Keresés

Részletes keresés

Earles Creative Commons License 2011.05.02 0 0 1378

szia. nem tudom milyen jogi procedúrára gondolsz, mi egyszerűen besétáltunk az oviba, mondtuk hogy mostantól itt lakunk a gyereknek meg ide kéne járni. ott rögtön bedugták a fiamat egy csoportba és mondták, hogy hozzuk be az oltási könyvét és hogy menjünk be a "polgár jenő hivatalba, a jenő úrhoz", ott kérjünk egy papírt arról, hogy tényleg itt lakunk és hogy a gyerek ide járhat oviba. ezt a papírt a lakásbérleti szerződés bemutatása után azonnak és ingyen kiállították. nekünk ennyi volt.

Előzmény: toth0816 (1377)
toth0816 Creative Commons License 2011.05.02 0 0 1377

Sziasztok!

Férjem már 1 éve dolgozik Franciaországban(Saint-Nazaire-ben),Mi 5 hónapja jöttünk ki vele Guerande-ben lakunk.

Van 2 kis fiúnk 4.5,és 3.5 évesek,szeretnénk Őket óvodába beíratni.Most kezdjük a jogi procedurát.Akinek van jó tanácsa az ügyek megkönnyítésére,szívesen veszem az infót.

Flo! Creative Commons License 2011.05.02 0 0 1376

Még itt leszek egy jó pár évig

Előzmény: GrG (1374)
GrG Creative Commons License 2011.05.02 0 0 1375

Szia

Én "beoltott" vagyok, ezért szívesen segítek neked. Szerintem sokkal jobban jársz, ha Magyarországon keresel egy ilyen motort és ki jössz vele. Vagy ha alkatrész kell, akkor onnan elhozod. Ott sokkal nagyobb a választék és árban sem biztos, hogy rosszabbul jársz (egy teljes felújítás biztos olcsóbb otthon, márcsak az órabérek miatt is). Amiben tudok neked segíteni, hogy elég sokszor  (évente min 3 alkalom) jövök Magyarországról autóval és el tudok hozni neked ezt azt, ha kell.

G

Előzmény: Earles (1373)
GrG Creative Commons License 2011.05.02 0 0 1374

Szia

Meddig maradsz. Mi lehet keresünk babysittert szeptembertől...

G

Előzmény: Flo! (1371)
Earles Creative Commons License 2011.05.01 0 0 1373

Kedves Mindenki!

Nem tudom hány "benzinnel oltott" fórumozó van itt, de ha esetleg valaki belebotlik itt francia földön régi Csepel vagy Pannonia típusú motorkerékpárba vagy alkatrészekbe, az gondoljon rám :) Szeretnék ilyet venni.

Bettina85 Creative Commons License 2011.04.30 0 0 1372

Kedves CDÉVA,

Remélem nem veszed tolakodásnak, hogy ismeretlenül írok neked.

Most bukkantam rá erre az oldalra és az üzenetedre.

Nagyon érdekelne au pairként Franciaországba menni és én is az általad ajánlott au pair world oldalon regiszráltam, de nagyon sok kérdés merül fel bennem ennek a programnak a gyakorlati oldala felől.

Örömmel vennem, hogy mint tapasztalt anyuka adnál felvilágosítást nekem, hogy az au pairrel köt-e szerződést a család, bejelenti -e a tb-nél...stb.

Röviden magamról, 26 éves vidám, barátságos és becsületes szociális munkás nő vagyok. Tíz éve foglalkozok gyerekekkel és éltem már külföldön.

Angolul beszélek és kicsi franciát tanultam a főiskolán, ahol ez nagyon pozitív élményként könyvelődött el bennem, ezért is szeretnék a franciákhoz menni.

Kérlek szépen mindenképpen jelezz vissza a következő email címre:

f.tina.85@gmail.com

Válaszodat előre is hálásan köszönöm,

Tina

Előzmény: cdeva (1283)
Flo! Creative Commons License 2011.04.30 0 0 1371

Sziasztok,
Szeptember óta élek Párizsban, egyetemre járok és recepciósként dolgozom, de szívesen vállalnék alkalmanként gyermekfelügyeletet, korrepetálást vagy hasonló munkát.
Anyanyelvi szinten beszélek franciául és magyarul, felsőfokon angolul, és középfokon spanyolul.
Ajánlólevéllel rendelkezem.

Előre is nagyon köszönöm.

F.

edina89 Creative Commons License 2011.04.28 0 0 1370

Hello, én mulhouseban élek  már lassan 8 hónapja, tanulom a nyelvet, munkám sajnos még nincs, érdekelne ez a kürtőskalács téma, tájékoztatnál róla bővebben?
előre is köszönettel

Előzmény: lorand76 (1356)
evm100508 Creative Commons License 2011.04.26 0 0 1369

Sziasztok!

Közeben már haza is jöttünk Franciaországból. Hát... Számomra sokkoló volt a felhozatal Párizs 15. kerületében. Az valami katasztrófa volt, és 2400€-ért, az oK, hogy az Eiffel toronyra nézett a 9.-ről, de a lakás valami gusztustalan volt. Aztán néztünk még ott egy másikat, az "csak" 2100 € volt, de a srác a macskáit tartotta ott, szét volt az egész lakás karmolva, le volt lakva, nagyon gusztustalan volt. Úgyhogy Párizs ezen része nagyon nem tetszett, és az utva is nagyon koszos, büdös volt, tuti, hogy mi voltunk rossz helyen, de ez kb a mély 7-8. kerülethez hasonlított. Aztán néztünk lakásokat Versaillesben is, ott találtuk meg álmaink lakását, csak éppen nem ezért mentünk a házba, hanem véletlenül tudtuk meg, hogy ez is van, csak felújítják, de meg sincs még hirdetve, aztán kiderült, hogy egy bank a tulaj, és elvileg mára mondanak valamit, hogy kivehetjük-e. Annyira szeretném, ez egy duplex lakás lenne, és lenne egy picike saját használatú kert is.

Saint Germain nagyon szép város, nagyon tetszett nekünk, de picibabával inkább nem ott laknánk. Meg ott is csak 2-3 lakást mutatott a csaj, egyik egész jó volt, csak éppen nem tetszett nagyon a konyha meg a fürdő, a másik meg csigalépcsős volt, 3. emeleti... Kiderült, hogy elfelejtették leegyeztetni, hogy nekünk liftes kell a picibaba miatt... Én majdnem elszédültem mire onnan lejöttünk. :-)

Egyébként nagyon jól éreztük magunkat, és szuper Versailles, én nagyon beleszerettem. :-)))

Viszont számomra meglepő volt, hogy mennyire segítőkészek voltak velünk a franciák! Én sokkal rosszabbra számítottam. :-)

Pl iszonyatosan nagyon kedves volt a nő a párizsi metró pénztárában, segített nekünk jegyet venni, elmagyarázta, hogy hogy lenne a legolcsóbb, hogy eljussunk oda, ahova akarunk, és egyáltalán nem éreztük, hogy át akarna verni minket, sőt! Szóval hál'istennek eddig nagyon pozitívan csalódtam, kivéve a taxis, aki kivitt minket a reptérre, na az egy igazi tuskó volt. :-)

Előzmény: GrG (1345)
digicat Creative Commons License 2011.04.25 0 0 1368
Fakeregbol, falevelbol, kobol, borbol, fabol is csinaltak dobozt, nem annyira uj talalmany az sem ;-)
Előzmény: Dobri (1366)
gwladys Creative Commons License 2011.04.25 0 0 1367

Na ja, csak nem mindegy, mennyire rugalmasan viszonyulunk a saját sztereotípiáinkhoz, milyen könnyen vagyunk hajlandóak felülírni őket a másik ember kedvéért. Meg igazából arra is rá akartam mutatni, hogy nem kell ahhoz külföldön élni, hogy az embert ne annak lássák, aki. Én egy magyar kisvárosban nőttem fel, és mindig is idegennek éreztem ott magam. De máshol is. Attól, hogy Magyarországon kevésbé szembeötlő, mennyire nem látják egymást az emberek, mert ezt eltakarja a sok hasonló szokás, attól, hogy a szomszédban is rántott húst esznek vasárnap ebédre, még fogalmunk sincs, mi zajlik azoknak az embereknek a lelke mélyén... Az igazi, mély emberi kapcsolatok nagyon ritkák, és hatalmas távolságokon is átívelhetnek, az meg, hogy a felszínesek hogyan zajlanak, majdnem mindegy (amíg pl. a testi épségemet nem fenyegetik azért, mert másmilyen vagyok).

Előzmény: digicat (1365)
Dobri Creative Commons License 2011.04.25 0 0 1366

"dobozolas, egyidos az emberiseggel."

........................

Dobozolás egy kicsivel fiatalabb lehet!:)))

Előzmény: digicat (1365)
digicat Creative Commons License 2011.04.25 0 0 1365
Nem akarlak elkeseriteni, de a sztereotipiak, dobozolas, egyidos az emberiseggel.
Nem tudsz tenni ellene, igy mukodunk.
Előzmény: gwladys (1364)
gwladys Creative Commons License 2011.04.25 0 0 1364

kedves mindenki!

Én kb három éve élek Franciaországban. Való igaz, vannak különbségek a két ország átlagemberének mentalitása között, a mérleg nyelve pedig hol ide, hol oda libben. Az azért zavar itt a fórumon (és máshol is), hogy ilyen szívesen, és egyre inkább szeretik az emberek egymást és önmagukat is sztereotípiákba dobozolni. Ez a fajta mozgás az egyre kevesebb tudatosság felé sajnos az egész világon megfigyelhető manapság. Ha megkérdeztek egy óvodást, csak úgy fogja nyomatni, hogy a lányok ilyenek, a fiúk meg olyanok, a felnőttek ilyenek, a gyerekek olyanok, a piros autósak ilyenek, a zöld biciklisek meg olyanok, stb. Én azt gondolom, hogy az emberek elsősorban egyéniségek, és csak másodsorban bármilyen nép, csoport, stb tagjai. De persze az ilyen gondolkodás semmilyen hatalmon lévő vagy hatalmat akaró egyének vagy csoportok számára nem kedvező, hiszen minél inkább egyéniségek vagyunk, annál nehezebb kiszámítani, mire hogyan reagálunk. Márpedig nem csak a politika, de az egész fogyasztói társadalom arra épül, hogy az emberek minél kiszámíthatóbbak legyenek: ha ezt vagy azt mondom a reklámban, akkor az emberek 95%-a meg akarja venni majd azt a terméket, stb.

És sajnos ez önbeteljesítő dolog, mert minél inkább elhiszem, hogy a másik "doboza" határozza meg, ki is ő, annál jobban elhiszem azt is, hogy én is csupán a saját "dobozom" vagyok.Tehát például mivel magyar vagyok, hagyom, hogy a többi magyar vagy azon belül valamelyik csoport (pl. a jobboldaliak vagy a baloldaliak, vagy a falumbeliek) mondják meg, mi a fontos a számomra, mit hogyan kell csinálni, stb. És minél inkább kitárul a világ, sokféle kultúrát meg lehet ismerni és sokféle kultúrából érkeznek hozzánk is, az emberek valahogy annál jobban szoronganak, hogy ha ennyi féleképpen lehet élni, érezni, gondolkodni, akkor honnan tudhatom, hogy az enyém a jó, és még inkább belelovalják magukat a dobozolásba, mert attól biztonságban érzik magukat.

Én a magyar "átlaggondolkodást" éppolyan idegennek érzem, mint a franciát, és különbséget csak a csomagolásban látok, a tartalomban nem. De ha úgy érzitek, egy világ választ el a francia gondolkodástól, próbáljatok hosszabb időt Ázsiában tölteni. Egészen más perspektívába fogja helyezni a dolgokat, egész Európa egy kalap alá kerül majd, de az "átlagember" ott is átlagember marad.

Megértem, hogy kevesebb energiát igényel magunkévá tenni egy készen kapott világnézetet és másokat és magunkat ilyen vagy olyan csoportok tagjának tartani, a magyarok ilyenek, a szlovákok olyanok, a franciák amolyanok, de persze még ezen belül is dobozok vannak, mert a pestiek ilyenek, a szabolcsiak meg olyanok, és persze az érettségizettek ilyenek, a szakmunkások olyanok, a diplomások meg amolyanok, meg aztán a pénzesek ilyenek, a szegények amolyanok, és akkor még a különböző etnikumokról nem is beszéltünk. Ezért tör előre mindenütt a szélsőjobb is olyan hevesen, hiszen ez nagyon leegyszerűsíti az életet, nem kell arra pazarolni az energiánkat, hogy őszintén megpróbáljuk megismerni egymást, csak gyorsan összeszedjük azokat a jeleket, ami alapján a másikat be tudjuk dobni valamelyik dobozba pl, mert más kultúrából származik, a másik doboza meg persze mindig vacakabb a miénknél, mert mi mindig a legklasszabb dobozban vagyunk, és kész is, a világ máris egyszerű és átlátható, nem kell itt szorongani, hogy jól látjuk-e a dolgokat, nem kell mérlegelni mindennek a jó meg rossz oldalát, nem kell mindenkit emberszámba venni, az energiaigényes.

Sajnos egyre több ember él így, magyarok és franciák egyaránt. De mindenhol vannak olyan emberek, akik ezt nem veszik be, és tudják, hogy egyéniségek. Ilyen emberek is vannak a magyarok és a franciák között is. Velük érdemes érdemes kapcsolatba kerülni, és őket nem fogja visszatartani, hogy másmilyenek vagyunk.

béke,

G

cdeva Creative Commons License 2011.04.22 0 0 1363

Munkalehetoség Rennes-ben vagy Nantes-ban :

Offre d'emploi à Rennes

Chargé (e) de recrutement traducteur (H/F)
(Nantes ou Rennes)

...CONTEXTE ET BESOINS DE L'ENTREPRISE
En ayant placé l’humain au cœur des ses valeurs fondatrices et ayant fait des Ressources Humaines son activité, le Groupe Acterim dans le cadre du développement de ses agences cherche à donner un nouvel élan commercial à ses agences nantaises en intégrant de nouvelles compétences internes.

Formation supérieure BAC+2 à BAC+5
Vous êtes bilingue Français/Hongrois, langue maternelle hongroise idéalement.

CONTRAT, REMUNERATION ET CONDITIONS
- Contrat à durée déterminée de 6 mois avec une possibilité de CDI
- Rémunération fixe + variable , véhicule

COMMENT POSTULER
Email: recrutement@acterim.eu

tessloff Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1362

Talan azert mert nagyobb az orszag , es jobban szetszorodott a magyar kozosseg, igy nem ugyanaz foglalkoztatja a delen eloket, mint az eszakiakat. Vagy egyszeruen csak kisebb a kozosseg es kevesebben vagyunk? Szemely szerint inkabb csak read-only modban vagyok mert sajnos a munkambol kifolyolag 2-3 naponta tudok bejelentkezni, de van ugy hogy egy hetig szinte be se kapcsolom a gepemet, igy legtobbszor mire valaszolnek egy kerdesre mar valaki aktivabb mar leirta a valaszt.

Előzmény: Törölt nick (1361)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1361

Kedves Fr.o-ban élo magyarok! Ugy làtom honfitàrsaink, olyan helyeken

mint Svédorszàg,Finnorszàg meg Hollandia,egy utca hosszal aktivabbak

a gall foldon éloktol,megkérdezhetném,mi okbol kifolyolag?

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1360

A Metz ugyan gyozott a Ferencvaros-i lànyok ellen Budapesten,

de a donto a budapesti csapaté.Ellenfél Alicante.Hajrà Fradi!!!

Vesszen trianon!

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1359

??????

Előzmény: Törölt nick (1358)
lorand76 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1357

szia

erdekelne ekurtoskslacs uzlet nemetorszagba. ha ugy gondolod hogy tudnal segiteni nagyon halas leszek.

koszonom

lori

Előzmény: Helem (630)
lorand76 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1356

sziasztot

erdelybol vagyok es ki koltoztem nemetorszagba hogy kurtoskalacsot aruljak mar kert bufe mukodic de szretnek terjeszkedni francia vagy nemetorszag teruleten. ha valaki erdecelt ebben az uzletben szivesen varom

koszonettel

LORI

Badgeo Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1355

Üdv,

Én is strasbourgi vagyok.

Szívesen megiszok egy sört azzal aki erre téved és szeretne hallani egy kis magyar hangot :)

Dobri Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1354

Vagyunk itt páran magyarok,viszont a város nevét nem így kell írni.

Előzmény: lilliana (1353)
lilliana Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1353

Sziasztok!

Strassburgban és környékén élő magyarokat keresek! :)

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.10 0 0 1352

A Ferencvarosi lànyok leverték a franciàkat Metzben 31-27re!

Ha otthon nem torténik katasztrofa,dontot jàtszanak!

Két francia skalp a Ferencvàros tablojàn!

Vesszen trianon!

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 1351

A Ferencvaros noi kézilabda csapata, a Toulon utan(amit remek jatékkal bucsuztatott)

ujra francia csapatot kapott a Metz személyében a KEK-ben. A odavago szombaton

lesz Metz-ben.Hajra Magyarok!Bucsuztassuk a 2. francia csapatot is!Irany Metz!

Menjetek szurkolni a magyaroknak! Vesszen trianon!

Deno4 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 1350

Kossz G.    majd utana jarok , nem konnyu kideriteni a dolgokat. Nagyon nehez informaciokat talani amikor adokrol meg kulonbozo uzleti dolgokrol van szo. Kezdem Pesten , ismerek egy konyvelot , majd kikerdezem . Jo hogy van ez aforum , lehet kapcsolatokat csinalni , benezek rendszeresen hogy mi tortenik.

D

Előzmény: GrG (1349)
GrG Creative Commons License 2011.04.06 0 0 1349

Szia

Az, hogy melyik cégnek mikor és hol kell adóznia nem tudokm, meg kell nézni a szabályokat. Nyilván a cég telephelye az egyik szempont, de lehetnek egyéb szempontok is.

Szvóal, ezt kell körbejárnod, és nyilván nem mindegy hogy milyen melóról van szó, milyen engedélyek kellenek hozzá, egyszeri vagy többszöri alkalom, stb

De erről többet nem tudok modani...
G

Előzmény: Deno4 (1348)
Deno4 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 1348

Kossz G , ez tenyleg jo oldal , van itt minden.  Csak meg egy dolgot kerdeznek , biztos hogy jobban tajekozott vagy ebben mint en .

Ha egy magyar kft megy oda megcsinalni egy adott munkat , akkor ennek a kft nek kell adokat ott fizetni , vagy vannak mas levonasok?

Mibe kerul ott mekodni egy magyar cegnek?

D

Előzmény: GrG (1346)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!