Köszi szépen, hogy egyáltalán megpróbáltad. Lehet vennem kéne egy Hobó-féle verseskötetet. Abban hátha benne van.
Ez a vers biztosan jó, egyelőre még nem nagyon értem. De majd előkapom a nagyszótárat.
Fenn kéne tartani ezt a topikot, hátha többen is hozzászólnának.
Ja, és lenne még egy kérdésem. Az Absolutely Live anyaga megegyezik az In Concert első felével? Mert ha igen, akkor inkább az utóbbit veszem meg (napersze ha lesz rá pénzem :)
Na, ennyi idő után töredelmesen be kell vallanom, hogy nem találtam:(((
Pedig csakazértis alapon megnéztem jó pár Morrison oldalt, de mivel ugye ezeknek a töredékeknek nemigen van címe, elég nehéz volt keresni. Pedig én teljesen biztos vagyok benne, hogy ő írta. Sorry:(
Kárpótlásul bemásolom az egyiket, amelyik annak idején fene tudja, miért, nagyon tetszett:
Why the desire for death.
A clean paper or pure
white wall. One false
line, a scratch, a mistake.
Unerasable. So obscure
by adding million other
tracings, blend it,
cover over.
But the original scratch
remains, written in
gold blood, shining.
"Message to Love: The Isle of Wight Festival - The Movie
VHS - or - DVD
-No-holds-barred documentary of 1970's legendary five-day Isle of Wight rock-and-roll festival, featuring the final stage performances of Jimi Hendrix and The Doors with Jim Morrison."
Nahat, nekem van kerdesem.
1-2 eve talaltam egy szamot vmelyik filecserelon, es azota is a fo kedvenc. Viszont interneten semmi infot nem talaltam rola, azt se tudom melyik lemezen jelent meg.
Hi mindenki.
Jó fórum ez.
Nekem van 44 kalózlemezem.
Ezenkívül megvan persze a hat stúdiólemez és a Bright Midnight Records kiadásában megjelent(aki nem tudná ez a kiadó koncertek tucatjait fogja kiadni az elkövetkezendő években) Live In Detroit, Live In America, és a 6 CD-s Aquarius Theatre-i koncert.
Akinek kérdése, kérése van írjon!
Főiskolás koromban csináltam The Doors esteket a KávéHázban a barátnőmmel. Semmi más nem szólt csak Doors időrendben, aztán lehetett kérni, de csak Doorst(próbálkoztak mással is de azt nem hagytuk). Jól sikerült kis estek voltak.
Elsős gimis korom óta kb. főisk. másodévig minden nap hallgattam, most már csak néha veszem elő.
Én egy koncertet hagytam ki december óta. A Szigeten látszott, hogy a Rafi élvezte az éneklést. De te is elfogult vagy, hiszen jól ismered őt. Itt nem ez a lényeg, tény, hogy nagyon jók. Csak talán mostanában megint kevés a fellépés. :(
Köszönjük az invitálást. Sajnos én nem tudok menni.
A honlapot szoktam nézni időnként, ott láttam koncertfotókat. Egy ismerős említette, hogy jól játszanak.
Sziasztok!
Ha valakit érdekelne a "magyar" Doors Emlékzenekar és eljönne a koncertekre is, azoknak itt van néhány időpont(amelyek természetesen a zenekar honlapján is fenn vannak, lesznek):
Március 29: Mega Pub (ismét, a múltkori buli sikerén felbuzdulva:-))
Április 11: Rocktogon
Április 20: Fonó (2 napos Blues Fesztivál).
Egyébként látta valaki az Emlékzenekart már az itt jelenlévők közül?
Nekem szimpatikus fiataloknak tűnnek, ráadásul az énekes hangja szerintem nagyon-nagyon hasonlít Morrisonéhoz.
Természetesnek tűnnek, semmi "királykodás", hanem csak úgy egyszerűen játszanak.
Én a 94-es eredetit olvastam, ez most egy átdolgozott, bővített kiadás, ezt még nem ismerem. Akkor nagyon tetszett, mert szinte semmit nem tudtam Morrisonról, csak a zenéjét ismertem, s ez a könyv sok mindenben eligazított.
Végigrágtam magam Göbölyös N. László „Jim Morrison – Az ajtókon innen és túl” című könyvén. Annak idején jobban lenyűgözött, amit a Joy Divisionről írt. Végig az volt az érzésem, hogy a kelleténél jobban igyekszik megmagyarázni Jim számomra megmagyarázhatatlan sorait, olyasmit is megpróbál „elhitetni” velem, amiről tök más a véleményem. Tudom, tudom, ez az ő véleménye, s nem vagyuk egyformák – de mégis... Egyetlen egy mondattal nagyon egyetértettem: idézett egy amerikai kritikustól, aki szerint Jim dalszövegei csak a zenével élnek együtt. Ahogyan megpróbálta a zenétől elválasztva értelmezni őket, kifolytak a kezei közül, mint a homok...
Olvasta valaki mostanság?
Február 23.-án 21 órától Doors Emlékzenekar koncert a Mega Pub-ban!! (Erzsébet királyné, Öv utca sarok).
Belépő: 600 Ft.
Kb. 2 órás műsor, utána 60-70-es évek rockdiszkója!
A zenekar mindenkit szeretettel vár!
KB 3 órás műsorral készülünk, mminden koncertképes számot játszani fogunk. Hobo szokás szerint magyarúl adja elő a számokat. Ha elég sikeres lesz a buli akkor havonta lesznek koncertek és egyébb rendezvények.
Sziasztok!Dec 21.-én Morrison születésének évfordulója alkalmából fesztivál lesz a Petőfi Csarnokban. Fellépő vendégek: HOBO, Takács Tamás. Házigazda a Doors emlékzenekar. Ha bővebben érdekel akkor írj.