Keresés

Részletes keresés

scratch Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2954
rainman,

ok, várom! :)
AVM ISDN Internet (PPP over ISDN) használom, de még este neki esek újra, hátha sikerül.

Előzmény: rainman (2953)
rainman Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2953
Holnap beírom ide a megoldást.
Egyébként erre van szükséged: AVM ISDN Internet (PPP over ISDN)

Egy ideje dolgozom egy "szamárvezető" projekten
Különféle analóg, IDSN modemek, ISDN PC kártyák teleítése, beállítása, lépésről lépésre, képernyőfotőkkal, magyarázatokkal.
Egyenlőre az EICON Diva útmutatóját csináltam meg, a Fritz kártya még hátra van.
Telefonos hálózat, TCP/IP ellenőrzése, telepítése lépésről lépésre, stb...

Böngésző beállítása, lev. progi beállítása, stb, stb...

Telcok ajánlatai, ISP-k ajánlatai, hogy a legtesreszabottabb megoldásokat lehessen választani.

Az anyag egyenlőre piszkozat szinten van, egy átmeneti helyen, a jövő héten elköltözik máshová.
Egyenlőre itt keressétek: http://www.esoember.hu/netokt/

Előzmény: scratch (2951)
rainman Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2952
Szervusz Anti...

Ugye az analóg modem analóg vonalon dolgozik. Nem kell feltétlenül a gépedben keresni a hibát, ha a sebesség lecsökkent. Merthogy a vonal minősége is változhatott egyszeriben.
De lehet pl. olyan változás is, hogy átdugtad a gépedet egy földeletlen hosszabbítóba, vagy esetleg a vonalon nem a modem az első (és csak a modem phone csatlakozójába csatlakoznak a telefonok,) hanem a modem és a készülékek párhuzamosan vannak.
Én kerítenék egy biztosan jó külső modemet, továbbá kihúznék minden egyéb telefont, azzal tesztelnék. Ha másik modemmmel és egyéb körülményeket is figyelembe véve is lassú a kapcsolat, esetleg bejelenteném és vizsgálatot kérnék. Persze lehet, hogy a vizsgálat, a technikus kiszálása pénzbe fog kerülni.

Másik lehetőség egy másik vonalon tesztelni az eszközeidet. Ha másik vonalon egy másik gép teljesít 50 K körül, a tied viszont nem, akkor a gépedben kell keresni a gondot.

Előzmény: AntiArmy (2950)
scratch Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2951
rainman,

köszi a segítséget, ezeket próbálgattam, vagyis ilyen lehetősgek vannak:

AVM ISDN - ISDN (X.75)
AVM ISDN Analog Modem (V.32bis)
AVM ISDN Custon Config
AVM ISDN FAX (G3)
AVM ISDN Internet (PPP over ISDN)
AVM ISDN Mailbox (X.75)
AVM ISDN RAS (PPP over ISDN)
AVM ISDN SoftCompression X.75-V.72bits

Többvonalas csarlakozás lehetőséget nem láttam, egyik almenübe se.

Előzmény: rainman (2947)
AntiArmy Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2950
Az irq-t hogyan tudom módosítani XP alatt? (megjegyzem, nem állítottam el semmit, és úgy lett lassab). Kell egyáltalán? Stopbitek, paritás, adatbiteket enged módosítani, itt nem kell, nem lehet valamit állítgatni? Ezek egyáltalán mit jelentenek?
AntiArmy Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2949
Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem. Tudom, hogy ez egy ISDN-es topic, de hátha analóg technikában is otthon van valaki. Egy barátom javasolta, hogy itt tegyem fel e kérdésemet.
3 hónapja vettem egy Packard Bell gépet XP-vel P4 2,5 GHz, 512 Ram, elég jól megy. Belső 56kbps sebességű modem van benne, ami egészen a hét végéig tartotta a fantasztikus 49-50000bps sebességet:).
Ám egyik napról a másikra (semmit nem buheráltam a modemmel) egyszerűen nem akar gyorsabban menni,mint 36000bps. Tudom az első adat sem jelez nagy sebességet, de azért érezhetően lassú lett a letöltés.
Letöltöttem a legújabb drivert, minden lehetséges kapcsolót maxra nyomok, és semmi változás. Mitől lehet ez?
Érdemes letölteni "modem-gyorsítókat", vagy az csak egy nagy kamu? Ha mégse, melyiket érdemes?
Előre is köszönöm a segítséget,
Üdv, Peti

rainman Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2948
6.000Ft-ért nehogy ne akarjon bárki aki ISDN előfizető egy SMS képes ISDN végberendezést venni magának, miközben ilyen áron egy közepes analógot kap csak

Ugye a szerződéskötéskor volt rá lehetősége, hogy nagyon kedvező feltételekkel jusson ISDN készülékhez.
Ha ezt anno kihagyta, viszont mondjuk két éve hűséges, és egyébként korlátozott a készlet, na ezeket figyelembevéve inkább azoknak ajánlanám, akiknek egyébként nincs.

Előzmény: Törölt nick (2946)
rainman Creative Commons License 2003.09.30 0 0 2947
szervusz scratch!

A Te esetedben érdektelen az NT típusa, mivelhogy az S0 buszon keresztül egy ISDN kártyához kapcsolódsz.
Most nem tudok konkrétan válaszolni, Fritz kártyát most hirtelen nem tudok keríteni a megoldás ellenőrzéséhez. Egy pár napot várni kell rá. Bent a cégnél viszont azt hiszem olyan van, megnézem majd, hogyan van beállítva.

De látatlanban kb ezt javaslom:
Létrehoztad a telefonos hálózaton belül a tárcsázóikont. Jobb klikk erre, helyi menüben tulajdonságok tétel.
A kapcsolat tulajdonságai között keresd a többvonalas csatlakozást.
Bejelölöd a további eszközök használata lehetőséget. (esetleg ki kell jelölnöd a kártya második csatornáját.)
OK-zol, és kezdheted próbálni.

Előzmény: scratch (2945)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.29 0 0 2946
Barátom!

Valamit félreértettél: 6.000Ft-ért nehogy ne akarjon bárki aki ISDN előfizető egy SMS képes ISDN végberendezést venni magának, miközben ilyen áron egy közepes analógot kap csak?!

MÁS!!!

Közben rákerestettem a CCIS-esekkel (ezúton is köszi nekik érte), hogy a CÍMLISTÁBA JÓMAGAM NEM VOLTAM LEVÁLOGATVA, ezt ESETEMBEN most pótolták...

DE: MI LESZ A POTENCIÁLIS ISDN ELŐFIZETŐKKEL, akiknek nincs Matáv-os kaőpcoslatuk és a dolog szerkezetéből adódoan ha nem kapnak DM levelet nem is tudnak az akcióról?! Mert azt nehezen hiszem, hogy esetemben a véletlenen kívül más szerepet játszott volna (az OSS-ben az MDM flag (==Matáv Direkt Marketing) YES-re volt állítva alapban! Ha valaki úgy nyilatkozott szerződéskötésekor vegy később, hogy a Matáv (sem) küldhet forgalmához igazított DM levelet és nem akcózgathat nála, az persze vessen magára :-D ), azaz a nagy számok törvénye alapján legalább egy előfizető még ki kellett maradjon!!!

Egyébként az eldugott gombocskával kapcsolatban egyetértek Veled! Csak aztat árulja el nekem valaki, hogy az Eurit30-nál (ezt alközponthoz használják inkább bár 97%-ban megfelel AXE-n is:-) ) az e gombot jelző/takaró ábrácska mellett jobbra a lángocska mi a túrót jelenthet?!

Üdv.:

mikimaus
nem az az egér, amelyik az index főlapján reklámozott autón vagy min szerepel! :-))

Előzmény: rainman (2942)
scratch Creative Commons License 2003.09.29 0 0 2945
Sziasztok,

biztos volt már szó az IDSN multilink -ről. Engem eddig nem nagyon foglalkoztatott a dolog, mert nem volt rá előfizetésem. Viszont most a FreeWeb engdélyezi az ISDN multilink használtatát. Nekem egy AVM PCI Fritzcard ISDN kártyám van, XP alatt már sikerült multilinkel kapcsolódni, de aztánledobott. Most Millennium -ot használok, ezen viszont nem találom, hogy hol tudom beállítani, a multilink kapcsolatot.
Nagyon örülnék, ha valaki tudna segíteni. NT1+2ab dobozom van.

rainman Creative Commons License 2003.09.26 0 0 2944
Elrejtették, igen. De nem kell azt piszkálmni állandőan! Egyetlenegyszer kell az üzembehelyezés során beállítani, aztán el lehet felejteni. (A készülék kézikönyve egyébként felfedi a titkot.)
Na és persze ha nem NTBA az ISDN doboz, akkor azt is be kell programozni a vészüzemmódra.
Előzmény: DuDoR (2943)
DuDoR Creative Commons License 2003.09.26 0 0 2943
> AZ ISDN készülék viszont áramszünet esetén is funkcionál, feltéve ha beállították erre a szituációra.

Ami az Eurit25-ön jól el van rejtve...

:)

Előzmény: rainman (2942)
rainman Creative Commons License 2003.09.25 0 0 2942
Szívem szerint ezt a lehetőséget azoknak ajánlanám, akik anno a megrendelés során nem kértek ISDN készüléket, és így az ISDN csupán dupla analóg vonalként funkcionál. Vagy azoknak, akik szintén nem kértek készüléket, és termináladaptert használnak analóg készülékeik csatlakoztatására, ami bizony áramszünet esetén nemigazán műxik. AZ ISDN készülék viszont áramszünet esetén is funkcionál, feltéve ha beállították erre a szituációra.
Előzmény: Törölt nick (2941)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.25 0 0 2941
Na jó, elmondom, mert nekem már félre van téve:-)

Az ISDN tulajdonosok (azóta megtudtam, még senki nem kaphatta meg a leveleket mert valami gond van a postázással) akiknek nincs tartozása (és a többi) 3 féle DM levelet kapnak, atttól fügőően, hogy neteznek-e és hogyan.

De mindegyikben van egy kupön, amivel ASCOM EURIT25 SMS képes ISDN készüléket vehetnek (fejenként 1-et) 6.000,-Ft-ért!
Viszont országosan csak 2000db az előirányzott (esetleg lesz utánrendelés, de én nem hiszem), ha meg megmarad (szep. 15-dec.31. az ISDN Hűségakció tartama) azt bárki megveheti jövőre:-)

Üdv!

mm

Előzmény: DuDoR (2940)
DuDoR Creative Commons License 2003.09.25 0 0 2940
> Rainman koma! Ezek szerint még Te semkaptál DM levelet a Matávtól az ISDN hűségakcióról?!

De minek neked ennyire az a levél?

Előzmény: Törölt nick (2939)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.25 0 0 2939
HeHe!

Rainman koma! Ezek szerint még Te semkaptál DM levelet a Matávtól az ISDN hűségakcióról?!

Kutyavásár ügyileg: épp ma (azaz már tegnap) jött a hír, hogy a Mindenkinek megszűnése miatt visszamigráltaknak INGYENESEN biztosítanak lehetőséget az ISDN-re visszatérni. És ha csak a Sokatmondóra nézek (5100 garantált és nincs havi 375 csomagdíj!) akkor már megérné nekik, vagy sokaknak...

Szerintem ha szépen kéri valaki, ma is beállítanák ezt a feles visszamigrálást, mert egyre komolyabban (!) veszik az egyéni előfizetői kényelmet és személyre szabott kiszolgálást!!!

Én pedig olyan vagyok majdnem, mint Poldi bácsi: "Csak az a DM levél (vö. gyöp) csak az fog nekem hiányozni!" :-)))

Üdv!

mm

Előzmény: rainman (2938)
rainman Creative Commons License 2003.09.24 0 0 2938
Szerintem tud kezdeményezni.
A korlátozás csak a két B csatorna egyidejű kasználatát érinti. Merthogy már csak egy B csatornája van, meg persze a D csatorna.
És szerintem manapság 99%, hogy nem lehet egycsatornásra váltani. (Egyszer volt budán kutyavásár...)
Előzmény: Phnx (2934)
rainman Creative Commons License 2003.09.24 0 0 2937
Ez az egycsatornásitási lehetőség szerintem arra az egy alkalomra szólt, úgy másfél évvel ezelőttre, amikor a matáv kiengedte a hűségnyilatkozatosokat...
Ha most lemondanád, leszerelnék.
Az ISDN többletszolgáltatások egy része már elérhető analóg vonalon is, persze megfelelő plusz havidíjért, ami egyébként az ISDN alapárban benne volt.
Pl.: hívószámkijelzés, hívásvárakoztatás, háromrésztvevős konferencia, hangposta, stb.
Viszont analógon a 64k-s csatlakozás nem lesz meg. ISDN-en (akár egy csatornáson is) viszont igen. Persze ha van ADSL, akkor mit számit a 64K...

Az ISDN pedig bármiféle állítás ellenére egyre terjed. Talán megtalálja végre az igazi helyét a telekommunikációban nálunk is.

Előzmény: Ludvérc (2936)
Ludvérc Creative Commons License 2003.09.24 0 0 2936
Még az jutott eszembe, hogy amikor lemondtuk az ISDN-t, tavaly nyáron (amikor kiengedte a Matáv a 2 éves hűségkötelemből azokat, akik csak a net miatt fizettek elő ISDN-re), akkor azt mondták, hogy majd az eredeti hűség-időtartam lejártakor viszik el a NetMod-ot. Ez nekünk idén márciusban járt volna le, de a NetMod-ért azóta se jelentkeztek. Egyébként minden hajdani ISDN-es ismerősömtől ugyanezt hallottam. Nem is bánom, mert jó ez a doboz tartalék modemnek, ha netán leállna az ADSL.
Előzmény: Ludvérc (2935)
Ludvérc Creative Commons License 2003.09.24 0 0 2935
De, a skatulya üzemel modemként, legalábbis kb. fél éve még simán ment. Azóta nem próbáltam, mert már ADSL-ünk van. És, ahogy írtam, az Ascom Eurit ISDN telefonkészülék is működik, vagyis a doboznak az ISDN leágazása vagy mije is üzemel. Szóval, láthatóan csak annyi volt a változás, hogy másfél évvel ezelőtt a párhuzamos hívás lehetőségét megszüntették, és azóta analógként számlázzák nekünk ezt a megoldást.
Előzmény: Phnx (2934)
Phnx Creative Commons License 2003.09.24 0 0 2934
Hm, ez igen hasznos infó, köszi!
Nem bánnám, ha nálam is így lenne.

De ISDN hívást nemtudsz kezdeményezni azért, ugye?
(tehát pl ISDN net, stb..)

Előzmény: Ludvérc (2933)
Ludvérc Creative Commons License 2003.09.24 0 0 2933
Mi másfél éve mondtuk le az ISDN-t, azonnal meg is szüntették a két szám párhuzamos használhatóságát és rögtön elkezdtek analóg előfizetést számlázni. De külön-külön mindkét szám mind a mai napig hívható, az ISDN készülék is üzemel, és a NetMod-ott se vitte el senki. Azt hallottam, hogy így egyszerűbb a Matávnak, hogy "kvázi-analóg" vonalat csinált, ami ugyan fizikailag ISDN, de nem kell újra szerelgetniük mindent.
Előzmény: Phnx (2932)
Phnx Creative Commons License 2003.09.24 0 0 2932
egyébként azt tudom én is, hogy az ő tulajdonuk, ezzel nincs gond, csak gondoltam, hogy mostmár ugye a kutyának se kell az ISDN, gondoltam matávnak se kell már annyira vissza a netMod.
Phnx Creative Commons License 2003.09.24 0 0 2931
Semmit se akarok vele igazából kezdeni, csak az a gondom vele, hogy annyira bevan építve (rackszekrény), hogy lusta lennék kibontani :) (kábelek, takarólemezek, kábelcsatornák, stb..).
Matávosoknak semmi esetre se engedem, hogy hozzányúljanak, az tuti.. szóval ezekszerint viszik.. akkor majd kibányászom én, matávos "szerelők" még elcsesznek valami mást is...... majd ha jönnek, a kezükbe nyomom és kész.

Egyszer már a szemem láttára vágtak földhöz egy ADSL modemet (szereléskor), azóta valahogy nem bízok a szakértelmükben. Pláne, hogy én mutattam meg nekik, hogy melyik kábelt hova kell dugni a modembe meg a splitterbe... biztos kifogtam egy kezdő bagázst..

Szóval csak ennyi a gondom :)

Előzmény: rainman (2930)
rainman Creative Commons License 2003.09.24 0 0 2930
Kérdésre kérdés: Ugyan mit kezdenél egy netmod-dal az ISDN vonal nélkül?
Esetleg próbáld meg nem visszaadni, majd meglátod mennyi zsetont fognak rajtad bevasalni...

Az ISDN NT a szolgáltatóé! Meghibásodása esetén ingyen cseréli. Nem úgy az NT-hez csatlakoztatott ISDN készülékek, termináladapterek, egyebek. (feltéve, ha a szolgáltató azt bármilyen konstrukcióban az előfizető tulajdonába adta. Ami persze azzal jár, hogy meghibásodás esetén nem cseréli, a garanciális jogok érvényesítésének gondja a felhasználót terheli!)

Szóval mit is akarsz kezdeni egy vonal nélküli netmoddal?

Előzmény: Phnx (2928)
B. bácsi Creative Commons License 2003.09.24 0 0 2929
Miért, mi az a hűségizé?
Más: amit korábban írtál, az ADSL-es díjcsomagot nem nagyon kérném, mert annyit nem netezek (inkább a munkahelyemről). Más tipp?...
Előzmény: Törölt nick (2927)
Phnx Creative Commons License 2003.09.23 0 0 2928
Ha lemondom az ISDN2-t, es visszaterek analog vonalra, akkor elviszik a matavosok a netMod-ot?
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.22 0 0 2927
KÉRDÉS!

Kapott (már) valaki DM (Direkt Marketing) levelet ISDN HŰSÉGAKCIÓ címmel az itt megfordulók között?!

Válaszaitokat előre is köszöni
mm

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.19 0 0 2926
Igen, egy kicsit túl szakmaira sikeredett a szövegem...

A HÍVÓ OLDAL alatta z ta központot értem, ahonnan hívsz (legyen az GSM vagy vezetékes, vagy akár VoIP hívókártyás kártyás - ez neked tök mindegy!)

A lényeg az adatbázisban van (erről minden érintett elvileg már megállapodott, elfopgadták mint alapelvet).

A műszaki probléma épp ott van, hogy ezt az adatbázist (illetve ennek az adatait) valós időben, azaz abban a pillanatban, amikor az utolsó értékes számjegyet betárcsáztad, olyan gyorsan kell feldolgozni (keresni benne), hogy ne romoljon a kapcsolási idő. És ezt nem lehet fusi megoldásokkal (külső berendezések..) megoldani, hanem nagyon komoly sw fejlesztésekre (és ami még nagyobb gond: egységes fejlesztésekre!) van szükség.

A harmadik problémakör (amiben tényleg képlékeny a dolog) az a hívó tájékoztatása és az elszmolási viták előrelátó megoldása (tehát lehetőleg viták nélkül menjenm a dolog az első naptól).

Annyiban "vitatkoznék" DuDoR-ral, hogy Hkt és rendeletek ide vagy oda, képlékenység (nem is annyira szabályozási képlékenység ez, mint a hatsóági szerep ki nem használása, lásd később) ide vagy oda, arra nagy botorság állandóan arra hivatkoznia minden szolgáltatónak, hogy milyen sokba kerül. Az EU-s csatlakozással egyidőben már bőven tudnia kell a hálózatnak a szolgáltatást! Ezt mindenki nagyon is jól tudta és csak azt nem veszi be sem a gyomrom, sem az agyam, hogy miért kellett az utolsó percig kibúvókat keresniük. A hatósági szabályozás (egy perc alatt ki lehetne mondani, hogy a tv. betűje szerint 2003. január 1.-től működnie kellene, tessék tehát hívásátirányítással megoldani...) nem mer belekötni a szolgáltatókba, mert több támadási felülete van a hatóságnak, mint a zsolgáltattóknak, így többet veszthetnek közvetve az előfizetők..

De fejemet rá, hogy a Vfon-nál és pl. a PGSM-nél (de lehet, hogy a Vodafone-nál is) az első hónapokban olyan szépen kénytelen lesznek hívásátirányítással megoldani a hordrozást, hogy jó lesz nézni:-D //A Matáv szvsz - fű alatt - rég kész van a dolgokkal, csak hülye lenne először üzembe vinni../

Üdv!
mikaimaus

Előzmény: Törölt nick (2924)
DuDoR Creative Commons License 2003.07.18 0 0 2925
> És ha valaki vesz majd egy új előfizetést az új rendszerben, akkor a szolgáltatók a rendelkezésre álló körzetszámokból véletlenül választva adnak
> egyet, vagy új előfizetésnél mindenki a sajátjából ad? Egységesülnek-e majd a tarifák, vagy megmarad a saját hálózat, más hálózat megkülönböztetése?

Nagyon képlékeny még a dolog, sokminden nincs eldöntve, végülis hogyan lesz.

Az aktuális helyzetről itt egy rövid és aránylag könnyen emészthető cikk:
http://hvg.hu/cikkoldal.xhtml?oID=5FDDB4C2-857C-46C7-AE82-8EB785210A32&colID=3AF84720-7C1F-4B60-9F3F-87F686AFF857

>Egyáltalán, hogyan fog technikailag működni a rendszer, ha a körzetszámból nem derül ki, hol kell végződtetni a hívást?

Lesz egy adatbázis, amiből a rendszer kinézi, hogy mi az "igazi" szám.

Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (2923)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!