De speciel én nem érzem azt, hogy ne volna 24 jó európai csapat. Pont az a baj, hogy túlzottan kiegyenlített a mezőny. Nincs egy olyan csapat, akinek be lehetne rámolni 5-6 gólt... Plusz ha még hozzáveszem, hogy az albánok helyett lehetnének hollandok is. :)
Az is jó. Csakhogy itt a létszámemeléssel a nyolcaddöntő bevezetése volt a céljuk. Lehetne pl. 20 csapattal is nyolcaddöntőzni, bár az hasonló lenne a mostanihoz, nem lenne hajtás.
Akkor lenne igazán jó ez az Eb, ha a kilencvenes évek végének a BL-szisztémáját alkalmazták volna. 24 csapat szerepel, de a csoportelsők mellett csak a két legjobb második megy tovább az egyenes kiesési rendszerbe.
Az első pillanattól kezdve hajtana mindenki, mint az állat.
Na jó, az időhúzás kiküszöbölésére ugye egyszerűbb lenne a tiszta játékidőt mérni, nem lenne ez akkora ördöngősség. Talán ha eljő a videóbíráskodás kora, akkor ez meg fog történni, és szépen állni fog az óra a visszanézés, a cserék és az ápolások ideje alatt.
Én még az időhúzást nem engedném. Kirúgást, bedobást 15 másodpercen belül (vagy tíz) el kell végezni. Ha nem sikerül, az ellenfél jön. Ennyi. ( Simán meg lehetne oldani, kicsit kosaras mintára.) Aki meg leül, sérülést szimulálva a hajrába, öt percig nem jöhet vissza. Mindjárt csak az maradna lenne, akinek tényleg fáj.
De tényleg, mi mindig rosszak vagyunk, ha nyerünk, akkor is csak véletlen, bezzeg ha a portugálok ikszelnek Izlanddal, az nem szégyen, "csak most nem jött ki nekik a lépés". :D
Az van, hogy nem rossz ez az EB... Csak nem is jó. Egész egyszerűen mindenki tud, megtanult védekezni, és senki nem akar kockáztatni sem különösebben. Plusz mindenki számolgat. Mert nem volna egyszerűbb megnyerni az első két meccset, ugye, aztán rápihenni a dolgokra. Neeem, jobb a döntetlen a második meccsen, majd a harmadikon kikaparjuk magunknak a dolgokat :) Ez a felfogás megy. Egyébként vicces, hogy az albánok, északírek is milyen masszívak tudnak lenni hátul. Ami még működhetne az ilyen védekezés ellen, az a nagy sztárok, az egyéniségek egy-egy villanása. Na, ilyenből se sok volt. C.Ronaldo mindent kihagyott, Ibra alulteljesít... Spanyoloknál Iniesta volt jó, horvátoknál Modric villant, Payet aki dicsérhető. Valahogy olyan az európai foci most (többiről nem nyilatkozom, nem nézem :) olyan... Van egy csomó 7/10-es játékos, akik tudnak, mindent, ami kell a posztjukhoz, ez mondjuk a mezőny 80%-a. Van 10%, aki kicsit kiemelkedik, meg van 5%, aki felfelé lóg ki (Ronaldo, Ibra, Griezmann), meg 5%, aki lefelé. És így születnek a masszív 1-0-ás, 1-1-es, 2-1-es eredmények... Még csak olyan csapat sincs, akinek különösebben meghatározó stílusa lenne, talán a spanyolok, akik még a tiki-takát tolják, meg az olaszok a 'catenacciót". A többiek nagyjából ugyanazt csinálják.
Lehet ezért volt jó a régi eb, amikor nem volt csoportkör, hanem rögtön kiesési szakasz. Igaz, hogy csak 4 csapat jutott ki az eb-re, de nem lehetett hígulásról beszélni. :)
igen, neki is 12 passza volt, amiből 9 sikeres, nem egy Marchisio vagy Veratti. Nagy szerencse, hogy a svédek is totál súlytalanok, itt egy villanással lehetne dönteni, Eder helyett jöhetne Fárao, vagy akárki.
Én óriási olasz fan vagyok, és hiszem, hogy egy csatárnak védekeznie is kell, de Eder elsőfélidőben bemutatott 0 passza ( tényleg annyi, nem túlzok) azért egy kicsit sok nekem.
Ha azt írom botrányosan rossz meccs akkor finoman fogalmaztam. Be kellene vezetni az illetékeseknek, hogy csak a győzelemért jár pont a vereségért és a döntetlenért semmit nem kapnának a csapatok. Talán akkor ismét a támadó foci kerülne előtérbe.
A döntetlen nagyjából most is valamilyen szinten jó mind a két csapatnak. Az olaszok azzal már szinte továbbjutnának a legjobb 16 közé a svédeknek pedig tovább élne a remény.