Tegnap reggel előztem az M7-en három trailert amik tele voltak új Tháliával meg Megane-nal. Ez talán jó hír azoknak akik várják az új autót. Jó mulatást a Thalin, sajnos családi program miatt (ritkán van ilyen is) nem tudunk menni ezért nem is jelentkeztem. Majd az élménybeszámolót megnézem (jobb híjján).
Az utóbbi időben sajnos történt néhány apróbb esemény - tetőcsomagtartó által történt tető benyomódás, bevásárlókocsi elgázolása miatti kerékjáretvédő patent kiszakadás, csomagtartó ajtó karc egy rossz mozdulat következtében - tehát rájár a kicsire a rúd, de más gond nincs faljuk a kilómétereket.
"egyébként az hogy van... Azt gondolom, hogy a kereskedő az ismert kereslet alapján előre megrendelt néhány autót, így spórol valamennyit a szállítási határidőn, de nyilván az alap paraméterek már adottak, csak kisebb módosításokra van utólag lehetőség.
De ez csak tipp...
jaja nekem is korrektnek tünik a hely, jó a thm (6,6) is, míg RH-nál (10-12 volt)
majd kiderül, hogy milyen, munkatársam is rendelt onnan clio-t de elég nagy most a felfordulás a reg adó miatt (mindenki még áprilisban szeretné elintézni a kocsit, hogy ne csússzon át májusra)
egyébként az hogy van, mikor rendeltük a thaliat a fickó már kész színeket mondott meg határidőket, hogy mikorra tudja hozni (azt mondta, hogy a gyártósoron már előre lehet rendelni őket) színt stb már nem lehetett választani, de fűthető tükröt még kérhettem bele, azthittem hogy naponta min. 20 thalicska legördül egy gyártó sorról
na mind1 csak jó legyen, meg hozzák időben :)
alkudni nem alkudtam, 200.000 kedvezményt adnak most az azure limitáltra, talán még bejelentem az igényt ajándékszőnyegekre is :)
A Renault Hungária az importőr. Tőle kapja minden renault szalon az autót. Persze természetesen nekik is van szalonjuk.Ott akartam venni de miután 10 percig nem szólt hozzám senki ( pedig csak én és egy másik vevő volt a szalonban) gondoltam talán máshol próbálkozom. Ha én lennék atulaj sorban rugdosnám ki azt a sok cicababát aki ott lopja a napot. Lehet hogy jól mutatnak de én autót mentem venni.
A Mégane klubtól ugrottam ár kicsit,mert nagy szükségem lenne a segítségetekre. Thalia-ra keresek hátsó szárnyat(spoilert) a csomagtérajtóra.Honnan lehetne ilyet szereznem? Mennyiért?Fényképeket is szívesen látnék róla.
Mail:living_free@mailbox.hu
Én is rendeltem egy thalicskát :)(dCi azure, sarkifény)
6.10.-re ígérték, hogy érkezik mo-ra, +1-2 hét vizsgáztatás stb. most látom, hogy milyen csúszások vannak :)( kezdek aggódni, hogy nyáron lesz-e autóm :)
egyébként van valakinek tapasztalata a dabasi renault kereskedésről? milyen ott a szervíz, hozták -e időben a kocsit? stb
már alig várom a kocsit, mivel napi 80km-t utazok munkahelyre és a trabim egyre jobban készül ki a napi 80-tól :)(kb. 1600 km/hó)
Hi topo !
Bemész 1 hegymászó, vagy vitorlás bótba oszt lősz magadnak egy tetszőleges színezésű 2-es "kevlár mazzagot". Valszeg előbb rohad ki alólad a vas, mint az elfoszlana.
Hali ex !
Tény, hogy nem látok túl jól,( ezért is tartok fehér botot a csomagtartóban) de nem világos; most RH-ról, vagy RB-ről dumálunk. Egyébkéntileg tök8. :-)))))))))))))
a régi talicsomon nekem is nyikorgott a kuplung az első szervíznél (15K) kicserélték és attó elmúlt!!!
kicsit fura, hogy minden apró dolgot hibának tulajdonítotok, az autó egy mechanikus szerkezet, aminek hangja van, surlódása, néha halkabb, néha hangosabb, néha jobb benyát kap néha szarabbat, néha oxigéndúsabb a lebvegő amit beszív, néha nem, kopása... ezek mind természetes dolgok.
ha a kezelhetőséggel, a menettulajdonságokkal van gond az a hiba, a többi szvsz csak működési "zaj".
Hát én nem akarom minősíteni a RH-t de már a harmadik időpontot adják az autóm megérkezésére és úgy érzem még nincs vége. Érdekes módon az opelnál ez igen korrektul ment. Apám vett egy corsát és akkor adták át amikor ígérték. Nekem meg itt a RB azt mondogatja, hogy a RH-nak nincs annyi szállítási kapacitása amennyi renaultot vettek és nem birják olyan ütemben behozni mint amilyen igények vannak.Könyörgöm hát nem a vevő az első? Kössenek valamelyik fuvarozó céggel gyorsan egy szerződést aztán hajrá. És még mi leszünk EU tagok. Hát kész röhej. Befizetteti velem a 10% előleget aztán várjak nyugodtan a seggemen majd valamikor lesz autóm. Velük is ezt kellene csinálni( bemegy a boltba előleg lerak disznó levág és kaja készít. Persze közben egy csomó kifogás PL: nem érték utol a disznót fájt a böllér keze, életlen volt a kés stb) Ezt el lehetne játszani akár műszaki cikknél is. Nem tudom a sok autókereskedőnek mi lenne a véleménye. Ja és a legjobb dolog az egészben, hogy hitelesnek indult az autó de közben számolgattam és arra a megállapításra jutottam jobb ha kifizetem kp-ban. Na amikor ezt közöltem velük mindjárt úgy néztek rám mint a leprásra. A másik dolog a biztosítás. Rá akartak beszélni Uniqa biztosításra mert nekem az a legkedvezőbb ennél jobb nincs a piacon: 15000 Ft /n.év. Mondom neki 8000 Ft a generáli 6200 Európa. Következmény: Megint úgy néztek rám mint a hülyére. A harmadik dolog pedig az lenne hogy be kell mennem kifizetni az autót és csak utána kezdik el a vizsgáztatást. TISZTELT RB ( szerintem olvasgatják a fórumokat,a citroen tuti) AZ OPELNÁL AZ ELŐLEG BEFIZETÉSÉNÉL ALÁIRTUK A PAPIROKAT, ÉS AZ ÁTADÁSNÁL FIZETTÜNK. NEM TÉTELEZTÉK FEL RÓLUNK , HOGY KI AKARUNK DOBNI 250.000 Ft-ot. Bocsánatot kérek mindenkitől akinek ez túl hosszú írás de ez is egy tanulságos eset. A legszebb az egészben,hogy nekem kellet érdeklődnőm az autó iránt ők nem emelték fel a telefont. Biztos nincs elég pénz telefonköltségre mert be kell fizetni a Minardinak.
Kedves Lio:
Erdeklodnek hogy melyik (helyileg: csepel budaorsi ut?) RB-nel jartal igy? Mert en is jarok az egyikbe mondjuk nem volt meg problemam, csak a jovore nezve kivancsiskodok.
Valaszodat elore is koszi:)
Az eredeti "sarokpontok" meghagyásával a közbenső rész kiváltása zsinórral (végekre lyuk + rögzítés). Ha az eldolgozás esztétikus, még eredetinek is tűnhet. Nekem még nem tört el, keveset nyitogatom, a cd-tár van benne, de ha így járok majd, valami ilyesmivel szándékozom megoldani.
Azt, hogy a RH márkakereskedői milyen autókat árulnak, az is minősíti, hogy az én előző, hibás thaliamat, amit garanciális csere miatt visszavettek, eladásra kínálják. Amikor én ezen meglepődtem közölték, hogy természetesen tájékoztatni fogják a leendő tulajt a kocsi állapotáról. Ha-ha!
Olvastam a történetedet, nagyon elszomorító, sajnálom, hogy ez egyáltalán megtörténhetett. Mi (családom) a 2000-ben újonnan vásárolt Suzukival 1.6 GX-el jártunk hasonlóképpen (bár nem annyira drasztikus mint az első Thaliád), annyi különbséggel még, hogy 5 hónaposan rozsdásodni is elkezdett, de ez már egy másik nagyon hosszú történet. Az autót természetesen nem cserélték ki, azóta is anyu használja. :-(( ...
Először is köszönöm mindenkinek a segítséget, a hozzászólásokat, és a leveleket. Írok majd magánba is Nektek! Mindenki egyértelműen a felső holtponti jeladóra adta le a voksát, úgyhogy nem cicóztam, már ki is cseréltettem, de szeretném megosztani Veletek a kálváriámat, ha van rá időtök, olvassátok el, talán még hasznos lehet, vagy esetleg némi tanulsággal is szolgálhat a jövőre nézve bárkinek. Előre is bocses a hossza miatt, legfeljebb 1xPgDn :)
Múlt hétfőn mentem be egy "RB" (gondolom nem kell kiírnom a teljes nevet) márkakereskedésbe, hogy megvegyem mostmár tulajdonomat képző :) álmaim Thaliáját. Mikor megnéztem, láttam az állapotlapon hogy van egy nagyobb hibája, nehezen indul. Azt mondta a kereskedelmi ügynök bájgúnár úriember, hogy a csomagtartó zárjának hibájával (amit most már tudok, hogy típushiba) függ össze a dolog (miből gondolta hogy ezt megeszem?), és hogy mindkét hibát a volt tulaj számlájára kijavítják, mert bevállalta. Rendben. Most hétfőn vettem át az autót, de akármilyen alapos is próbáltam lenni, mindent rendben találtam. Sajnos azonban két nap alatt 5x játszotta el ezt a hibát. Közben beszéltem a volt tulajjal is, aki mondta, hogy korábban már visszavitte ebbe a kereskedésbe emiatt, ahol megnézték, computerre kötötték, és semmi baja, mondták használja nyugodtan. Hívtam az ügynök urat, és megemlítettem neki, hogy még mindig nehezen indul, de utána jártam a dolgoknak, és valószínű, hogy a felső holtponti jeladó a ludas, legyenek szívesek azt az alkatrészt cserélni, odamegyek bármikor... de hát ők azt megcsinálták.. khmm... valóban? Hát szerintem hozzá sem nyúltak, de kiszámlázták a volt tulajnak a javítást. Mondták, hogy majd jövő hét kedd után tudnak valamikor fogadni, megnézik az autót, computer, állapotfelmérés, és persze minden költséget nekem kell állnom... de az átadás előtt ezt nem tették meg? Hiszen hibátlan állapotban adták át, készen! Röhej, de az is csak őket minősíti! Ekkor hívtam fel a hatvani csapatot, ahol mondták hogy van raktáron alkatrész, menjek, megjavítják. Mellesleg az ottani szerelőtől hallottam először, hogy ez az alkatrész lehet a bibis. Szóval odamentem rögtön délután, rátették computerre, és láss csodát, az ki is dobta a hibát, pont ahogy az meg van írva. Tehát a RB semmit nem csinált a számla kiállításán kívül, ez elég 1értelmű lett! A javításnál végig ott lehettem, és egy csomó minden mást is átnéztek és megcsináltak (index bajuszkapcsoló, kuplung zsírzása) ingyen, ráadásul 40%-ban a RH állta a javítási és anyag költséget. Fair! Egy absolute felkészült, lelkiismeretes, tisztességes csapattal találkoztom ott, és ezentúl biztosan hozzájuk fogom vinni az autót innen, BP-ről is! És most már a volt tulaj sem fogja többé meglátogatni a RB-t, az is biztos.
Mindenesetre nagyon sok rosszat olvastam és hallottam a RB-ről, és mostmár tapasztaltam is..
Nem akarom fikázni őket, de ami megtörtént, az megtörtént!
A kocsi amúgy egyenlőre jól működik, Isten tartsa meg eme jó szokását.
Kösz, hogy végig olvastátok! Na minden jót mindenkinek,
Lio
Hi oroszlán !
Felső holtpont jeledónak az cseréje szükségeltetik. A hozzábbértő villanyosok futószalagon cserélgetik ennél a hibajelenségnél. Kompúter se nem köll hozzája. Üdv.
Szeritem ezt a jelenséget is lassan fel lehet venni a Thalia típushibái közé.
Nekem is ezt (is) csinálta az előző kocsi kb.4.000 km-től. Sajnos a jeladó cseréje sem oldotta meg a hibát. Utána cserélték a tűzmegelőző rendszert (mivel a motor menetközben leállt), és a végén jöttek rá, miután a szervizben sem indult 1 hétig (ekkor már egyáltalán nem indult el), hogy az a/c relé a hibás. De! Ez sem oldotta meg azt a hibát, hogy meleg motornál ha leállítod nem indul, vagy nehezen indul újra, vagy hirtelen gázadásnál lefullad. Ilyen állapotban nem túl biztonságos az autó, főleg, ha elsőbbségadásnál, kereszteződésben áll le! Szerintem mindenféleképp nézesd meg, és ne hagyd, hogy lerázzanak! Nyugodtan hivatkozhatsz arra, hogy több thaliánál is előfordult ez a hiba. Ha részleteket akarsz, olvasd el a korábbi hozzászólásaimat.
Setti!
Mi a baj a kocsiddal, hogy szervizbe viszed?