítsák hogyan jött létre az illúzió. Ha nem vagy hajlandó megmondani hogyan csináltad a képeidet, a meccsnek megintcsak vége."
"Sok szerencsét kívánok, a régi szeretettel" - írtam. És alákanyarítottam a nevemet.
Időomlás
orcinus-orca Creative Commons License 2001.01.27 0 0 445
A Kékszakáll nekem is tetszik, de a Macskabölcsőről se feledkezzünk meg. Na meg az Éj anyánk, vagy az Ötös számú vágóhíd is jó. Nekem a Mesterlövész is bejött, meg az Utópia, sőt... elég sokáig folytathatnám. Biztos vannak gyengébb művei, de még így is messze veri a sokéves átlagot... A Galápagos magyar címe meg... hát, mit mondja? Még talán védhatő is lenne, hiszen "boldog együgyüségben" élnek a vízben, ami valóban lehet egyfajta "édenkert" (ti. a második). Ezzel együtt én jobban szeretem, ha a címeket szó szerint fordítják (ahol lehet).
Előzmény: nebamun (444)
nebamun Creative Commons License 2001.01.27 0 0 444
Ez érdekes, nekem talán pont a Bajnokok reggelije tetszett a legkevésbé. Valószínűleg én sem értettem meg belőle semmit :-)
Mentségemre szóljon viszont, hogy nem is röhögtem.
Szerintem a Kékszakáll a legkidolgozottabb (megkockáztatom: legkiforrottabb) műve.
Persze ezen lehet vitatkozni (ezért van ez a topic).
Nekem még a Galapágos-szal voltak némi gondjaim, ami 'Második édenkert' (???!) címen jelent meg magyarul, rém igénytelen kiadásban... :-((
Előzmény: orcinus-orca (443)
orcinus-orca Creative Commons License 2001.01.26 0 0 443
Jó neked. Az én "baráti köröm" nem ilyen művelt. Mindig csak a sörözésen meg a nőkön jár az eszük. Tegnap is találkoztam velük...
Egyébként meg azért mostanában (értsd: utóbbi egy-két évben) egy-két műve elég felkapott lett Mo-n is. Főleg a Bajnokok reggelije. Elolvassák, egy jót röhögnek rajta, de nem értenek meg belőle semmit... :-(
Előzmény: gpx (430)
nebamun Creative Commons License 2001.01.26 0 0 442
Uram!
Ön nyert! A gratuláción túl a nyeremény egy bónusz kérdés: hány hengeres a nevezett mű főszereplőjének Mercedese?
Előzmény: plissken (440)
ZedIzDead Creative Commons License 2001.01.26 0 0 441
Ne lovagolj a szavakon, mert az újrajátszáskor marhára fogod majd unni.

Már csak 3,5 hét, és indul...azért 1-2 dógot nem szívesen csinálnék végig újra....

[ZedIzDead]

Előzmény: plissken (437)
plissken Creative Commons License 2001.01.26 0 0 440
Hókusz-pókusz.

Bing-bing. Mit nyertem?

Előzmény: nebamun (439)
nebamun Creative Commons License 2001.01.26 0 0 439
Látom, ezek a számok itt visszatérő problémák :-)
Egy kapcsolódó kvízkérdés: Vonnegut melyik művében használja a számok írásmódjának nem szokványos módját? (jaj de bonyolultan és pontatlanul fogalmaztam)
shine Creative Commons License 2001.01.26 0 0 438
akinek van ideje,
nézzen meg egy zugot, ahol jó...:
http://www.extra.hu/zug
plissken Creative Commons License 2001.01.26 0 0 437
Milyen 5-ös mud, bazzeg, hány mud van errefelé tképpen?
Előzmény: ZedIzDead (436)
ZedIzDead Creative Commons License 2001.01.26 0 0 436
Először is 5-ös számú vágóhíd, másoccor meg az az ötös mud-nál csak rag volt, odaadja neked a Jailbird-öt, na érted már? Nudge-nudge.

[ZedIzDead]

Előzmény: plissken (434)
withe Creative Commons License 2001.01.26 0 0 435
vagohid
Előzmény: plissken (434)
plissken Creative Commons License 2001.01.26 0 0 434
Nincsen neki szegénynek jailbird-5 c. regénye. Az csak sima jailbird, amiben 5-ös van, az a slaughterhouse 5, azaz magyarul, 5-ös számú mészárszék.
Előzmény: mud (433)
mud Creative Commons License 2001.01.26 0 0 433
"Joseph Hellerrel és Vonneguttal, mint 'a mai amerikai irodalom két legnagyobb élő alakjával'."

Hááát, ezen erosen elgondolkodnek! Foleg az elobbin, beke poraira...

snake, neked elkuldhetem a Jailbird-5, de csak akkkor, ha el is olvasod. Es nem Encartaval, vagy mijafasz...

plissken Creative Commons License 2001.01.24 0 0 432
Bazzeg, ez jó nagy szopás lesz.
Előzmény: ZedIzDead (415)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!