Keresés

Részletes keresés

exlex Creative Commons License 1999.07.29 0 0 17
Pam:
Zsakos ember: Azert volt szuksege ajtora, mivel normalis leny volt, csupan kibocsatott vmi halluinogen anyagot, ami megzavarta az emberek erzekeleset.
Millennium: A CNN-en lattam, hogy most dontottek az USA-ban a sorozat abbahagyasarol. Vagyis ha ott most megy le az utolso szezon, akkor meg boven lett volna itt vetitenivalo.
A Simpsons-t meg meg most is forgatjak, szoval ezzel kapcsolatban ilyesmi fel sem merulhet.

Lehet, hogy penze nem volt a TV3-nak megvenni, vagy nem voltak eleg sikeresek a sorozatok ? Ezt akartam megtudni, de nem reagaltak.

abalint+X-Files: nem egeszen ugyanaz a kategoria. Ott lazan osszefuggo reszek voltak, itt fuggetlen epizodok. Es nincsenek allando szereplok se, akik osszekotnek a tortenet epizodjait, szerintem ez is nagyon cool benne.
BTW, az X-Files normal reszei, vagyis amelyek nem az osszeeskuves elmelettel foglalkoztak a vegere mar kezdtek uncsiva valni. Ennek ellenere az X-Files-t is neznem, ha lenne.

Pam Creative Commons License 1999.07.29 0 0 15
Nem is tudom. Az Alkonyzónát én is kedvelem, egy kicsit talán a Meghökkentő Mesékre emlékeztet. A VH viszont az utóbbi időkben olyan jó kis részekkel rukkolt elő (pl. zsákos ember - mondjuk nem tudom hogy a film végén miért volt a lénynek szüksége ajtóra?-, vagy a legutóbbi zöld kontaktlencsés 240 éves lány sztorija) hogy nálam nagyon nyerő lett a sorozat.
exlex: szerintem a Millennium esetében nem "befagyasztásról" volt szó, hanem arról, hogy x rész vett meg a TV3 sugárzásra, lehet hogy hamarosan folytatják, de lehet hogy anno ennyit forgattak és nincs is több rész.
abalint Creative Commons License 1999.07.29 0 0 14
Nekem inkább tetszik az Alkonyzóna és főleg az X-Files, mint a Végtelen határok...
mud Creative Commons License 1999.07.29 0 0 13
Kar, hogy elobb nem talatam ra a topikra, mert epp mennem kell, dehat ez a topic holnap is elni fog. Az Alkonyzona egeszen kulonleges volt az amy tv torteneteben, es ahogy hihetetlen nepszeru volt a honi kozonseg szamara is. Aztan jott az "uj" Twilight Zone, aztan a film, es mindegyik baro volt. Valoban volt egy-ket gyenge, dehat ilyen van.
A Simpsons meg a Millennium szinten rulez. mud is very happy.
Majd holnap.
exlex Creative Commons License 1999.07.29 0 0 12
Igen !
Kicsit offtopic, de ettol fuggetlenul nagyon szerettem a Milleniumot. :)

Remelem a VH nem fog erre a sorsra jutni. Bar a Simpsons es a Millenium befagyasztasa utan mar semmin sem csodalkozom.

Irtam egy levelet a Tv3-nak, hogy fejtse ki a sorozatokkal kapcsolatos musorpolitikajat, de a levelemet elegansan ignoraltak. :(

Pam Creative Commons License 1999.07.29 0 0 11
Hello, én is csatlakoznék a Klubhoz, rendszeres nézője vagyok a fent említett sorozatnak. Néha van egy-két gyenge rész, de ha tudok ott figyelek a megfelelő időben a megfelelő helyen. (Tv3, télen-nyáron -ez itt a reklám helye).
Megpróbálok exlex-nek segíteni, de nem ígérek semmit!
Más: A Millennium-ot senki sem említette, pedig az a sorozat is nagyon ott volt. (Sokkal jobb volt, mint a most ismételt pszicho csoda). A videon megjelent változatban viszont egy kicsit csalódtam!
exlex Creative Commons License 1999.07.29 0 0 10
Kiscsillag:

A potyautasos Alkonyzonat nem lattam, viszont a sztorit olvastam novellaban.

Rideg egyenletek a novella cime es ha jol emlekszem a Gyilkos ido cimu sci-fi antologiaban jelent meg.
Nagyon hatasos tortenet.

Az Alkonyzona epizodjai egyebkent kozismerten szinvonalas sci-fi novellakon alapulnak. A Vegtelen hatarok eseteben nem tudom mi a helyzet. Valaki tud vmi info-t errol?

Mas kerdes: meg tudja valaki szerezni a VH bevezeto szovegenek angol valtozatat? Nagyon erdekelne, hogy milyen lehet.

En probaltam keresni, de csak a sorozat 60-as evekbeli szeriaja bevezetojet talaltam meg, ami nemileg kulonbozott a mostanitol.

Ha valakit erdekel, akkor a magyar szoveget le tudom irni szorol-szora. Mar eppen elegszer hallottam. :)

Brumi:

Szerintem nem baj az, hogy felhivjuk a tudomany sotet oldalara is a figyelmet. En abszolut nem vagyok tudomanyellenes, de neha eleg bizonytalan vagyok, hogy milyen vilagban fogok elni 20-30 ev mulva.

Sajna az emberiseg meg nem eleg erett arra, hogy eljen a hatalommal, amit a tudomany a kezebe ad. (Boduletes kozhely, de igaz!)

wice:

Tenyleg ugyanaz volt ? En nem is figyeltem fel erre... rulez!

Feketekéz Creative Commons License 1999.07.29 0 0 9
Szerintem az volt a legjobb amikor a faszi tíz éveket ugrált az időben. Nagyon át tudtam érzeni a helyzetét.
wice Creative Commons License 1999.07.29 0 0 8
es hogy tetszett a folytatasa? mikor a vegso fegyverrel repulnek az emberek az idegenek bolygoja fele, es rajta van az urhajon az a pasi, aki az elozo reszben kikotyogta az alien csajnak a terveket? es persze kiderul, h nem ot szabaditottak ki, hanem egy idegent, akit atoperaltak olyanna, mint o. es akkor az ifju fohos legyozi, es vegso erejevel ledobja a bombat. csakhogy kozben az idegen visszaforditotta az urhajot a Fold fele... :-) huhh!
kiscsillag Creative Commons License 1999.07.29 0 0 7
exlex, olyannyira egyetértek, hogy ezt a topicot ÉN is meg akartam nyitni, csak meghagytam tervszinten. ;))))

A Végtelen határok és az Alkonyzóna azért olyan nagyszerű és különleges élmény, mondjuk, az X-akták után, mert nem kizárólag gonosz földönkívüliekkel és -belüliekkel foglalkozik nyálas bonyodalmakkal és ügynökökkel terhelten, hanem az emberi lét különös (lehetséges?) fordulataival gondolkoztatja el a nézőt. A legutóbbi rész pl. egy nem öregedő lányról szólt, aztán volt az az öreg nőből fiatal nő, akinek sürgősen hapsit kell fognia, aztán a hologramos, vagy a hivatalnokos, aki hirtelen elkezdte előre látni a dolgokat. Emberi dráma volt az az űrhajós sztori is, amikor a potyautas lányt ki kellett lőni az űrbe, mert különben nem lett volna elég üzemanyag.
Egyszóval: szeretem, ha a sci-fi nem kizárólag ronda szörnyekre korlátozza magát!

Outer Limits Fan Kis*

Brumimackó Creative Commons License 1999.07.29 0 0 6
Hát szerintem pedig ez a sorozat egyenesen káros. Tudományellenes ugyanis. Amit eddig láttam belőle, mind arról károgott, hogy az aktuális tudományos trendek és eredmények (génmanipuláció, agykutatás, klónozás satöbbi) RETTENETES katasztrófákat okoznak. Ennek persze van realitása, de annyira egyoldalú, mintha a villannyal kapcsolatban csak arról indítanának sorozatot, hogy mindenkit megb@sz az áram, hej.
alexandrosz Creative Commons License 1999.07.29 0 0 5
Így van, Alkonyzóna rulez!

Old school sorozat, de számomra most is a legérdekesebb.

exlex Creative Commons License 1999.07.29 0 0 4
hoolywood = hollywood
hol esik = jol esik
exlex Creative Commons License 1999.07.29 0 0 3
OK-OK. Vannak harmatgyenge reszek is, de van nehany egesz jo is.

Szerintem eddig a legjobb az volt, amiben haboru folyt az idegenek es az emberek kozott. Egy idegent az alienek atoperaltak emberre es egy bortonbe raktak egy emberrel, aki ismerte a vegso tamadas tervet az idegenekkel szemben.

Termeszetesen sikerult kiszedniuk az emberbol a titkot.

Nekem leginkabb azok a reszek tetszenek, ahol az idegenek nyernek :) Talan azert, mert a happy end-es epizodok kevesbe izgalmasak.
A hoolywood-i filmekbol mar ugy megszoktuk a happy end-et, hogy hol esik egy kis valtozatossag ;)

outer Creative Commons License 1999.07.28 0 0 2
Csak nem rólam van szó ? : )
Én is láttam néhány darabot, egész meglepett a sok jó ötlet. Mondjuk nem dícsérném agyba-főbe, de nézhető. Ha megnézem, akkor utána nem mulasztom el a Szürkületi Zónát sem, ez régi, de ilyen témában úttörő jellegű volt, emléxem, a 80-as évek közepén a Super Chanel-en mindig néztem, csak nem nagyon értettem még akkor angolul.
ds9 Creative Commons License 1999.07.28 0 0 1
Szerintem is az egyik legkirályabb sci-fi sorozat, nagyon sokat láttam a Sky One-on, de ott most nincs így nézem a régebbi részeket a tv3-on.
Az se kutya.
exlex Creative Commons License 1999.07.28 0 0 0
A Vegtelen hatarokat senki sem nullazhatja le ! :)
exlex Creative Commons License 1999.07.28 0 0 topiknyitó
Hat errol lenne szo. Nezi rajtam kivul valaki ?
Szerintem az egyik legszinvonalasabb sorozat (egy-ket epizodtol eltekintve), bar a sci-fi gyulolok sugarban hanynak majd ettol a kijelentestol.

Mast nem is nagyon nezek a magyar TV-n.

Ti nezitek ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!