nagyon szepen koszonom a linket!! kulon lehet palantafoldet kapni, vagy ha magas asvanyianyag tartalmu foldbe ultettem, akkor az jo? sajnos nem vagyok gyakorlott kertesz.
Sziasztok! meg nyaron (2 eve) vettunk papagajvirag magokat egy nyaralas soran. nemreg, 1-2 honapja ultettem el, ugy hogy elotte aztattam. meg nem no semmi sem a foldbol. :( szerintetek miert? azt olvastam, hogy ha nem nonek ki, akkor ujra aztassam be oket es ultessem el. igy van? elore is koszonom a segitseget! udv, Fpa
Igen, a füge virága egy "befele " nyiló virág. Kivül csak a bőrszerű tokja látszik. Aztán ez a virág belül megkocsonyásodik, édes zselészerű dolog lesz, és ezt nevezzük termésnek. Úgyhogy ne keresd a virágját, mert csak kettévágva láthatod a sok bibét és porzót. Jó kertészkedést nektek!
Nehéz ügy. Magküldöktől esetleg de nem jók a magok minősége. Vagy ahogy én csíráztattam pl. egy bizonyos cég natur magjaiból sikerült, de 100 magból pár ha kijön, de csak ha jó magokat kapsz el. Csiráztatása macerás ha túl nedves a közeg berohadhat. Az oldalamon még olvashatsz infót a pisztáciáról: www.egzotikusnoveny.fw.hu
Üdv! Hol tudok beszerezni ilyen magot,ebben tudnál segíteni?Meg hol tudok utánna olvasni,hogy mit hogy kell csinálnom,le van ez írva valahol,vagy te letudnád nekem írni? Köszi!
Igen ez kisebb fa vagy bokor. Legelöszőr is szaporítóanag kell mert anélkül nehéz növényt előállítani, magról szaporítják, friss csiraképes mag kell hozzá. Egyébként nem kényes mediterrán növény, meszes talaj kell neki, télen 0-10 fokon tartani, nyáron bő napfényt kapjon.
Szeretném a segítségeteket kérni.Kezdö vagyok ezekben a dolgokban még!Szeretnék pisztáciát ültetni.Ha jól olvastam akkor az egy bokor!Szeretnék tanácsokat kérni hogy hogy fogjak neki,és hogy mire figyeljek,miket kell hozzá tudnom!Remélem tud nekem valaki ebben segíteni!Minden érdekelne ezzel kapcsolatban!Elöre is nagyon köszönöm a türelmeteket meg a segítséget!
Hallottam olyan kávé tulajról, aki panelban tartja, jó kemény csapvizzel öntözi és minden évben virágzik ezerrel. Gondolom erősen fajta és hibrid függő lehet, hogy mit visel el. Szerintem első körben citrustáppal probálkozzál. Azt bármelyik kertészeti boltban vehetsz, vagy mondjuk a hétvégi kiállításon.
De olyan előfordulhat igaz hogy ha több magból több növény kel ki akkor nagy esélyem van arra hogy az egyik ilyen, a másik meg olyan...? :) A logika ezt diktálja... :) Vagy egy gyümölcsből egy tipus jön ki? :)
Nos a kávé érzékeny a mészre és a pH-ra. Lehetőleg mészmentes (lágy) vizzel locsolj. Én ioncsrélőt használok, mert pest közepén nem egyszerű esővizet gyűjteni, de ha tudsz akkor esővizzel locsold. Továbbá sok vasat és alacsony pH-jú (savas) tápokat szereti. Én általában citrus-tápoldattal szoktam megkinálni, illetve osmocot-tal. Néha kap egy kis Wuxal-t a változatosság kedvéért. Valaki írta, hogy citromsavas vizzel (gondolom igen kevés citromsav) locsolta és jó lett a növénye, ezt keresd vissza. Ja és nyáron rengeteg vizet megiszik, napjában akár 2 litert is!
Kegyetlenül párologtat, legalább is az enyém, kb 1,7 m magas a fácska.
Egy kérdés vetődött fel bennem. Azt olvastam hogy a papaya kétlaki. Vannak egylaki fajták is, de ez most nem érdekel. Na és ugye magról szaporítják. Legalábbis többnyire. Na most ha én elvetem a magokat, akkor honnan tudhatom hogy termős, vagy porzós lesz a növényem?
Ma voltam a Disznövény 2008 Újbudai Kertészeti Kiállítás és Vásáron Pesten és vettem több növényt magvas datolyaszilvát, pirosbanánt, törpebanánt, aranykelyhet, fagyálló golgotavirágot, és egy kis kefevirágot., nagyon örülök ezeknek a növényeknek.