Keresés

Részletes keresés

kagy Creative Commons License 2003.11.25 0 0 3666
Radnóti: Kripli
Mit tudtok róla?

Láttam az Alhangyát a Víg Háziszínpadán.

Félelmetes darab. Sajnos a színészek - bár egytől-egyig dícséret illeti őket az igyekezetükért - egyike sem hitette el velem a figuráját.
Lukács Sándoré volt talán a leghiteltelenebb alakítás (nekem Garas jutott először eszembe, de van még ezer színészünk, aki tud lepusztult figurát alakítani).
A fiataloknak jól jött a kicsi tér, mindenkit lehetett hallani.

A legtöbb erőfeszítést Csöre Gábor fejti ki, hogy elhigyjük róla, hogy eszement infantilis gyilkológép, de hiába... A többiekről nem érdemes szót ejteni. Ternyák Zoli hol vagy?

A darabban szerintem sokkal több van, mint ami ez a rendezés kihozott belőle.

Mollly Creative Commons License 2003.11.24 0 0 3665
Jaj. Kár, hogy most látom a beírásod, mentem volna. Valaki ajánlotta nekem a talizmánt, de most eszembe nem jut, hogy ki volt.
Előzmény: ananova (3663)
twenty Creative Commons License 2003.11.24 0 0 3664
érdemes megnézni.
persze attól függ, milyen tipusú darabokat kedvelsz.
szerintem azon kevés darabok egyike, amik nézhetőek a pesti magyar színházban.
ironikus, de jó humorú. Őze Áron pedig nagyon jó benne.
Előzmény: lujza777 (3662)
ananova Creative Commons License 2003.11.24 0 0 3663
Sziasztok,

Nincs valakinek kedve megnézni velem este a Katonában a Talizmánt?
Ha van vállalkozó szellemű emberke, akkor irjon egy mélt az itteni cimemre, 12 h-ig.

Köszi,
A

lujza777 Creative Commons License 2003.11.23 0 0 3662
látta vmelyikőtök a Kafka farka c. darabot?
ajánlották, hogy nézzem meg, nagyon jó. mi az?
Mollly Creative Commons License 2003.11.21 0 0 3661
Engem is.:))) TEgnap láttam egy érdekes előadást a BM Duna palotában. "Trójában nem lesz háború" Érdekes darab, ajánlom nektek is.
Előzmény: ColinCrazy (3660)
ColinCrazy Creative Commons License 2003.11.21 0 0 3660
Eléggé érdekelne! :)
Előzmény: lujza777 (3659)
lujza777 Creative Commons License 2003.11.21 0 0 3659
mit szóltok

ehhez

?
Érdekesnek tűnik ...
Mollly Creative Commons License 2003.11.19 0 0 3658
Üdv mindenkinek! :)

Egy régebbi előadást hoznék ide, kíváncsi vagyok, látta-e valaki, és ha igen, mik voltak a benyomásai.

Ferrando Arrabal:

Az Építész és az Asszír császár

A Kamrában játszották, illetve pár évvel korábban Miskolcon, aztán ez a Miskolci előadás került Pestre, a Kamrába.

Építész: Mihályi Győző
Császár: Bregyán Péter

Nos?

timcsili Creative Commons License 2003.11.13 0 0 3657
holivúdba a kengurukon keresztül vezet az út...
alföldit meg nem kell megvédeni, twenty.
Előzmény: pink_panther (3655)
twenty Creative Commons License 2003.11.13 0 0 3656
Bocs. igazad van.
igazából Alföldi védelmében szerettem volna mondani, aztán rosszul sült el.
Előzmény: timcsili (3654)
pink_panther Creative Commons License 2003.11.13 0 0 3655
Dehogynincs. Mekkorát alakít a Vodafone reklámban!
Ez egy újabb grádics a holivúdi karrier felé, vagy tévednék?! :-)
Előzmény: timcsili (3654)
timcsili Creative Commons License 2003.11.13 0 0 3654
ez hagyjátok a francba. annyira undorítónak tartom, ha mások szexuális orientációjával foglalkoznak. kinek mi köze hozzá? a tehetség meg ettől nem függ. hujbernek meg mindegy, hogy kivl bújik ágyba, nincs tálentuma. uff. megmondtam.
Előzmény: twenty (3653)
twenty Creative Commons License 2003.11.13 0 0 3653
Hujberről is hasonlókat tudunk:)
de hagyjuk inkább, ezek nem ide tartoznak.
Előzmény: Balthazar (3652)
Balthazar Creative Commons License 2003.11.13 0 0 3652
Na azért nem.

Amit elnézünk Alfölditől, mert tudjuk amit tudunk, nem biztos hogy szívesen elnézzük Hujbertől, amint más pasik fenekével foglalatoskodik. :)

Előzmény: twenty (3650)
pink_panther Creative Commons License 2003.11.13 0 0 3651
Tényleg felejthetetlen lehetett...

Van is róla egy cikkecske a korridoron. A cikkíró felkészültségét jellemzi, hogy szerinte Kern-nek hosszabb idő kellett "mire realizálta az eseményt".
Ez egy hülye. Nem érzi a különbséget a realizálás és a lereagálás között. Realizálni nyilván azonnal realizálta amint látóterébe került, csak a meglepetés erejével meg kellett küzdenie.
Azért sajnálom, hogy nem láthattam...

Előzmény: lujza777 (3646)
twenty Creative Commons License 2003.11.13 0 0 3650
Én még Hujberrel láttam, sőt még Almási Sanyival is.
Hujberrel miért lett volna kiábrándítóbb?
Neki legalább annyira való a szerep mint Alföldinek :)
Előzmény: Balthazar (3649)
Balthazar Creative Commons License 2003.11.12 0 0 3649
A Shopping &Fuckingra sikerült tegnap eljutnom végre.

Kb egy éve vártam erre a pillanatra.

Még szerencse, hogy nem az Anyámmal mentem.
Biztos ki lett volna az állandó meztelenkedéstől, homoszexuális aktusok számától és az állandó trágár beszédtől. :)

Ilyen szempontból jó, hogy a Hujber Feri szerepét átvette az Alföldi.

Tőle még elnézem ha ilyeneket csinál, de a Hujbertől egész biztos kiábrándító lett volna.

El nem tudom képzelni hogy játszhatta el ezeket technikailag.
Sajnálom azért hogy csak így láthattam.

Balázsovits Editnek nem sok szerepe volt.
eddig sem tartottam nagy színésznőnek, mondjuk a mostani formáját tudta hozni.

A zene nagyon tetszett, Váczi Eszter hangja mindig is megborzongtatott..
A jelmezek is nagyon el voltak találva.
összességében tetszett az egész.

banyaszbeka Creative Commons License 2003.11.12 0 0 3648
Visszanéztem pár hetet, nem találtam, ezért:

A hétvégén olasz kulturális fesztivál a Nemzeti Színházban.

Bábelőadás, Róma-fotókiállítás, előadás és felolvasás Dario Fo-ról, és - főleg - a legendás, piccolo-s Két úr szolgája

(Öt éve láttam Párizsban, lenyűgözött, az egyik előadás volt, mely színházjáróvá tett. Ott tomboló siker volt, itt kíváncsi vagyok, mindenesetre nem fogytak túl gyorsan a jegyek. Félek is kicsit, hogy elfáradt az előadás, hogy mást ne mondjak, a főszereplő Soleri hetven jócskán elmúlt tudtommal, ami ebben a darabban...)

twenty Creative Commons License 2003.11.12 0 0 3647
jó hogy leírtad:)
nagy élmény lehetett.
Előzmény: lujza777 (3646)
lujza777 Creative Commons License 2003.11.12 0 0 3646
Elnézést, hogy csak így magamban írogatok, de ezt muszáj megosztanom veletek.
Tegnap, Víg: Játszd Újra Sam; napra pontosan 20 éve, hogy bemutatták.
Hegyi Barbara játszotta Halász Judit szerepét, amiért én bevallom egy kicsit csalódott voltam. Persze nincs semmi bajom vele, de azt hittem a klasszikus szereposztást látom.
Gyanús volt, hogy a 2. felvonás 2. felére legalább 15 ember mindenhonnan bejött és megállt hátul, oldalt stb.
No tehát lement a búcsú jelenet és következett az, amikor jön egy nő, aki most költözött oda a szomszédba és kizárta magát, vagyis a darab vége. HALÁSZ JUDIT ESETT BE AZ AJTÓN!! csakhogy ez a Kernnek is meglepi volt. Nem kicsi, hihetetlen arcot vágott! Persze a közönség őrjöngött, leállt az előadás, a Kern ment 1-2 kört a színpadon, nem hitte el. Halász Judit pedig a tapsviharban (fátyolos tekintettel) megpróbálta elkezdeni a szövegét: Barbara Taylor vagyok (asszem Taylor, de lehet, hogy Tyler mindegy) Kern - még mindig zavarban, nevetve - : Na ne mondja!
Végül a pár mondatos szöveget Halász Judit azzal fejezte be, hogy 'tudja egy kicsit szorongok ... már 20 éve szorongok'. :-)
Megható volt nagyon, Szuper közönséggel!
Örülök, hogy ott lehettem, örülök, hogy leírhattam.
lujza777 Creative Commons License 2003.11.11 0 0 3645
Játszd Újra Sam-et nézek ma este és már alig várom.
akkor láttam először, amikor a Halász Judit éppen a balesete után lábadozott és Pápai E. vette át ideiglenesen a szerepét. vmilyen 'kerekedik' előadás volt és utána a Kern felhívta telefonon kihangosítva a Halász Juditot, hogy Ő is 'ott legyen'. kb. 5-6 perces vastaps volt, a klasszikus "egy szem sem maradt szárazon" következett ... még Kern A. is meghatódott.
Idén van 20 éve színpadon. Elismerésem.

ColinCrazy Creative Commons License 2003.11.10 0 0 3644
Következö tervem a Sóska... :)
NaCCerű ötlet! :) Remélem, nem szomorít el a hír, hogy a dec. 12-i (egyetlen decemberi) előadásra már nincs jegy. Igazából nem is volt, hiszen ma kezdődtek a pártolói napok, és máris zártkörűnek nyilvánították... Még jó, hogy mi (Sóska-kommandó) ott leszünk! :)
Előzmény: Shalina (3642)
quartya Creative Commons License 2003.11.10 0 0 3643
Galambok

Egri vendégjáték volt a Thália új stúdiójában. A darab maga eléggé túlírt, felesleges szereplők, felesleges párbeszédek teszik kissé lapossá az amúgy remek alaptörténetet, ellenben a három főszereplő (BozóAndi, AngerZsolt, KaszásGergő) elviszik a hátukon a darabot, igazi felszabadult örömjáték amit művelnek. A többi színészről meg legyen mondjuk néma csend.

q.

Shalina Creative Commons License 2003.11.08 0 0 3642
A vágy villamosa a Tivoliban.

Elképesztöen jónak találtam. Eszenyi általában nekem egy kicsit túl sok, ha értitek, mire gondolok, de ezt a szerepet mintha direkt neki találták volna ki. Sose hittem volna, hogy valamiben ennyire fog tetszeni. A másik föszereplö, László Zsolt... Hát, ezt hiszem, ebben a topicban felesleges már öt magasztalni. :D Horváth Lili semmi kül, de igazából itt nem is neki kell különlegesnek lennie, Pindroch Csaba viszont egyszerüen nagyszerü.
Ráadásul sohasem gondoltam volna, hogy ezen a darabon nevetni is lehet. Márpedig lehetett, nem is keveset. Elöször kicsit furcsa volt, de igazából nagyon jónak találtam ezt a felfogást, hisz az ember a nyomorúságban is ember, ami vicces, az vicces. És annál kontrasztosabb, ami szomorú.

Következö tervem a Sóska... :)

(Bocs, nem tudom, hová tüntek a hosszú ö-k meg ü-k...)

Shal

quartya Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3641
dühöngő ifjúság: a darab továbbra is szerintem az egyik legjobb kamaradarab amit valah aírtak, a thália új stúdióban pedig egy nagyon jó interpretáció született, remek színészekkel.
PDF Creative Commons License 2003.11.05 0 0 3640
Hahó!

Nemrég volt alkalmam nekem is megnézni a Rómeó & Júliát, elsőre nagyon élveztem, bár a 4 óra valóban kicsit rázós volt azokon a kényelmetlen padokon. A beszédhibás és hadarós színészek engem is zavartak, de az alapvetően nem tudta elrontani azt az kifejezetten közvetlen hangulatot, amit az előadás az első perctől kezdve teremtett. Azt kell, h mondjam, ez volt az első Rómeó és Júlia feldolgozás (ha nem vesszük az Eszeny-féle West Side Storyt annak), ami igazán megérintett.

Ez a sok kellemes élmény és benyomás mégsem tett akkora hatást, h elnézzek bizonyos méretes rendezői bakikat és következetlenségeket, nem is beszélve a színészek mondhatni gyenge és összeszedetlen játékáról.

Lehet, h csak érnie kell az előadásnak, lehet, h nem ártana még 1 pár próba és rendezői újragondolás (úgy hallottam tervezik a darab megrövidítését). Lehet, h ebből az előadásból még lesz valami... Remélem... :)

Üdv:

Előzmény: Verkisto (3636)
Artension Creative Commons License 2003.10.31 0 0 3639
1. Sajnálom.

2. Nem a könyv, az előadás felvétele. TV-ben már többször adták, csak felvette egy színházbarát.

Előzmény: timcsili (3638)
timcsili Creative Commons License 2003.10.31 0 0 3638
1. nem.
2. a könyv? nekem igen.
Előzmény: Artension (3637)
Artension Creative Commons License 2003.10.31 0 0 3637
KÉRDÉSEK:

Nem vette fel véletlenül valaki a múlt szombaton sugárzott Pártos Géza portréfilmet??????

Nem adom fel továbbra sem: BAL NÉGYES PÁHOLY kinek van meg??????

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!