“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Hoztál egy állítást, ami hazug propaganda volt, tehát nem tény.
Igen, nőket is megöl a partnerük, meg férfiakat is. Az eszközök sokszor mások, a férfiak direktben élik ki az agressziót, a nők igyekeznek azt egy másik férfival elvégeztetni vagy szép csendben a sírba szekálni a férfit.
Én is több, mint 20 éve vagyok együtt a feleségemmel (ő is itt kommentel egyébként), és szintén jól megvagyunk bántalmazás nélkül. Az egész családomban azt láttam, hogy évtizedeken át, halálukig együtt éltek a házastársak, szeretetben és egy családként, nem egymás ellen harcolva.
Az elfogulatlan (nem feminista) statisztikák mind azt mutatják, hogy a bántalmazások legtöbbje kölcsönös, kicsit több esetben a nő az agresszor (csak aztán apuka üt nagyobbat, ezért a nő kerül be a statisztikákba áldozatként).
"...1950-ben a nők átlagosan 4,7 gyereket szültek az életük során. 2017-re a termékenységi ráta csaknem megfeleződött, 2,4 gyermekre csökkent világszinten. Az egyes országok között óriásiak a különbségek. Nigerben átlagosan 7,1, Cipruson egy gyereket szülnek a nők –
mikor egy ország átlagos termékenységi rátája 2,1 alá csökken, a népesség idővel zsugorodni kezd. (Azokban az országokban, ahol magas a gyermekkori halálozási ráta, ott a populáció fenntartásához szükséges minimális születési szám jóval magasabb.) A vizsgált időszak kezdetén, vagyis 1950-ben még a világ egyetlen országa sem tartozott ebbe a kategóriába.
Elérkeztünk a vízválasztóhoz, amikor a világ országainak felében a termékenységi ráta nem éri el a fenntartáshoz szükséges szintet, vagyis a népesség csökkenhet ezekben az országokban
A kutatók szerint – noha a világ országainak felében még elegendő gyermek születik –, ahogy egyre több nemzet válik gazdaságilag fejlettebbé, úgy egyre több helyen lesz alacsonyabb a születések száma.
A termékenységi ráta csökkenésének három fő oka van az összefoglaló szerint:
az alacsonyabb gyermekkori halálozás miatt a nők kevesebb gyereket szülnek,
könnyebben hozzáférhetőek a fogamzásgátló módszerek,
egyre nagyobb arányban vannak jelen a nők az oktatásban és a munkaerőpiacon.
A kutatók arra is emlékeztetnek, hogy, noha a változás komoly kihívások elé állítja a társadalmakat, jótékony hatással lehet az emberiség által kizsákmányolt természetre."
Ha seggrecsapás lett volna, akkor sem lett volna különösebben túlzó reakció a tökön rúgás. Nem köll rácsapni (akármennyire is rácsapnivaló), oszt nincs gond, egyszerű dolog ez.:)
Az ő gondolkodásuk nagyjából addig terjed, hogy legyen minden úgy, ahogy most, csak a nőknek járjon sokkal több mindenből.
Az én próféciám az volt, hogy mindenképpen valami sokkal patriarchálisabb társadalom jön helyette, és csak az a kérdés, hogy mi csináljuk meg ezt, vagy a muzulmánok. Az első esettel sokkal jobban járnának, de valamiért mintha inkább a másodikat preferálnák :-/
Igazán köszönöm , de ne keresd ! Nem a számszerűség a lényeg , hanem a tény maga . Ha csak egyet is megöl a partnere , ha csak egyre is kezet emel , az is több az elégnél .
Fogalmam nincs , hogy egy emberszerű miért nem képes legalább annyira ura lenni az indulatának , hogy ne öljön .
Én a gyerekkori szerelmemhez mentem férjhez ....7 évi udvarlás után . Kölkök voltunk (13-14 évesek) , mikor kezdődött . Nagyjából együtt szocializálódtunk a felnőtt életre . Rengeteget veszekedtünk , de sose került sor tettlegességre (pedig én se hagytam magam) . Illetve egyszer lekevert egyet .... Mikor lehiggadtunk , leültettem megbeszélni , és közöltem vele , hogy ha még egyszer , akkor mehet Isten hírével , de előtte álmában elvágom a torkát . Akkor hótt' komolyan is gondoltam .:-D
Azt például soha nem értettem, a harcos feministák miért nem ott osztják az észt, ahol a leginkább szükség lenne a nők védelmére, de persze kényelmesebb nekik a fejlett nyugati világban hisztikézni, tüntikézni és femenezni, messzemenő következmények nélkül, kényelemben, biztonságban...
A NaNe eredeti állítása is csak 52 volt, ("hetente öl meg egy nőt a partnere"), ez 2010-ben volt 49, 2011-ben 34, 2012-ben 51, 2013-ban 37, 2014-ben 40, 2015-ben 29, 2016-ban 23.
Akkor még nem okozott egy nőnek egész életre szóló lelki sérülést, ha valaki megjegyezte, hogy de csinos ma.
Hol ment ennyire félre ez az egész?
Hát nem is a csinos nőknek okoz lelki sérülést, hogy utána fütyülnek a melósok, hanem a rondáknak, hogy őket nem molesztálja a kutya se.
Félre pedig ott ment, hogy ez is üzlet lett, méghozzá orbitális. Persze ez is a híres usániából indult útnak, ahol gatyára le lehetett fosztani egy férfit a válás után. A pénz pedig nagy úr, a nők ribanc-része pedig ráharapott a biznicre, elkezdte bevezetni a zaklatás fogalmát. Hollywood filmeket gyártott erről, sokszor nem is rosszakat, jó színészekkel és sikerrel, hiszen az emberi konfliktusok száma és fajtája határtalan, a zemberek pedig szeretnek mások életében vájkálni büntetlenül.
A métely pedig szép lassan felzabálta a világot.
Már a fehérekét.
Ugyanis a világ többi részén a nők eleve haszonállatok és ez nem is fog megváltozni soha. Ott ugyanis nincsenek neandervölgyi gének :), túltenyésztettség és dekadencia, nihilizmus és vallástalanság, jólét és elmebaj. Evolúció van, kegyetlenség, félállatok által nevelt vadállatok, nyomor, harc - és győz az erősebb gén. Olyanok is.
Megelőlegezek felé annyi jóindulatot, hogy csak hirtelen felindulásból személyeskedett és majd ha lenyugszik, szépen bocsánatot kér. Ha mérnök, akkor elég buta dolog lenne megsértődnie egy tárgyilagos kérdésen.
Tégy úgy, nincs is más választásuk, mert nem lesz aki az igényszintjüknek megfelelően el tudja tartani őket, csak a "megerőszakolás" kifejezés pontos használatát is magyarázd el nekik. Pls.