Sajnos az én kisautóm beázik az antenna mellett. Tegnap kiszereltem a belső világítást és az ölembe folyt némi víz. Persze befolyt a belső világítótestbe, ahol rövidzárlatot okozott, ezért a riasztó folyton szólt. Tudtok-e valami működő házi megoldást a szigetelésre, vagy szervízbe kell vinnem a vasat?
Nekem pont a Thalia-ban fájdult meg a hátam, olyan homorú az ülés. Vettünk is bele gerinctámaszt, azóta jobb a helyzet.
Mi csak a szóhasználaton vitatkozgatunk, nálam a "jó", annyit jelent, hogy az autó egészen jól az úton marad mindenféle megpróbáltatások során. Amit Te "jó"-nak mondtál, az nálam komfortos, amin én a kényelmes, úthibákat kisimító, nem rázó futóművet értem. A Thalia a lágyra hangolt fütóműve miatt kellemesebb viselet rázós úton, mint a feszes Fabia, de a mi Thalicskánknak sem kell nagyon szégyenkeznie extrém körülmények között.
Gyári rádióhoz csatlakoztatható 6 lemezes digitális cd-tár, amely a kormányról is vezérelhető, anyós ülés alá, csomagtartóba ill. kesztyűtartóba szerelhető eladó.
2000-es évjáratú utáni bármilyen Renaultba passzol.
35000 Ft
- A délelőtti rész módosulhat, mivel nem sikerül kicsikarni az engedélyt a Corából és a BricoStore-ból (eddig).
- Elég karcsú a résztvevők száma. Emberek! Technikai probléma van, vagy ennyire nincs rá igény? :)
Megnéztem alaposabban a rendeletet -sajna korábban csak az ügyvéd magyarázta el-, de nem biztos, hogy a 2 év, az két év, legalább is én nem így értelmezem. Bocs, ha valakiben reményt keltettem, de azért bárkinek szívesen átküldöm tanulmányozásra!
151/2003.(IX.22.) Kormány rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról.
Ami lényeg az 1.§ 2.pontja amely így szól:
"Semmis az a megállapodás, amely az e rendeletben foglaltaktól a fogyasztó hátrányára tér el. Az érvénytelen megállapodás helyébe e rendelet rendelkezései lépnek"
Ami kimondja, hogy személygépkocsikra 2 év jótállás jár.
Ha kell hétfőn tudom faxon is küldeni a teljes anyagot, mert itthon megadta magát a szkenel.
OFF Más: egy kis kolozsvári emlékkép a hétvégéről:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] ON
Imre! Nem jártál vasárnap (11-én) délelőtt a Bólyai Egyetem előtt? Láttam egy királykék Thaliát ötágú könnyűfém felnivel (a klubos fotón nem látszik, ilyened van-e), sajnos az ajtón levő kis táblát nem tudtam megfigyelni, hogy 1.4 volt-e rajta. Ottó volt?
A kereskedő 1,6-ért számítja be (2002. május, 8V, expression).
Lehet, hogy kereskedői fogás is, de ettől függetlenül tény, hogy semmi érdeklődés a kocsi iránt. Eddig összesen egy érdeklődő volt, aki csak azt kérdezte, hogy van-e benne légkondi. A kereskedésben a jelenlétemben megnézték az eurotax katalógust, annak alapján 1,85 az értéke.
Először 1 799000-ért hirdettem meg. Ennyiért csak Thalia I-eseket lehet kapni, ez volt a legolcsóbb Thalia II-es. Pár hét után lementem 1 750000-re, de így sincs érdeklődő.
Engem nem kellett rábeszélni a drágább változatra, mert magamtól dci Azure-t rendeltem+ABS-t és oldallégzsákot.
Úgyhogy az elmúlt pár hét mondatja velem, hogy nehéz a 8 szelepes légkondi nélküli kocsi eladása. Persze lehet, hogy a 16 szelepes légkondist sem lenne sokkal könnyebb.
A beszámításhoz még csak annyit, hogy több helyen is voltam. Ránézésre általában 1,7-et mondtak, ami az állapotfelmérés után természetesen minden esetben csökkent.
Szia!
Tapasztalatból mondom, hogy nagyon óvatosan a légkondival!Az én gyerekeim állandóan megfáznak tőle!Nekem is be figyel nyaranta egy légcsőhurut vagy egy tüdőgyuszi:(((
Most már óvatosabb leszek, nem használom nagyon alacsony hőfokon a kondit...Főleg hosszú utakon jön jól, ha csak ki - be ugráltok akkor a 10-15 fok különbség megteszi a magáét:(
a kereskedő nem számítja be a régi járgányt?
Ha igen mennyit kínált érte?
Az, hogy a "8 szelepes, légkondi nélküli kocsikat elég nehéz eladni", szerintem csak kereskedői fogás, egyrészt, hogy kevesebbet kínáljon a használtért, másrészt (ha újat veszel) azért mondja, hogy a drágábbat vedd meg. Úgy hallom a használt kocsik mostanában úgy általában nem nagyon mennek. Saját tapasztalat is ez.
Edoanyu
Nagyon megköszönném, ha megadnád a törvény számát, mert nekem pont lenne egy ilyen esetem (motortartó bak csere), s szeretnék képben lenni (a kocsi 2002 aug-i).
Köszi
v__tibor
Azért veszünk újat, mert a mostaniban nincs légkondi. Nemsokára jön a pici és nem szeretnénk, ha hőgutát kapna.
Az olajcserével kapcsolatban nekem is voltak kétségeim, de eloszlatták. Az összes szervizben azt mondták, hogy simán kibírja a 30 ezer km-t. Meg aztán ez az intervallum nem kizárólag az olajra értendő.
Valóban Thalia-hiány van. Az Azure és a Comfort nagyon megy. A kedvező árak miatt viszont a használt Thaliákra nincs nagy kereslet. Én lassan egy hónapja hirdetem a kocsit és összesen egy érdeklődő volt, aki viszont nem igazán ismerte a típust. Úgy vettem észre - és ezt több kereskedésben is megerősítették -, hogy a 8 szelepes, légkondi nélküli kocsikat elég nehéz eladni, függetlenül a felszereltségtől.
Hi cdl1!!!
Hivatalossan 13cm tárgyilagossan szintén, hátra is ugyanez a helyzet
Valakinek van GT2-es jóév gumi eladó!! vennék!!!!
Üdv, kellemes hétvégét, vak rendőröket
Nagya!!!
Még egy dolog!
Feltünt, hogy egy ideje a környékbeli Renault szalonokban Thalia hiány van. Talán nem hoznak be többet? Felétek mik a tapaszalatok? Úgy tudom, hogy az unióban nem forgalmazzák.
Most jut eszembe, hogy figyelmébe ajánlom, minden olyan márkatársnak, hogy a szavatósságra vonatkozó jogszabály módosult. Ennek értelmében, akinek még 1 év járt, de még nincs 2 éves a kocsija, ha jól értelmezzük a törvényt, nekik is jár a 2 év. Mivel ez a törvény kimondja, hogy a jogszabály életbelépésétől, a fogyasztó hátrányára eltérő megállapodás semmisnek minősül. Remélem így van,de érdemes utána nézni, akit érint. Ha kell megszerzem a törvény számát!
Nya, megint en... Ki tudna felvilagositast adni arrol a jogszabalyrol, ami talan nalunk is ervenybe lep es a gumik korarol szol, valami olyasmi, hogy az EU-ban nem lehet majd kozlekedni 2 vagy 3 evesnel idosebb gumival futasteljesitmenytol fuggetlenul... Vagy mar en hulyultem meg es csak rosszul emlekszem, nincs is ilyen?
Talán meg oldódik a problémám mert valószinűleg a skoda kereskedő tud szerezni(remélem minnél olcsóbban)egy új hátsó ülés-támlát amin van 3fejtámla és 3-3pontos öv - a kombi fabiam-ba...
A skodában nekem is fáj a hátam de csak a sima fabia eco-ban aminek egy számmal keskenyebb és rövidebb az ülése mint a kombinak!
A thalia csomagtartója valóban bődületesen nagy de sajnos kevésbé jól kihasználható mint pl a fabia kombinak, a szűk csomagtér nyílás és a lépcsőshátú karosszéria adottságai miatt.Nekem számtalanszor volt gondom avval pl, hogy a 19"-os monitoromat már nem tudtam sehogyan be tenni a csomagtartóba pedig rendesen próbálkoztam.
A futómű:A fabia kemény de azért nem egy ültetett honda, el lehet vele császkálni kényelmesen, ami zavar engem az az, hogy alacsony és még 3-4 centit csökkent a magasságon az oldalain lévő műanyag védő lemez is ami könnyen meg tud sérülni(az első kis műanyag izééé-t már régen el hagytam:))).Nekem 15"-os alufelniken van és peres gumik vannak rajta úgyhogy sűrűn oda verem a fekvő rendőrön főleg amikor négyen megyünk vele és mindenki 120kg fölött van:))
A gyári gumik amikkel átvettem(matador) olyan gagyik voltak, hogy az autó keményen húzott oldalra, már futómű gondra gyanakodtam de a gumi csere megoldotta a problémát.
Beltér:A régi thalia beltere szerintem ocsmány volt de az új az meg nagyon tetszik, a fabia végletesen egyszerű de nagyon jó minőséget sugall és nekem meg felel.
A japán verdákon én is sokat filózom és lehet, hogy egyszer kipróbálom pl az avensist(használtan) vagy az új corollát esetleg a kedvencemet a camry-t. Annak idelyén még a thalia helyett is majdnem a kerek lámpás (akkor új) corolla mellett döntöttem de felszereltségben is nagyon el maradt a thalia meögött és ülés/kormány állítás hílyán(alap típus)még kényelmetlen is volt nekem:(((