Szeretném megműttetni a szemem. Az Optimum és a Budai Szemészeti Klinika PRK kezelését tudnám megfizetni (már ha az megfelelő nekem). Melyiket ajánlanátok? Visszaolvastam rengeteg hozzászólást de nem lettem okosabb :)
-8 dioptriás szemmel az OM-ben PRK-ra és FEMTO-ra is alkalmas vagyok. Közben felfedeztem egy "újabb" fajta kezelést, OPTILASIK eljárást, amit a budai szemészetnél végeznek. Nem tudom melyiket válasszam, hogy végre teljesen eldobhassam a szemüveget/kontaktlencsét (ha egyáltalán ez lehetséges)...Van valakinek ezzel az eljárással tapasztalata, infója? Köszi.
Nagyon akarom ezt a műtétet,1éve filózok rajta és igen az izgulást felülírja az a szuper kilátás hogy utána látni fogok.viszlát szemüveg es végre ezen a nyáron nem kell állandóan cserélgetni a szemüveget napszemüvegre es ford.mert mar most bosszant..elotte hosszú évekig kontaktlencsém volt de nem bírja a szemem.
Szia!igen az OM ben lesz majus 4en��mar nagyon várom!Köszi hogy ilyen jól leírtad.Nekem is van egy kis cilinderem akkor nálam is jelölgetni fognak talán.
csak az jutott eszembe, amit a doki tőlem is kérdezett: mire használom a szemem munkába, ill. milyen tevékenységeket (sport, hobbi) végzek még....
Félreértés ne essék, nekem - volt (illetve cylinder), de szerintem is azt érdemes mérlegelned, h milyen munkád van, mennyire használod pl közelre, vagy távolra a szemed.
Egy darukezelő, vagy sofőr biztos örülne egy - szemműtétnek, egy könyvelő pedig lehet nem használja ki annyira a napi munkájához. Persze, nem csak a munka közben kell látni, de pl a sportba is más egy focista, vagy sportlövész, mint egy sakkozó...:))
Nem kell aggódnod, mert nem fogod mozgatni a fejed, sem elkapni :) A szemed pislogását pedig a -korábbi hozzászólásban is említett-szemterpesszel meggátolják. Én is 'szerettem volna1 pislogni, persze nem bírtam.:) Amire feleszmélsz, h műtik a szemed, már vége is:))
Nekem prk volt, a Femto/Intralasik még egy plusz lépés, de 2 kolléganőm is túlélte, az itteni hozzászólásokról nem is beszélve:) Ezt csak azért írom, mert aki hajlamos aggódni, az sztem túlgondolja az egészet és már 'rágörcsöl' előre. Gondolj arra, h eddig kellett szemüveg/kontaktlencse, egy negyed órás beavatkozás után meg nem kell...;)
Rövidlátó vagyok, messzire csak szemüveggel látok jól (-2,5,-2,75) közelre nem kell szemüveg. Kivizsgálás után azt tanácsolták ne csináltassak lézeres szemműtétet, mert azután közelre már csak olvasószemüveggel fogok látni és ez akkora változás lesz, ami nagyban befolyásolni fogja az életminőségemet.
Kérdésem: van valaki aki hasonló cipőben járt és mégis megcsináltatta? Mik a tapasztalatai? Én így elgondolva nem bánnám, hogy olvasószemüveget kellene viselnem olvasáshoz, ha ezentúl távolra élesen látnék szemüveg nélkül, de mivel eddig közelre mindig tökéletesen láttam, nem látom át a hátrányait a közelre rossz látásnak.
Nagyon megköszönöm a véleményeket, tapasztalatokat.
Kizárt. Én végig pislogtam, legalábbis úgy éreztem, de arra is mondták, hogy nyugodtan pislogjak, csak ne szorítsam össze a szemem. De a szemterpesz bent volt, szóval csak úgy éreztem, hogy pislogok.
Ma teljesen jó a látásom. Ma vezettem először a műtét óta és mosolyogtam végig, hogy milyen jól látok. :)
A lebeny előkészítésből annyit érzékeltem, hogy volt egy enyhe nyomás, aztán elmosódott minden, úszott a fény mindenfelé. Ennyit érzékeltem, de egyszerűen nem éreztem semmit. Nekem cilinderes volt a szemem és előtte bejelölték a fokokat, ami nekem sokkal parásabb volt, ott ültem simán a vizsgálóban és 4 jelet tett a szememre a drnő, semmit nem éreztem, pedig láttam, hogy a szememhez ér. Nagyon fura volt.
Számomra hihetetlen, hogy ennyi az egész, mire megszoktam a műtőt, már mehettem is ki. :) A legkedvesebb az előkészítős hölgy volt, aki beadta az érzéstelenítő szemcseppeket. :)
Cicumiu helyrejött a homályosabb latas?latod mar a monitort?
A lebenyfelhajtasbol mit lehet érzékelni??
Az kizárt hogy elkapják pl a fejemet? Az érzéstelenítő miatt?kezdek parazni nekem maj.4en lesz a nagy nap ...
Jó, hogy jelentkeztél és leírtad a tapasztalataid. Igaz nekem Femtom volt, 5 napja, de így is jó olvasni mindent. :) szerintem nálam minden rendben zajlik, de már rettentően várom az 1 hetes kontrollt. :) A jobb szememen maradt kb. 1 D, amit, ha letakarom a szemem, akkor érzékelek is. De bízom benne, hogy ez már csak jobb lesz.
Jelentkezem újra, hogy a még kételkedők biztatást kapjanak! :) Nekem az OM-ben bolt PRK kezelésem immár 9 hónapja. 12-13 D-t műtöttek. Az előrejelzések szerint, kb. 0,5-0- körüli eredményre számítottunk. A nagy dioptriára tekintettel az OM kért egy kivételes 9. havi kontrollt is. Itt az orvosom közölte, hogy mind a két szemem tökéletesen begyógyult, szinte nem is látni heget, ráadásul mindkettő 0-0 D-ás. Tehát még ilyen komoly látásromlást is tökéletesen helyre tudnak hozni úgy, hogy semmilyen különös panaszom nincs! Még mindig fantasztikus ez az egész, szóval bátran merem ajánlani mindenkinek! Csak bátran! :)
Szia! Nekem december 29-én volt Femto műtétem. +2,5 volt az olvasó szemüvegem, + 1,5 volt a távol látó szemüvegem. Mindkettőt megműtötték. Olvasni azóta elég jól tudok, de a távol látásom még nem jó. Homályosan és szellemképesen látok távolra. Az arcokat nem ismerem fel. Igazából nem nagyon mondtak semmit. Nem tudom, hogy mennyi tapasztalatuk van egyáltalán ilyen műtéttel kapcsolatban. Azt mondták, hogy még várjak, mert a teljes gyógyulás 6 hónap. De így látni nem valami kellemes.
Szerdán volt a műtétem, azóta minden rendben. Lekopogom, nagyjából minden probléma nélkül vagyok. Estére elfárad a szemem, de emiatt nem aggódom, szerintem természetes.
Viszont ma észrevette a férjem, hogy az alsó szmhéjam be van duzzadva. Tapasztalt valaki ilyet?
Sziasztok! Jelentem túl vagyok a femto műtéten!!!!! Tegnap volt a nagy nap. A műtét semmi volt, hihetetlen élmény. Nagyon izgultam előtte. Teljesen fájdalommentes volt, a vákuumos dolog sem volt olyan rossz, mint amilyenre számítottam. Az éjszakám fájdalommentesen telt, de a párna nélküli, háton alvás nem igazán ment. Ma a kontrollon az ígérthez hasonló eredmény mutatkozott. J: 0.80 B: 0.85. 0.85-öt ígértek mind a két szememre. Teljesen elégedett vagyok és boldog.
Ez még nem a végleges eredmény, a szemnek kb fél év kell mire beáll (gyógyul). A 100%-os látáshoz képest már igy is nagyon szép a javulás, hiszen a -6,5-höz képest már 85%-ra javult a látása.
A vizsgálati lapon biztos fel van tüntetve, h mekkora volt a műtét előtti érték, ill. a szemüveggel (lencsével) korrigált % is mekkora volt.
Legyetek türelemmel, mert időközben változhat a látás (és így a mért %-ok is). Kell idő, míg a hámosodás tart. Érdemes betartani az előírásokat, csepegtetés rendszeresen és UV védelem mindenek előtt:))
Köszi az infót! Meg is kérdeztem az OM-et, valószínűleg a szemszárazság okozta. Javasolták (amit itt is írt az egyik fórumozó), h kb 15 perccel a Flucon előtt csepegtessek, h ne legyen annyira száraz a szemem. Szerencsére azóta nem volt ilyen gondom, próbálok napközben is több műkönnyet csepegtetni. Még egy darabig azt hiszem elleszek ezekkel a csepegtetésekkel:)) Most már csak az zavar, h még elég életlennek látom a betűket a monitoron, de tudom, kell idő, míg beáll a szem...:)
Szia! Igen, nekem is Flucont kellett használnom, de szerencsére nem csípett. Ha nem múlik el, szerintem legkésőbb a következő kontrollon említsd meg.De ha vörös is marad tőle a szemed, akkor talán még előbb vissza kéne menned. Főleg, h Flucont elég sokáig kell használni, szóval ha esetleg allergiás vagy vmilyen összetevőjére, akkor minél előbb le kell cserélni vmi másra. De nem akarlak beparáztatni, kívánom, h minden a legnagyobb rendben legyen!
- Az OM-nél a "Sasszemkezelés" egyaránt vonatkozik prk és FEMTO (Intralasik) műtétekre:
"Klinikánk kizárólag a hagyományos lézerkezeléseknél korszerűbb, eredményesebb, biztonságosabb, élesebb látást nyújtó Sasszem lézerkezeléseket® végzi, Sasszem PRK és Sasszem FEMTO formájában."
"Tapasztalataink birtokában nagyon nagy biztonsággal meg tudjuk határozni, hogy milyen eredmény érhető el. Fel tudjuk mérni az egyéni, rejtett fénytörési hibákat és ezeket is meg tudjuk szüntetni. Az esetek jelentős részében 100%-nál jobb látásélességet érünk el. Ezért nevezik az eljárást Sasszemkezelésnek®" (forrás:http://sasszemklinika.hu/)
Szeretném megkérdezni, h használtál e Flucon szemcseppet? Nekem kicsivel több, mint 1 hete volt prk műtét és most meglepett, h csepegtetés után elkezdett égetni, szúrni kb 5 percig.
szia! Végül az OM-ben volt a műtétem, mert az utolsó pillanatban a SOTE-n közbeszólt Murphy:) De ott voltam először vizsgálaton, és mivel egyébként is csak PRK-t csinálnak a klinikán, utána már fel sem merült az IL. Engem nem zavart a hosszabb gyógyulási idő, és mindenképpen Nagy Zoltánhoz szerettem volna kerülni, ő pedig csak PRK-t műt.