Keresés

Részletes keresés

ÖREGANYO Creative Commons License 2005.07.07 0 0 513

Szia Tékozló! :))))

Ezek szerint tényleg utánatok mi kaptuk meg Kati nénit. De nem csak Őt, hanem 3.-tól Lilla nénit is mi kaptuk meg utánatok.:)))

Velünk 3 évig volt, egészen az 5. végéig volt az osztályfőnökünk. Viszont mi nagyon szerettük Őt, egy tündéri tanárnő volt, és nagyon sajnáltuk, hogy már nem vihetett tovább is minket.

6.-ban egy fiatal nagyon kedves tanárnőt kaptunk, akinek már nem emlékszem a nevére, mert sajnos félévkor súlyos betegségben meghalt.:(((

Utána a "fruska" Liptay Csabáné Magdi néni vette át az osztályt, és vitt végig, a 8. végéig.

Most hirtelen nem tudom elővenni az elsős osztály képet az A-ról, de itt van a 8.-os végzős osztály képünk a B-ről, és még egy Neked is nagyon ismerős ráadás kép.:)))

Én a középső sorban állok, Laci bácsi mellett közvetlen.

Valószínűleg azokat a híreket hallottad, amit én is, pedig azok mind igazak voltak. Én kicsivel többet is tudtam, hiszen pont szemben laktam a sulival, és 8.-ban nagyon összebarátkoztam az egyik legújabb tanárnővel, Te már nem ismerhetted, hiszen az utolsó évemben került oda, kémiát tanított.

Amikor végeztem, Vele továbbra is nagyon jó baráti viszonyban maradtam elég sokáig, így frissen hallhattam a híreket.:))

Az osztályodból szinte mindenkinek az arcára emlékszem, de neveket sajnos már nem tudok mellé tenni.

Te is nagyon ismerősnek tünsz, legalább is az arcodra tökéletesen emlékszem.:))))

Pussz:Öreganyó

Előzmény: tékozló (512)
tékozló Creative Commons License 2005.07.06 0 0 512

Szia!

Jól megkevertem, de mindegy kétévvel jártál lejjebb, mert rosszul írtam 61 ben jöttem át a Komjáthból, és egy évig nekem is ......... Győzőné Kati néni volt az ofőm.

Szóval ti raboltátok el tőlünk Németh Pálnét kaptuk helyette, akiben semmi tanító nénis nem volt, olyan volt mint egy felsős tanárnő.

Na ez volna a végzős osztály megcsappanva mert asszem hetedikben

csináltak egy D osztályt és lefölözték az osztályokat. Hmmmm A diriről később "szép" híreket hallottam, K.O.-néval egyetemben. Megjelőltem magam. Ha engem nem is talán ismertél közülünk.

Előzmény: ÖREGANYO (508)
krapek Creative Commons License 2005.07.06 0 0 511

Na, ez az! :-)

krapek Creative Commons License 2005.07.06 0 0 510
A Hajógyár Szunyog-szigeti része a Kishídról. Látnivalók: Hármashatár-hegy adótorony nélkül, régi vizibusz, csodálatos, hosszúkéményes, lapátkerekes gőzgépes vontatóhajók, hozzájuk illő uszály.
Lean Creative Commons License 2005.07.04 0 0 509

Szia!

Látom ide találtál.Ha ráérsz rakhatnál fel Te is Újpesti képeket.

Puszi Lean.

Előzmény: überalles (505)
ÖREGANYO Creative Commons License 2005.07.04 0 0 508

Szia Tékozló!

Nagyon valószínű ezek szerint, hogy 1 évvel felettem jártál.

Én 62-ben kezdtem az elsőt, Blummendfeld Kati néni volt az osztályfőnököm az A-ban. Egészen 5. végéig A-s voltam, utána a 67-68-as tanévtől kerültem át a B-be, velük végeztem.

Még egy ismertető, mivel már elsőtől a Honvédban voltam versenytornász, így a torna tanárok Feri bácsi és Magdi néni, rögtön bevettek az iskola tornász csapatába, és állandóan ott is edzésekre meg versenyekre kellett járnom.

Amikor már nagyobbacskán a B-be jártam, és véletlenül volt egy picike szabadidőm, akkor a mi kis csapatunk is szívesen járt a Dunára, a Lidóra. Szívesebben jártunk oda, mint a Tungira.:)))) De én, tényleg csak nagyon ritkán tudtam menni, mert minden időm a sulin kívűl, az edzéseken töltöttem, hol a suliban, de leginkább a Honvéd edzőtermében, meg különböző versenyeken.

Előzmény: tékozló (506)
tékozló Creative Commons License 2005.07.03 0 0 507

Jut eszembe volt ott a környéken egy Éva nevű ismerősöm egy barátom

barátnője volt (teccett nekem is hmmm lehet hogy én is?) utoljára 81 ben az

Tanácsháza előtti 30 megállóban futottunk össze vele.

Azutca névr így nem emlékszem de ahogy most megnéztem a térképen nagyon ott csapkod a villám.

Előzmény: überalles (505)
tékozló Creative Commons License 2005.07.03 0 0 506

Szia ÖREGANYÓ!

Én 62-től 68-ig jártam oda- (az elsőt még a Komjáthban ) -és B-s voltam abba az osztályba ezexeriint nem jártál éa persze nem is biztos, hogy párhuzamosan jártunk. Abban az udvarban nem voltam ismerős, sajnos pedig a kedvenc nevem az Anna bár az Ibolya is bizsergeti a szívemet. Sajnos mindig időre kellett hazamennem, és így nem maradhattam a környéken, pedig az egyik jó haverom ott lakott a szobor melleti házban és jó viszonyban volt a környékbeli lányokkal, akik többségben voltak.

Előkerítek majd képet az osztályról valakit biztos felismersz róla.

Meg ha meglógtam hazulról, vagy lógtunk a suliból akkor a Dunára  mentünl vagy a Szilaspatakra, na meg a Fénymoziba. Ja és a Stumin nőtem-tünk fel.

Hali Überalles!

Megyeri úT ? Nagymamámmal már kb 3 éves koromtól jártam temetőbe azóta bizony

nagyon egyre többen vannak ott az ismerőseim közül és ugye  szüleim és rokonok.

Január 10 téren előfordultunk az első amolyan világfelfedező utunkon a haverokkal.

Később életem egy bizonyos korszakában viszont a Madarász, Brinzer, és CSillag háromszög vonzásában töltöttem némi időt.

Előzmény: ÖREGANYO (461)
überalles Creative Commons License 2005.07.03 0 0 505

Ismerős valaki Megyeren ? Én a Nagyváradi utcában laktam.BM lakótelepet építettek a helyére.

A Megyeri úti  lánysuliba jártam. A mi évfolyamunk volt az utolsó,aztán koedukált iskola lett.

A Január 10.-e téren töltöttem gyermekkorom egy részét,a templom melletti játszótéren.

Most sem lakom onnan túl messze. Ahányszor arra visz az utam,fájó szívvel látom,hogy  milyen szeméttelep lett belőle.

Előzmény: überalles (504)
überalles Creative Commons License 2005.07.03 0 0 504

Sziasztok !

A Bizományi is azok között az üzletek között volt.

Előzmény: krapek (477)
lilák Creative Commons License 2005.06.30 0 0 503

Sziasztok.

Igen másnéven Kikötő kisvendéglö volt.

lilák.

Előzmény: krapek (498)
lilák Creative Commons License 2005.06.30 0 0 502

Sziasztok.

Mivel nagyon sok barátom lakott mind a két házban otthon vagyok a témában.

Az állomás meletti ház volt a Mahart ház mert sok Mahartos munkás és vezetö

lakott ott.Az Árpád út másikoldalán volt a nagyház, csak mivel egyformák voltak

ezért mondták rá hogy Mahartház amit a másikházban kikértek maguknak.

A nagyház elött volt a szép nagy gondozott tér  virágokkal és a hős katona szobrával. És még arra is büszkék, hogy ott volt elöször Újpesten központi

melegvíz.

lilák.

krapek Creative Commons License 2005.06.29 0 0 501
A Városkapu a két MAHART ház. Az Árpád út úgy megy el köztük, mintha egy  kapu két oldala lenne. Mahartosok laktak bennük. Hajósoknak, meg a hajójavító melósai. 
Előzmény: Lean (499)
Lean Creative Commons License 2005.06.29 0 0 500
Nekem az apukám járt a Csányi oviba az 50-es évek elején.
Előzmény: krapek (498)
Lean Creative Commons License 2005.06.29 0 0 499
Nem tudom ,de a Váci és az Árpád sarkán van.Nálunk azt a nagy házat Mahart-háznak hívja az egész család.
Előzmény: lilák (496)
krapek Creative Commons License 2005.06.28 0 0 498

Szia!

Nem, a Csányi utcai oviba jártam. Haraszti? Másnéven Kikötő?

Előzmény: lilák (494)
lilák Creative Commons License 2005.06.28 0 0 497

Sziasztok.

És az Árpád út-Viola sarkán pedig egy kis édesség bolt.

lilák.

Előzmény: Szorgos (489)
lilák Creative Commons License 2005.06.28 0 0 496
Sziasztok.

Szia Lean

Nem vitatkoznék veled de az nem a nagyház előtti tér? Az a régi baba kocsi se semmi :

Valami ehhez hasonlóban hemperegtem én is .

lilák

Előzmény: Lean (491)
lilák Creative Commons License 2005.06.28 0 0 495

Ja.

És és a képek fantasztikussak.Méééééééééég, ha lehet.

lilák.

lilák Creative Commons License 2005.06.28 0 0 494

Sziasztok.

Csak nem a Bocskai oviba jártál? És  persze késöbb biztos ismered A Haraszti nevü

intézményt a Trokán Pali bá és Magdi néni összeéllitást?

lilák.

Előzmény: krapek (463)
MightyRASF Creative Commons License 2005.06.27 0 0 493
Hamster oldalán találsz sok képet Újpestről, köztük néhány a Rózsa utca-Árpád út részről is.

Előzmény: Szorgos (489)
Lean Creative Commons License 2005.06.27 0 0 492
Még ezeket találtam a régi családi képek között.
Előzmény: Lean (491)
Lean Creative Commons License 2005.06.25 0 0 491
Régi Városkapu,Mahart házak elötti tér.
Előzmény: Lean (488)
zizi Creative Commons License 2005.06.25 0 0 490
egy szívlapáttal nagyon megkínálnám azt a tetűt, aki engedélyezte azt, hogy a Könyves udvarán egész nap olyan hangerőn üvöltsön mindenféle barom, hogy a saját szavunkat ne lehessen érteni a lakásban - ennyit az önkormányzat állítólagos empátiájáról a csenddel kapcsolatban
Szorgos Creative Commons License 2005.06.23 0 0 489
Sziasztok!
Ha már a kérdésemre senki nem tud válaszolni, legalább mutassatok képeket a Rózsa utcáról. :) Mi 1979-ben jöttük ide lakni. Arra emlékszem, hogy az Árpád és Rózsa sarkán volt egy kisközért, és az uszoda hátamögött még családiházak voltak.
Mi már beköltöztünk, mikor az ovodát még csak építgették és az udvarán találtunk jó kis rozsdás puskákat. Mármint a kutyám találta , ahogy ásogatott . :) Haza is akartam vinni, de a Mutyim azt mondta, hogy minek a szép új lakásba az a rozsdás vasdarab. Hmmm.., pedig lehet, hogy egy gyűjtőnek most sokat érne. :))
Lean Creative Commons License 2005.06.23 0 0 488
Ez pedig egy Duna Cipő-s kép 1978-ból.
Előzmény: Lean (487)
Lean Creative Commons License 2005.06.23 0 0 487

Sziasztok!

Látom beindultak a képek is.Ez most egy kicsit fiatalabb kép.Öreghalász 1987 márciusában.

kdezsoe Creative Commons License 2005.06.23 0 0 486
1964-ben, 15 eves voltam... :))
Előzmény: krapek (485)
krapek Creative Commons License 2005.06.23 0 0 485
'64 körül.
Előzmény: kdezsoe (483)
krapek Creative Commons License 2005.06.23 0 0 484

http://www.kkg.sulinet.hu/index.php

Sajnos lépne kell. Szia! :-)

Előzmény: kdezsoe (478)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!